Dielektrisk Stegstege: Egenskaper Hos Glasfiber Stegstege I Glasfiber. Hur Väljer Jag En Isoleringsmodell För En Elektriker?

Innehållsförteckning:

Video: Dielektrisk Stegstege: Egenskaper Hos Glasfiber Stegstege I Glasfiber. Hur Väljer Jag En Isoleringsmodell För En Elektriker?

Video: Dielektrisk Stegstege: Egenskaper Hos Glasfiber Stegstege I Glasfiber. Hur Väljer Jag En Isoleringsmodell För En Elektriker?
Video: Little Giant King Kombo Fiberglass Ladder Perfect for Electricians, 350 lb Duty Rating 2024, Maj
Dielektrisk Stegstege: Egenskaper Hos Glasfiber Stegstege I Glasfiber. Hur Väljer Jag En Isoleringsmodell För En Elektriker?
Dielektrisk Stegstege: Egenskaper Hos Glasfiber Stegstege I Glasfiber. Hur Väljer Jag En Isoleringsmodell För En Elektriker?
Anonim

Glasfiberstegar kännetecknas av sin moderna design och användarvänlighet. Att arbeta med elektriska apparater och el i allmänhet är farligt för människors liv och hälsa. För att förhindra ogynnsamma situationer är det nödvändigt att använda speciella medel för att skydda mot effekterna av elektrisk ström. Den dielektriska stegen anses vara ett modernt verktyg för sådant arbete.

Bild
Bild

Funktioner i glasfiber Fiberglass Stepladder

En trappstege krävs för arbetare som utför sitt arbete på en kulle. Aluminium- och stålkonstruktioner är farliga för elektriska arbeten, liksom för reparation av elektriska ledningar och byte av glödlampor.

Det bör noteras att även särskild skyddsutrustning (som arbetskläder och verktyg med isolerade handtag) ofta är otillräcklig. Glasfiberstegar hjälper till att minska, samt att utesluta eventuella elektriska stötar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasfiber eller glasfiber är baserat på ett fibröst fyllmedel. Den består av trådar, flageller och vävnader. Alla termoplastiska polymerer binder ihop det. Dessa inkluderar olika typer av hartser såsom polyester-, vinylester- och epoxityper. Detta är ett dyrt material för produktion; följaktligen är priserna på glasfiber trappor högre än för metallkonstruktioner. Sådana stegar finns i tre steg, men modeller med 5 eller 7 steg är populära.

Plastens värmeledningsförmåga är låg, därför när det gäller egenskaper är det närmare trä . Plast låter inte händerna frysa, värms inte upp i värmen. Värmeledningsförmågan kan vara densamma för trä och glasfiber, men enligt andra kriterier är glasfiber definitivt bättre. Ett antal fördelar: starkare, mögel startar inte i materialet, insekter dyker inte upp. Materialet ruttnar inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasfiber är tyngre än aluminiumkonstruktioner, men lättare än stålkonstruktioner. Glasfiberstegar är lätta att transportera. Professionella stegar når en höjd av 3 meter, deras vikt är 10 kilo.

När det gäller hållfasthet är glasfiberkomponenten något sämre än stål . Naturligtvis överstiger stålets absoluta hållfasthet den av glasfiber. Glasfiber har dock låg vikt och specifik styrka. Dess egenskaper har fler fördelar än stål.

En annan fördel med plast är att den inte kan korrodera. Glasfiber trappor kan vara mer än 20 år. Hon tål lugnt regnväder, värme och hårda frost.

Bild
Bild
Bild
Bild

Isolerande dielektrisk modell

Glasfiber skiljer sig från andra i sina dielektriska egenskaper. Stegar av aluminium och stål kan inte garantera sådan elektrisk säkerhet.

Glasfiberkonstruktioner testas med en spänning på cirka tio kilovolt . En av de viktiga egenskaperna hos glasfiber är dess inneboende säkerhet. Trappstegen antänds inte från gnistor som flyger ut ur kvarnen när svetsning pågår.

Gummifotkuddar säkerställer säkert arbete på dielektriska trappsteg. Högkvalitativa fästelement påverkar också valet av design, de ger sådana trappor tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många av dessa stegar har spärrar som förhindrar oavsiktlig öppning.

Dessa stegar är konstruerade för följande typer av arbete:

  • felsökning i vardagen;
  • anslutning och underhåll av olika elektriska apparater;
  • jobba på höjden;
  • arbeta under strömkablar;
  • för arbete i rum med elektriska ledningar på golvet utan spänning.

Val av trappsteg

När vi väljer denna design bestämmer vi först höjden på den önskade produkten. Detta beror på vilka åtgärder som kommer att utföras i framtiden. Det finns en lineup där det inte rekommenderas att gå upp på toppsteget, eftersom du enkelt kan tappa balansen. Det är bättre att välja breda steg på stegen, utformade för bekvämt arbete med dem.

För arbeten med en höjd av mer än fyra meter används stegar med ställningar. De har breda toppytor och speciella staket. Detta gör det möjligt att säkert utföra arbete på höjd.

Bild
Bild

Korrugeringen på stegen anses vara obligatorisk. Djupa spår har en vass kantdesign, vilket ger ett bekvämt grepp för skon. För korrugering används slipspån och en aluminiumprofil.

Hjulen för att transportera strukturen gör det möjligt att flytta stegen snabbare och bekvämare. Vissa modeller har till och med mjuka markspetsar.

Företräde bör ges till stegar med en bricka speciellt utformad för förvaring av olika typer av elektrikerverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna hos kvalitetssteg inkluderar:

  • strukturens stabilitet med symmetriskt stöd;
  • högkvalitativ och effektiv montering;
  • bekväm drift och säker användning och förvaring;
  • rörlighet i bruk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material används för tillverkning av trappor: stål, aluminium, plast, trä.

Stepladders är ensidiga, två- och till och med tresidiga, men de är vanligare i produktionen.

När du köper måste du vara uppmärksam på följande detaljer

  • Plattformshöjd Är längden mellan stödet och toppsteget. Varje modell har sitt eget avstånd. Det är viktigt att tydligt förstå för vilka behov du använder den här artikeln: hemma eller i industrin.
  • Steg, deras antal: ju kortare avstånd, liksom fler steg, desto bekvämare är det att använda stegen.
  • Arbetsbelastning visar vilken maxvikt det övre steget tål utan att riskera stabiliteten i själva stegen.
  • Tillgänglighet för ytterligare användbara verktyg för bekvämt och mobilt arbete, till exempel närvaro av hjul, ett block för olika verktyg, samt en krok för en hink.

Rekommenderad: