Loppor I Lägenheten (45 Bilder): Hur Bli Av? Medel Som är Säkra För Människor. Hur Tar Man Snabbt Bort Dem En Gång För Alla Genom Att Bearbeta Rummet? Hur Länge Lever Loppor Utan D

Innehållsförteckning:

Video: Loppor I Lägenheten (45 Bilder): Hur Bli Av? Medel Som är Säkra För Människor. Hur Tar Man Snabbt Bort Dem En Gång För Alla Genom Att Bearbeta Rummet? Hur Länge Lever Loppor Utan D

Video: Loppor I Lägenheten (45 Bilder): Hur Bli Av? Medel Som är Säkra För Människor. Hur Tar Man Snabbt Bort Dem En Gång För Alla Genom Att Bearbeta Rummet? Hur Länge Lever Loppor Utan D
Video: Säker strategi för nybörjare som vill paddla på vintern. 2024, April
Loppor I Lägenheten (45 Bilder): Hur Bli Av? Medel Som är Säkra För Människor. Hur Tar Man Snabbt Bort Dem En Gång För Alla Genom Att Bearbeta Rummet? Hur Länge Lever Loppor Utan D
Loppor I Lägenheten (45 Bilder): Hur Bli Av? Medel Som är Säkra För Människor. Hur Tar Man Snabbt Bort Dem En Gång För Alla Genom Att Bearbeta Rummet? Hur Länge Lever Loppor Utan D
Anonim

Loppor kan dyka upp i lägenheten även om det inte finns några djur i huset. Särskilt ofta attackerar insekter ägarna till förortsfastigheter, vilket orsakar mycket olägenhet för människor i alla åldrar. I kampen mot blodsugande skadedjur måste du välja medel som är säkra för människor och ibland offra bearbetningshastigheten och uppnå resultat. För att förstå hur man snabbt tar bort loppor en gång för alla genom att behandla ett rum, för att förstå hur länge loppor lever utan djur och andra livsmedelskällor, hjälper en detaljerad studie av alla aspekter av sådan skadedjursbekämpning.

Bild
Bild

Beskrivning av skadedjuret

Loppor i en lägenhet eller ett privat hus kan orsaka mycket besvär . Ganska ofta lever de utan djur och livnär sig på mänskligt blod. Insekter är aktiva när som helst på dygnet, de förökar sig mycket snabbt och kan förbli osynliga under lång tid. Loppor ser ganska skrämmande ut, särskilt under ett mikroskop. De är utrustade med ett svart eller rött chitinöst lock, har inte vingar, till skillnad från vissa andra ektoparasiter.

Bild
Bild

Huvuddragen i dessa blodsugande insekter är strukturen hos den orala apparaten. Det är inriktat på att snabbt genomborra huden, suga ut blod. Loppor matar inte på andra ämnen. De reproducerar sig genom att lägga ägg, upp till 400 bitar från en hona.

Bild
Bild

Nya generationer av skadedjur kläcks ganska snabbt från dem - det är därför det är så viktigt att vidta åtgärder i tid för att bekämpa parasiter i huset.

Det finns cirka 1000 arter av dessa insekter .… Vissa angriper uteslutande djur eller fåglar, andra väljer ett lättare byte - en person. Oftast kommer människor över sängen, jordiga eller gräsbevuxna sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en loppa är kroppen 1-5 mm lång, mindre ofta upp till 10 mm, platt till sidorna, slät och smal. På loppans huvud finns enkla ögon och antenner-antenner som hjälper till att orientera sig i rymden. Denna insekt har 3 par ben som används aktivt när de rör sig.

Bild
Bild

Sätt att se ut

Det är ganska enkelt att räkna ut var loppor kommer ifrån i huset. Om det finns husdjur i huset - katter, hundar, papegojor, gnagare, är det mest uppenbara sättet att sprida håret håret … Blodsugande parasiter häckar i kullar, hus, rör sig under baseboards och på andra svåråtkomliga platser.

Bild
Bild

Även ett djur som har genomgått en fullständig antiparasitisk behandling, när det fritt roaming, kan ta ett par skadedjur på sin ull.

I hus där det inte finns djur förekommer också loppor ibland . Lägenheterna på bottenvåningen lider av dem mer än andra, särskilt med början av varmt väder, om det finns en källare nedanför. Det är i detta väder som insekter reproducerar mest aktivt. Det är möjligt att fastställa att loppor har kommit in i bostaden, och inte buggar eller myggor, genom deras utseende och beteende. Bett kommer också att vara lokalt - på benen till knäet eller på undersidan av kroppen, om vi pratar om sängparasiter.

Bild
Bild

Anledningarna till att parasitiska insekter kommer in i huset är ganska enkla. Följande faktorer bidrar till utseendet på loppor.

  1. Förekomsten av damm, mörka skydd, där en person sällan tittar . Sådana platser väljs vanligtvis av jordloppor, som ofta finns i privata hus.
  2. Dåliga sanitära förhållanden . Försummelse av personliga hygienregler, sällsynt tvätt av sängkläder och kläder, brist på regelbunden städning. Allt detta kan locka loppor till hemmet. Om ventilationen i lokalerna inte fungerar bra och luften är fuktig och stillastående, kommer de blodsugande parasiterna att känna sig ganska bekväma.
  3. Oavsiktlig överföring … När du besöker kollektivtrafik, trädgård eller park, stadsmarknad kan du ta med parasiter på dina kläder, kropp eller i väskan. Bara en kvinna på några veckor kommer att öka befolkningsstorleken till 100-200 individer.
  4. Dörröppningar, ventiler, soptunnor . Loppor lever ofta på kroppar av råttor som lever i källare och ingångar. Genom de tillgängliga penetrationsvägarna kan de leta efter mat, och när de hittar det kan de skapa en koloni.
Bild
Bild

Efter att ha bosatt sig i ett hus eller en lägenhet, bor loppor vanligtvis på de mest bekväma platserna för en dold tillvaro. De kan hittas i sprickor i golvet och under linoleum, fönsterbrädor, golvlister. Skadedjur känns också ganska bekvämt i textilier - mattor, sängkläder, filtar, mjuka leksaker eller klädsel.

Bild
Bild

Hur tar man bort det genom värmebehandling av rummet?

Det enklaste sättet att bli av med loppor är genom värmebehandling .… Denna metod används framgångsrikt idag av professionella exterminatorer, men med en kraftfull ånggenerator kan du hantera förstörelsen av insekter på egen hand. För skadedjurens död räcker det med uppvärmning över +60 grader. Samtidigt måste skadedjursbekämpning upprepas efter 10-14 dagar för att garantera förstörelse av nya medlemmar av befolkningen som kan kläckas från ägg under denna tid.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att bearbeta rummet med en ånggenerator genom en smal munstycksdelare, riktad och utan hast. Det är viktigt att rengöra på förhand, ta bort barn och djur från huset … Sedan, med en konstruktion hårtork eller en ånggenerator, måste du gå igenom alla möjliga livsmiljöer av loppor, ägna tillräcklig tid åt varje område av ytan.

Bild
Bild

Sådana åtgärder är särskilt effektiva vid bearbetning av djursängar, madrasser, stoppade möbler och mattor - avtagbara eller fixerade.

De extrema metoderna för termisk exponering för loppor inkluderar frysning av dem .… Under lång tid ansågs denna metod praktiskt taget obestridd för ägare av privata bostäder. Den är lämplig för icke-bostadshus, föremål med spisuppvärmning utan vatten i rör. I detta fall, i frost, när atmosfärstemperaturerna sjunker till -20 grader, lämnar människor bostaden, dess fönster och dörrar öppnas för att uppnå ett kallt snäpp. Loppor dör om 24-48 timmar.

Bild
Bild

Granskning av uttagsmedel

Huvudkampen mot loppor i ett hus eller en lägenhet börjar med valet av en lämplig kemisk insekticid. Att hitta ett läkemedel som är säkert för en vuxen eller för barn är ibland extremt svårt. Svagt koncentrerade kemiska preparat kräver ofta långvarig användning; det är ganska ovanligt att ta bort insekter snabbt, en gång för alla.

Att hitta den mest effektiva och bästa lösningen bland de kommersiellt tillgängliga alternativen för insekticider mot tamloppor är endast möjlig genom noggrant urval.

Använd "Deltsid" för behandling av djurhår från parasiter. Detta veterinärmedicinska läkemedel tillhör gruppen pyretroid. Den används mot de flesta ektoparasiter och finns i ampuller för beredning av lösningen. Behandlingen utförs med en sprayflaska eller bad. Läkemedlet kan också användas för sprutning av sängkläder och livsmiljöer för djur, fjäderfä.

Bild
Bild

Oavsett valet av metoder för bearbetning finns det allmänna regler för att förbereda det

  1. Våt rengöring … Det kommer att fördela kemikalier jämnt vid sprutning eller på annat sätt appliceras.
  2. Borttagning av mat, kosmetika, personligvårdsprodukter . Vid kontakt med bekämpningsmedel är de olämpliga för vidare användning.
  3. Isolering av akvarium, fågelburar . De är täckta för att förhindra kontakt med insekticider.
  4. Användning av personlig skyddsutrustning . Arbetshandskar, andningsskydd, skoskydd hjälper till att undvika kontakt med aerosol, pulver, flytande preparat. Detta förhindrar utvecklingen av allergiska reaktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionell

Huvudgruppen av läkemedel som kan användas för att behandla ett hus och lägenhetslokaler mot loppor innehåller organofosforföreningar. De är inte särskilt säkra för människor, men de är mycket effektiva. Argumentet mot sådana ämnen är deras toxicitet, liksom en stark obehaglig lukt som är svår att erodera. Bland hushållsinsekticider finns sådana produkter i märkena Get, Sinuzan, Dichlorvos.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pyretroidspray

Moderna lopp aerosoler innehåller oftast derivat av en naturlig insekticid - pyretrum eller dess syntetiska analoger. De är säkra för husdjur och människor, kan ha en luktfri formel och är effektiva mot alla typer av loppor. De flesta stora tillverkare har läkemedel av denna typ - från Raptor, Raid, Combat till budget Dichlorvos . De är avsedda för framställning av lösningar från en koncentrerad emulsion. Sprutning kan göras med en trädgårdsspruta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aerosoler i cylindrar

Ett populärt alternativ för att bekämpa loppor i små antal . Aerosolburkarna är kompakta, ger riktad insekticidspray och dödar loppor omedelbart inom några minuter. Den största nackdelen med dessa insekticider är att alla inte är säkra för husdjur. Människor måste också vidta vissa försiktighetsåtgärder när de sprayar produkten. De mest populära kemikalierna i denna kategori produceras av märken:

  • Bekämpa;
  • "Bödel";
  • Dichlorvos;
  • "Rent hus".
Bild
Bild
Bild
Bild

Sprutning kan betraktas som en expresslösning, men det är för dyrt i längden.

Pulver

Kontaktpreparat i pulverform används för placering bakom golvlister och under linoleum, i luckorna mellan golvbrädor. De är också praktiska vid bearbetning av källare, vindar och andra bostäder, lämpliga för att ta bort insekter från matta eller matta. Pulverformiga ämnen har en kontakteffekt, förstör loppor i kontakt med dem. Medel av denna typ produceras av tillverkarna "Clean House", "Pyrethrum", "Fenaxin ".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande koncentrat

Medel från denna grupp anses vara ett modernt alternativ till organofosforläkemedel . De har en speciell mikroinkapslad formel, ger inte bara förstörelse av insekter, utan också långsiktigt skydd mot att de återkommer. Formuleringarna kan doseras genom rengöring av golv och väggar, eller sprutas med en sprayflaska. Om de släpps ut på möbler eller möbler kan de fläcka. Bland de populära läkemedlen i denna grupp finns Get, Tsifox.

Bild
Bild

Folkliga kampmetoder

Loppbekämpning i hemmet kompliceras ofta av närvaron av husdjur, personer med allergier eller försvagat immunsystem. I det här fallet måste du leta efter alternativa sätt att bearbeta lokalerna. I de fall där skadedjur inte kan förgiftas med bekämpningsmedel kommer folkmedicin till undsättning.

Bild
Bild

De klarar inte sin uppgift så snabbt, men de är helt säkra för hälsan.

Bland de mest effektiva folkrecepten för loppor är följande

  • Koncentrerade eteriska oljor och deras vattenhaltiga lösningar . Med dem kan du tvätta golv och väggar, bearbeta djursängar. Eteriska oljor av citrus, bergamott, tea tree, eukalyptus, basilika, vanilj extrakt stöter bort insekter på bästa sätt. Insekter är mest rädda för dessa dofter.
  • Fint salt . Dess vanliga kulinariska sort hjälper till att bekämpa skadedjur. Kontakt med salt korroderar insektets chitinösa membran och dess jodiserade varianter har också en desinficerande effekt. Genom att tillsätta bakpulver kan du också döda loppägg. Produkten är utspridd i mattor och golvbeläggningar, under golvlister och på andra ställen där parasiter har ansamlats. Efter 3 dagar kan spår av salt tas bort med en vanlig dammsugare.
  • Malurtbuljong eller tinktur . Naturliga örter har alltid betraktats som ett av de bästa insektsmedel som används hemma. Färsk malört kan spridas ut på verandan och i hörnen, med avkok för att tvätta golven, spraya väggarna, bearbeta djurhår vid badning. Tansy hjälper också till att förstöra insekter - det används på samma sätt.
  • Vinäger … Med naturlig äppelcidervinäger eller en kemisk essens utspädd med vatten kan du göra lösningar för att behandla loppor. Skadedjur tål inte lukten av vinäger. Med regelbunden behandling blir det inte svårt att bli av med loppor på detta sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är grundläggande tidtestade recept. Det finns också andra lösningar - från vitlöksbuljong till fotogen, men deras användning kan avsevärt försvåra vistelsen för människor i bostadsområden på grund av en stark obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell skadedjursbekämpning

Att kontakta SES -tjänsterna för professionella exterminatorer hjälper till att garantera förstörelse av loppor. Specialister har till sitt förfogande specialiserade kemikalier som dödar skadedjur även om de förblir dolda från syn. Professionals använder mikroinkapslade produkter eller suspensioner med en koncentrerad formel för att bekämpa loppor.

Bild
Bild

De har en förlamande effekt på insekternas nervsystem, hjälper till att hantera hur många som helst av dem.

Beroende på exponeringsmetod skiljer sig följande alternativ för professionell behandling ut

  1. Kall dimma . En metod som använder speciella atomiserare - generatorer som omvandlar vätskan till ett moln av små droppar. Den kalla dimman gör att de giftiga kemikalierna gradvis kan sätta sig på ytan av golvet och väggarna. Den koncentrerade formeln gör att du kan eliminera skadedjur utan att lokalt upptäcka deras bon. Denna metod anses vara optimal för hus och lägenheter med en liten grad av loppangrepp.
  2. Het dimma . För att skapa den används en kombination av kemisk verkan med uppvärmning av blandningen till + 60 grader. Den heta ångan visar sig vara tjockare, tränger lätt in i nästan alla sprickor, skadar inte mattor och textilklädsel. Denna "dimma" lägger sig långsammare, förstör lätt loppor, även i en mycket infekterad lägenhet.
Bild
Bild

Om du vänder dig till proffs kan du förhindra överdosering av droger, vilket gör förstörelsen av insekter så säker och effektiv som möjligt. Experter kan välja den aktiva substansen med lägsta riskklass, ofarlig även för gravida kvinnor. Efter behandlingen måste en viss tid gå för att läkemedlets effekt ska upphöra. Den exakta varaktigheten av karantänperioden kommer att anges av en desinfektionsspecialist.

Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Det är alltid lättare att förebygga problem än att hantera konsekvenserna. Vid loppskydd hemma fungerar denna regel 100%. Ägare av hus och lägenheter behöver bara följa enkla regler.

  1. Utför regelbundet våt- och kemtvätt inomhus . Var noga med att uppmärksamma sprickor i golvet, områden under golvlister, möbler.
  2. Torka noggrant och ventilera sängkläder och tillbehör . De tvättas regelbundet vid höga temperaturer eller kemtvättas.
  3. Prägla mattor, fjäderkuddar . Det är också användbart att rengöra dem regelbundet med en ånggenerator, samt stoppning av stoppade möbler.
  4. Utför antiparasitisk behandling av djur … Det är nödvändigt att regelbundet tvätta eller byta sängkläder, använda speciella sprayer för att skydda pälsen, droppar på manken eller skyddskragar.
  5. Behåll normalt luftutbyte i rum . En ökning av luftfuktigheten, ackumulering av ånga bör uteslutas. Rengöring av ventilationsgaller, vanlig ventilation hjälper dig att uppnå det du vill snabbt och enkelt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa dessa rekommendationer kan du förhindra loppangrepp i ditt hem och undvika andra risker som är förknippade med dessa skadedjur.

Rekommenderad: