Dekorativt Gips "under Trädet" (31 Bilder): Imitation Av Träytor Inuti Huset, Texturerade Beläggningar Med Effekten Av Trädbark På Fasadväggarna, Vackra Exempel I Interiö

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativt Gips "under Trädet" (31 Bilder): Imitation Av Träytor Inuti Huset, Texturerade Beläggningar Med Effekten Av Trädbark På Fasadväggarna, Vackra Exempel I Interiö

Video: Dekorativt Gips
Video: Hvordan montere gipsplater i taket 2024, Maj
Dekorativt Gips "under Trädet" (31 Bilder): Imitation Av Träytor Inuti Huset, Texturerade Beläggningar Med Effekten Av Trädbark På Fasadväggarna, Vackra Exempel I Interiö
Dekorativt Gips "under Trädet" (31 Bilder): Imitation Av Träytor Inuti Huset, Texturerade Beläggningar Med Effekten Av Trädbark På Fasadväggarna, Vackra Exempel I Interiö
Anonim

Med hänsyn till alla fördelar och tekniska fördelar med ett så populärt material som dekorativt gips, tänker alla specialister inom inredning av lokaler omedelbart på bredden av val och olika effekter som kan uppnås med denna komposit. Av otvivelaktigt intresse för denna serie är dekorativa "träliknande" plåster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den mycket hållbara ytan, som imiterar naturmaterial, återger träets naturliga utseende på ett så övertygande sätt att det är svårt att skilja det från äkta trä. Naturligtvis sker denna effekt om allt arbete utförs av befälhavaren på rätt professionell nivå. När det gäller priset är sådant gips mycket billigare än träpaneler.

Detta kan göras för att skapa en barkeffekt . genom imitation av en yta med naturskador eller i form av effekten av brädor som läggs rygg mot rygg. Ett tvärgående mönster i form av ett snitt eller en panel med reproduktion av trästruktur är också möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa fall kräver användning av olika tekniker, verktyg och dekorativt gips, så du bör göra ett val i förväg till förmån för det alternativ du gillar. Förutom att arbeta direkt med lösningen, för att få önskad färg, måste du också välja rätt färgschema.

Gelén eller färgämnet i skopan kan ha önskad nyans, men efter applicering på väggarna kan färgen förlora önskad mättnad, vilket visar ett helt annat resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Dekorativa plåster är bland de säkra efterbehandlingsmaterialen tillverkade av naturliga råvaror. Till deras sammansättning finns det en bindemedelsbas, på grund av vilken beläggningen stelnar. Basen av akrylpolymerer gör att du kan få en texturerad eller blank yta.

Detta följs av ett fyllmedel utformat för att bilda en dekorativ "trä" illusion . Särskilt populära bland konsumenter är sådana blandningar, som är baserade på kalk, gips och kvartssand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättningen av sådana plåster inkluderar också tillsatser, på vilka färgen, kvaliteten och konsistensen hos den färdiga lösningen beror. När det gäller lösningsmedlet är det vanligt vatten.

De mångsidiga egenskaperna och ett brett utbud av gipsvarianter, stiliserade som trä, gör det möjligt att använda det i inredning i alla stilriktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning och sorter

Denna typ av material kan användas för att täcka väggytorna inuti huset, liksom under externa fasadarbeten. Samtidigt är utseendet på den färdiga beläggningen med imitation av trä av olika arter så naturligt att det vid första anblicken kan vara svårt att omedelbart skilja mellan putsade ytor och väggar av äkta trä. Därför är reproduktionen av naturmaterial på grund av imitationsteknik i det inre av ett hus eller lägenhet så attraktiv för människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att få en yta som inte går att skilja från ett snitt, krävs seriös yrkeskompetens. Det är nödvändigt att använda spatlar korrekt, liksom att känna till ritningen av trästrukturen - utan detta är oberoende arbete helt enkelt inte meningsfullt. Men om du vill slutföra dekorationen själv kan husägaren ta ett par lektioner från en professionell mästare och klara uppgiften framgångsrikt.

För att ge ritningen naturalism bör du behärska färdigheterna:

  • bilder av trädbark;
  • bilder av imitation av en strandpromenad;
  • kunna reproducera tvärsnittet av en trädstam;
  • behärska demonstrationen av spår av "arbete" av skadedjur, liksom skapandet av delar av väggen i form av en panel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa tekniker kräver användning av ett speciellt verktyg. Efter att ha förberett arbetslösningen på egen hand bör du utföra ett testgipsning av ett litet fragment av väggen.

Upptäckten av vissa brister kräver justering av andelen ingredienser i arbetsblandningen, och att få en lösning med erforderlig viskositet kräver ingen viss yrkeserfarenhet.

Processen förenklas kraftigt genom att köpa en färdig blandning i en byggvaruhandel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipset innehåller fasta komponenter, från vilka karaktäristiska spår kvarstår under gnidningsprocessen . Det säljs i plastkärl med etiketter på behållarna som visar ytans färg efter applicering. Strukturella och strukturerade gipskvaliteter är de två huvudtyperna av en sådan beläggning för imiterat trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturell

Den strukturella sorten av gips i sin sammansättning har små inneslutningar av en fast konsistens. När en sådan lösning gnids med en flottör kvarstår små spår från fasta föreningar. Tack vare sådana spår uppstår illusionen av naturligt trä, skadat av olika skadedjur. När gipset torkar något, för att imitera trädbarkens utseende, körs de vertikalt eller horisontellt med en murslev.

Bild
Bild
Bild
Bild

Texturerat

Tekniken för att erhålla en strukturerad putsad yta är något mer komplicerad, men ritningar gjorda enligt denna princip har ett ljusare och vackrare utseende. En texturerad lösning appliceras på en absolut plan väggyta, för vilken ett specialverktyg används, speciellt utformat för denna typ av arbete.

Olika trowels och murslev, böjda stavar och många andra verktyg för att få en träkonstruktion kan köpas i alla byggnadsprofilbutiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsteknik

För det första grundas väggen utan uppmärksamhet på mindre sprickor och stänk, eftersom sådana små defekter kommer att döljas av den dekorativa beläggningen. Vidare sprids den viskösa gipskompositen med ett snyggt jämnt lager med en spatel över hela väggytan så att en slät yta erhålls utan märkbara gropar och utskott.

En tjocklek på cirka 4-5 mm för denna typ av gips bör anses vara tillräcklig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan, med en speciell fleecy float, dras linjer smidigt (med viss böjning) i vertikal eller horisontell riktning. Graden av naturlighet i mönstret på gipsbeläggningen med träimitation beror på artistens fantasi och yrkeskunskaper. Vissa experter tilldelar rollen som ett rivjärn till en enkel klädborste.

Det torkade gipsskiktet gnids med en spatel . I slutändan ska ritningens struktur ha ett slätt glansigt utseende. Den torra ytan är täckt med ett lager gelfärg i spårens riktning med en borste, pinne eller rulle. Den sista utjämningen av faner utförs med en spatel.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av användningen av olika tillsatser och hög kvalitet, moderna gipsbeläggningar för trä behöver inte komplex bearbetning efter appliceringen … Som regel görs efterbehandlingen med vax eller lack. Om man för ekonomins skull köpte en komposit utan pigment, räcker det med att måla gipset efter härdning med vattenbaserat akrylat.

Dekorativt gips "imiterat trä" används där det finns ett behov av att skapa en mysig atmosfär i form av en naturlig miljö av moderna material.

Rekommenderad: