Dekorativt Gips Travertino (40 Bilder): Stengips I Inredningen, Texturerade Blandningar Med Effekten Av Travertinsten

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativt Gips Travertino (40 Bilder): Stengips I Inredningen, Texturerade Blandningar Med Effekten Av Travertinsten

Video: Dekorativt Gips Travertino (40 Bilder): Stengips I Inredningen, Texturerade Blandningar Med Effekten Av Travertinsten
Video: TRAVERTINO.STUCCO.MARMORINO.DECORATIVE.PLASTERING.APPLICATION.VENETIAN.PLASTER.Best.Modern.Masters 2024, Maj
Dekorativt Gips Travertino (40 Bilder): Stengips I Inredningen, Texturerade Blandningar Med Effekten Av Travertinsten
Dekorativt Gips Travertino (40 Bilder): Stengips I Inredningen, Texturerade Blandningar Med Effekten Av Travertinsten
Anonim

På den moderna marknaden finns det många olika material som används för inredning och yttre väggdekoration. Ett av de mest populära alternativen anses vara gips som imiterar strukturen i natursten. Bland produkterna från kända märken som erbjuder ett sådant efterbehandlingsmaterial är Travertino dekorativt gips en särskilt populär råvara. Vackra alternativ för väggdekoration i interiören med dess hjälp kommer inte att lämna likgiltig någon person.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Travertin är en sten som har vissa särdrag som används i konstruktion och för beklädnad av lokaler. Tillverkarna av Travertino -gips har lyckats uppnå höga resultat, på grund av vilka strukturen i travertinstenen återges så exakt som möjligt. Dessutom har detta efterbehandlingsmaterial många fördelar.

Travertino-gips kännetecknas av sina förstklassiga estetiska egenskaper , enkelhet och enkel applicering, det är absolut giftfritt och säkert för andras hälsa. På grund av den specifika ångsäkra kompositionen och dess bakteriostatiska egenskaper förhindrar denna beläggning tillväxt av mikroorganismer på den färdiga ytan. Dekorativ beläggning Travertino är ett utmärkt alternativ för att skapa vackra, originella och harmoniska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan färgas för att ge många nyanser. Beroende på de stilistiska kraven kan dessa vara rika, lugna och återhållsamma toner. De mest använda är nyanser av pastellgruppen. Detta beror på att de harmoniskt passar in i interiören med olika dekorativa element. Du kan välja en nyans som matchar möbler, inredningstextilier.

Travertino gips har en optimal kombination av pris och kvalitet . Detta material kan inte kallas billigt, men med tanke på dess estetiska och praktiska egenskaper är kostnaden motiverad. Samtidigt ser en sådan finish estetiskt tilltalande och snygg ut. Gipset i fråga har många fördelar.

Låt oss överväga de viktigaste:

Den har utmärkta dekorativa egenskaper, dess utseende kan förtrolla alla. Beroende på mästarens teknik visas varje gång en unik komposition med ett original icke-upprepande mönster på de ytor som trimmas

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det kännetecknas av höga praktiska egenskaper, en lång driftstid utan att förlora attraktiviteten i sitt ursprungliga utseende. Under många år kommer beläggningen att behålla sin oöverträffade konsistens, kommer att kunna förmedla stilens integritet och individualitet.
  • Denna gips kan dölja mindre repor och sprickor i basen, samt bilda en hållbar och pålitlig finish som är resistent mot negativ påverkan. Denna egenskap beror på den specifika sammansättningen, som inkluderar fin marmor, kalk och polymerhartser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det dekorativa efterbehandlingsmaterialet Travertino är uppdelat i två typer, beroende på bindelementet.

Mineral

Mineralgips är gjord på gips- eller cementbas. Denna typ av finish har god styrka, motståndskraft mot vittring (inklusive fukt), den används för inomhus- och utomhusarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikat

Grunden för denna sort är flytande glas, när det gäller hållfasthet är det något sämre än en kalkblandning, men det har också sina fördelar. Dessa inkluderar god luftgenomsläpplighet, liksom förmågan att motstå ett stort temperaturfall, vilket sparar beläggningen från att spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationstyper

Vid applicering av gips visas ett mönster på ytan, vilket beror på blandningens sammansättning, tekniken för att applicera lösningen av befälhavaren. De mest relevanta ritningarna kan delas in i tre typer.

Enfärgad

Det klassiska monokromatiska mönstret kan användas på alla ytor, det lägger sig vackert i vågor, ränder och efterliknar troligen texturen i en vild sten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinera nyanser

En flerfärgskombination erhålls genom att alternera mörka och ljusa zoner; under applicering kan silverpläterade blandningar användas för att få effekten av konstgjord åldring av ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sliten teknik

Det rivna mönstret på den dekorativa beläggningen är ovanligt för uppfattning. Det visar sig, tack vare en speciell appliceringsteknik, där lager av olika nyanser appliceras på ett kaotiskt sätt. Vid en första anblick kan en sådan applikation verka ganska oförskämd, men som ett resultat får man en unik prydnad på ytan. Med denna teknik kan du uppnå unika mönster och texturer.

Enligt appliceringstekniken kan beläggningen vara monolitisk, texturerad och stenliknande . Monolitisk utförande av gips har ett klassiskt mönster, väggen liknar en stenbit. Detta är en verkligt imponerande finish som är en fröjd. Texturerat gips är ett mer avancerat alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggningen gör att vissa oegentligheter och brister kan vara närvarande, vilket skapar en 3D -effekt och förvandlar ytan till en stenbit. Nyligen har det blivit populärt att tillsätta akryl till gipsblandningen utan att blanda den mycket noggrant. Resultatet är en beläggning som har uttalade lager. Travertingips imiterar ofta murverk. Blockens storlek och form kan vara godtycklig, på det andra gipsskiktet är det nödvändigt att visa de önskade intrycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Travertino är mångsidig, perfekt för inomhus- och utomhusbruk. Inomhus är denna gips lämplig i alla rum, från korridoren till barnens sovrum. Miljövänlighet och säkerhet är bortom tvivel, de olika texturmönstren gör att du kan applicera den i vilken stilistisk riktning som helst. Denna typ av dekorativt gips kan användas i allmänna utrymmen (till exempel kontor, hotell, teater- och konserthus, museer och andra institutioner).

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att variera färgpaletten och texturen på materialet kan du skapa den nödvändiga inredningen motsvarande den valda rumstypen. Vanligtvis appliceras denna finish på väggarnas ytor, mindre ofta på tak eller enskilda element i interiören (till exempel utsprång). Beläggningen med detta gips anses vara en indikator på hög estetisk smak. Det är inte för ingenting att Colosseum är gjord av denna sten, liksom många kända arkitektoniska strukturer.

Bild
Bild

Tillverkare

Dekorativ beläggning för travertin är så populär att denna komposition tillverkas i fabriker i flera olika företag. För att tävla försöker varje företag förbättra sin sammansättning och ge det maximalt av de bästa kvaliteterna. Som regel är alla tillverkares egenskaper praktiskt taget desamma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på produkterna från de mest populära märkena:

  • Elf Decor och gipsserier Travertino -stil - kalkbeläggning av hög kvalitet, som inkluderar krossad travertin. Imitation av natursten med en produkt av detta märke glädjer konsumenterna.
  • San Marco -gruppen Är det största italienska företaget känt över hela världen, som inkluderar 8 fabriker och 7 varumärken. Det är ledande på byggmarknaden i Italien, producerar högkvalitativa efterbehandlingsmaterial med högpresterande egenskaper.
  • Travertino Romano -linje från Oikos - en utmärkt beläggning som innehåller krossad marmorflis, sand och släckt kalk.
  • Ferrara Paint - ett företag med många års erfarenhet som producerar högkvalitativa beläggningar som förmedlar olika texturer.
  • Giorgio Graesan & Friends - ett ledande företag på byggmarknaden, som erbjuder dekorativ gips av hög kvalitet till köparnas uppmärksamhet (sortimentet innehåller flera samlingar av dekorativa efterbehandlingsmaterial).
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av tillverkare är en personlig fråga. Det är nödvändigt att köpa gips endast baserat på dina egna preferenser. I detta fall har kompositionens utgångsdatum, som anges på förpackningen, betydelse.

Bild
Bild

Avslutande exempel

Travertin gips är idealisk för alla typer av lokaler i klassiska inredningsstilar.

Bild
Bild

Till exempel kräver guld eller silver i färgning användning av separata dekorativa element i samma färgschema. Dessa kan vara vaser eller tillbehör, tavelramar.

Bild
Bild

Patinaeffekten eller den artificiellt åldrade ytan är en integrerad del av den neoklassiska inredningen, den är lämplig för etniska eller antika stilar. Utsikten över den gamla väggen i huset, som påminner om Parthenon, kommer att komplettera utrymmet på ett originellt sätt och göra interiören unik.

Bild
Bild

I moderna stilistiska riktningar används sådant gips helst i ljusa färger. Interiören i loft, hi-tech, art deco kommer att kompletteras perfekt med en beläggning i mjölkiga, vita, beige toner.

Bild
Bild

Oavsett vilken typ av Travertino -gips som kompletterar, ger det alltid interiörens aristokrati, rikedom och lyx.

Rekommenderad: