Förbrukning Av Gips För 1 M2 Vägg: Mängden Blandning Vid Appliceringstjocklek 1 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Förbrukning Av Gips För 1 M2 Vägg: Mängden Blandning Vid Appliceringstjocklek 1 Cm

Video: Förbrukning Av Gips För 1 M2 Vägg: Mängden Blandning Vid Appliceringstjocklek 1 Cm
Video: Rate Analysis of Plaster Work | Analysis of Rate for Plaster Work 2024, Maj
Förbrukning Av Gips För 1 M2 Vägg: Mängden Blandning Vid Appliceringstjocklek 1 Cm
Förbrukning Av Gips För 1 M2 Vägg: Mängden Blandning Vid Appliceringstjocklek 1 Cm
Anonim

Det kan inte bli någon fullständig renovering utan putsade väggar. Det är också omöjligt att börja göra något om mängden nödvändigt material inte har beräknats och en fullständig uppskattning inte har upprättats. Möjligheten att undvika onödiga utgifter genom att göra korrekt beräkning och utarbeta en arbetsplan är allt ett tecken på professionalism och en seriös inställning till affärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Budgetering

Lägenhetsrenovering är en nödvändig och mycket ansvarsfull verksamhet. Det är omöjligt att göra utan vissa yrkeskunskaper och färdigheter i praktiskt arbete. Reparationsarbetet bör anförtros specialister, och det rekommenderas att göra beräkningen själv. Samtidigt är det inte förbjudet att söka råd från en person med praktisk erfarenhet av renovering av lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förstå hur mycket material som behövs rekommenderas det först att bestämma väggarnas krökning . För att göra detta, rengör planet noggrant från gammal tapet, smuts och damm, bitar av gammalt gips, och knacka också på det med en hammare för att avslöja ihåliga fragment och fäst sedan en perfekt platt två meter skena eller bubbelbyggnadsnivå på den. Den normala avvikelsen även för vertikala plan med en höjd av 2,5 meter kan vara upp till 3-4 cm. Sådana fakta är inte ovanliga och förekommer ganska ofta, särskilt i byggnader från 60-talet av förra seklet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att avgöra vilken gipsblandning som ska användas: gips eller cement. Skillnaden i priser för olika konstruktionskompositioner är ganska betydande, och mer än en eller två påsar kommer att krävas för arbete.

Så för att beräkna konsumtionen av gips för varje specifik vägg med en bra approximation bör du bestämma hur tjockt lagret av detta gips ska vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räknar teknik

Uppgiften att beräkna mängden material löses enkelt. Väggen är indelad i segment, varvid huvudkriteriet är tjockleken på det framtida gipsskiktet. Genom att placera fyrarna under nivån och fixa dem kan du beräkna, med en uppskattning av upp till 10%, den mängd material som kommer att behövas.

Tjockleken på dropparna måste multipliceras med arean , som måste putsas, bör den resulterande mängden multipliceras med materialets densitet (det kan ses på Internet).

Bild
Bild

Ofta finns det sådana alternativ när fallet (hack) nära taket kan vara lika med 1 cm och nära golvet - 3 cm.

Bild
Bild

Det kan se ut ungefär så här:

  • 1 cm lager - per 1 m2;
  • 1 cm - 2 m2;
  • 2 cm - 3 m2;
  • 2,5 cm - 1 m2;
  • 3 cm - 2 m2;
  • 3,5 cm - 1 m2.
Bild
Bild

Det finns ett visst antal kvadratmeter för varje skikttjocklek. En tabell sammanställs som sammanfattar alla segment.

Varje block beräknas, sedan summeras alla , som ett resultat av vilket det erforderliga beloppet hittas. Det rekommenderas att lägga till ett fel i den resulterande mängden, till exempel är basvärdet 20 kg av blandningen, 10-15% läggs till det, det vill säga 2-3 kg.

Bild
Bild

Funktioner i kompositionerna

Det är värt att överväga förpackningen som tillverkaren erbjuder. Först då kan du förstå exakt hur många väskor du behöver, totalvikten. Till exempel är 200 kg dividerat med väskans vikt (30 kg). Således erhålls 6 påsar och siffran 6 i perioden. Det är absolut nödvändigt att runda upp bråkets nummer - uppåt.

En cementbaserad murbruk används för primärbehandling av väggar . Dess genomsnittliga tjocklek är cirka 2 cm. Om det är mer, bör du i detta fall överväga att fästa ett nät på väggen.

Bild
Bild

Tjocka gipsskikt måste "vila" på något fast, annars deformeras de under sin egen vikt, utbuktningar kommer att dyka upp på väggarna. Det är också mycket troligt att gipset kommer att börja spricka om en månad. De nedre och övre skikten i cementmorteln torkar ojämnt, därför är deformationsprocesser oundvikliga, vilket kan påverka beläggningens utseende negativt.

Bild
Bild

Ju tjockare lager som finns på väggar utan nät, desto mer sannolikt är det att en sådan olägenhet kan hända.

Förbrukningshastigheten per 1 m2 är inte mer än 18 kg, därför rekommenderas att ha denna indikator i åtanke när du utför och planerar arbete.

Gipslösning har en lägre densitet och följaktligen vikt . Materialet har unika plastegenskaper och lämpar sig för många jobb. Det används ofta inte bara för inredning, utan också för fasadarbete.

Bild
Bild

I genomsnitt tar det cirka 10 kg gipsmörtel per 1 m2, om vi räknar skikttjockleken 1 cm.

Det finns också dekorativt gips. Det kostar mycket pengar och används vanligtvis bara för efterbehandling. Detta material lämnar cirka 8 kg per 1 m2.

Bild
Bild

Dekorativt gips kan framgångsrikt imitera textur:

  • sten;
  • trä;
  • hud.
Bild
Bild

Det tar vanligtvis bara cirka 2 kg per 1 m2.

Strukturell gips är gjord på basis av olika hartser: akryl, epoxi. Det innehåller också cementbaserade tillsatser och gipsblandningar.

Dess utmärkande kvalitet är närvaron av ett vackert mönster.

Bild
Bild

Barkbaggips har blivit utbredd på territoriet i länderna i före detta Sovjetunionen. Förbrukningen av sådant material är vanligtvis upp till 4 kg per 1 m2. Korn av olika storlekar, liksom tjockleken på det skikt som appliceras, har stort inflytande på den förbrukade mängden gips.

Bild
Bild

Konsumtion:

  • för en bråkdel av 1 mm i storlek - 2, 4-3, 5 kg / m2;
  • för en bråkdel av 2 mm i storlek - 5, 1-6, 3 kg / m2;
  • för en bråkdel av 3 mm i storlek - 7, 2-9 kg / m2.
Bild
Bild

Arbetsytans tjocklek kommer att vara från 1 cm till 3 cm

Varje tillverkare har sin egen "smak "Innan du börjar förbereda kompositionen rekommenderas det därför att du i detalj gör dig bekant med anteckningen - instruktioner som bifogas varje produktens enhet.

Om du tar ett liknande gips från företaget "Prospectors" och "Volma -lager" blir skillnaden betydande: i genomsnitt 25%.

Bild
Bild

Också mycket populärt är "venetianska" - venetianskt gips.

Det imiterar natursten mycket bra:

  • marmor;
  • granit;
  • basalt.
Bild
Bild

Väggytan efter applicering med venetiansk gips skimrar effektivt i olika nyanser - det ser väldigt attraktivt ut. För 1 m2 - baserat på en skikttjocklek på 10 mm - krävs endast cirka 200 gram komposition. Det bör appliceras på en väggyta som är perfekt inriktad.

Bild
Bild

Konsumtion:

  • för 1 cm - 72 g;
  • 2 cm - 145 g;
  • 3 cm - 215 g.
Bild
Bild

Exempel på materialförbrukning

Enligt SNiP 3.06.01-87 är en avvikelse på 1 m2 totalt tillåten högst 3 mm. Därför bör allt större än 3 mm korrigeras.

Bild
Bild

Tänk som exempel på förbrukningen av Rotband -gips . Det står skrivet på förpackningen att ett lager kräver cirka 10 kg av blandningen, om det är nödvändigt att jämna ut en yta som mäter 3, 9 x 3 m. Väggen har en avvikelse på cirka 5 cm. Räknande får vi fem områden med ett steg på 1 cm.

  • "beacons" totala höjd är 16 cm;
  • medeltjockleken för lösningen är 16 x 5 = 80 cm;
  • krävs för 1 m2 - 30 kg;
  • väggyta 3, 9 x 3 = 11, 7 m2;
  • den erforderliga mängden av blandningen är 30x11, 7 m2 - 351 kg.
Bild
Bild

Totalt: sådant arbete kommer att kräva minst 12 påsar med material som väger 30 kg. Vi måste beställa en bil och flyttare för att leverera allt till sin destination.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika tillverkare har olika förbrukningsstandarder för 1 m2 yta:

  • "Volma" gips - 8, 6 kg;
  • Perfekta - 8, 1 kg;
  • "Stenblomma" - 9 kg;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • UNIS garanterar: ett lager på 1 cm räcker - 8, 6-9, 2 kg;
  • Bergauf (Ryssland) - 12-13, 2 kg;
  • Rotband - minst 10 kg:
  • IVSIL (Ryssland) - 10-11, 1 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan information är tillräckligt för att beräkna den erforderliga mängden material med 80%.

I rum där sådant gips används blir mikroklimatet märkbart bättre: gips "tar över" överflödig fukt.

Bild
Bild

Det finns bara två huvudfaktorer:

  • krökning av ytor;
  • den typ av förening som ska appliceras på väggarna.
Bild
Bild

Under en lång tid anses en av de bästa typerna av gips vara "KNAUF-MP 75" maskintillämpning. Skiktet appliceras upp till 5 cm. Standardförbrukning - 10, 1 kg per 1 m2. Sådant material levereras i bulk - från 10 ton. Denna komposition är bra genom att den innehåller olika tillsatser från högkvalitativa polymerer, vilket ökar dess vidhäftningskoefficient.

Bild
Bild

Användbara tips

På specialiserade webbplatser för försäljning av byggmaterial finns det alltid onlinekalkylatorer - ett mycket användbart verktyg som gör det möjligt att beräkna mängden material baserat på dess egenskaper.

För att öka gipskompositionens effektivitet, istället för vanliga cement-gipsblandningar, används ofta torra kompositioner för industriell produktion, såsom "Volma" eller "KNAUF Rotoband". Det är också tillåtet att göra en blandning med egna händer.

Bild
Bild

Värmeledningsförmågan hos gips är 0,23 W / m * C och cementets värmeledningsförmåga är 0,9 W / m * C . Efter analys av data kan vi dra slutsatsen att gips är ett "varmare" material. Detta märks särskilt om du kör handflatan över väggens yta.

Ett speciellt fyllmedel och olika tillsatser från polymerer läggs till sammansättningen av gips, vilket gör det möjligt att minska förbrukningen av kompositionen och vara mer plastisk. Polymerer förbättrar också vidhäftningen.

Rekommenderad: