Förbrukning Av Betongkontakt Per 1 M2: Normer För Förbrukning Av En Primer För Betong För Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Förbrukning Av Betongkontakt Per 1 M2: Normer För Förbrukning Av En Primer För Betong För Väggar

Video: Förbrukning Av Betongkontakt Per 1 M2: Normer För Förbrukning Av En Primer För Betong För Väggar
Video: 1 Cement Bag के Concrete मे कितना sand और aggregate डालते हैं 2024, April
Förbrukning Av Betongkontakt Per 1 M2: Normer För Förbrukning Av En Primer För Betong För Väggar
Förbrukning Av Betongkontakt Per 1 M2: Normer För Förbrukning Av En Primer För Betong För Väggar
Anonim

Till en början behövde byggarna en förening för att förbättra vidhäftningen till betong, därav namnet, men den resulterande formeln gjorde det möjligt att avsevärt utöka omfattningen av den nya produkten. Kakel, gammal emaljfärg, gips, polerat stål krävde antingen fullständig demontering eller noggrann slipning och hack. Med tillkomsten av konkret kontakt har denna situation förändrats.

Den universella primern ger utmärkt vidhäftning till alla typer av underlag och topplack. Hållbarheten för infästningen idag är cirka 80 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och komposition

Grunden för betongkontakt är akryl (latex) och lim, vidhäftning, grovhet tillhandahålls av cementblandningar, gips, kvartssand eller marmorflis. Storleken på fraktioner för kitt - 0, 3, för gips - upp till 0, 6 mm. Många polymertillsatser, tillsatser ökar materialets kvalitet. Och de utökar också dess egenskaper för användning under olika driftförhållanden: torrt klimat, med överskott av fuktnivåer, för golv, väggar etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Organiska lösningsmedel används som utspädningsmedel för framställning av lösningen. Det är svårt att uppnå en homogen komposition när man blandar akrylblandningar med vatten, så den kan endast användas om tillverkaren rekommenderar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Penetrationshastighet i intervallet:

  • för en universalblandning - 5 cm;
  • djup penetration - 10 cm.

Torktiden för betongkontakten är från 2 till 24 timmar baserat på klimategenskaperna och möjligheten att lufta rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • Mångsidighet. Lämplig för alla typer av ytor, kräver inte noggrann förberedelse före applicering. Okänslig för envis olja och andra feta fläckar. Användningen av en sådan primer är emellertid endast motiverad vid släta och nästan icke-absorberande ytor.
  • Styrka. Den färdiga primern spricker inte vid borrning eller annat byggnadsarbete.
  • Minskar en bas med en porös yta för att absorbera fukt: tegel, gips, trä, luftbetong.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vattenångpermeabilitet. Akryl ger effekten av "andas" väggar.
  • Resistent mot fukt. Biocida tillsatser förhindrar också att bakterier eller mögel tränger in i materialet, även efter ett tag förblir det ofarligt för beklädnaden och människors hälsa.
  • Immunitet mot låga och höga temperaturer, deras skillnader. Denna kvalitet visas först efter att jorden har torkat, applikationen i sig är inte lägre än t +5 ºС.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Innehåller inte brandfarliga ämnen.
  • Ändrar inte egenskaper under påverkan av ultraviolett strålning.
  • Miljösäkerhet. Limmet innehåller inte giftiga ämnen, vilket gör det möjligt att använda kompositionen inte bara för externt utan också för internt arbete. Inga speciella skyddsmedel krävs vid applicering.
Bild
Bild

Brister:

  • Rädd för damm. Omedelbart före applicering av betongkontakten måste ytan avdustas utan att misslyckas.
  • Under arbetet måste den färdiga flytande blandningen ständigt blandas: tunga komponenter sätter sig i behållarens botten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av en sådan primer är motiverad vid släta och nästan icke-absorberande ytor. Den maximala hållbarheten är från 6 månader till ett år. En exakt beräkning av täckning krävs för olika typer av baser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad som avgör kostnaden

Mängden blandning som krävs för att applicera på olika ytor varierar. Allt beror på väggarnas eller golvets egenskaper och struktur, först och främst på hygroskopiciteten, eller med andra ord, förmågan att absorbera vatten.

Bild
Bild

Minsta förbrukning av betongkontakt per 1 m2:

  • För tegel, slät betong (polerad) och sandbetong, som är porösa ytor, är den rekommenderade förbrukningen från 0,3 till 0,5 kg.
  • För monolit, betong av hög kvalitet, kakel tillverkade av det, självutjämnande cementgolv och finishstenar och andra baser med medelhög porositet-från 0,2 till 0,35 kg.
  • Järnbetong slätad med en murslev, kakel, gammal emaljfärg och andra, motsvarande lågporösa och släta material - från 0,15 till 0,25 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den bästa metoden för att ta reda på förbrukningshastigheten för önskad yta är att använda en 1 x 1 meter kvadratisk sond. Välj en del av lösningen och vad du ska applicera primern med. Väg blandningen med behållare och verktyg. Applicera sedan lösningen. Kontrollera hur tätt det är, vid behov, röra på. Väg sedan sonden med instrumentet igen. Skillnaden mellan det första värdet och det andra är flödeshastigheten som behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hällning av blandningen av hög kvalitet kännetecknas av att allt ser smidigt ut , det finns inga luckor, greppet är jämnt. Om det finns luckor eller lösningens vidhäftning inte räcker: sand eller cement smulas vid kontakt, behövs ytterligare ett lager för tillförlitlighet. Den andra applikationen kräver alltid 20-30% mindre lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sparar blandningen

Du kan inte minska materialförbrukningen. Tillverkare varnar för att den flytande lösningen kan leda till minskad vidhäftning, det vill säga att betongkontakten inte kommer att kunna fästa vid släta ytor. Dessutom störs torkens enhetlighet i arbetet. Vatten avdunstar eller absorberas för snabbt i underlaget, vilket förhindrar god bindning. Som ett resultat smulas tunga fraktioner helt enkelt.

Minimala förluster - bildning av sprickor, som fortfarande kommer att innebära en fullständig omarbetning, och därmed slöseri med pengar i dubbelt så mycket. Den vattniga kompositionen minskar också vattentätningsegenskaperna för den framtida ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

  • Vid köp, välj alltid en produkt som specialister och vanliga köpare som har gjort reparationer hemma talar positivt om. Listiga och listiga säljare kan sälja utgånget material eller till och med en falsk, du måste skydda dig från ett sådant misstag.
  • Om du inte är säker på att just den här jorden är lämplig för ytan, använd sonder för att kontrollera eller kontakta butikens konsult för information. Han kommer att berätta vilket företag som är bättre att föredra, hur man använder det, för vilken yta det är lämpligt.
Bild
Bild

Glöm inte att bli av med det utrymme som behövs med överflödigt damm, stora, små skräp och smuts innan du börjar arbeta. Använd en dammsugare för stora skräp (om det är golvet)

Om det finns oegentligheter eller sönderfallande områden måste de rengöras på ett lämpligt sätt. Det är bättre att torka ytan i förväg.

För att arbeta med en konkret kontakt kan du arbeta med det som är mer bekvämt för dig. En rulle eller pensel är bra för små ytor, en sprutpistol för stora ytor. Men det bör förutsättas att munstycket motsvarar storleken på fraktionerna av lösningen

Bild
Bild
  • Var noga med att vänta tills allt är genomblött och torrt och applicera till exempel ett annat lager eller en fin yta i form av en kakel, till exempel.
  • Det är bättre att applicera efterbehandlingsalternativet direkt efter att primern är torr. Om detta försummas kan en tillräcklig mängd damm ackumuleras, vilket därefter bara leder till en minskning av styrkan. Täck därför arbetsområdet med skyddande material.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förvara resten av primern i en positiv temperatur. Om betongkontakten fryser förlorar den alla dess egenskaper och dess vidare användning är värdelös.
  • Försök att köpa konkret kontakt från välkända och beprövade märken som inte försöker lura, men värderar sitt rykte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Det finns många olika tillverkare av betongkontakt på marknaden nu. Kostnaden varierar vanligtvis mellan 300-600 rubel för fem kilo. Om du vill kan du hitta dyrare, men inte det faktum att det är av bättre kvalitet. Omfattningen, förbrukningen av blandningen eller den färdiga lösningen anges på förpackningen.

Bild
Bild

KNAUF

Den tillverkar produkter för behandling av alla ytor, lösningen är avsedd för både manuellt och mekaniserat arbete. Förbrukning ca 0,35 kg / m2. Färg - rosa för att kontrollera applikationens enhetlighet. Härdningstid - 12 timmar. Pris 20 kg - 3330 rubel.

Akrylbaserad primer Beton Kontakt - det rekommenderas innan du lägger kakel eller porslin stengods, applicerar efterbehandling dekorativa gips, kitt, med ytterligare hälla golvet.

Rotband -grund - produceras som en blandning, utan lösningsmedel, modifierad dispersion. Den är avsedd för bearbetning av porösa underlag med ökad fuktabsorbering, liksom förberedelse för efterföljande utjämning med andra typer av plåster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prospektörer

Primern innehåller BASF latex. Lämplig för interiörarbete, inklusive sönderfallande väggar med gammalt gips. Finns i olika storlekar: 3, 8 eller 16 kg skopor. Består av sampolymer akryldispersion, sand, vatten och olika användbara tillsatser.

Den används för väggar och tak i rum med normal eller hög luftfuktighet . 5 kg - 315; 8 kg - 725; 16 kg - 1350 rubel. Temperaturgränser under arbetet - från +5 till + 30 ° С. Kort hållbarhet - högst 6 månader från utgivningsdatum.

Det finns färdiga lösningar för djup penetration - upp till 10 cm i ett 20 kg -paket, vilket räcker till 67 m2 bas. Dessa är snabbtorkande murbruk som tillåter ytterligare efterbehandling inom 2 timmar. Minsta förbrukning - 0,2 kg / m2. Driftsättet ligger i intervallet från +5 till + 25 ° С. Utgångsdatum - 12 månader.

Bild
Bild

Ceresit

Producerar material för applicering på släta ytor, lämpligt för extern och intern användning. Förbrukning 0,3-04 kg / m2. Torkar cirka tre timmar, rosa. 5 kg - 465; 15 kg - 1265 rubel.

  • CT 19 . Ger ytfrostbeständighet under drift. Tillåtna 5 fryscykler i upp till två veckor vid en temperatur som inte är lägre än -40 ° C. Villkor för att utföra efterbehandlingsaktiviteter vid en luft- och bastemperatur från +5 till + 30 ° C, luftfuktigheten bör inte överstiga 80%. Mörtelns vidhäftning till betongunderlaget efter en vecka är inte mindre än 0,5 MPa.
  • CT 17 . Djup penetrerande primer innehållande antiseptisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

"Phoenix" betongkontakt

En primer på kvartssand skapar ett enhetligt grovt lager. Blandningen har en stark klibbig egenskap. Lämplig för invändiga renoveringar med olika typer av ytor. Förbrukning 0,2-0,3kg / m2. Frys inte under några omständigheter, förvara i en tättsluten behållare. Förpackning med 20 kg - 1200 rubel, tillräckligt för 67-100 m2. Temperaturområde för applicering är från +5 till + 40 ° С.

Bild
Bild
Bild
Bild

VGT

Företaget tillverkar en grov dispersionsprimer för behandling av dåligt absorberande gipsunderlag. Används ofta innan du lägger keramiska plattor. Full härdningstid är cirka 24 timmar. Förbrukning - 0,25-0,5 kg / m2. Pris för 3 kg - 315; 8 kg - 725 rubel.

Rekommenderad: