Vetonit: Gips - Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2 4000, Fast Level, 5700 Och 6000 Produkter

Innehållsförteckning:

Video: Vetonit: Gips - Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2 4000, Fast Level, 5700 Och 6000 Produkter

Video: Vetonit: Gips - Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2 4000, Fast Level, 5700 Och 6000 Produkter
Video: 5 типичных ошибок при заливке пола и как их избежать 2024, April
Vetonit: Gips - Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2 4000, Fast Level, 5700 Och 6000 Produkter
Vetonit: Gips - Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2 4000, Fast Level, 5700 Och 6000 Produkter
Anonim

Idag är ett av de mest efterfrågade byggmaterialen olika torra blandningar. De är lätta att använda, pålitliga och billiga. Dessa ord kan dock inte beskriva hela sortimentet på marknaden. För att inte köpa varor av otillräcklig kvalitet måste du föredra produkter från betrodda tillverkare, vilket med rätta är Vetonit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Företaget tillverkar pulveriserade byggnadsblandningar, som används i stor utsträckning inom dekoration och konstruktion. De mest populära är efterbehandlingsspackeln och golvet av detta märke, samt kakellim. I vårt land finns det en industridivision av den internationella koncernen Saint-Gobain som heter Weber-Vetonit , som representerar torra blandningar av varumärket Vetonit på hemmamarknaden.

De mest populära är kitt, plåster och självutjämnande golv från Vetonit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spackel

Blandningen används i steget med slutlig utjämning av olika ytor. Kvaliteten och det allmänna utseendet på det färdiga arbetet beror på rätt tillämpning. Vetonit -kittet är utformat för att fylla sprickor och sprickor och skapa en perfekt yta efter grundläggande arbete.

Beroende på kompositionen finns det tre typer av en sådan blandning: gips, polymer och cement . De kan appliceras både på vanlig betong eller tegel, och på gips och till och med på målade väggar, både inuti och utanför rummet. Och på själva kittet är det tillåtet att applicera alla dekorationsbeläggningar - kakel, tapeter, olika färger och dekorativa plåster.

Bild
Bild

Fördelarna med Vetonits produkter är kittets mångsidighet och miljövänlighet . Den är skapad av komponenter som är säkra för både naturen och människor och kan även användas för att dekorera inomhuspoolen. Pulverpartiklarna i en sådan blandning är så små att det färdiga kittskiktet har en nästan spegelliknande jämnhet. Den är resistent mot aggressiva väderförhållanden som frost eller hagel, därför är den lämplig för fasadfinish och kan appliceras även vid temperaturer under noll.

Förutom dekorativa egenskaper ökar Vetonit rummets värmeisolering och förbättrar ljudabsorberingen av ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plåster

På hemmamarknaderna finns det flera typer av torrgips från Vetonit -företaget, som levereras både från utlandet, till exempel finska blandningar, och tillverkas direkt på ryska fabriker. Som regel är dessa cementblandningar med sand eller kalksten och ytterligare komponenter i kompositionen i form av olika mikrofibrer.

Kunderna kan välja mellan en av de mångsidiga blandningarna som passar de flesta underlag, eller en anpassad inredningsmassa. Sådana dekorativa plåster kan appliceras på ytor som behandlats med en konventionell komposition och skapa ett reliefmönster med deras hjälp.

En av fördelarna med Vetonits torra blandning är möjligheten att applicera på nästan vilken yta som helst, från betong och tegel till keramik och gips . Efterföljande efterbehandling är också möjlig med de flesta av de kända beläggningarna - tapeter, kakel, kitt och till och med glasplattor. Gipset är vattentätt och utsätts inte för deformation i frost, vilket gör det möjligt att använda det för yttre dekoration av fasader och rum med hög luftfuktighet. Den fäster perfekt på de flesta ytor och hårdnar utan krympning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självnivellerande golv

De självutjämnande Vetonit-murbruk, som används som golv, gör det möjligt att skapa ett idealiskt självutjämnande golv med en tjocklek på 1 till 250 mm i ett pass. Murbruk lämpar sig för renovering och dekoration av både nya bostäder och kontorslokaler samt byggnader med lång livslängd.

Fördelen med märket är dess höga tryckhållfasthet, vilket gör att beläggningen tål betydande belastningar . Ytterligare intern reglering kommer att stärka denna indikator ytterligare. Det självutjämnande golvet kan täckas med även mycket tunna efterbehandlingsmaterial eller lämnas utan efterbehandling alls, eftersom det har en slät yta och inte kräver slipning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningen får snabbt styrka, vilket innebär möjligheten att gå på ett sådant golv inom två till tre timmar efter läggningen. Det kan hällas även över trä eller keramik på grund av närvaron av speciella polymerer i kompositionen.

Vetonits självutjämnande golv är fukt- och värmebeständigt och representerar också en ljudisolerad yta.

Bild
Bild

Specifikationer

  • Kittet finns i form av ett torrt pulver, förpackat i 5, 20 eller 25 kilo. Behållarna är påsar med tre lager, vars mittskikt är tillverkat av polyeten, och de yttre och inre skikten är gjorda av papper. Det är också möjligt att släppa i form av en pasta i plastbrickor på 10-12 liter.
  • Bindemedlet kan vara något av följande: kalksten, gips, lim eller cement. Skuggan på den färdiga beläggningen motsvarar färgen på själva blandningen när den är torr. Det kan vara med en övervägande av vitt, grått eller gult pigment.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Finkornig blandning, pulverformig storlek-0, 3-0, 5 mm i torr blandning och högst 0, 06 mm i pasta.
  • Lufttemperaturen vid arbete med blandningen bör sträcka sig från +5 till +25 för konventionella formuleringar och minst -10 grader för speciella frostbeständiga.
  • För 1 kvadratmeter krävs 1, 2-1, 4 kg torr blandning för att skapa ett 1 mm tjockt beläggningsskikt. Injutning är mer ekonomiskt, bara 100-200 gram per 1 m2 yta behövs. 1 kg av blandningen kommer att kräva cirka 300-350 ml vatten.
  • Det utspädda kittet ska användas inom 1, 5-2 timmar. Om kompositionen innehåller polymerer ökar tiden till 12-24 timmar. Återspädning av den frysta blandningen rekommenderas inte. Det applicerade kittet hårdnar på 3 timmar och torkar helt och är klart för ytterligare bearbetning på minst en dag.

Det rekommenderas att applicera ett lager som inte är mer än 1 mm tjockt i ett pass. Vidhäftningskoefficienten för kompositionen är 0,9-1 MPa, och den mekaniska belastningen som den tål i färdig form är cirka 10 MPa. I ett torrt rum med en luftfuktighet på mindre än 60%kan Vetonit-kitt förvaras i 12-18 månader, förutsatt att originalbehållaren är intakt.

Bild
Bild

De tekniska egenskaperna hos Vetonit -gipset liknar på många sätt egenskaperna hos kittet

  • Gipset är också förpackat i papperspåsar på 5, 20 och 25 kilo. Dekorativa typer av murbruk kan säljas i plastbrickor på 15 kg.
  • Cement fungerar som en sammandragande, på grund av vilken färgen på den färdiga beläggningen erhålls med en grå nyans.
  • Storleken på fraktionen av torrsubstans är inte mer än 1 mm för enkelt gips och från 1, 5 till 4 mm för dekorativt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lösningen appliceras vid en lufttemperatur på +5 till +30 grader med vanlig gips. När du köper en speciell frostbeständig blandning kan temperaturen sjunka till -10 grader.
  • För att applicera ett lager på 1 mm på en yta på 1 kvadratmeter måste du ta från 1, 2 till 2, 4 kg torrt pulver. Vattenförbrukning per 1 kg gipspulver är från 200 till 300 ml, beroende på rekommendationerna på förpackningen.
  • Det är nödvändigt att använda gipset inom 2-3 timmar, och ett lager av det 2-10 mm tjockt torkar helt inom 2 dagar.
  • Vidhäftningskoefficienten till betong är 0,5 MPa och belastningen som beläggningen tål är 6-8 MPa.
  • Vetonit -gips förvaras i ett år, förutsatt att originalförpackningen är intakt.
Bild
Bild
Bild
Bild

De tekniska parametrarna för den självutjämnande blandningen för att lägga på golvet skiljer sig också lite från andra blandningar

  • Vetonits självutjämnande golv finns i stora papperspåsar på 5 och 25 kilo.
  • Förpackningens mittskikt, liksom kittet, är tillverkat av polyeten.
  • Bindemedlet är ett speciellt cement som får den färdiga beläggningen att ha en grå nyans.
  • Pulverpartiklar i storlek från 0,6 mm till 3 mm tillåter en färdig skikttjocklek från 1 mm till 250 mm.
  • Förbrukning av torr blandning vid applicering med ett lager på 1 mm är 1, 4-1, 8 kg per kvadratmeter. För att förbereda gips för 1 kg torrt pulver krävs 200-300 ml vatten.
  • Den tillåtna temperaturen för arbete med blandningen är från + 10 till + 25 grader.
  • Den beredda lösningen ska omedelbart appliceras på ytan, eftersom den börjar stelna inom 15-20 minuter. Tiden för fullständig torkning är 2 - 3 timmar, och en timme efter applicering på golvet kan du gå på beläggningen.
  • Krympning av den härdade murbruk med 0,5 mm / m är möjlig.
  • Kompositionens vidhäftningskoefficient för betong är 1 MPa, och den tillåtna belastningen på ytan är upp till 30 MPa.
  • Opackade behållare gör det möjligt att lagra gipset i 6-12 månader i ett torrt rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Beroende på syftet kan kittet vara:

  • utjämning, som appliceras på betong eller gips före efterföljande dekorativ efterbehandling;
  • för sömmar;
  • för en yta som redan har målats tidigare.

Var och en av dessa typer av kitt representeras av Vetonits varumärke under sitt eget namn och pris

  • Finish-LR + och Finish-KR används för arbete i torra rum och används för efterbehandling av väggar och tak. Medelkostnaden för ett paket med en sådan blandning är från 650 till 700 rubel.
  • Superfinish Finish-KR, JS Plus och LR-pasta är utformade för att ge perfekt jämnhet i det sista steget av efterbehandling och kitt Siloite gyproc JS endast avsedd för injektering av gipsskivor.
  • Perfekt för arbete i rum med hög luftfuktighet Avsluta VH priset på 600-650 rubel per paket.
  • Och för fasader bör du välja en blandning " Rend Facade " för 450 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på typ är gips nödvändigt i följande fall:

  • fullständig anpassning av tak och väggar;
  • inriktning av vissa ytor på ytan för efterföljande efterbehandling;
  • applicera ett dekorativt gipsskikt för vidare målning i och utanför rummet.
Bild
Bild

Cementbaserat gips märkt "TT" och "TTT" har ökat frostbeständighet och fuktbeständighet , som låter dig använda den för utomhusarbete. Kostnaden för ett paket med en sådan blandning varierar från 350 till 400 rubel. Dessutom kan cementblandningen "Stuk cement" användas som fasadgips, som kan appliceras i ett lager upp till 5 cm. Limcementkompositionen i gipsgrad 414 innehåller speciella mikrofibrer som ökar hållfastheten och vidhäftningskoefficienten.

Dekorativa typer av gips min 1,5 Z, min 2,0 Z och min 2,0 R låter dig skapa effekten av "päls" och "barkbagge " och säljs till priser från 1 600 till 2 000 rubel per 25 kg -paket. Texturerat gips märkt min 1,5 vinter tillåter efterbehandling vid temperaturer från -10 grader.

Bild
Bild

Huvudsyftet med självutjämnande golv är:

  • skapande av ett "varmt golv" -system;
  • golv på ouppvärmda balkonger och terrasser;
  • skapandet av golv för den efterföljande dekorativa beläggningen;
  • utjämning av grova ytor av betong eller cement.
Bild
Bild

Det finns många typer av Vetonit självutjämnande golv

  • Dessa är de vanliga märkena 4150 och 4350 i prisklassen från 550 till 1000 rubel och en blandning av 4601 för industrilokaler.
  • Universella självutjämnande föreningar 3000, 3100 och 4000 kan användas både för inomhusarbete och för efterbehandling av öppna balkonger och ytor.
  • De snabbtorkande”Fast Level” och 4100 nivelleringsskivorna läggs med en tjocklek på 3 till 60 mm och används på enkla underlag
  • … Ett billigare alternativ är blandningar numrerade 5700 och 6000. Den första självutjämnande blandningen kostar cirka 300 rubel, och Vetonit 6000 självutjämnande golv, härdning inom 3 timmar, säljs till ett pris av 375-385 rubel per 25 kg förpackning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående produkter presenteras också olika limblandningar på hemmamarknaden . Prisintervallet för lim från Vetonit -företaget varierar från 200 till 1000 rubel, beroende på syftet.

  • Till exempel säljs Profi Plus för arbete med porslinsgods, Mramor för arbete med lätta kakel och term S100, som är ett mångsidigt material.
  • Alla används för inredningsarbete, och för att limma byggmaterial utomhus är det värt att välja "Easy fix" eller "Ultra fix".
  • För att avsluta fasaden kan du köpa en limblandning av märket "Ultra fix winter", och för arbete i rum med hög luftfuktighet är torrt Optima -lim perfekt.
  • Det finns kvaliteter av limblandning av ganska smal applikation, till exempel används Vetonit MW endast för sammanfogning av brädor av mineralull.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vetonit producerar också blandningar för tegel- och stenmurverk, primer och injekteringsbruk och till och med ugnsblandningar som tål höga temperaturer och används för konstruktion av eldstäder och spisar. Färgade cementmassor är perfekta för efterbehandling av fogar i olika storlekar, och för rum med höga temperaturfall är det värt att köpa tvåkomponent-epoxiföreningar. På hyllorna hittar du alla slags primers, färger, impregneringar och antiseptika. Den så kallade "torra betongen" tillverkas för gjutning i formar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Beroende på typ av torr blandning, oavsett om det är kitt, gips eller självutjämnande golv, kan tillämpningsområdet variera avsevärt. En typ kan endast användas för att kittla väggar i torra rum, medan andra - i fuktiga rum. Det finns både frostbeständiga blandningar, liksom blandningar, för arbete som kräver en temperatur på mer än 5 grader.

Det finns ett speciellt lim för granit, golv och väggplattor, gips och till och med fasadarbete. Det finns speciella mastik för installation av flexibel vattentätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla Vetonits torra blandningar måste appliceras på tidigare förberedda ytor från vilka den gamla ytan har tagits bort. Det är bäst att späda sådana blandningar med varmt vatten, baserat på instruktionerna på förpackningen. Du kan röra lösningen antingen mekaniskt eller enkelt för hand, varefter du måste låta lösningen bryggas i 10 minuter.

En stor volym lösning ska inte spädas direkt, så att under arbetet inte tjocknar och förlorar dess egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Garantin för ett utmärkt resultat, även för en sådan högkvalitativ produkt som Vetonit, är rätt val av blandningen för vissa förhållanden. Till exempel, för våtrum är det värt att välja blandningar baserade på cement, och för torra rum kan du använda alla typer av blandningar. Gipslösningar för inomhusarbete kommer inte att behålla sina egenskaper när fasaden avslutas, och fasadgipset kommer inte att se särskilt estetiskt tilltalande ut i en bostadslägenhet.

Överskrid inte beläggningens högsta tillåtna tjocklek, eftersom detta kommer att leda till partiell eller fullständig deformation av beläggningen

Det är bäst att välja fyllmedel beroende på arbetsytan för bättre vidhäftning av materialen. Så på betong är det bäst att lägga en blandning avsedd att arbeta med betong och på en tegelsten - med en tegelsten.

Bild
Bild

Det är också nödvändigt att ta hänsyn till själva syftet med blandningen. Till exempel bör en självutjämnande avjämning, på vilken efterföljande efterbehandling ska appliceras, inte läggas som en golvbeläggning och vice versa. Det är också värt att uppmärksamma temperaturen vid vilken arbetet med den eller den kompositionen är tillåtet.

Vetonits produkter känns lätt igen av gula eller vita påsar med tillverkarens logotyp och produktens namn på den svarta delen av randen till vänster. Den färgade delen av denna remsa innehåller information om produktens märke.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

I allmänhet utförs arbete med torra byggblandningar Vetonit utförs enligt samma algoritm som arbete med blandningar från andra tillverkare. Instruktionerna för att skapa en lösning anges alltid på tillverkarens förpackning och är det bästa alternativet för dess beredning.

  • Kitt av detta märke kan appliceras på arbetsytan både med hjälp av speciella mekanismer och installationer, och manuellt, med hjälp av en regel och en spatel.
  • Ytan måste vara förberedd - fri från gamla ytor, smuts och damm. Den måste vara torr, fri från olje- eller fettfläckar och tillräckligt fast.
  • Det ska inte finnas några drag i rummet som färdigställs, så det är bättre att stänga fönster och dörrar.
  • Blandningen har inte skadliga ångor eller stark lukt, så att arbeta även i ett helt stängt rum kommer inte att orsaka någon försämring av välbefinnandet.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förbereda blandningen enligt anvisningarna på förpackningen är det bäst att välja en plastbehållare . Vattnet som pulvret gradvis hälls i bör vara vid rumstemperatur 20 - 25 grader. Ändra inte sekvensen och häll vatten i pulvret, eftersom detta kan leda till att blandningen blir för flytande och det finns inget överskott av pulver kvar för att rätta till felet.

Den resulterande lösningen måste blandas noggrant med en borr med ett speciellt munstycke eller mixer i 5 minuter och låt den bryggas i 5-10 minuter. Därefter blandas lösningen igen och sätts i gång.

Varje lager av kitt måste få torka helt innan du fortsätter med nästa. Tiden det tar att torka kan variera från ett par timmar till en dag, beroende på märke. Den färdiga ytan slipas vanligtvis med finkornigt sandpapper och rengörs från damm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vetonit gips

  • Vid arbete med gips förstärks ytan som rengörs från damm, gammal beläggning och smuts om det behövs med ett speciellt nät. Fett- och oljefläckar tas bort, oegentligheter är kitt. Om ytan på väggen eller taket är betong, måste en primer appliceras på dem framför gipset i två lager så att betongen inte drar fukt från den applicerade lösningen.
  • Torrt pulver tillsätts till varmt (20 - 25 grader) vatten och omrörs med en borr eller mixer. För att öka gipsets vidhäftningskoefficient kan 10% av vattnet i lösningen ersättas med en flytande primer. Rör om gipset tills alla klumpar försvinner. Det är inte nödvändigt att insistera på en sådan lösning, annars börjar den omedelbart härda. Under arbetet med gips bör du inte tillsätta vatten till lösningen; rör om utan att tillsätta vätska.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ordentligt täcka fasaden på en byggnad med gips är det nödvändigt att efter applicering täcka ytan med ett ogenomskinligt material för att skydda den från nederbörd och ultraviolett strålning under dagen. Gipsade väggar kan grundas och målas 72 timmar efter arbetets slut.

Självnivellerande golv

Det är lämpligt att använda det inomhus, stänga fönster och dörrar tätt för att inte skapa drag. Rumstemperaturen bör ligga inom +10 - +25 grader i minst en vecka. Basen för en sådan lösning måste rengöras och torkas. Om betongen är nylagd måste den "stå" i 2-3 månader. Allt exfolierande material måste rengöras, alla platser med eventuella läckor måste förseglas noggrant

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den förberedda ytan behandlas bäst med en primer av samma märke. Om golvet appliceras i flera lager, grundas var och en av dem efter torkning. Sådan behandling kommer att undvika att luftbubblor uppträder inuti den frysta lösningen och kommer att förbättra vidhäftningen av det självutjämnande golvet till basen. En lösning bereds i en plastbehållare eller en speciell silikonbehållare. Häll torrt pulver i varmt vatten och rör om lösningen med en borrmaskin eller mixer.
  • Den beredda lösningen ska inte lämnas "för infusion", du bör använda den omedelbart. Fyllningen görs manuellt eller med hjälp av specialinstallationer i separata remsor med en bredd på 30 till 50 centimeter, från hörnet. Lösningen som hälls på basen jämnas ut med en metallspatel. För att släppa ut slumpmässiga luftbubblor från lösningen kan du rulla en nålrulle över en icke härdad yta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan inte ta pauser när du häller en del av golvet. Om rummets yta är så stor att det är omöjligt att bearbeta hela ytan på en gång, bör du dela den i separata sektioner med hjälp av speciella begränsare och utföra arbetet i följd.

Enligt recensioner från riktiga köpare är produkterna från Vetonits varumärke till ett ganska överkomligt pris överlägsen kvalitet jämfört med många analoger på hemmamarknaden. Torra blandningar gör att du snabbt och enkelt kan lösa reparations- och konstruktionsproblem både i små privata lägenheter och i stora lager- och industrilokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentet av varor är så brett att du kan välja materialet för att arbeta under alla väderförhållanden, med alla underlag och dekorationer . Den enkla användningen av Vetonit -blandningar gör att inte bara proffs kan arbeta med dem, utan också de som utför reparationer i sitt eget hem för första gången.

Rekommenderad: