Sheetrock Kitt: Danogips Universal Kitt I 17 L Skopor, Blandningar Som Väger 18 Och 28 Kg, Förbrukning Per 1 M2, Tekniska Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Sheetrock Kitt: Danogips Universal Kitt I 17 L Skopor, Blandningar Som Väger 18 Och 28 Kg, Förbrukning Per 1 M2, Tekniska Egenskaper

Video: Sheetrock Kitt: Danogips Universal Kitt I 17 L Skopor, Blandningar Som Väger 18 Och 28 Kg, Förbrukning Per 1 M2, Tekniska Egenskaper
Video: Тест шпаклёвки Шпаклёвка стен 2 м слоем Фрезеровка гипсокартона Ремонт в старом фонде 2024, Mars
Sheetrock Kitt: Danogips Universal Kitt I 17 L Skopor, Blandningar Som Väger 18 Och 28 Kg, Förbrukning Per 1 M2, Tekniska Egenskaper
Sheetrock Kitt: Danogips Universal Kitt I 17 L Skopor, Blandningar Som Väger 18 Och 28 Kg, Förbrukning Per 1 M2, Tekniska Egenskaper
Anonim

Sheetrock kitt för invändig väggdekoration är det mest populära, med funktioner och fördelar jämfört med andra liknande material för utjämning av vägg- och takytor. Tillbaka 1953 började USG sin triumferande marsch i USA, och nu är varumärket Sheetrock känt inte bara hemma, utan över hela världen.

Bild
Bild

Särdrag

Sheetrock kitt är en färdig byggmassa som används för inredning av väggar. Det finns också ett halvfärdigt fyllmedel i form av en torr blandning. I framtiden måste en sådan blandning spädas ut med vatten i vissa proportioner. Den färdigblandade Sheetrock är lätt att använda, eftersom du bara behöver öppna behållaren och börja avsluta arbetet. Ingredienserna i blandningen (vinyl) gör den mångsidig: den kräver inga speciella färdigheter att använda. I sin tur har polymer lätt kitt sina egna sorter.

Bild
Bild

Denna typ av kitt har en krämig konsistens, tack vare vilken det fäster perfekt på ytan. Sheetrock lämpar sig inte bara för applicering på väggar, utan också för att fylla sprickor, bearbeta hörn - allt detta beror på komponenterna som utgör produkten.

Kittet behöver inte spädas och knådas, eftersom det redan säljs som en färdig att använda blandning. Med den här funktionen kan du spara tid och slippa extra kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningen har en hög densitet, vilket gör att den kan appliceras på ytan i ett jämnt lager. Materialets torktid är bara 3-5 timmar, varefter du kan börja slipa ytan. Torktiden beror på temperaturförhållanden och skikttjocklek. På grund av den höga vidhäftningsgraden, Bladmaterial kan användas vid hög luftfuktighet … Detta är ett stort plus jämfört med andra typer av kitt.

Särskild blandning Sheetrock tål upp till 10 cykler av avfrostning och frysning, vilket har bevisats experimentellt. Avfrostningen ska endast ske vid rumstemperatur. Det är förbjudet att påverka ytterligare värmebelastningar. Oroa dig därför inte om du köpt fryst spackel.

Bild
Bild

Denna typ av efterbehandlingsmaterial är också lämplig för alla typer av tapeter och lacker, orsakar inte kemiska reaktioner. Tack vare innehållet i miljövänliga material kan reparationer med kittlösning utföras i barnrum och sjukhus. Den enda nackdelen med Sheetrock kitt är de höga produktionskostnaderna.

Användningsområdena är följande:

  • fyllning av sprickor i puts och tegel;
  • spackling av gipsskivor;
  • täcker de inre och yttre hörnen;
  • dekoration;
  • texturering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Topplacken finns i olika storlekar av skopor. Förpackningsexempel:

  • 17 l - 28 kg kittblandning;
  • 3,5 l - 5 kg;
  • 11 l - 18 kg.

Produkterna produceras i vitt, och när de appliceras på ytan får de en beige nyans. Byggnadsblandningens densitet är 1,65 kg / l. Ansökningsmetoden kan vara både manuell och mekaniserad. Du kan arbeta med sådana produkter vid temperaturer från +13 grader. Hållbarheten för dessa produkter varierar från flera månader till ett år, men detta villkor kvarstår när behållaren är stängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det färdiga kittet består av följande komponenter:

  • kalksten;
  • vinylacetatpolymer (PVA -lim);
  • attapulgit;
  • talk (pulver med talk).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Sheetrocks färdiga produkter finns i tre varianter:

  • Sheetrock Fill Finish Light . Denna typ av kitt används för att jämna ut mindre brister, det kan användas för laminering. Latexen som ingår i kompositionen gör finishmaterialet fuktbeständigt och motståndskraftigt mot defekter under drift.
  • Sheetrock Superfinish (Danogips) är en avslutande kitt. Den färdiga polymerblandningen har en hög vidhäftningsgrad, men detta är inte tillräckligt för att täta stora sprickor och sömmar. Den används för bearbetning av gips, målade ytor, glasfiber.
  • Sheetrock All Purpose . Denna typ av kitt anses vara multifunktionell, eftersom den är lämplig för alla typer av finish. Det används ofta i texturering, ibland används för att fylla utrymme i murverk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

På frågan om vilket kitt som är bättre, akryl eller latex, är det värt att veta att latex skulle vara det bästa alternativet. Detta beror på att akryl inte har en tillräcklig tjocklek som skulle skapa en hög hållfasthet av materialet. Färdigt polymerspack Sheetrock är en professionell lösning på alla problem med inredning av väggar och tak. Det har verifierats genom experimentella experiment. Det finns ett produktkvalitetscertifikat. Dess närvaro tillåter inte att misstas i valet av detta material.

Valet av typ av fyllmedel beror på det befintliga problemet:

  • SuperFinish löser problemet med ytbehandling;
  • Fill & Finish Light används för efterbehandling av gipsskivor;
  • syftet med ProSpray är mekaniserad bearbetning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumtion

Sheetrock polymer kitt, till skillnad från konventionell kittblandning, väger 35% mindre. Med låg materialkrympning är kostnaden cirka 10%. Endast 1 kg kitt förbrukas per 1 m2, eftersom det torkade kittet inte krymper slutmaterialet. Dessutom förhindrar den speciella blandningens krämiga konsistens onödiga kostnader (glider av spateln eller från väggytan). Materialförbrukning för skarven av gipsskivor är 28 kg för 55 löpmeter. m söm, och för texturering - 28 kg per 20 m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av ansökan

Verktyg för applicering av Sheetrock kitt:

  • spatlar (bredd - 12, 20-25 cm);
  • Sheetrock Joint Tape;
  • svamp;
  • sandpapper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att applicera topplacken på den förberedda ytan, som har förbehandlats med ett fyllmedel för utjämning, putsat eller slipat. Ytan måste vara fri från ojämnheter och sprickor. Det är nödvändigt att applicera det första lagret av kitt på helt torkat gips, annars kommer mögel att bildas med tiden. En liten mängd kitt samlas upp på en bred spatel och sträcks sedan i ett enhetligt lager över hela väggen eller taket.

Det rekommenderas att applicera blandningen så tunn som möjligt så att ytan blir jämn och slät.

Därefter måste du låta det första lagret torka. Nästa lager appliceras endast på det helt torkade föregående lagret. För att få ett perfekt ytskick rekommenderar experter att slipa varje lager av kitt med ett slipande nät med en kornstorlek på 180-240 enheter. Det maximala antalet lager är 3-4. Efter allt arbete rengörs det behandlade området från smuts och damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det behövs kan du späda kompositionen med vatten, men du måste tillsätta den i portioner om 50 ml, följt av omrörning. En stor mängd vatten kommer bara att försämra vidhäftningen av lösningen till ytan, men det erhållna resultatet ger inte önskad effekt. Det är förbjudet att blanda kittblandningen med andra material. Rör om den frusna kittblandningen till en homogen konsistens utan klumpar och luftbubblor.

För att förhindra att det applicerade ytbehandlingsmaterialet på väggarna fryser rekommenderas det att täcka det med en värmeisolerande beläggning (skum). I slutet av efterbehandlingen måste kittet som finns kvar i behållaren stängas ordentligt med ett lock. Förvara i rumstemperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätning med Sheetrock:

  1. stäng sömmarna (sparkelbredd - 12 cm);
  2. installera tejpen i mitten, som måste pressas in i väggen;
  3. den överflödiga kittblandningen måste avlägsnas, appliceras i ett tunt lager på tejpen;
  4. skruvhuvudspackel;
  5. efter hundraprocentig stelning av det första lagret kan du gå vidare till det andra. För detta används en spatel 20 centimeter bred;
  6. ge tid att torka det andra lagret av kitt;
  7. Applicera ett tunt lager fyllmedel (murslev 25 cm brett). Samma lager appliceras på skruvarna;
  8. släta sömmarna vid behov med en svamp fuktad i vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändiga hörnfinisher:

  1. täck alla sidor av tejpmaterialet med kitt;
  2. tejpen viks längs mitten, pressas mot hörnet;
  3. bli av med överflödig blandning och applicera ett tunt lager på tejpen;
  4. ge tid att härda;
  5. applicering av ett andra lager på ena sidan;
  6. torkning;
  7. applicera 3 lager på den andra sidan;
  8. ge tid att torka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utvändiga hörnfinisher:

  1. fixering av en metallhörnprofil;
  2. applicering av tre lager kitt med förtorkning. Bredden på det andra lagret ska vara 10-15 cm större än det föregående (spatelens bredd är 25 cm), det tredje lagret ska gå något utöver det föregående.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Texturering:

  1. applicera Sheetrck -fyllmedel på önskat område med en pensel;
  2. texturteknik med specialverktyg (färgrulle, svamp och papper);
  3. torktiden är cirka 24 timmar vid luftfuktighet 50% och temperatur + 18 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Slipkitt:

  • För att utföra slipning behöver du en svamp och sandpapper.
  • En svamp fuktad med vatten är insvept i papper. Detta är nödvändigt för att generera mindre damm.
  • Slipning utförs med lätta rörelser längs de resulterande oegentligheterna.

Ju färre rörelser, desto mer idealisk blir ytan. I slutet, skölj svampen med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Det är nödvändigt att komma ihåg de säkerhetsregler som måste beaktas vid byggnadsarbete med Sheetrock -material:

  • Om kittlösningen kommer i ögonen måste du genast skölja dem med rent vatten.
  • vid torrslipning av materialet rekommenderas att skyddsutrustning används för luftvägarna och ögonen. Avsluta med handskar;
  • det är strängt förbjudet att ta kittblandningen inuti;
  • håll dig borta från små barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om kitt används för första gången är det bättre att ge företräde till märkesvaror med positiva recensioner. Sheetrock kitt har bara bevisat sig på den goda sidan. Enligt beskrivningen av de tekniska egenskaperna och tekniken för att applicera materialet kan man se att efterbehandlingen inte är särskilt svår.

Rekommenderad: