Fasadspackel: Cement Vattentät Och Frostbeständig Blandning För Utomhusbruk, Produkt "Prospectors" För Att Måla Fasaden

Innehållsförteckning:

Video: Fasadspackel: Cement Vattentät Och Frostbeständig Blandning För Utomhusbruk, Produkt "Prospectors" För Att Måla Fasaden

Video: Fasadspackel: Cement Vattentät Och Frostbeständig Blandning För Utomhusbruk, Produkt
Video: Skapa med weber white concrete - hobbygjutningar 2024, Maj
Fasadspackel: Cement Vattentät Och Frostbeständig Blandning För Utomhusbruk, Produkt "Prospectors" För Att Måla Fasaden
Fasadspackel: Cement Vattentät Och Frostbeständig Blandning För Utomhusbruk, Produkt "Prospectors" För Att Måla Fasaden
Anonim

För att ditt hem ska se lika attraktivt ut på utsidan som på insidan är det viktigt att utföra alla nödvändiga åtgärder för detta. Det mest grundläggande kommer att vara kitt på en ojämn yta för att jämna ut det. För att resultatet ska bli det du vill ha är det viktigt att inte bara observera arbetstekniken utan också att välja rätt fasadspackel.

Bild
Bild

Särdrag

Fasadgips kan användas på tegel eller betong. Genom att stoppa dessa ytor kan du jämna ut dem och skydda dem mot negativa naturliga faktorer. När du utför något utomhusarbete kan du inte klara dig utan chips, flisade hörn av tegel och andra saker, och för att dölja alla dessa och brister används spackel.

På grund av de olika förutsättningarna för vilka kittet väljs är dess typer också olika . Frostbeständig kännetecknas av maximalt ytskydd även vid mycket svåra frost. Om du spacklar väggen ordentligt behöver du under en lång tid inte korrigera några brister som orsakats av tiden. Det är bäst att använda vattentät gips ovanpå ett sådant kitt för fasader.

Bild
Bild

Om du vill att ditt hem alltid ska vara varmt och mysigt är det viktigt att applicera ett lager kitt på rätt sätt, vilket säkerställer önskad effekt. Fasadspackel hjälper till att ge varje yttre yta det perfekta utseendet, så att dekorativ efterbehandling kan göras ovanpå. Hur exakt att dekorera väggarna i ett hus eller en annan byggnad är redan en sekundär fråga, det viktigaste är att dölja alla brister, isolera väggarna och förbereda dem för ytterligare dekoration.

Fasadgipsets tekniska egenskaper måste vara korrekt anpassade till den typ av arbete du planerar . Underlåtenhet att följa sådana nyanser kan resultera i bortkastad tid och reparationer av dålig kvalitet. När du planerar puts måste du veta vilken skikttjocklek som är mest optimal för en viss yta. Oftast bestäms det av ojämna platser, med fokus på konvexa punkter och fördjupningar. Ju tunnare lager, desto snabbare torkar det, men också snabbare deformeras från yttre faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Eftersom ytterväggar kan ha sina egna egenskaper skiljer sig blandningarna åt dem också.

De vanligaste är:

  • Grundläggande kitt;
  • Avsluta;
  • Universell;
  • Dekorativ;
  • Träspackel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om grundspackeln, som också kallas startspacklet, är dess huvudsakliga uppgift att jämna ut ytan. Finishen har en tunnare konsistens och hjälper till att jämna ut ytan innan dekorativ finish. Det är inte särskilt hållbart, men det är lätt att arbeta med det, det är bekvämt att slipa och planera vidare efterbehandling. Om vi pratar om ett universellt kitt, så liknar det de två första typerna, men det används inte för att avsluta fasaden.

Om vi pratar om dekorativt kitt, används det för att arbeta med stuckaturer och texturerade element i inredningen i den yttre delen av rummet. Om du har träelement på den yttre fasaden måste du arbeta med dem med hjälp av kitt. Det är hon som hjälper till att skydda trädet från nederbörd och gör träskiktet väldigt slätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan applicera färg, mosaik, gips, kakel, emalj på fasadspackeln, och allt detta kommer att se vackert ut om väggarna har ordentligt förberetts och planats i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kitt kännetecknas också av sin bas . Skillnaden mellan cementbaserad och polymerbaserad gips. Den första typen är idealisk för att dekorera fasaden, eftersom den är resistent mot fukt och fungerar bra vid låga temperaturer. För väggar är detta ett bra alternativ, eftersom materialet efter torkning blir mycket hållbart och inte spricker, vilket betyder att det skyddar den inre värmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativt gips kan ha olika nyanser, vilket möjliggörs av närvaron av olika kemikalier i kompositionen. Du kan hitta gulaktigt, grått och beige kitt. Tidigare var den också vit, men nu är den inte tillverkad på grund av den höga kostnaden för komponenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om polymerbaserade kitt, skiljer sig akryl och latex bland dem. Alternativet akryl är lämpligt för både grundläggande och efterbehandling på ytterväggar. Latexspackel används inte för externa fasader. Om vi pratar om fördelarna med fasadspackel, inkluderar dessa styrka, hållbarhet, plasticitet, snabbtorkning. De krymper inte och är luktfria. Av nackdelarna kan det noteras att det är omöjligt att kombinera denna typ med några byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av val

För att välja ett kitt måste du välja rätt komposition. Med tanke på de allvarliga kraven som detta material ställs inför är det mycket viktigt att inte misstas. Genom att stoppa ditt val på något specifikt måste du vara uppmärksam på materialets sammansättning, på vilken graden av jämnhet och styrka hos den färdiga beläggningen beror.

Bild
Bild

Om vi pratar om cementkompositionen har den en mer granulär och grov struktur. Det är bäst att arbeta med färdiga blandningar av pasty karaktär.

Om blandningen är av hög kvalitet kan dess egenskaper särskiljas:

  • Snabb inställning och inga sprickor;
  • Enkel användning;
  • Långsiktigt bevarande av plastegenskaper;
  • Det går bra med färger och lacker som kommer att användas över kittytan.

Det är cementgips som inte är rädd för fukt och låga temperaturer. Den innehåller kvartssand, marmordamm och kalkmjöl. Kompositionen kan också innehålla kemiska element som används för att uppnå bättre tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polymer kitt kan vara med akryl eller latex bas. Latexversionen för extern användning används inte. Akrylspackel kan fungera som bas och användas som finish. Dess bekvämlighet ligger i det faktum att du inte behöver späda blandningen med vatten.

Nästan allt kitt produceras nu som torr och färdig blandning . Färdiga alternativ säljs i speciella behållare, tätt stängda med lock. Om en torr blandning används, måste den spädas med vatten för arbete och sedan användas. Paketvolymen kan vara olika, och deras val beror på hur mycket arbete du måste utföra. När du spädar blandningen på egen hand är det bäst att fokusera på tillverkarens rekommendationer så att kompositionen visar sig vara den mest praktiska för arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att blanda kompositionen väl med vatten är det bäst att använda en speciell borrfäste för att blanda byggblandningar. När allt är klart och kittet får en krämig konsistens måste du låta det bryggas i några minuter. Den beredda massan kan användas i tre timmar, varefter den härdar och är inte lämplig för vidare användning. Detta är viktigt att veta för att förbereda de optimala storlekarna av kittet.

Bild
Bild

Användningstips

Cementkittet, med vilket efterarbetet kommer att utföras, måste vara ordentligt förberett, först efter det kan du börja applicera det första lagret. Trots att den applicerade massan är vattentät och frostbeständig, krävs i de flesta fall ett andra lager kitt.

Om du vill kakla ett nytt hus som just har byggts, skynda dig inte med den här verksamheten. Det är bäst att ge byggnaden tid att krympa (ungefär ett år), och först då utföra alla efterföljande åtgärder. Det är viktigt att ta hänsyn till temperaturregimen - intervallet från fem till tjugo grader Celsius är lämpligt för arbete.

Bild
Bild

Gör-det-själv heminredning är helt verklig , det viktigaste är att känna till metodens process och inte skynda sig för att slutföra alla uppgifter. Torkningstiden för lösningen varierar beroende på temperatur, fuktighet och förekomst av nederbörd. Det rekommenderas inte att arbeta vid låga temperaturer, eftersom kittkompositionen blandas med vatten, och vinterkylningen låter inte lösningen torka, den börjar helt enkelt frysa.

För dem som inte vet om det är möjligt att spackla i regnet är det viktigt att säga att direkt solljus och fukt i form av nederbörd inte ska falla på arbetsväggen, därför är det täckt med polyeten omedelbart efter arbetet. Du kan bara ta bort filmen när allt är helt torrt. På grund av att cementuppslamningen har en ånggenomsläpplig struktur tar det inte för lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetet måste börja med att rengöra alla arbetsytor från damm och smuts. Nästa steg är att applicera en djup penetrationsprimer som ska torka ordentligt.

Arbetet med fasaden börjar med att betydande fördjupningar, sprickor etc. stängs med ett startspackel. När allt är helt torrt kan du börja nästa steg. Kittet appliceras på en del av väggen och jämnas med en spatel. För denna typ av arbete används en exceptionellt ren version av fasadspackeln, utan föroreningar och tillsatser.

När allt är torrt måste du grunda den färdiga ytan och efter torkning kan du applicera nya lager. Varje lager ska vara ungefär fyra millimeter tjockt. När processen avslutas appliceras en ytbeläggning på baskittet, slätas och slipas efter torkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Många tror att bygga blandningar är det viktigaste i fyllningen, och det finns lite rationellt spannmål här. Kända tillverkare ägnar mer uppmärksamhet åt den teknik som de tillverkar sina produkter med, och man bör inte förvänta sig överraskningar av dem.

Om vi pratar om de mest populära alternativen, inkluderar de företaget " Prospektörer " … De förbereder blandningar av hög kvalitet, men samtidigt är kostnaden för dem ganska måttlig. Detta material kommer att vara användbart för dem som först stötte på denna typ av arbete och vill behärska detta hantverk. Förutom själva kittprocessen kan du använda lösningen för dekorativ design genom att lägga färg till kompositionen. Denna typ av arbete blir billigare än att måla fasaden med någon färg, även den billigaste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att säga att denna lösning inte krymper. Det maximala appliceringsskiktet är en centimeter och det torkar inom tjugofyra timmar.

Fast Bolars tillverkar produkter något högre i pris än "Prospectors" och ungefär samma kvalitet. Det är ett mycket fuktresistent kitt som kan appliceras i lager upp till tio centimeter. Om du arbetar med en torr blandning torkar den efter tjugofyra timmar. Den färdiga pastan kommer att vara helt torr om åtta timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller företagets kitt Volma , då kostar en påse med 25 kilo lite mer än Bolars. Det finns också en Volma Aqua standardprodukt. Dessa är blandningar baserade på cementspackel och vitt cement. Ytan när den torkar är vit, vilket är viktigt för efterföljande målning med ljusa färger.

" Upprätt basilk " är ett mångsidigt material som kan användas för ytbehandling både inomhus och utomhus. Du kan köpa den i papperspåsar, vars vikt är 20 kg. Grunden för blandningen är cement, men kompositionen innehåller speciella tillsatser med förstärkande mikrofibrer för bättre hållfasthet.

Rekommenderad: