Måla För Plast (31 Bilder): Vilken Komposition Man Ska Måla PVC -fönster Och Fönsterbrädor, Vattentät Och Antistatisk Färg Med Plasteffekt

Innehållsförteckning:

Video: Måla För Plast (31 Bilder): Vilken Komposition Man Ska Måla PVC -fönster Och Fönsterbrädor, Vattentät Och Antistatisk Färg Med Plasteffekt

Video: Måla För Plast (31 Bilder): Vilken Komposition Man Ska Måla PVC -fönster Och Fönsterbrädor, Vattentät Och Antistatisk Färg Med Plasteffekt
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Måla För Plast (31 Bilder): Vilken Komposition Man Ska Måla PVC -fönster Och Fönsterbrädor, Vattentät Och Antistatisk Färg Med Plasteffekt
Måla För Plast (31 Bilder): Vilken Komposition Man Ska Måla PVC -fönster Och Fönsterbrädor, Vattentät Och Antistatisk Färg Med Plasteffekt
Anonim

Ofta förlorar olika plastprodukter som kan tjäna sina ägare under lång tid sitt ursprungliga utseende. Märkbara sprickor visas på ytan, föremål blir för tråkiga. Många är förvirrade om vilken färg som är bäst för att applicera en ny kappa på saker av plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Idag finns det på byggmarknaden ett stort utbud av olika typer av färg för plast. Valet beror på vad du ska måla och vilken applikation det kommer att ha. När allt kommer omkring har varje enskild art sina egna fördelar och nackdelar.

Många tycker att det är väldigt enkelt att måla plastartiklar hemma . Men det är det faktiskt inte. Det beror på valet av beläggning och applikationstekniken hur länge delen kommer att hålla. Vi får inte glömma att du måste vara uppmärksam på typen av plast. Varje individuell typ av detta material har sina egna exceptionella egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att vissa typer av plast inte alls kan målas.

Artiklar tillverkade med polypropen eller polyeten har en liknande egenskap. Färg från sådana material kommer helt enkelt att lossna. Därför är det nästan omöjligt att belägga metall-plaströr som är tillverkade med polyeten.

Fordonsplast förtjänar särskild uppmärksamhet . För vissa typer av sådana material måste det första lagret av ett speciellt primer-koncentrat appliceras före färgen, för andra typer är ett sådant förfarande helt valfritt. Idag kan experter erbjuda ett stort antal sätt att bestämma vilken typ av material som kräver beläggning av andra mellanlager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och kompositioner

Vid denna tidpunkt kan experter erbjuda konsumenterna ett stort utbud av helt olika typer av färg för plast. De skiljer sig alla från varandra i sina egenskaper och sammansättning.

Dessa inkluderar:

  • Vattentät akryl emalj;
  • Aerosolfärg;
  • Vinylfärg;
  • Strukturell färg;
  • Soft touch matt färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentät akryl

Denna typ av material är det bästa alternativet för plast. Emaljen har alla nödvändiga egenskaper. Det bör också noteras att det är lätt nog att applicera. Vattenbaserad akrylfärg är en av de mest hållbara. Det är inte ovanligt att se en sådan beläggning med en ljus glansig nyans.

Bild
Bild

Aerosol

Nyligen föredrar många konsumenter just denna beläggning. Denna färg är perfekt för präglade ytor. Olika typer av aerosoler kan ge plasten en mängd olika nyanser (spegel, guld, silver). Det är viktigt att notera att vissa typer av sådant material är antistatiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinyl

Det bör noteras att detta material är ett av de mest miljövänliga. En annan viktig egenskap är den låga kostnaden. Men samtidigt kan vinylfärg inte kallas slitstark. Det är helt instabilt för fukt, vind och många andra yttre faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturell

Denna beläggning används oftast för bilplast. Denna färg ger ytorna en något grov texturerad yta. Med den kan du enkelt dölja repor och sprickor.

En sådan applikation kommer att göra delen hållbar och motståndskraftig mot yttre faktorer (vind, fukt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuk beröring

Denna matta färg är utmärkt för plast. Det är väldigt enkelt att applicera. Sådant material kan ge plasten en behaglig matt nyans. Det bör noteras att en sådan bas är ganska trevlig vid beröring. Oftast används denna typ av täckning vid dekoration av gatlampor, vissa mobiltelefoner, kikare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns helt olika färgkompositioner på byggnadsmarknaden:

  • Taktil . Efter applicering på plastprodukter låter denna komposition lämna en trevlig flätig bas på ytan. Denna beläggning låter dig också göra en detalj av en ovanlig matt nyans. Som regel har mjuk beröringsfärg en taktil bas, som ofta används för att dekorera olika material.
  • Pulver . Det är viktigt att notera att färg med denna komposition kanske inte är lämplig för alla typer av plast, men bara för dem som har hög värmebeständighet. När allt kommer omkring appliceras en pulverbaserad beläggning i speciella kammare under påverkan av tillräckligt höga temperaturer. Oftast målas instrument av båtar, fartyg, ångbåtar med ett sådant material för att ge dem ännu större styrka och motståndskraft mot yttre mekaniska skador.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Slitstark . Sådana formuleringar är baserade på speciella polyuretanhartser, till vilka ytterligare ämnen tillsätts. Alla typer av tillsatser gör materialet ännu starkare och hårdare. Som regel används färg med en sådan bas för föremål som utsätts för tung belastning.
  • Strukturell . En sådan komposition är idealisk för delar med synliga repor och skador. När allt kommer omkring ger färger med sådana föreningar ytor en lätt grov yta, med vilken du enkelt kan dölja alla defekter. Dessa beläggningar är tillräckligt bekväma för att dekorera föremål hemma.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Idag kan experter rekommendera konsumenterna ett stort utbud av färger i ovanliga färger. Med hjälp av sådana beläggningar kan du dekorera nästan vad som helst. De mest originella och intressanta alternativen är guld, brun, svart, silver, brons, silverfärger.

Många designers rekommenderar att man använder färg, vilket ger ytan en kromeffekt, när man dekorerar olika dekorelement av plast. Sådant material passar perfekt in i många interiörer och det är denna beläggning som ofta används för bilprodukter.

Bild
Bild

Det finns färger som gör att du kan ge olika föremål en nyans av silver. De används också för att dekorera bildelar.

Ansökan

Plastfärg används ofta för förkromning. Oftast representeras sådana beläggningar av olika aerosoler.

Att dekorera fönster och trösklar görs bäst med aerosoler . Denna applikation kommer att räcka tillräckligt länge. Samma bas är perfekt för att måla glasfiber. Man måste komma ihåg att alla typer av emaljer inte är ett bra alternativ för sådana föremål.

Det är mest lönsamt att måla PVC -produkter med vattentät akrylemalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det bör noteras att innan huvudfärgen appliceras är det absolut nödvändigt att täcka delen med ett lager av en speciell primer, annars kommer produktens yta snabbt att förlora sitt ursprungliga utseende.

Vilken ska man välja?

Idag finns det en mängd olika färger för plast. Men vi får inte glömma att varje typ av plast har sin egen specifika typ av beläggning. Innan du målar elementen, studera därför i detalj materialet från vilket delen är gjord, liksom sammansättningen av basen som du vill applicera den på.

För skummad PVC är vattenbaserad akrylemalj bäst. Med hjälp av en sådan komposition kan du göra plastsaken ännu mer motståndskraftig mot eventuella skador. En sådan bas är också perfekt för att måla fönsterkarmar och fönsterbrädor. Efter torkning ger detta material som regel plastytan en behaglig blank nyans.

Bild
Bild

Många experter rekommenderar att du använder aerosoler och spray för att täcka bildelar och för att skapa en spegeleffekt på föremål. Idag låter de dig måla vackra brons-, silver- och gyllene nyanser. Sådana beläggningar fäster bra på plast. Ofta sprutas sådan färg med en sprutpistol.

För vissa bildelar av plast är matt mjuk beröringsfärg också utmärkt. Oftast används den för att dölja alla typer av skador och repor på ytan.

Bild
Bild

Det är värt att notera att en sådan bas också är ett idealiskt alternativ för dekoration. När allt kommer omkring skapar denna beläggning en trevlig och vacker matt färg.

Rekommenderad: