Cement Cache-pot (18 Bilder): En Mästarklass Om Att Göra En Modell Av Vitt Cement Och Trasor. Hur Gör Man En Dekorativ Produkt För Blommor Av Cementbruk Och Handdukar Med Egna Händ

Innehållsförteckning:

Video: Cement Cache-pot (18 Bilder): En Mästarklass Om Att Göra En Modell Av Vitt Cement Och Trasor. Hur Gör Man En Dekorativ Produkt För Blommor Av Cementbruk Och Handdukar Med Egna Händ

Video: Cement Cache-pot (18 Bilder): En Mästarklass Om Att Göra En Modell Av Vitt Cement Och Trasor. Hur Gör Man En Dekorativ Produkt För Blommor Av Cementbruk Och Handdukar Med Egna Händ
Video: Ten Books on Architecture | Marcus Vitruvius Pollio | Antiquity, Art, Design & Architecture | 4/6 2024, April
Cement Cache-pot (18 Bilder): En Mästarklass Om Att Göra En Modell Av Vitt Cement Och Trasor. Hur Gör Man En Dekorativ Produkt För Blommor Av Cementbruk Och Handdukar Med Egna Händ
Cement Cache-pot (18 Bilder): En Mästarklass Om Att Göra En Modell Av Vitt Cement Och Trasor. Hur Gör Man En Dekorativ Produkt För Blommor Av Cementbruk Och Handdukar Med Egna Händ
Anonim

Dacha är en underbar plats för en familjesemester. Du kan göra det ännu vackrare med hjälp av designidéer. Ibland tar det inte mycket pengar och tid att inreda en sommarstuga och genomföra djärva idéer. Gamla och onödiga saker kommer att göra ett bra jobb i den här frågan. Det räcker att köpa cement och sand.

Dessa material gör att du kan väcka många idéer till liv. Varje ägare har vatten och verktyg till sitt förfogande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Olika designtekniker används ofta för att dekorera platsen. Med hjälp av enkla föremål och skickliga händer kan du göra krukor, blomkrukor, olika figurer av djur och insekter, sagofigurer, löv, svamp, bollar, stenblock, stenar. Det finns inga gränser för kreativitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

  • Lönsamhet och låga tillverkningskostnader. Cement och sand är billiga material. Resten är gamla onödiga saker: kartong, film, plastflaskor och hinkar, trasor, säckväv, papper.
  • Gamla saker har ett andra liv i en ny kvalitet.
  • Ett tillfälle att visa din kreativitet.
  • Högt motstånd av hantverk mot olika väderförhållanden. De kommer inte att skadas av regn, snö eller starka vindar. De kan blekna i solen med tiden, men det är lätt att fixa.
  • En trevlig tidsfördriv och en förbättring av ditt humör. Barn kommer gärna att delta i modellerings- och färgprocessen. Detta gör det möjligt, diskret, på ett lekfullt sätt, att ingjuta kärlek till arbete, respekt för saker, kreativitet.
  • Hem- och tomtdekoration. Att ge saker originalitet och exklusivitet. Sådana saker är unika och unika.
Bild
Bild
Bild
Bild

Blommor är en oersättlig dekoration av webbplatsen . Med hjälp av tips och steg-för-steg-instruktioner är det enkelt att göra planteringar för trädgårdsdekoration, stora och små krukor. De passar enkelt in i alla hem- eller sajtdesigner. I hemlagade krukor är det lämpligt att dränera, eftersom många växter inte gillar stillastående vatten och kan dö.

För detta borras hål i botten. Om du inte har en borr kan du använda en skruvmejsel.

Bild
Bild

En kort mästarklass om att göra

  1. Två behållare av olika storlekar förbereds, inslagna i folie och sätts in i varandra.
  2. En lösning bereds av lika delar cement, sand, lim, vatten. Du kan lägga till små stenar, expanderad lera, vermikulit till lösningen. De kommer att ge grovhet och ytterligare smak till den färdiga produkten. Lösningen ska inte vara tjockare än gräddfil.
  3. Det tomma utrymmet mellan behållarna är fyllt med lösning. Tid ges för fullständig torkning (minst två dagar).
  4. Alla komponenter dras försiktigt ut. Väggarna rengörs från filmen.
  5. Dränering läggs på botten i ett tunt lager. Fruktbar jord fylls upp och en favoritväxt planteras.

En sådan brutal blomkruka kommer att se snygg ut även på kontoret eller kontrast till upploppet av grönska på gräsmattan nära huset. Det kommer inte att välta av ett vindstöt, det kommer inte att blötläggas i regn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beredning av blandningen

Att lägga till lim gör cementblandningen mjukare och smidigare. Andelarna av ingredienserna är ungefärliga. Det tas vanligtvis i lika delar cement, sand, bygglim och vatten. Allt blandas väl till en homogen konsistens, liknande gräddfil. Alla delar av det framtida hantverket är noggrant impregnerade med denna lösning. Färdiga produkter torkas inom en vecka.

Den torra ytan kan målas om så önskas. Det är bra att använda sprayfärg för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Imitation av en korg

Med hjälp av cementmurbruk och rester av tyg kan du göra ett designerobjekt. Krukorna ser väldigt vackra ut, liknar korgar. En plastskål fungerar bäst för basen. Den ska vara tillräckligt bred för att se ut som en korg. Det är nödvändigt att vända skålen upp och ner, lägga en trasa genomblöt i cementbruk på den. Alla bomullsartiklar som inte används kan användas: lakan, handdukar, T-shirts. Det är nödvändigt att göra remsor som inte är mer än 15 cm breda av onödigt tyg, blötlägg dem ordentligt i lösningen och lägg ut remsorna i rader längs skålens yta. Du kan vrida dem lite, sammanflätas med varandra. Det är viktigt att noggrant räkna ut krukans kant så att plastbotten inte syns . Torka noggrant i flera dagar. Det är lättare att måla produktens torra yta med en aerosolburk. Naturliga färger föredras: ockra, grädde, halm, brun. Det kommer att bli väldigt snyggt om du målar korgen med svart färg.

Efter färgning måste produkten få torka. Slipa sedan lite över korvens utskjutande delar.

Som pricken över i: et måste du applicera brons- eller silverfärg på en svart bakgrund med lätta penselrörelser. En sådan enkel teknik kommer att skapa en illusion av shabby och tidigare chic.

Bild
Bild

Former

Tyger med textur, till exempel burlap, stickade servetter, frottéprodukter, ser intressanta ut i cementbruk. Av dessa är det lätt att göra dekoration i form av fläckar, knappar, mänskliga fotavtryck eller djurtassar. Jeansen som cementeras i lösningen kan "krympa" i ett intressant läge och målas med brons.

Du kan till och med använda gamla leksaker . Mjuka björnar och harar kommer fortfarande att kunna behaga med sin närvaro. De måste hållas i en cementmurbruk tills de är helt mättade. Landa sedan effektivt på en stock eller bänk och försök fixa det så att de kan torka bra och inte falla sönder. Sedan måste du fixa det i leksakstassar eller lägga behållare för blommor mellan leksakerna. Låt hela strukturen torka och måla sedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika dekorativa figurer ser söta ut på stigar, en äng, vid en fontän och en torr bäck . En katt, en flodhäst, en bäver, en trädgårdsnom, en gigantisk flugsvamp - du kan göra alla enkla mönster som kommer att ligga till grund för en blomkrukor.

För att göra krukorna lättare att måla är det bättre att använda vit sand för att blanda lösningen eller täcka det frysta cementet med gips. Detta gör att du inte kan förvränga nyanser av färger och därefter göra produkten mycket ljusare.

Rekommenderad: