Efterbehandlingsspackel Knauf: Egenskaper Hos "finish" -spacklet, Användningen Av "multifinish" -typen Och Polymersammansättningar

Innehållsförteckning:

Video: Efterbehandlingsspackel Knauf: Egenskaper Hos "finish" -spacklet, Användningen Av "multifinish" -typen Och Polymersammansättningar

Video: Efterbehandlingsspackel Knauf: Egenskaper Hos
Video: Plastering MADE EASY - with the Marshalltown Rubber Float 2024, Maj
Efterbehandlingsspackel Knauf: Egenskaper Hos "finish" -spacklet, Användningen Av "multifinish" -typen Och Polymersammansättningar
Efterbehandlingsspackel Knauf: Egenskaper Hos "finish" -spacklet, Användningen Av "multifinish" -typen Och Polymersammansättningar
Anonim

Det tyska företaget Knauf är en känd tillverkare av byggmaterial. Hon producerar olika typer av kitt, så att du kan skapa de jämnaste ytorna. Tillverkaren erbjuder start, finish och universal kitt, som alla har sitt eget syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsspacklet presenteras i olika typer så att varje köpare kan välja rätt alternativ beroende på byggmaterialets syfte.

Särdrag

Att rikta in väggarna är en viktig del av en större översyn. För att göra ett högkvalitativt arbete med att jämna ut ytan behöver du ett start- och slutspackel.

Efterbehandling används för det sista steget med att jämna ut väggarna och skapar en perfekt plan och vit yta . Även om ett brett utbud av kitt från olika tillverkare presenteras på den moderna byggmarknaden, föredrar många köpare produkterna från det tyska företaget Knauf.

Bild
Bild

Detta märke erbjuder färdiga blandningar som är praktiska och enkla att använda . Lätt att arbeta är en obestridlig fördel. Vem som helst kan göra perfekt släta väggar med Knauf -spackel, utan att ha någon speciell kunskap eller färdighet. Det säljs i papperspåsar. Den stora förpackningen innehåller cirka 25 till 30 kilo av blandningen för enkel användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knauf -efterbehandlingsblandningen innehåller cement, gips och kalk. Efter appliceringen är det inte nödvändigt att använda ytterligare blandningar för att injektera ytan. Denna blandning används som en färdig fin finish. Det räcker att läsa instruktionerna, fylla på med nödvändiga verktyg och du kan gå till jobbet.

Finishen ska appliceras på ytan med ett mycket tunt lager, som bör vara ungefär 1-2 mm. Tills kittet har hunnit stelna bör du använda fint sandpapper för injektering. Som ett resultat blir ytan helt plan. Genom att utföra alla åtgärder snabbt och enkelt kommer arbetet att bli ett nöje.

Knauf på förpackningen av varje produkt anger dess egenskaper samt utgångsdatum . På kittarna är alltid den högsta tillåtna skikttjockleken markerad. Garantitiden för den är bara ett år. Blandningen ska förvaras i torra och mörka rum i en sluten behållare. Om paketet redan har öppnats måste det användas inom 24 timmar, annars blir materialet oanvändbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg att när du arbetar med kitt bör du vidta försiktighetsåtgärder. För att skydda dina händer måste du bära handskar och också köpa ett andningsskydd för att skydda andningsorganen från damm. Om kittet kommer på huden och detta åtföljs av irritation och brännande, är det nödvändigt att skölja kontaktplatsen noggrant. Om den brännande känslan kvarstår bör du söka hjälp från en läkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag är det tyska företaget Knauf ledande inom tillverkning av utjämningsmedel. Knauf kitt är idealiskt för arbete med gipsskivor som tillverkas av samma företag.

Efterbehandlingskitt "Knauf Fugen" presenteras i olika typer, bland vilka det är värt att lyfta fram tre huvudsakliga:

  • standard - tillverkad i form av gips kitt;
  • kitt "Fugen GF", utvecklat för gipsfiberark;
  • finish för fuktbeständig gipsskiva "Fugen Hydro".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ovanstående kittblandningar har olika tekniska egenskaper, även om de i utseende liknar ett torrt pulverformigt konglomerat, bestående av gips och motsvarande modifieringsmedel och mjukgörare. Dessa kitt absorberar perfekt fukt för att skapa murbrukets plasticitet, så att de skyddas från för tidig torkning.

De främsta fördelarna och kännetecknen med Fugen -kitt för efterbehandling av gips:

  • Blandningen kännetecknas av miljövänlighet, eftersom kompositionen inte innehåller kemiska tillsatser.
  • Beläggningens ökade hållbarhet garanterar skydd av hörnen under installationen och hjälper också till att eliminera defekter på gipsskivorna.
  • Om slutblandningen appliceras på en plan yta, kommer den låga förbrukningen att glädja dig.
  • Efter att du har använt finishen kan du måla väggen eller tapeten.
  • Ett brett utbud av kitt finns i olika vikter (5, 10 och 25 kg), och det överkomliga priset kommer säkert att glädja dig.

Efterbehandlingsspackel "Knauf Rotband" är en gipsblandning med polymertillsatser. Det är utformat för att jämna ut väggarna. Den kan användas på betong, gipsskivor eller putsade väggar eller tak. På grund av sin ökade hållfasthet spricker inte kittet med tiden.

Bild
Bild

Detta material är idealiskt för inomhusbehandling på grund av dess mångsidighet. Kittet är inte rädd för hög luftfuktighet, så det kan användas för arbete i köket eller i badrummet.

De främsta fördelarna med Knauf Rotband kitt:

  • Utmärkt fuktgenomsläpplighet bidrar till att snabbt avlägsna fukt, så det blir aldrig fukt i lägenheten.
  • Blandningens miljövänlighet ligger i det faktum att den är gjord på basis av gips och inte innehåller skadliga kemikalier. Kittet orsakar inte allergier, så det kan säkert användas för att reparera ett barnrum.
  • Hållbarhet och tillförlitlighet. Även ett tjockt lager av färdigblandningen kommer inte att spricka.
  • Efter att ha använt blandningen förblir väggen helt slät och snövit.
  • Materialet kännetecknas av utmärkt elasticitet.
  • Kittet lockar uppmärksamhet med sin enkla applicering.
  • Blandningen fäster perfekt på ytan som den appliceras på.
  • Resterande murbruk torkar inte ut snabbt.
  • Materialet tillverkas av tillverkaren i flera versioner: 3, 8, 18, 28 kilo.

Om du följer instruktionerna för användning av lösningen blir ytan helt plan.

Bild
Bild

Knauf Rotband kitt finns i vitt, grått och rosa. Skikttjockleken bör variera från 5 till 30 mm. En kvadratmeter kommer att kräva cirka åtta kilo material.

Knauf Multi-finish kitt finns som en torr blandning . Den är gjord på basis av gipsfyllmedel och kompletteras också med mineraler och polymermodifierare. Den kan användas för förbehandling av gipsskivor eller betongytor. Detta material är idealiskt för att skapa en plan yta före målning eller för dekorativ väggdekoration. Tillverkaren tillverkar denna blandning i 20 och 25 kg skopor.

Bild
Bild

Konsumtion

Experter vet att för att skapa ett slutskikt av kitt med en tjocklek på 1 mm per 1 m2 krävs ett kilo av blandningen. Man bör komma ihåg att en gipsblandning väger mindre än en cementanalog. Gipsblandningen gör att du kan jämna ut väggarna eller hyllan, om det finns en skillnad på högst 6 mm. Tillverkaren anger alltid den ungefärliga materialförbrukningen på förpackningen, så denna indikator bör beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Många experter rekommenderar att du köper en bas och slutar kitt från en tillverkare. Glöm inte blandningens höga hygroskopicitet efter torkning. Om ytan är porös bör väggarna grundas innan ytan används.

För fuktiga rum är Knauf Rotband idealiskt eftersom det inte behåller fukt utan snarare låter det passera igenom. Kittet är den perfekta lösningen för köket eller badrummet.

Det är värt att köpa Knauf -produkter på officiella butiker och butiker för att utesluta möjligheten att förvärva en falsk. Du bör inte leta efter märkesprodukter på marknaden, för det finns ingen garanti för kvalitet.

Bild
Bild

Tips för ansökan

Till att börja med bör du köpa alla nödvändiga verktyg för att applicera kittet på ytan:

  • en borr med ett speciellt fäste eller en mixer för konstruktionsändamål är idealisk för omrörning;
  • 30 cm spatel;
  • en liten spatel som mäter 5 till 10 cm;
  • vinkelspatel;
  • borstar och rullar;
  • sandpapper;
  • för arbete på väggens övre delar eller med taket är en trappstege användbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Två metoder kan användas för att applicera efterbehandlingskittet:

  1. Den färdiga lösningen appliceras på en stor spatel med en liten, sedan appliceras blandningen på väggen från botten till toppen. Verktyget ska pressas så tätt som möjligt mot ytan, åtgärden bör utföras flera gånger. Ytan blir så plan som möjligt. Resten av blandningen återföres till hinken. Vidare slätas grovheten på väggen med hjälp av slipning.
  2. Denna metod är mer tidskrävande eftersom den består av dubbel täckning av väggen. Efterbehandlingskittet appliceras på ytan med små drag och fortsätter sedan med att applicera materialet igen. Denna metod garanterar skapandet av en plan yta, så mycket mindre tid kommer att läggas på injektering.

För att arbeta i hörn, använd en vinklad murslev. Det låter dig arbeta där väggarna konvergerar i rät vinkel. Om vinkeln mellan väggarna är annorlunda är det bättre att använda en liten murslev.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingskittet appliceras snabbt på gipsstrukturer, eftersom sådana ark är ganska jämna.

För att processen med att applicera kitt på ytan ska ske snabbt och effektivt, är det värt att följa råd från specialister:

  • Läs noggrant tillverkarens instruktioner. Spackelskiktet ska inte vara mer än det som anges i rekommendationen. Om du gör ett lager tjockare, finns det en risk för att blandningen smuler efter fullständig torkning.
  • För att applicera ett lager två gånger är det viktigt att använda ett förstärkt nät. För att skapa nästa lager måste det föregående torka ordentligt.
  • Efter att ha arbetat med kittet måste alla verktyg omedelbart tvättas noggrant från resterna av blandningen innan det torkar.
  • Använd kallt vatten för att förbereda blandningen. Om du spädar blandningen med vatten vid en temperatur över 30 grader, kan kittet sönderfalla efter torkning.

Rekommenderad: