Manuell Sprutpistol För Vitkalkning: Elektrisk Sprutpistol СО 61 Och Manuell Sprutpistol För Vitkalkning

Innehållsförteckning:

Video: Manuell Sprutpistol För Vitkalkning: Elektrisk Sprutpistol СО 61 Och Manuell Sprutpistol För Vitkalkning

Video: Manuell Sprutpistol För Vitkalkning: Elektrisk Sprutpistol СО 61 Och Manuell Sprutpistol För Vitkalkning
Video: Paint zoom sprayer on wall #woodhuntercraft 2024, April
Manuell Sprutpistol För Vitkalkning: Elektrisk Sprutpistol СО 61 Och Manuell Sprutpistol För Vitkalkning
Manuell Sprutpistol För Vitkalkning: Elektrisk Sprutpistol СО 61 Och Manuell Sprutpistol För Vitkalkning
Anonim

Förr eller senare uppstår frågan om att måla väggar och tak vid utförande. Håller med om att vitkalkning av taket med en rulle eller en pensel är väldigt lång och obekväm. Modern teknik har gått framåt för länge sedan och målarpistoler eller sprutpistoler används nu för att underlätta arbetet.

Järnaffärer erbjuder ett varierat utbud av produkter i denna kategori, alla kan hitta en enhet på begäran och en plånbok.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte och fördelar med användning

Sprutpistolen används i arbetet för att applicera nödvändiga färger och lacker, kalklösningar, olika fläckar, grundningslösningar eller helt enkelt vid behov att fukta dem med rent vatten. Med en sprutpistol kan du måla stora ytor med ett jämnt lager av lösning, medan färgen lägger sig mycket smidigt och jämnt.

Utöver det, förutsatt att du har rätt sprutpistol för att matcha dina krav det är möjligt att applicera toners och nitrolack på föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lösningarna och färgämnena som används i arbetet sprutas med en bred luftström, vilket garanterar ett vackert färdigt utseende efter torkning. Om man jämför dörrarna, varav en är målad med pensel, och den andra med sprutpistol, blir skillnaden slående och valet ligger bakom sprutpistolen.

En sådan oumbärlig sak i hushållet, bland andra bekvämligheter, är utrustad med en justering av vätsketillförseln, och vissa verktyg har speciella munstycken i uppsättningen, med vilka du kan ändra tjockleken på färgflödet … Detta kan vara användbart när du målar små föremål eller svåråtkomliga områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också fördelar med en sprutpistol framför en pensel.

När du börjar kalka är det viktigt att veta att kalklösningen är mycket frätande och flytande, och om den kommer i kontakt med huden kan den orsaka brännskador, vilket är extremt obehagligt och farligt.

Eftersom det är flytande är det ganska svårt att applicera en sådan lösning jämnt, utan att dekorera väggen med onödiga fläckar och fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en sprutpistol kommer du att kunna applicera kalklösningen jämnt och måla över även de svåraste ytorna. Du behöver inte trappstegar för att nå och måla över taket och hörnen mellan taket och väggarna - speciella fiskespön som fästs på verktyget hjälper dig att täcka taket med kalkbruk medan du står på golvet … Med det här verktyget kan du dessutom spara tid, eftersom med med en sprutpistol är det möjligt att täcka stora områden snabbt nog samtidigt applicera injekteringsbruk mjukt och minimera stänkkontaminering.

Även om det är första gången du hämtar en sprutpistol får du fortfarande ett bra resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer: hur man väljer?

Varje sprutpistol på marknaden för konstruktionsverktyg skiljer sig från andra i sina egenskaper. Detta kan vara en komplexitet i själva mekanismen, en metod för att tillföra ett färgämne och användarvänlighet är också viktigt. Priset på detta segment av utrustning varierar beroende på verktygets märke, dess kategori och effekt.

För att köpa den utrustning du behöver utan att göra ett misstag måste du först förstå vilka typer av dessa enheter. Sprutpistoler är manuella, pneumatiska och elektriska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell

Förmodligen det mest populära segmentet av alla sprutpistoler är den handhållna sprutpistolen. På grund av det låga priset och den goda färgkvaliteten väljer de flesta konsumenter denna typ av enhet, förutom att de fysiska kostnaderna är högre.

Dess prestanda och färgegenskaper är lämpliga för att vitare i taket själv eller måla önskad yta snabbt och exakt. Med sin design är verktyget ganska enkelt och pålitligt, och med noggrann användning kommer det att tjäna dig länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du demonterar enheten för en handhållen sprutpistol, till exempel en elektrisk CO 61, består den av en plast- eller metallreservoar för en vätska, i vilken trycket pumpas upp manuellt. Två slangar sträcker sig från behållaren: den ena tar lösningen från behållaren och den andra sprutar den med en speciell enhet i slutet. Mekanismen utlöses av en spak på den andra slangen och färg sprutas på ytan under tryck.

Enkelheten med enhetens enhet är vad du behöver för hemmabruk.

Bild
Bild

Elektrisk

Nästa handsprutpistol, med tanke på det överkomliga priset och användbarheten, är den elektriska sprutpistolen. Om det är opraktiskt att köpa och använda pneumatiska sprutpistoler och du redan har vuxit ur en enkel manuell, kan ditt val göras till förmån för en elektrisk - billigare men mer komplex enhet.

När det gäller produktivitet och arbetskvalitet är denna typ av målningsverktyg i nivå med sin pneumatiska motsvarighet, men priset är på en mer acceptabel nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Driften av en elektrisk sprutpistol är baserad på airless -principen - trycket i bläckstrålen pumpas med en speciell elektrisk motor.

Färgen krossas i små partiklar på grund av munstyckets speciella design och kolvarnas tryck.

Bild
Bild

Pneumatisk

Pneumatisk utrustning är valet av professionella när ett stort arbete krävs. Driftsprincipen är användning av tryckluft, när färgstrålens regelbundna tryck upprätthålls av kompressorns drift.

Färgen levereras från en speciell tank och, med hjälp av en kraftig luftstråle, som pumpas under högt och jämnt tryck, faller på ytan som ska behandlas med hög kvalitet och enhetlighet. Tack vare högt tryck ser det vitkalkade taket nästan oklanderligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för sådana enheter är ganska hög, men de har definitivt en ganska hög prestanda och en högre kvalitetsnivå på det slutliga arbetet. Och att använda en sådan teknik är mycket trevligare.

Om instruktionerna följs kommer ytan som är klar med en pneumatisk sprutpistol att få den jämnaste bearbetningen utan fläckar och ränder.

Bild
Bild

Hur man arbetar?

Innan du utför målningsarbete måste du definitivt förbereda ytan, dig själv, det omgivande rummet och verktyget.

Ytan som behöver målas måste jämnas, slipas, slipas vid behov och rengöras från smuts och fett. OCH det bör komma ihåg att varje efterföljande färglager appliceras endast när det föregående har torkat , annars kan du skapa onödiga ränder och fläckar på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på det stora skyddet mot eventuella kalkbrännskador när man arbetar med lösningen sprutar färgstrålen det minsta dammet runt den. Dessa fina partiklar kan komma på utsatt hud och slemhinnor och därmed orsaka irritation. Det är också möjligt att förorena närliggande möbler, golv och inredningsartiklar. därför ta hand om din säkerhet före arbete genom att bära handskar, andningsmask och helt täcka din hud med kläder.

Golvet ska täckas med en speciell konstruktionsfilm, möbler och saker, om möjligt, ska tas bort från arbetsområdet eller också täckas med ett skyddande filmskikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland annat bör du kontrollera sprutpistolens funktionalitet och vid behov justera allt. Se också till att det är rent och att dess inre delar inte är förorenade med torkade färgrester.

Vid beredning av färgkompositionen bör den filtreras noggrant för att avlägsna klumpar och stora lösningspartiklar för att undvika igensättning av sprutmunstyckena och störning av dess funktion. Detta kan göras med gasväv eller en speciell sil.

Det är också viktigt att justera storleken på munstycket för en jämnare applicering av färglösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du är klar med förberedelserna kan du börja arbeta.

Efter att ha fyllt sprayflaskan med färglösning, kontrollera sprutningen på en onödig yta - det kan vara gammal kartong, plastbitar eller kartong. Kontrollen görs för att utesluta skapandet av ett luftlås i munstycket .som kan ge ut fula färgspottar.

Det kan också hjälpa till att avgöra hur långt från ytan som ska målas för att hålla verktyget för bästa resultat.

Övervaka trycket under drift och behåll den nödvändiga nivån för att förhindra övermålning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sprutpistolen ska hållas i rät vinkel mot ytan som ska målas ., applicera lösningen jämnt och smidigt, utan att dröja kvar på ett ställe, spraya färgen med överlappande rörelser, lager för lager.

Om du tar en paus under målningsprocessen, särskilt när du applicerar snabbtorkande färgkompositioner, är det bäst att placera sprutpistolens ände i en behållare med vatten eller lösningsmedel (beroende på vilken typ av färg som används), vilket förhindrar lösningen kvar i munstycket efter uttorkning.

Efter avslutat arbete ska sprutpistolen demonteras och rengöras noggrant för ytterligare förvaring och senare användning.

Bild
Bild

Vård

Den viktigaste och grundläggande regeln för vård av sprutpistoler är deras obligatoriska tvätt och rengöring efter varje användning. Alla typer av sprutpistoler har sina egna strukturella egenskaper, det finns ingen universell lösning här. Förutom det städning är ett måste … Tack vare detta kommer det mekaniska trädverktyget att tjäna dig under många timmars byggnadsarbete.

Efter att alla ytor har målats, vitkalkats och fått torka, den återstående färgen ska tömmas från en speciell tank. Pumpen med slangar och munstycken ska spolas noggrant … I vissa fall, enligt instruktionerna, kan speciella sladdar användas för att rensa igensatta rör eller slangar för att ta bort förtjockad färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om detta försummas kan färgrester torka ut i sprutkanalerna, och då blir det mycket svårt att tvätta bort partiklarna av torkat material. Med ytterligare användning i arbetet kan denna torkade färg också skala av sig och komma upp på ytan som ska målas, vilket komplicerar arbetet.

Efter rengöring kan du köra vanligt vatten genom sprutpistolen och därmed kontrollera sprayens kvalitet.

Efter det kan du helt enkelt blåsa det med luft, torka det ordentligt, om det finns delar som kräver smörjning med speciella föreningar, måste de smörjas … När allt kommer omkring monteras instrumentet och skickas till lagring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sprutpistolslangar ska förvaras rullade i ringar. Att hänga dem är starkt avskräckt . för att undvika sprickbildning på platser av veck.

Enheten kan kontrolleras ungefär var sjätte månad mer grundligt. Inspektera den visuellt för avbrott eller funktionsstörningar. Kontrollera och byt vid behov packningar och ventiler. Observera dess funktion och funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt val av enheten du behöver, dess kompetenta installation och användning, snabb rengöring och korrekt förvaring, kommer en sådan underbar sak som en sprutpistol att tjäna dig länge och kommer att glädja dig med utmärkta arbetsresultat.

Rekommenderad: