LVLP -sprutpistoler: Skillnaden Mellan Pneumatiska LVLP- Och HVLP -sprutpistoler. Betyg Av De Bästa Färgsprutpistoler LVLP -systemet

Innehållsförteckning:

Video: LVLP -sprutpistoler: Skillnaden Mellan Pneumatiska LVLP- Och HVLP -sprutpistoler. Betyg Av De Bästa Färgsprutpistoler LVLP -systemet

Video: LVLP -sprutpistoler: Skillnaden Mellan Pneumatiska LVLP- Och HVLP -sprutpistoler. Betyg Av De Bästa Färgsprutpistoler LVLP -systemet
Video: Пистолет-распылитель HVLP или LVLP для автомобильной и столярной промышленности - какой вариант лучше для ВАС? 2024, April
LVLP -sprutpistoler: Skillnaden Mellan Pneumatiska LVLP- Och HVLP -sprutpistoler. Betyg Av De Bästa Färgsprutpistoler LVLP -systemet
LVLP -sprutpistoler: Skillnaden Mellan Pneumatiska LVLP- Och HVLP -sprutpistoler. Betyg Av De Bästa Färgsprutpistoler LVLP -systemet
Anonim

Tack vare modern teknisk utrustning har målarens arbete blivit mer flexibelt. Detta faktum ligger inte bara i tillgängligheten till ny utrustning, utan också i dess sorter. Idag är LVLP pneumatiska sprutpistoler populära.

Bild
Bild

Vad det är?

Dessa sprutpistoler är främst anordningar för smidig applicering av färgämnen på olika ytor. Mestadels används LVLP när man arbetar med olika delar av bilar eller verktyg, byggnader. Namngivningssystemet är utformat på ett sådant sätt att du kan visa de viktigaste egenskaperna hos tekniken.

I detta fall står LVLP för Low Volume Low Pressure, vilket betyder låg volym och lågt tryck. På grund av dessa egenskaper är denna typ av sprutpistol mångsidig och kan användas av både erfarna arbetare och nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från HVLP?

HV står för High Volume, det vill säga hög volym. Denna typ av sprutpistol kräver en lämplig kompressor för att hantera erforderlig prestanda. HVLP skapades på 80 -talet av förra seklet och presenterades i form av ett verktyg som kan orsaka minimal skada på miljön.

Bild
Bild

I detta avseende utmärks dessa enheter av låg färghastighet, så de bör användas på ett avstånd av högst 15 cm från arbetsstycket. En komplett uppsättning i form av en kraftfull kompressor kräver installation av ytterligare filter för att rengöra luften från fukt och olja, i motsats till elektriska och andra typer av liknande enheter.

Bild
Bild

LVLP är i sin tur en sen modell i skapelsestiden, som kan applicera färgämnen i samma volym och tryckförhållande, vilket gör arbetsflödet smidigare och utan förekomst av fläckar, vilket är inneboende i HVLP.

Skillnader i form av lägre luftförbrukning, låg kostnad och förmåga att arbeta med material på ett större avstånd gör denna typ av sprutpistol mer att föredra för privat och på plats, där driften inte är konstant och inte kräver speciell hastighet och volym av avrättning.

Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Anordningen för sprutpistoler LVLP, liksom andra pneumatiska modeller, är ganska enkel. I detta fall ligger färgbehållaren ovanpå och är gjord av ett genomskinligt material, så att arbetaren kan observera mängden färgämne . En slang är ansluten till pistolen till kompressorn. Det komprimerar i sin tur den nödvändiga mängden luft, och efter att du har dragit i avtryckaren kommer mekanismen att spruta ämnet.

Bild
Bild

Avtryckaren har två positioner, vilket gör det möjligt att justera mängden doserad färg . Den första fullkörningspositionen använder maximalt tryck, i vilket fall stängningsnålen inte kommer att dras tillbaka. Den andra positionen kräver att du trycker ungefär halvvägs ner, så att du kan justera materialflödet baserat på kraften som utövas.

Bild
Bild

I det här fallet blir huvudet mindre, och så att det mesta av färgen inte går till spillo måste du komma närmare ytan som ska behandlas. På grund av sin lilla volym, tryck och enkelhet är LVLP -enheter bland de mest praktiska för hushållsbruk . Funktionsprincipen är lätt att lära sig, eftersom kompressorns låga effekt och möjligheten att installera olika typer av handstycken inte kräver speciella färdigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja rätt sprutpistol måste du följa vissa kriterier. Först och främst relaterar de till teknikens omfattning. LVLP -modeller fungerar till exempel bäst när de är snygga och prickiga när de målar små eller ovanliga delar. På grund av den lilla volymen och trycket kan användaren justera mängden sprutad färg med hjälp av avtryckaren.

Bild
Bild

Efter att ha bestämt dig för en specifik typ av enhet bör du vara uppmärksam på individuella egenskaper . Trycknivån visar hur effektivt färgen kan användas och hur jämnt du kan applicera den. Naturligtvis spelar beläggningens effektivitet i detta fall också en betydande roll, som beräknas som en procentandel. Ju högre tryck, desto högre förhållande och följaktligen kommer mindre färg helt enkelt att spridas ut i miljön.

Denna egenskap är också viktig när du väljer en kompressor, eftersom den måste beräknas efter behov, baserat på egenskaperna hos den valda sprutpistolen.

Bild
Bild

Nästa viktiga kvalitet är mångsidighet. Det består i verktygets förmåga att applicera material på en mängd olika ytor, utan att förlora kvalitet . Denna funktion beror inte så mycket på enhetens tekniska utrustning som på dess konfiguration i form av munstycken och olika munstycksdiametrar.

Det är mycket viktigt att välja baserat på tankens volym . Ju högre den är, desto tyngre blir enheten i slutändan, men desto mer kan du måla i en körning. Om volymen är liten kommer detta att öka användarvänligheten, men frekvent påfyllning av färgämnet kommer att krävas. Återigen, om du använder en liten del för målning, är en mindre kapacitet mer lämplig.

Bild
Bild

Glöm inte den tekniska utrustningen i modellen, vilket är möjligheten att justera . Som regel uttrycks det i form av en ratt eller ratt så att arbetaren kan ändra utrustningens utmatning. Ju mer varierad justeringen är desto bättre, eftersom den bästa lösningen i vissa situationer skulle vara att självständigt välja önskat driftsläge för verktyget.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

För att bekanta dig med LVLP -sprutpistoler mer i detalj är det värt att överväga toppen, där modeller från olika företag presenteras.

Bild
Bild

Stels AG 950

Enkel och bekväm modell för dekorativ beläggning. Polerat förkromat metallhus för lång livslängd.

Luftförbrukningen är 110 l / min, munstycksdiametern är 1,5 mm. Den snabba anslutningen kommer att säkerställa ett tillförlitligt flöde av ämnet in i nebulisatorn . Behållarens kapacitet är 0,6 liter och luftanslutningen är 1 / 4F in. Det relativt låga arbetstrycket på 2 atmosfärer är väl lämpat för hantering av små delar, vilket förbättrar kvaliteten på det utförda arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikten på 1 kg gör det möjligt att enkelt bära utrustningen på byggarbetsplatser eller i huset. Förbrukningen av färgämnen är 140-190 ml / min, den kompletta uppsättningen innehåller en universalnyckel och en borste för rengöring.

Kundrecensioner gör det klart att denna modell gör sitt jobb bra, främst för hushållsbruk. Bland kommentarerna kan man notera förekomsten av grader, flis och andra designfel, som löses genom att ta bort dem.

Bild
Bild

Auarita L-898-14

Ett tillförlitligt verktyg i mellersta prisklass, som kännetecknas av sin användarvänlighet. Kapaciteten på tanken på 600 ml möjliggör långsiktig användning på en gång. Tillgängliga ytterligare inställningar för brännaren och luftflödet gör att användaren mer exakt kan anpassa verktyget efter sina behov, baserat på den nuvarande situationen. Små dimensioner och vikt mindre än 1 kg gör att den anställde kan använda detta verktyg under lång tid, vilket inte kommer att orsaka besvär.

Bild
Bild

Luftflödet per minut är 169 liter, anslutningen är gängad, den maximala spridningsbredden kan vara upp till 300 mm . Munstycksdiametern är 1,4 mm, luftbeslaget är 1 / 4M in. Arbetstryck - 2,5 atmosfärer, vilket är en bra indikator bland denna typ av spray.

En annan fördel är den låga brand- och explosionsrisken vid arbetsprocessen vid användning av färgämnen. Nålen och munstycket är tillverkade av rostfritt stål, vilket ökar livslängden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Patriot LV 162B

En sprutpistol som har allt du behöver för framgångsrikt arbete. Tillsammans med det låga priset kan denna modell kallas en av de bästa för sitt värde. Aluminiumlegeringen som kroppen är tillverkad av är hållbar och korrosionsbeständig . Luftflöde - 200 l / min, munstycksdiameter - 1,5 mm, luftanslutningsdiameter - 1 / 4F. En vikt på 1 kg och en stor tankkapacitet på 1 liter gör det möjligt att arbeta länge utan besvär. Sprutbredd - 220 mm, arbetstryck - 3-4 atmosfärer.

Kroppen är utrustad med en förvaringsslinga och en inloppsanslutning ingår. Den optimala tekniska uppsättningen kommer att vara användbar när du utför olika typer av hushållsarbete.

Rekommenderad: