55-tums TV-betyg: Topp Bästa Modeller. En översikt över Budgetalternativ Med 4K. Hur Väljer Man Den Bästa Kvaliteten?

Innehållsförteckning:

Video: 55-tums TV-betyg: Topp Bästa Modeller. En översikt över Budgetalternativ Med 4K. Hur Väljer Man Den Bästa Kvaliteten?

Video: 55-tums TV-betyg: Topp Bästa Modeller. En översikt över Budgetalternativ Med 4K. Hur Väljer Man Den Bästa Kvaliteten?
Video: Tested! OnePlus TV 55 Q1 Pro vs Sony X9500G vs LG 55UM7300PTA 2024, April
55-tums TV-betyg: Topp Bästa Modeller. En översikt över Budgetalternativ Med 4K. Hur Väljer Man Den Bästa Kvaliteten?
55-tums TV-betyg: Topp Bästa Modeller. En översikt över Budgetalternativ Med 4K. Hur Väljer Man Den Bästa Kvaliteten?
Anonim

Betyget på 55-tums TV-apparater uppdateras regelbundet med nya produkter från världens ledande märken. De toppmodellerna inkluderar teknik från Sony och Samsung som tävlar om ledningen. Granskningen av budgetalternativ med 4K ser inte mindre intressant ut. En detaljerad översikt över märken och produkter i denna kategori hjälper dig att förstå hur du väljer högskärms-TV med högsta kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En lyxig 55 -tums TV - varje sann film- och tv -älskares dröm … En riktigt stor skärm låter dig i detalj se alla nyanser av en stjärnas outfit på den röda mattan eller varje rörelse från en idrottsman i en match för en viktig cup. 55-tums diagonalen anses vara universell - en sådan TV är fortfarande ganska anpassad till en vanlig stadslägenhet, den ser inte krånglig och olämplig ut i den, till skillnad från större alternativ.

Denna teknik är väl lämpad för användning i ett hemmabiosystem och stöder golvstående och hängande installationer. Bland funktionerna i TV -apparater med en diagonal på 139, 7 cm kan man skilja en smal ram runt skärmen, vilket inte stör att bibehålla maximal vy.

Sådana enheter installeras på ett avstånd av minst 3 m från åskådarens säten; UHD -modeller kan placeras närmare, upp till 1 m från en fåtölj eller soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Bland de ledande tillverkarna av 55-tums TV-apparater finns ett antal välrenommerade och välkända märken. Dessa är alltid de mest populära.

Samsung . Det koreanska företaget kämpar för ledarskap inom storformats -TV -segmentet - detta syns tydligt i modellutbudet. Några av produkterna tillverkas i Ryssland, och de är utrustade med alla märken "chips" - från Smart TV till Full HD -upplösning. Böjda OLED -modeller är mestadels utomlands. Märkets TV-apparater kännetecknas av hög ljusstyrka och bildrikedom, ganska stor kroppstjocklek och ett användarvänligt gränssnitt.

Bild
Bild

LG . Det sydkoreanska företaget är en av de tydliga marknadsledarna inom 55-tumsskärmsegmentet. Dess TV -apparater är skapade på grundval av OLED -teknik, med individuell pixelbakbelysning, stöd för röststyrning och sänder djupt och klart ljud. Det inbyggda Smart TV-systemet körs på webOS-plattformen. LG -tv säljs till ganska överkomliga priser som helt uppfyller köparnas förväntningar.

Bild
Bild

Sony . Egenskaperna hos tv -apparaterna hos detta japanska märke inkluderar olika byggkvalitet - de ryska och malaysiska är märkbart sämre än de europeiska, därav prisskillnaden. Resten är Smart TV med ett brett utbud av funktioner, Android eller Opera operativsystem, tydlig färgåtergivning och hög skärmupplösning. Högteknologi kommer att behöva betala från 100 000 till 300 000 rubel.

Bild
Bild

Panasonic … Det japanska företaget har framgångsrikt lanserat sina storformat-TV på marknaden, kompletterat dem med OS Firefox och Smart TV-moduler, och har en egen applikationsbutik. Fordonets dimensioner är 129,5 × 82,3 cm, vikten når 32,5 kg. TV-apparaterna kännetecknas av snygg design, högkvalitativa bilder och akustik och rimliga priser.

Det bästa alternativet för dem som planerar att göra ett köp i mellansegmentet.

Bild
Bild

Philips . Företaget har fokuserat på produktion av TV -apparater i mellan- och lågprisklass. Alla modeller av märket utmärks av närvaron av en spektakulär proprietär Ambilight-belysning, surroundljud, trådlös dataöverföring realiseras via Wi-Fi Miracast. Produktsortimentet innehåller 4K -modeller.

Bild
Bild

Akai . Det japanska företaget ägnar stor uppmärksamhet åt design och ljudprestanda för TV -apparater. I kombination med ett överkomligt pris tillåter detta varumärket att uppta sin nisch inom marknadens budgetsegment. TV -apparaterna har ett stort antal kontakter, bilden på skärmen är mycket detaljerad.

Bild
Bild

Supra . I segmentet ultrabudget är detta företag praktiskt taget oöverträffat. Raden med 55-tums TV-apparater innehåller Full HD-modeller som stöder Smart TV-läge. Setet innehåller bra högtalare med stereoljud, stöd för inspelning av video till USB-enheter, men betraktningsvinkeln är inte tillräckligt bred.

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

De bästa 55-tums TV-apparaterna idag finns både i premiumsegmentet på marknaden och bland billig kinesisk teknik. Det är ingen idé att göra ett totalt betyg, eftersom skillnaden i kostnad och funktionalitet är riktigt stor . Det finns dock ledare i varje klass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Budget

Bland de billiga versionerna av 55-tums TV kan följande modeller särskiljas

Akai LEA-55V59P . Det japanska varumärket anses med rätta vara ett av de bästa inom budgetsegmentet. Den presenterade modellen har en Smart TV, Internetmodulen fungerar snabbt och tar emot en signal väl. En högkvalitativ bild och bra stereoåtergivning garanteras också.

TV: n fungerar i UHD -format, vilket gör att du inte kan tappa bildens klarhet även på kort avstånd, men ljusstyrkan är något under toppnivån.

Bild
Bild

Harper 55U750TS . En budget -TV från ett företag från Taiwan, stöder 4K -upplösning, visar en ljusstyrka på 300 cd / m2, på nivå med toppföretag. Smart TV -skalet implementeras på grundval av Android, men ibland räcker inte processorkraften för en snabb bildändring när du tittar på en video på YouTube eller andra tjänster.

Bild
Bild

BBK 50LEM-1027 / FTS2C . Billig TV med 2 fjärrkontroller, mittställ, bra skärmens ljusstyrka och färgåtergivning. Den kinesiska tillverkaren såg till att TV -kanaler mottogs utan en extra mottagare. Nackdelarna med modellen är bristen på Smart TV -funktioner, ett litet antal portar och en låg energieffektivitetsklass av utrustning.

Bild
Bild

Medelpris kategori

I mellersta prisklassen är konkurrensen mycket högre. Här, i tvisten om konsumenternas uppmärksamhet, är företagen redo att slåss på olika sätt. Vissa människor förlitar sig på ett överflöd av funktioner, andra - på en originaldesign eller inbyggda tjänster. Konkurrensen är i alla fall hög, och det finns riktigt intressanta modeller bland förslagen.

Sony KD-55xF7596 . Inte för dyr TV från en välkänd japansk tillverkare. Inkluderar 10-bitars IPS, 4K X-Reality Pro-uppskalning och klarhet optimerad upp till 4K, dynamisk bakgrundsbelysning och rörelseutjämning. Smart TV körs på Android 7.0, har en inbyggd webbläsare och appbutik och stöder röststyrning.

Bild
Bild

Samsung UE55MU6100U . En mellanklass UHD-modell som kan strömma HDR-video. TV: n har naturlig färgåtergivning och ett automatiskt justerat kontrastförhållande. För att implementera Smart TV -funktioner valdes Tizen -plattformen, alla nödvändiga kontakter för anslutning av externa enheter ingår.

Bild
Bild

LG 55UH770V … TV med UHD-matris, processor som filtrerar video upp till 4K-kvalitet. Modellen använder webOS, vilket gör att du får full åtkomst till nätverket. Setet innehåller en Magic -fjärrkontroll, bekväm menynavigering, stöd för sällsynta filformat, USB -portar.

Bild
Bild

Xiaomi Mi TV 4S 55 Curved . Den svängda TV: n med IPS-matris sticker ut för sin unika karaktär från konkurrenterna. 4K -upplösning, HDR 10, Smart TV -stöd implementeras baserat på Android -systemet i MIU -skalet, bekant för alla älskare av Xiaomi -prylar. Det finns ingen rysk version av menyn, samt stöd för DVB-T2, sändning av TV-program är endast möjlig via en digitalbox. Men annars är allt bra - det finns många portar, ljudet från högtalarna är ganska anständigt.

Bild
Bild

Hyundai H-LED55f401BS2 . En TV med ett ganska attraktivt pris, väl förverkligade menyer och ett brett utbud av inställningar. Modellen garanterar högkvalitativt stereoljud, stöder DVB-T2-format, du behöver inte köpa en extra set-top box. Tillgängliga portar USV, HDMI.

Bild
Bild

Premiumklass

Premiummodeller utmärks inte bara av 4K -stöd - detta är redan normen för erbjudanden i lägre prissegment. Mycket mer uppmärksamhet ägnas åt vilken typ av bakgrundsbelysning som används. Självbelysande pixlar i matrisen ger en fundamentalt annorlunda bilduppfattning. Bland flaggskeppsmodellerna i detta segment sticker följande ut.

Sony KD-55AF9 … En TV med en nästan referens "bild" skapad av Triluminus Display baserad på OLED -teknik. 4K -bildformat ger hög definition, svart djup och realistisk återgivning av andra nyanser, ljusstyrka och kontrast implementeras också felfritt. Acoustic Surface Audio + med 2 subwoofers ansvarar för ljudeffekter i modellen. Smart multitasking system, baserat på Android 8.0, det finns stöd för Googles röstassistent.

Bild
Bild

LG OLED55C8 . Kontrast och ljus skärm, djupa och rika svarta, modern processor som snabbt bearbetar stora mängder data. Denna TV har praktiskt taget inga konkurrenter i sin klass. Högkvalitativt innehåll sänds med Cinema HDR, högtalarkonfiguration 2.2 med stöd för Dolby Atmos. Modellen har många externa portar, det finns Bluetooth- och Wi-Fi-moduler.

Bild
Bild

Panasonic TX-55FXR740 … 4K-TV med IPS-matris ger inte ljus under drift, ger nästan referensfärgåtergivning. Designen på fodralet är strikt och snygg, Smart TV fungerar felfritt, det finns stöd för röststyrning, kontakter för anslutning av externa enheter och bärare.

Bild
Bild

I premiumsegmentet är prisgapet ganska stort, detta beror främst på de tekniska möjligheterna hos enheterna. Sonys otvivelaktiga ledarskap berövar praktiskt taget andra märken möjligheten att utmana handflatan på lika villkor.

Konsumenternas vittnesmål tyder på att just detta företag förtjänar mest förtroende när man väljer en 55-tums TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Rekommendationer för att välja 55-tums TV är ganska enkla. Bland de viktiga kriterierna noterar vi följande.

  • Utrustningens mått . De kan variera något från tillverkare till tillverkare. Medelvärdena är 68,5 cm höga och 121,76 cm breda. Det är värt att se till att det finns tillräckligt med ledigt utrymme i rummet i förväg. Du bör inte bara fokusera på de parametrar som anges på förpackningen, du måste lägga till ytterligare 10 cm till dem.
  • Lov . Den tydligaste bilden tillhandahålls av 4K (3849 × 2160), en sådan TV suddar inte bilden även vid maximala detaljer. I billiga modeller finns det en variant på 720 × 576 pixlar. Det är bättre att inte välja det, eftersom sändningar i luften kommer bildens korthet att vara för uppenbart. Den gyllene medelvägen - 1920 × 1080 pixlar.
  • Ljud . Moderna TV -apparater med en diagonal på 55 tum är för det mesta utrustade med akustik 2.0, vilket ger stereoljud. För djupare, mer uppslukande ljud, välj Dolby Atmos -teknik, komplett med subwoofers och surround -effekter. De möjliggör en mer grundlig och högkvalitativ återgivning av låga frekvenser.
  • Ljusstyrka . Optimal för LCD-modeller idag anses vara indikatorer på 300-600 cd / m2.
  • Betraktningsvinkel … I budgetmodeller överstiger den inte 160-170 grader. I dyra varierar det från 170 till 175 grader.
  • Smart TV -tillgänglighet . Detta alternativ förvandlar TV: n till ett fullfjädrat multimediacenter med en egen applikations- och innehållsbutik, tillgång till videohotell, speltjänster. Paketet innehåller en Wi -Fi -modul och ett operativsystem - oftast Android.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på denna information kan du enkelt hitta rätt 55-tums TV för ditt vardagsrum, hall, sovrum eller vardagsrum för att bekvämt njuta av att titta på dina favoritfilmer och tv-program på storbildsskärmen.

Rekommenderad: