Anest Iwata Sprutpistoler: Sprutpistoler W-101 Kiwami, W-400 Bellaria Och Andra Modeller, Användningsregler

Innehållsförteckning:

Video: Anest Iwata Sprutpistoler: Sprutpistoler W-101 Kiwami, W-400 Bellaria Och Andra Modeller, Användningsregler

Video: Anest Iwata Sprutpistoler: Sprutpistoler W-101 Kiwami, W-400 Bellaria Och Andra Modeller, Användningsregler
Video: Купил Anest Iwata W-400 Bellaria сравниваю с Sata 3000 RP 2024, April
Anest Iwata Sprutpistoler: Sprutpistoler W-101 Kiwami, W-400 Bellaria Och Andra Modeller, Användningsregler
Anest Iwata Sprutpistoler: Sprutpistoler W-101 Kiwami, W-400 Bellaria Och Andra Modeller, Användningsregler
Anonim

Sprutpistoler representeras av ett stort antal tillverkare på världsmarknaden, vilket ger konsumenten ett brett val när de köper. Ett av de mest kända företagen som skapar sådana produkter är Anest Iwata.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i företagets produkter är utförande av hög kvalitet. Dessutom uttrycks det inte bara i form av bekväm och effektiv drift, utan också i själva skapandet av sprutpistoler. Tillverkningsbarheten manifesterar sig redan i produktionsskedet, tack vare vilken varje modell är gjord av högkvalitativa material och har en pålitlig design.

Den allmänna systematiseringen av produktionen, full kontroll över alla processer och närvaron av en stor byrå låter dig skapa nya modeller i enlighet med befintlig teknik för tillfället

Bild
Bild

Naturligtvis har Anest Iwata sprutpistoler en hög kostnad, så de används oftast i produktionen, för professionell målning av bilar och andra saker, där beläggningen spelar en viktig estetisk roll.

Det är värt att notera designen som skiljer denna tillverkares sortiment från andra . Naturligtvis är själva kärnan i pistolen viktigast, nämligen: dess effektivitet och bekvämlighet, men utseendet på dessa modeller är på högsta nivå. Funktionaliteten, förekomsten av många tekniker och den övergripande höga kvaliteten gör det möjligt att kalla Anest Iwata sprutpistoler för en av de bästa på hela marknaden idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Anest Iwata W-101 Kiwami är en modell som är mer effektiv när man arbetar med lösningsmedelsbaserade färger och material med höga halter. Kiwami skapades på grundval av standard W-101-modellen, men reviderades för att förbättra motordelarnas prestanda.

Ett särdrag hos denna sprutpistol kan kallas en speciell fixering och rotation av tanken 360 grader. Således kan användaren arbeta på svåråtkomliga platser och använda olika positioner i tanken, vilket inte kommer att beröra hörnen och andra delar av strukturen.

Det nya sprayhuvudet möjliggör rätt tryck samtidigt som du undviker fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

W-101 Kiwami är en välkänd modell som används när man arbetar med bilar, eller snarare: för deras hel- eller delmålning . Luftförbrukningen är 200 l / min, bläckförbrukningen är 165 ml / min, vilket i kombination med 400 ml -tanken gör det möjligt att använda färgämnet med hög effektivitet. Kroppen är tillverkad av en metalllegering, förkromad. Det skyddar produkten från korrosion och andra miljöeffekter.

Flänsbredd 240 mm, inloppstryck 2 bar . G1 / 4-tums inloppstråd, vikt endast 295 gram tack vare tillverkningsmaterial. Denna modell kan användas ganska länge, med tanke på dess lilla storlek, lätthet och kompetenta färgförbrukning genom sprutpistolen. Paketet, förutom huvuddelarna i strukturen, innehåller en skiftnyckel och en rengöringsborste. Det kan också finnas en Teflonbehållare som tillval för färgämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anest Iwata W-400 Bellaria-denna sprutpistol, som är en modifiering av standarden W-400, har ett nytt airhead-schema , tack vare vilket applicering av färg har blivit mer effektiv. Att minska mängden material som sprutas i luften gör Bellaria mer kostnadseffektivt än tidigare modeller från tillverkaren. Luftlockets tryck har sänkts till 0,5 bar, vilket gör att sprutpistolen fungerar bäst när man hanterar små delar med försiktighet.

Bland funktionerna är det möjligt att notera stabil drift även efter en lång arbetssession . Den höga appliceringshastigheten i kombination med kvaliteten möjliggör god färgappliceringseffektivitet.

Traditionell drift kräver ingen inställning av instrumentet, det kan användas omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bellaria är känt för sitt sätt att arbeta mycket bra med färger och lacker .som oftast används vid bilreparationer. Den munstycksdiameter som stöds är 1,4 mm, medan andra upp till 2 mm kan installeras. Luftförbrukningen är 270 l / min, färgförbrukningen är 250 ml / min, den maximala brännarens bredd kan nå 300 mm.

Tankens volym är 600 ml, inloppsgängan är G1 / 4 och vikten är 380 gram, vilket ökar användarvänligheten och säkerställer bekväm användning av verktyget. Inkluderar en rengöringsborste och färgfilter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anest Iwata Supernova LS-400 ETS är en av de senaste modellerna som representerar den mest effektiva och mångsidiga sprutpistolens prestanda . Tekniska kapacitet och allmänna struktur av detta verktyg bekräftar dess professionella och premium status. Det delade munstycket och designen genomtänkt till minsta detalj gör att du kan ha den högsta färgkoefficienten på ytan.

Utseende, design och låg vikt säkerställer enkel drift, tillförlitlighet och högkvalitativt utförande. Det uttrycks i smidig applicering av lager, samtidigt som det undantar sagging, fläckar och överlappande lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna kan kallas en bred specifik uppsättning modeller i denna serie, där var och en har sina egna egenskaper.

Beroende på modifieringen kan munstycket vara från 1, 2 till 1, 5 mm i diameter. Arbetstrycket är lika för alla och är 1,8 bar. Materialförbrukning från 150 till 190 ml / min, luftförbrukning 420 l / min. Sprutbrännarens bredd på 20 cm är från 30,5 till 32 cm, för 30 cm är värdena 39-42,5 cm. Även om du arbetar med material av högsta kvalitet kommer damm att vara minimalt . Denna modell levereras med en skiftnyckel och en rengöringsborste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anest Iwata LPH -400 LVX - högkvalitativ sprutpistol som fungerar enligt principen om lågt tryck , vilket möjliggör den mest exakta och exakta färgapplikationen. Det fungerar bäst när det används med material med låg till medelstor viskositet, basfärger och tvåkomponentlacker och emaljer. Det huvudsakliga tillämpningsområdet kan kallas målningsmaskiner, både helt och individuellt.

Den lilla storleken ger arbetaren möjlighet att använda verktyget under lång tid, och den genomtänkta designen gör att färgämnet kan appliceras i ett slätt lager utan oegentligheter och fläckar. Munstycksdiameter 1,4 mm, sprayhuvud, munstycke och fjädernål är gjorda av höghållfast stål . Möjligheten till justering gör det möjligt att ändra brännarens form, liksom indikatorer på materialförbrukning.

Luftförbrukning 275 l / min, låga bredd 300-330 mm, standardtryck 1,1-1,3 bar . Bland modifieringarna kan det noteras att munstycket kan installeras med 1, 3 mm. Paketet innehåller en manometer. Materialförbrukning 120-145 ml / min, inloppsgänga G1 / 4 , verktygsvikt 380 gram, vilket gör det enkelt att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Först och främst, innan du målar de nödvändiga materialen, se till att alla andra föremål som inte är avsedda för beläggning är skyddade. För detta du kan använda vanlig film, eftersom cirka 20-30% av ämnet helt enkelt inte når sitt mål . Glöm inte att ventilera rummet, eftersom långvarig inandning av färgämnen kan leda till negativa konsekvenser för arbetarens hälsa.

Naturligtvis måste lämplig utrustning användas för att skydda huden. Se sedan till att färgen har rätt mängd lösningsmedel och rätt viskositet. För att testa det, prova instrumentet och se till att ämnet är helt klart för användning. Justera luft- och färgtrycket för att undvika fläckar.

Applicera emaljen upp och ner, och efter det första lagret, gör omedelbart det andra. Således kommer delen att beläggas jämnt.

Kontrollera sprutpistolen med avseende på strukturell integritet före varje användning och glöm inte att läsa instruktionerna som innehåller all nödvändig information om verktygets funktion.

Rekommenderad: