Manuella Sprutpistoler: Mekaniska Sprutpistoler För Färg Utan Elektricitet, Anordning Och Drift Av Pump- Och Pneumatiska Sprutpistoler För Målning

Innehållsförteckning:

Video: Manuella Sprutpistoler: Mekaniska Sprutpistoler För Färg Utan Elektricitet, Anordning Och Drift Av Pump- Och Pneumatiska Sprutpistoler För Målning

Video: Manuella Sprutpistoler: Mekaniska Sprutpistoler För Färg Utan Elektricitet, Anordning Och Drift Av Pump- Och Pneumatiska Sprutpistoler För Målning
Video: INGCO Air Spray Gun ASG3101 1000CC quick Unboxing and Testing 2024, April
Manuella Sprutpistoler: Mekaniska Sprutpistoler För Färg Utan Elektricitet, Anordning Och Drift Av Pump- Och Pneumatiska Sprutpistoler För Målning
Manuella Sprutpistoler: Mekaniska Sprutpistoler För Färg Utan Elektricitet, Anordning Och Drift Av Pump- Och Pneumatiska Sprutpistoler För Målning
Anonim

Processen att måla olika typer av ytor innebär användning av en speciell enhet, som är en färgspruta. Denna enhet erbjuds i olika versioner beroende på driftsprincipen. Varje typ av handhållen sprutpistol har sina egna egenskaper och fördelar, de används inom olika områden. Det finns flera riktlinjer som hjälper dig att hitta ett sådant verktyg själv. Vi erbjuder dig grundläggande information om sprutpistoler, samt en lista över populära modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Den handhållna sprutpistolen är efterfrågad av flera skäl. Produktens huvuduppgift är att bygga upp lufttryck, sedan suga in färgämnet och spraya det på ytan. Vissa modeller har ett plastfodral, men du kan också hitta metall som är mer hållbara . Reservoaren är en separat komponent i strukturen som är fäst vid pistolkroppen, där sugarmen är nedsänkt. Den kan fyllas med olika färger och primers för att underlätta ytbehandlingsprocessen.

Ofta är ett speciellt filter installerat i hylsan för att förhindra inträngning av fasta partiklar och för att inte täppa till hålhuvudets slitsade spets.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen har en teleskopstång, tack vare vilken du kan ändra längden för att säkerställa bekväm drift. När det gäller kolvpumpen, finns den i vissa modeller inuti, och i vissa är den separat från färgsprutkroppen.

Principen för enhetens drift är följande . Sughylsan placeras i tanken med färgämnet, varefter det är nödvändigt att trycka på avtryckaren eller pumphandtaget, vilket leder till ett ökat tryck i cylindern och vätskan börjar röra sig längs hylsan. Så här sprutas färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Sprutpistoler för målning erbjuds i olika versioner, var och en med sin egen driftsprincip. Vi erbjuder en liten översikt över mekaniska, pump- och strömfria enheter. De skiljer sig åt i storlek, struktur och har sina egna speciella fördelar.

Bild
Bild

Elektrisk

Huvudskillnaden mellan denna typ av sprutpistol är principen för att leverera färgämnen. De överförs luftlöst tack vare en speciell kolv. Denna del av enheten rör sig tack vare spolen, och returfjädern tar tillbaka den . Under framåtrörelserna kommer det att finnas ett litet vakuum i kammaren så att färgen passerar in i arbetskroppen. Kolven komprimerar färgen, vilket tvingar ut den genom sprutmunstycket. Det är en liten typ av sprutpistol som fungerar pålitligt och effektivt och är lätt att underhålla.

Om sprutpistolen används utomhus, där det inte finns några uttag, använder experter batteridrivna perforatorer . De främsta fördelarna med enheten inkluderar dess rörlighet, tack vare vilken transport blir enkel, dessutom kan den användas på alla platser där det finns elektricitet. Designen är enkel, men pålitlig, vilket inte är mindre viktigt. Enheten kan demonteras för rengöring på egen hand, och det är inte nödvändigt att ha erfarenhet av detta. Enheterna erbjuds i en kompakt storlek med låg vikt, medan behållarens kapacitet är ganska stor, inuti kan den innehålla från 1 till 2,5 kg färgämne. Enhetens driftsegenskaper är på högsta nivå, vid sprutning kommer färgen att ligga i ett tunt, enhetligt lager. Sådana verktyg erbjuds till ett överkomligt pris som är tillgängligt för alla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska sprutpistoler kan betraktas som en universell enhet i hushållskategorin, de har ett antal fördelar. De kan vara luftlösa, därför används de oftast för att spruta färg och lacker med hög viskositet. Under arbetets gång blir det ingen färgstark dimma, vilket är ett plus.

När det gäller luftfördelare har de samma funktionsprincip som de tidigare, skillnaden ligger i metoden för att erhålla en ström . Med en sådan enhet kommer kvaliteten på målningen att vara hög.

Detta är en mobil enhet som har olika effektvärden beroende på kraven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pneumatisk

Sådana sprutpistoler användes för automatisk målning, så idag används de av proffs för att få ett högkvalitativt resultat. De färgglada materialen överförs från behållaren till munstycket med hjälp av en kraftfull luftstråle, som bryter innehållet till fint damm och överförs till utsidan . Behållaren kan placeras högst upp eller nedtill på instrumentet, beroende på tillverkare och modell. Fördelarna med pneumatiska sprutpistoler är applicering av produkten i ett jämnt tunt lager, enkla inställningar och applicering. Det är viktigt att välja rätt kompressor som ska användas med sprutan.

En sådan anordning är endast avsedd för flytande färger och lacker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pump-action

Aggregat av denna typ används ofta inom jordbrukssektorn för att ta hand om växter. Det finns många olika former och storlekar på enheter på marknaden, beroende på hur mycket arbete som måste utföras. De är lätta, de kan vara av olika storlekar med en kapacitet från 500 ml till 20 liter.

I stora produkter är en sidospak installerad för att pumpa luft in i behållaren. På en storskalig gård är denna typ av spray den mest praktiska.

Bild
Bild

Ansökningar

Sprutpistoler tillhör kategorin multifunktionella verktyg, så det finns flera områden där de används i stor utsträckning. Enhetens huvuduppgift, som nämnts ovan, är att säkerställa en enhetlig applicering av färg- och lackkompositionen på ytan . Den största fördelen är att enheten minskar materialkostnaderna avsevärt och förenklar lösningen av problemet, och samtidigt tar det mycket mindre tid att arbeta. Dock är sprutpistoler användbara inte bara i byggindustrin. Många använder handhållna produkter för att behandla växter med rengöringsmedel och desinfektionsmedel. Det är en mobil enhet som kan spruta nästan vilken vätska som helst.

Ursprungligen skapades en mekanisk sprutpistol uteslutande för målning, eftersom verktyget har ett litet tryck, men med tillkomsten av en elektrisk och pneumatisk enhet används den mer i den ekonomiska sfären.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en sprutpistol kan du bearbeta material med brandskyddsmedel och flera typer av lim . I privat jordbruk är det inte ovanligt att agronomer använder denna prisvärda enhet för att spruta kemikalier och gödsla växter. Således är sprutpistolen lämplig för behandling av en mängd olika grödor, buskar och till och med träd, om du använder en bekväm förlängningssladd för att täcka området. I en hemmiljö kan en sprutpistol användas för att tvätta händerna genom att hälla en tvålösning i behållaren, vilket kommer att vara användbart i naturen.

Sammanfattningsvis bör det noteras att sprutpistolen har funnits bred tillämpning i olika branscher, där det gäller att måla ytor från olika material , oavsett om det gäller bilindustrin eller konstruktion, till exempel fasadmålning, men också inom jordbrukssektorn, vid bearbetning av skyddsdräkter och på många andra områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en sådan enhet bör du överväga flera rekommendationer som hjälper dig att besluta om ett köp. Till att börja med är det viktigt att utvärdera huvudets funktionalitet, studera alla tekniska egenskaper hos enheten och lära sig om dess fördelar. Huvudet är utformat för att reglera flödeshastigheten och tjockleken på strålen, vilket förenklar målningsprocessen avsevärt . Enheten ska ligga bekvämt i handen när det gäller ett stort arbete. Se till att pistolen kan tas isär själv för rengöring.

Om du väljer en enhet med ett metallhölje måste alla element täckas med korrosionsskyddande material . Endast minimal spakmotstånd är tillåtet, eftersom det vid ett hårt slag kommer att vara svårt att utföra arbete, och detta kommer att påverka ytbeläggningens kvalitet negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behållarens placering spelar en viktig roll. Om tanken är installerad längst ner är detta inte alltid bekvämt, eftersom sprutpistolen måste hållas vertikalt och vid vridning kommer innehållsflödet att begränsas. Sprutpistoler med topplokalisering av tanken anses vara mer praktiska.

Enhetens livslängd påverkas av närvaron av packningar, deras densitet och kvalitet, därför är det bästa materialet för dem teflon och andra hållbara material

Med hjälp av alla dessa rekommendationer kan du själv välja en högkvalitativ och billig spray.

Bild
Bild

Populära modeller

Marknaden erbjuder ett brett utbud av sprutpistoler från olika tillverkare. Efter eget gottfinnande presenteras en bedömning av några av de mest populära atomiserarna med en lista över deras egenskaper.

Sprutpistolen fick stor popularitet Zitrek CO-20 V 018-1042 som är lämplig för både ytmålning och växtbehandling. Enhetens massa är något mindre än 7 kg, tanken rymmer 2,5 liter vätska. För att säkerställa en jämn applicering bör stången placeras upp till 70 cm från ytan.

Bild
Bild

Representanten för den ryska sprutpistolen är modell KRDP 84848 , som väger 5,4 kg, är tankens kapacitet densamma som i den tidigare versionen. Enheten är utrustad med ett metallhölje som tål hög belastning och mekanisk belastning.

Med en sådan anordning kan du spraya vattenkalk- och krittkompositioner samt använda en vattenbaserad emulsion.

Bild
Bild

Har utmärkta egenskaper verktyg Gigant SP 180 , som stöder användningen av lacker, emaljer, färger och andra föreningar. Under drift bildas inget suspenderat material, vilket är lika viktigt. Enheten har en regulator med vilken du kan ändra flödeshastigheten och strålens bredd. Kroppen i denna modell är tillverkad av aluminiumlegering, så den kommer inte att korrodera och motstå mekaniska skador. Tanken i strukturen ligger ovanpå, dess kapacitet är 600 ml.

Bild
Bild

Vid sprutpistolen Inforce SP 160 01-06-03 hög prestanda. Den är också tillverkad av metall med en korrosionsskyddande beläggning för stabilitet och hållbarhet. Behållaren är installerad i botten av huset, spridningsbredden kan ändras inom intervallet 200-250 mm. Setet innehåller ett utbytbart filter, rengöringsborste och nycklar.

Bild
Bild

Dessa är dock inte alla sprutpistoler som förtjänar uppmärksamhet, men du kan börja lära känna den här enheten från de presenterade modellerna.

Tips för användning och skötsel

Utformningen av sprutpistolen är ganska enkel, men det betyder inte att du inte behöver hantera och sköta den ordentligt. För att förlänga enhetens livslängd måste du följa några regler . Innan arbetet påbörjas är det viktigt att kontrollera tankens täthet och se till att mekanismen fungerar korrekt med vanligt vatten. Detta gör att du kan upptäcka en läcka eller defekt om du lånat enheten. Om detta händer måste du demontera enheten och byta packningen.

Vid frekvent användning av sprutpistolen rekommenderar experter att genomföra en teknisk inspektion och underhålla enheten . Du behöver maskinolja för att smörja stamcylindern. Skruva loss muttern, droppa olja och sätt tillbaka den på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skölj och torka behållaren och munstyckena efter varje användning.

Rekommenderad: