Elektriska Häftapparater: Novus Konstruktion Elektrisk Häftapparat För Naglar Och Betyg Av Andra Bästa Modeller, Urval Av Häftklamrar Och Dubbar

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Häftapparater: Novus Konstruktion Elektrisk Häftapparat För Naglar Och Betyg Av Andra Bästa Modeller, Urval Av Häftklamrar Och Dubbar

Video: Elektriska Häftapparater: Novus Konstruktion Elektrisk Häftapparat För Naglar Och Betyg Av Andra Bästa Modeller, Urval Av Häftklamrar Och Dubbar
Video: Cheap China Made Electric Nail Gun - Test and Review 2024, April
Elektriska Häftapparater: Novus Konstruktion Elektrisk Häftapparat För Naglar Och Betyg Av Andra Bästa Modeller, Urval Av Häftklamrar Och Dubbar
Elektriska Häftapparater: Novus Konstruktion Elektrisk Häftapparat För Naglar Och Betyg Av Andra Bästa Modeller, Urval Av Häftklamrar Och Dubbar
Anonim

Det händer ofta att man vill fästa ett material på ett annat. Och denna fråga kan inte alltid lösas med lim eller svetsning på grund av särdragen hos de material som ska fogas ihop. I det här fallet kan en elektrisk häftapparat vara en utmärkt lösning, som gör att du säkert kan fästa sådana material som kan genomborra häftklamrarna.

Låt oss försöka ta reda på hur en sådan apparat fungerar, vilka typer det är och hur man väljer en riktigt pålitlig och hållbar elektrisk häftapparat

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

En elektrisk häftapparat används vanligtvis för att spika olika material med varandra med hjälp av häftklamrar. När det gäller tillförlitligheten hos den bildade anslutningen kan den konkurrera med infästningen, vilket görs med små spikar . Dessutom har materialet som behöver fixas en betydligt större pressyta än vid fixering med skruvar eller spikar. Denna särdrag kommer att vara särskilt användbar om du vill fästa material av denna typ, till exempel polyeten eller tyger av olika typer.

Bild
Bild

Ett av elementen som finns i alla elektriska häftapparater är en fjäder. Dess pluton utförs med hjälp av en elektrisk enhet. Detta underlättar kraftigt användningen av enheten. Det bör dock tilläggas att tagaren kommer att vara tyngre i vikt än den mekaniska versionen.

När en person trycker på avtryckaren, när spaken går till extremläget, släpps anfallaren . Han drar liksom ut 1 fäste från hållaren och driver den in i ytan på materialet som behöver fästas. Pistolmagasinet är fyllt med häftklamrar som en häftapparat av skrivartyp: en fjädrande tryckare matar dem in i området för utloppstypskanalen.

Bild
Bild

Fördelarna med elektriska häftapparater inkluderar:

  • möjligheten till långvarig användning;
  • möjligheten att använda både naglar och häftklamrar, vilket gör att vi kan säga att den elektriska häftapparaten är ett universellt verktyg;
  • det är perfekt för mångsidigt arbete som innebär att arbeta på ett ställe.

Men sådana anpassningar har också vissa svagheter:

  • med tanke på att enheten fungerar från ett uttag behöver den en förlängningssladd, vilket redan kommer att orsaka vissa olägenheter under drift.
  • om en övergång görs från häftklamrar måste du ändra matningsmekanismen;
  • om långsiktigt arbete krävs, blir handen snabbt trött, eftersom enhetens massa är mer än 1 kilo.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Elektriska häftapparater är i sig uppdelade i specifika kategorier. Oftast talar vi om vilket material denna eller den modellen kan fungera med. Följande kategorier av enheter brukar särskiljas:

  • för möbler;
  • för foder;
  • för papper;
  • för naglar;
  • professionella enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss försöka säga några ord om var och en av kategorierna för att bättre förstå deras specifika tillämpning.

För möbler

Om du vill transportera möbler räcker den vanligaste mekaniska häftapparaten. Dess fördelar är låg kostnad och låg vikt. MEN om det krävs en mer professionell möbelreparation, är det bättre att köpa den lättaste och billigaste häftapparaten . Det finns mer än tillräckligt med sådana produkter på marknaden, och det finns definitivt mycket att välja mellan.

Om vi jämför sådana enheter med mekaniska motsvarigheter, bör deras nackdelar kallas en stor massa, behovet av att ha en närliggande strömkälla, liksom höga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

För foder

Fästning av fodret kan utföras med både häftklamrar och spikar och styrs in i spåret i en 45-graders vinkel. Beroende på vilken teknik som används bör du välja en tacker som uteslutande kan användas med häftklamrar, eller en spikanalog som fungerar med efterbehandling av naglar . För det andra alternativet räcker det med en 3 centimeters längd, och metallen ska vara fri från rostspår. Det är bäst att välja en modell där du kan justera slagkraften. Detta minskar risken för att foder splittras. Men frekvensen av slag kommer inte att spela så stor roll.

Bild
Bild

För papper

Modellerna för pappersfästanordningar som övervägs är särskilt efterfrågade i små skrivare, liksom företag där stora volymer papper används dagligen. Beroende på enheten kan de sy eller sadla 50-170 ark. Sådana modeller är vanligtvis tunga och fixerade på bordet för arbete, så att det är bekvämare att använda dem.

Vissa modeller skiljer sig från andra genom att de är utrustade med en kontrollpedal, vilket gör det enklare att använda en sådan enhet och låter dig reglera slagkraften.

Pappershäftapparater är ganska dyra . Till exempel kostar en enhet som häftar 50 ark cirka 18 tusen rubel och för 170 ark - från 80 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För naglar

De flesta enheter på marknaden kan använda både naglar och häftklamrar. Vanligtvis känns denna möjlighet lätt igen från klistermärket, som vanligtvis är limmat på verktygets handtag. Det här alternativet kan vara mycket användbart om det är nödvändigt att fixa något så diskret som möjligt eller för att dölja det återstående spåret.

Bild
Bild

Professionell

Människor för vilka tagaren är nästan det främsta arbetsverktyget kommer att behöva en enhet som utmärks av högpresterande indikatorer. En professionell konstruktionshäftapparat måste vara hållbar och pålitlig. Många modeller från denna grupp kännetecknas av avancerad funktionalitet . Till exempel kan de ha ett återanvändbart slag av automatisk karaktär, ett skott från tryck på spetsen, kontroll av pulsfrekvensen och andra specifika funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Här är ett litet betyg av tillverkare, liksom modellerna de producerar, som kan kallas för bästa valuta för pengarna.

Det första företaget jag vill nämna är Bosch . Häftapparater i detta företag är vanligtvis indelade i hushållsmodeller, som utmärks av en grön kroppsfärg och professionella, som utmärks av en blå färg. De senare har bättre slitstyrka och kan fungera i kontinuerlig drift i flera timmar.

Dessutom är alla företagets produkter tillverkade av delar av högsta kvalitet och har funktionen att elektroniskt justera slagkraften.

Bild
Bild

Ett annat intressant märke är Novus . Varumärkets produktsortiment är mycket varierande. Ofta blir dess produkter dyrare än Bosch. Novus produkter är av god kvalitet och funktionalitet.

Bild
Bild

Ett ganska bra varumärke är Dexter, som tillhör Leroy Merlin -företaget från Frankrike . Trots att sortimentet av företaget endast representeras av ett par modeller, kan vi säga att de utmärks av sin mångsidighet, opretentiöshet och användarvänlighet.

Bild
Bild

Förutom, en bra lösning för hemmet kan kallas produkter från sådana företag som Interskol och Stanley.

Om vi pratar om modeller, då en av de mest intressanta kan kallas "Zubr ZSP-2000 ". Förresten, detta är den enda tillverkarens elektriska häftapparat. Skiljer sig åt en bra indikator på kraft och det faktum att det kan hamra i både naglar och häftklamrar i olika storlekar. Utrustad med flera nivåer av justering, som låter dig lösa olika typer av uppgifter.

Bild
Bild

Kolner KES 650 kommer också att vara en bra universell lösning ., som kan användas med både olika typer av naglar och häftklamrar. Bland fördelarna med enheten är:

  • närvaron av ett gummerat handtag;
  • liten massa;
  • närvaron av enhetens fyllningsindikator.
Bild
Bild

En annan intressant modell är Hammer HPE20, som är tillverkad i Kina . Skiljer sig bekvämt på grund av dess låga vikt och ergonomiska form på handtaget. Enhetens effekt är 45 watt, vilket inte är dåligt för en sådan enhet. Rymmer upp till hundratals häftklamrar eller naglar samtidigt. Och en bra lösning skulle vara Hammer HPE2000C Premium, som har mycket kraft och kan utföra upp till 30 slag på 60 sekunder. Det kännetecknas av en hög ljudnivå under användning, samt en genomtänkt design av handtaget, vilket gör att det kan användas under lång tid.

Det bör sägas att modeller av elektriska häftapparater som Skil 8200, Wortex ES 1053, Patriot EN 141 The One, liksom P. I. T. PST6001-C har visat sig ganska bra i användarrecensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbrukningsbara material

Om vi pratar om förbrukningsmaterial, används vanligtvis häftklamrar eller naglar, som ibland också kallas dubbar. Den överväldigande majoriteten av de typer av utrustning som övervägs använder konventionella typer av häftklamrar, som är 0,75 millimeter tjocka och 11,4 millimeter breda. Det här är modeller av typ 53.

Typ 140 -häftklammer används också ofta, som skiljer sig åt i närvaro av tjockare ben . Sådana häftklamrar används när det är nödvändigt att arbeta med material med låg hållfasthet. Till exempel en film gjord av polyeten. Tjockleken på sådana häftklamrar är 1,2 millimeter och bredden är cirka 10,6 mm.

Bild
Bild

Det bör tilläggas att tillverkningen av sådana anordningar utförs från olika metaller

  • Stålklammer finns i härdade och icke-härdade. Den första typen kommer att ha en högre kostnad, men den är också mer hållbar. Båda variationerna är känsliga för korrosion.
  • Tillverkad av koppar. Sådana fästen rostar inte, de har god hållfasthet, som kommer att vara högre än för aluminium. Men deras nackdel är det höga priset.
  • Tillverkad av aluminium. Sådana modeller är de billigaste och utsätts inte för rost. Deras nackdel är att när de körs in böjer de ofta och under tung belastning går de ofta sönder.
  • Rostfritt stål och galvaniserat. Detta är den bästa fästelösningen som kombinerar ett utmärkt kvalitets- / prisförhållande.
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av fästelement som används här är naglar. De kan vara av olika typer och skiljer sig inte bara i utseende utan också inom tillämpningsområden. Oftast används spikar med en längd på 0,8-1,6 centimeter för elektriska häftapparater. Även om du kan hitta modeller med en större längd:

  • efterbehandling med en längd på upp till 5 centimeter;
  • takläggning, som kännetecknas av en stor hatt - upp till 6 centimeter;
  • ram med en längd på upp till 9 centimeter.
Bild
Bild

Nyanser av val

Låt oss försöka ta reda på hur man väljer en elektrisk häftapparat för att få en enhet som gör det möjligt att lösa de tilldelade uppgifterna så effektivt som möjligt. För detta bör flera aspekter beaktas.

  • Du vill uppmärksamma de tekniska egenskaperna hos en viss modell. Dessa är följande parametrar: standardstorlek, slagkraft, strömförbrukning. Den sista parametern är särskilt viktig, och dess värde bör ligga inom intervallet 100-1500 watt.
  • Den optimala massindikatorn för en elektrisk häftapparat anses vara 600-1600 gram och strömkabelns längd är 300-700 centimeter.
  • Antalet pulser per minut och längden på naglarna och häftklamrarna kommer att vara viktiga. Det är bäst om det sista kriteriet ligger i intervallet 0, 6-2, 3 centimeter.
  • Det är nödvändigt att kontrollera närvaron av ett speciellt fäste, vilket gör det möjligt att placera enheten så exakt som möjligt på platsen för häftklamringen. Användningen förhindrar förskjutning av enheten och, som ett resultat, felaktig tilltäppning av fästet.
  • Det är bättre att köpa en elektrisk häftmodell som har ett speciellt handtagslås. Det är mycket bekvämare att använda en sådan enhet.
  • Den typ av enhet som anses vara betydligt tyngre än dess mekaniska motsvarighet. Av denna anledning är det bättre att välja en modell som är utrustad med ett strömlinjeformat handtag. Detta kommer att göra det möjligt att minska handtrötthet på grund av möjligheten att delvis neutralisera enhetens vibrationer under användning.
  • Om möjligt bör du föredra en modell som är utrustad med en slagkraftsregulator. Tack vare det kan du justera det önskade drivdjupet för fästelementet, vilket kan variera beroende på materialet på ytan som du måste arbeta med.

Rekommenderad: