Häftklamrar För Pneumatiska Häftapparater: Typer Och Storlekar Av Häftklamrar För Pneumatiska Häftapparater. Hur Ska Man Hämta Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Häftklamrar För Pneumatiska Häftapparater: Typer Och Storlekar Av Häftklamrar För Pneumatiska Häftapparater. Hur Ska Man Hämta Dem?

Video: Häftklamrar För Pneumatiska Häftapparater: Typer Och Storlekar Av Häftklamrar För Pneumatiska Häftapparater. Hur Ska Man Hämta Dem?
Video: Пистолет для скрепления скоб Rapid Heavy Duty R34 от компании Sealants and Tools Direct 2024, April
Häftklamrar För Pneumatiska Häftapparater: Typer Och Storlekar Av Häftklamrar För Pneumatiska Häftapparater. Hur Ska Man Hämta Dem?
Häftklamrar För Pneumatiska Häftapparater: Typer Och Storlekar Av Häftklamrar För Pneumatiska Häftapparater. Hur Ska Man Hämta Dem?
Anonim

Pneumatiska häftapparater kan användas av specialister från olika yrken. De låter dig snabbt och enkelt ansluta en mängd olika material till varandra. Förutom själva enheten behöver du dessutom förbrukningsmaterial, främst häftklamrar. Varje individuell typ av sådana produkter har sin egen storlek och form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och storlekar

Fästelement för pneumatiska häftapparater kan tillverkas i olika former

  • U-formade modeller . Sådana sorter anses vara det vanligaste alternativet; de är universella rektangulära fästelement för anslutning av material.
  • T-formade produkter . Dessa mönster är ganska sällsynta. De låter dig göra anslutningar som inte kommer att bära lasten.
  • U-formade häftklamrar . Sådana anordningar är bågformade strukturer som kan användas vid arbete med kablar.

Bland de mest moderna sorterna av sådana häftapparater kan du hitta universella enheter, för vilka flera varianter av häftklamrar används samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ovanstående fästen kan skilja sig åt i mått, vilket också måste beaktas innan du köper dem

  • Typ 28 . Dessa modeller har en diameter på 4,5 mm. Benens höjd kan variera från 9 till 11 millimeter. Tjockleken är vanligtvis 1,25 mm.
  • Typ 36 . Häftklammerna har samma ben tjocklek och höjd som i föregående version, men deras diameter är större. De kommer att vara lämpliga för arbete med kablar.
  • Typ 53 . Fästdon av denna typ har en tjocklek på endast 0,7 mm, ändarnas höjd varierar från 4 till 14 mm, bredden är 11,3 mm.

  • Typ 140 . Produkterna är 1,25 mm tjocka, 10,6 mm breda och 6-14 mm höga i ändarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Fästelement för att fylla den pneumatiska häftapparaten kan tillverkas av en mängd bearbetade metaller. Låt oss analysera de vanligaste typerna.

  • Stål . Detta material används oftast vid tillverkning av dessa fästelement. Det kännetecknas av hög hållfasthet och hållbarhet. Stålbaser kommer att klara betydande belastningar, medan de inte deformeras även efter lång tid. Men en betydande nackdel med dessa typer av fästelement anses vara deras snabba nederlag av korrosion, de börjar rosta aktivt med tiden. Bildandet av ett frätande lager kommer sannolikt att inträffa om fogstrukturen utsätts för hög luftfuktighet. Allt detta kommer inte bara att förstöra anslutningens yttre design kraftigt, utan också avsevärt minska dess styrka och tillförlitlighet. Ofta är sådana fästelement gjorda av speciellt rostfritt stål, som inte kommer att förlora sina egenskaper även med hög luftfuktighet. Men det måste komma ihåg att sådana produkter är ganska ömtåliga, så att de lätt kan kollapsa under påverkan av överdriven belastning. Och ibland använder de speciellt galvaniserat stål. Det är detta material som har ett ganska högt motståndskraft mot bildandet av ett rostigt lager på ytan, allt detta uppnås genom en speciell zinkbeläggning. En sådan grund för tillverkning av häftklamrar anses också vara den mest hållbara, har hög hållfasthet och slitstyrka, och lederna som gjorts med deras hjälp kan hålla ganska länge.

Bild
Bild

Koppar . Denna metall används också ofta för att skapa häftklamrar för konstruktion av pneumatiska häftapparater. De har god korrosionsbeständighet, men samtidigt är dessa produkter lämpliga endast i de fall då du behöver arbeta med relativt mjuka material. Sådana modeller av häftklamrar är perfekta för tapeter eller under ett lager gips, eftersom de utesluter förekomsten av fläckar och andra rostiga märken. Ofta är det dessa typer av häftklamrar som används som dekorativa element när man trimmar möbler. Men glöm inte att kopparalternativ är ganska dyra.

Bild
Bild
  • Aluminium . Aluminium hängslen är det billigaste alternativet. Men samtidigt kommer de inte att vara lämpliga för att arbeta med för styva material. Och de ska inte heller tas när man ansluter platser som kommer att vara under betydande press i framtiden.

Oavsett vilken typ av metall häftklamrarna är gjorda av kan de vara av två separata typer: modeller med vässade ben och med oskarpa. Att arbeta med det första alternativet är mycket snabbare och enklare, eftersom de är bättre fixerade och kräver också en liten slagkraft.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer sådana fästelement för pneumatiska häftapparater är det värt att överväga ett antal betydande nyanser. Först och främst bestämma vilka material du måste arbeta med. Så för bearbetning av hårdare strukturer är det bättre att föredra modeller som är gjorda av stålråvaror. För bearbetning av mjukare produkter kommer kopparalternativ också att vara perfekta.

Om du använder häftklamrar när du dekorerar föremål, inklusive olika möbeldesigner, är det bättre att föredra modeller målade i en lämplig färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Titta också på deras storlekar innan du köper häftklamrar. Så, för anslutning av kabelkonstruktioner tas som regel större versioner för en pneumatisk häftapparat . För att binda tunnare baser till varandra kan även små modeller köpas.

Var uppmärksam på skyddande beläggningar. Det är bäst att köpa modeller med specialbeläggningar (galvaniserat stål).

Bild
Bild

Sådana produkter ger inte bara pålitlig, utan också den mest hållbara infästningen, eftersom de inte kommer att rosta och gå sönder med tiden . Dessutom kan bearbetade prover tas under konstruktionen av olika strukturer, som sedan kommer att ligga utomhus, eftersom de inte är rädda för atmosfäriska påverkan.

Rekommenderad: