Dexter Häftapparater: Bruksanvisning. Bygg- Och Möbelklammer För Häftklamrar. Hur Fyller Man Och Samlar Dem? Val Av Naglar

Innehållsförteckning:

Video: Dexter Häftapparater: Bruksanvisning. Bygg- Och Möbelklammer För Häftklamrar. Hur Fyller Man Och Samlar Dem? Val Av Naglar

Video: Dexter Häftapparater: Bruksanvisning. Bygg- Och Möbelklammer För Häftklamrar. Hur Fyller Man Och Samlar Dem? Val Av Naglar
Video: 3in1 HEAVY DUTY NAIL AND STAPLE GUN UNBOXING AND DEMO | VLOG #1 2024, April
Dexter Häftapparater: Bruksanvisning. Bygg- Och Möbelklammer För Häftklamrar. Hur Fyller Man Och Samlar Dem? Val Av Naglar
Dexter Häftapparater: Bruksanvisning. Bygg- Och Möbelklammer För Häftklamrar. Hur Fyller Man Och Samlar Dem? Val Av Naglar
Anonim

Dexter specialiserar sig på tillverkning av olika kvalitetshäftapparater. Sortimentet omfattar handhållna enheter av olika slag. Alla kommer att göra det möjligt att göra en stark och pålitlig anslutning av byggmaterial. Låt oss överväga huvuddragen i denna teknik, liksom några enskilda modeller av dessa enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bygghäftapparater från Dexter kan användas för en mängd olika ändamål. Vissa modeller används för att fixa isoleringsmaterial, dekorativt arbete, många enheter tas för att fixa produkter tillverkad av tätt vävt tyg eller läder, plastpaneler och träytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa produkter är tillverkade med bekväma handtag utrustade med ytterligare gummerade insatser som inte tillåter dem att glida i handen på en person under drift.

De kommer med flera uppsättningar med matchande häftklamrar eller naglar.

Bild
Bild

Laguppställningen

Vi kommer separat att överväga några modeller av sådana häftapparater som tillverkas av märket Dexter

  • Manuell häftapparat typ 140 Dexter för häftklamrar 6-14 mm . Denna enhet används för att täcka möbelprodukter. Och ibland används det också för att skapa en ångspärr. Enheten fungerar med standard U-formade tekniska fästen. Den har den enklaste mekanismen som alla kan räkna ut.
  • Manuell häftapparat typ 53 Dexter för häftklamrar 4-14 mm . Denna utrustning kommer att vara mest effektiv när man arbetar med olika trämaterial, liksom plast. Den är utrustad med en ganska kraftfull slagmekanism som enkelt kan genomborra sömda ytor. Och även enheten är gjord med ett bekvämt ergonomiskt handtag. Produktens vikt når 600 gram.

  • Manuell häftapparat typ 140 Dexter för häftklamrar 6-10 mm . Enheten används för sammanfogning av tunna byggmaterial, inklusive kartong, tyg med en hård yta. Det används ofta av möbeltillverkare. Häftapparaten har hög arbetshastighet, den är också utrustad med ett bekvämt ergonomiskt handtag.
  • Manuell häftapparat typ 53 Dexter för häftklamrar 6-10 mm . Denna sort tillhör möbeltyper. Det används för klädsel, draperi skapande. Modellen fungerar med standard U-formade metallfästen. Produkten är tillverkad av speciell högkvalitativ plast. Detta urval hör till budgetsegmentet. Det anses vara en ganska funktionell och praktisk enhet med minimal vikt, vilket gör det enkelt att arbeta med.
  • Manuell häftapparat 6 i 1 Dexter för häftklamrar 53-140-36 / spik 8-9 mm . Enheten kan användas både inom bygg- och möbelindustrin. Den är helt mobil och kompakt. Produkten är också lätt så den är lätt att arbeta med. Häftapparaten har en tillräcklig kraftnivå och kan enkelt slå igenom plywood och annat virke. Modellen kan användas med både häftklamrar och naglar.

  • Manuell häftapparat typ 140 Dexter för häftklamrar 6-14 mm / spik 8-9 mm . En sådan kopia kan också fungera med naglar och häftklamrar. Den har ett mekaniskt system för att justera slagens kraft. Enheten är tillverkad med ett bekvämt gummerat grepp som inte kommer att glida i användarens hand. Den har den mest pålitliga och hållbara designen. Den totala vikten av utrustningen är cirka 700 gram.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbrukningsbara material

De viktigaste förbrukningsvarorna för sådan konstruktion och möbelarmaturer är metallklammer och spikar, som fungerar som nödvändiga anslutningsdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla modeller av häftapparater är utformade för en viss typ av sådana element . Förpackningen ska ange storlek och form på häftklamrar och naglar som kan passa.

Alla beslag säljs i kompletta uppsättningar. Oftast i butiker kan du se uppsättningar om 10, 100, 1000, 5000 stycken.

Användningsinstruktioner

Varje sådan häftapparat i satsen innehåller också detaljerade instruktioner som beskriver hur du laddar enheten korrekt, fyller den med häftklamrar eller spikar och monterar den. Instruktionerna anger som regel dessutom vilka kontakter som ska användas för en viss modell.

Bild
Bild

För att sätta i häftklamrar eller spik sätts enheten preliminärt i blockeringsläge med en speciell säkring . Sedan, från baksidan, öppnas locket försiktigt, bakom vilket ett spår för fästelement ska placeras. Från insidan tas en stång ut, som är utrustad med en speciell skjutfjäder. Häftremsan rullas upp med vassa delar mot handtaget och sätts senare in i spåret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stången med fjädern installeras igen inuti häftapparaten, den måste klämma fast de införda elementen . Stäng sedan locket ordentligt på baksidan och ta sedan bort enheten från säkringen.

Bild
Bild

När enheten är fulladdad kan du börja arbeta . Den måste först vara korrekt inställd och sedan säkert fixerad till materialet som ska bearbetas. Senare trycks en knapp eller en speciell utlösare, varefter ett karakteristiskt klick ska höras. Det kommer att signalera att fästet har fäst ihop ytorna. Glöm inte några viktiga säkerhetsregler när du utför sådant arbete.

Så det är kategoriskt omöjligt att rikta häftapparaten mot andra människor eller djur, eftersom en häftklammer eller en spik ibland kan skjuta spontant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även innan arbetet påbörjas kommer det att vara nödvändigt att förbereda en plats för detta. Det ska vara helt rent och väl upplyst. I detta fall bör alla främmande föremål tas bort omedelbart . Kom också ihåg personlig skyddsutrustning, det är bättre att sätta på speciella skyddsglasögon och handskar i förväg.

Rekommenderad: