Sandblästring På Spegeln: Sandblästring Av Diamanter Och Andra Ritningar På Enkla Speglar Och Garderober, Typer Av Sandblästring Och Skötsel Av Mönster

Innehållsförteckning:

Video: Sandblästring På Spegeln: Sandblästring Av Diamanter Och Andra Ritningar På Enkla Speglar Och Garderober, Typer Av Sandblästring Och Skötsel Av Mönster

Video: Sandblästring På Spegeln: Sandblästring Av Diamanter Och Andra Ritningar På Enkla Speglar Och Garderober, Typer Av Sandblästring Och Skötsel Av Mönster
Video: Blästring av kätting 2024, Maj
Sandblästring På Spegeln: Sandblästring Av Diamanter Och Andra Ritningar På Enkla Speglar Och Garderober, Typer Av Sandblästring Och Skötsel Av Mönster
Sandblästring På Spegeln: Sandblästring Av Diamanter Och Andra Ritningar På Enkla Speglar Och Garderober, Typer Av Sandblästring Och Skötsel Av Mönster
Anonim

Idag är det omöjligt att föreställa sig ett hus eller lägenhet utan en enda spegel. Detta element i interiören finns alltid i varje rum. Tidigare designbeslut har bidragit till skapandet av reflekterande dukar i olika former och storlekar. Modetrenderna har dock förändrats något idag. Befintliga stilar kräver fortfarande speglar, men inte i den vanliga designen, men med en unik bild som matchar interiören i rummet.

Bild
Bild

Särdrag

Sandblästring reflekterande ytor gör det inre i alla rum till en betydande makeover. De vackraste ritningarna på spegeln förändrar helt utseendet på rummet.

Det förvärvar unikhet, adel, betonar rikedomen i den stil som används.

Bild
Bild

Sandbläsningsteknik innefattar sprutning av slipande partiklar eller små sandkorn med hjälp av en vatten- eller luftström och bildar därigenom skåror på speglar och andra liknande ytor. Denna teknik har funnit stor tillämpning inom möbelproduktion, eftersom många köpare, när de beställer skjutbara garderober, vill ha speglade skjutdörrar med ett dekorativt mönster . Och de uppmanas ofta att ge bilden en bronsfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En förutsättning för sandblästringsspeglar är närvaron av en stencil med motsvarande bilder . I slutet av arbetet tas schablonen bort och ritningen visas.

Bild
Bild

Tack vare modern teknik är de färdiga bilderna indelade i flera typer:

  • matt;
  • glansig;
  • mångfärgad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vidare föreslås att du gör dig bekant med fördelarna och nackdelarna med bilder som erhålls genom exponering för sandblästring

  • Tack vare moderna möjligheter på spegelytan kan du skapa inte bara små mönster utan också skapa hela kompositioner.
  • På grund av det stora utbudet av mallar och schabloner kan även den mest krångliga kunden välja det mest lämpliga mönstret som passar inredningen i rummet.
  • Sandblästringsbilder kräver lite underhåll. Det räcker att använda ett vanligt glasrengöringsmedel.
  • En ritning som tillämpas på detta sätt behåller sin skönhet och urkänsla länge.
  • De färdiga bilderna är okänsliga för temperaturfluktuationer, de tål lätt hög luftfuktighet.

Den enda nackdelen är att det är mycket svårt att hitta en högkvalificerad mästare som har sin egen sandblästring.

Bild
Bild

Översikt över rittekniker

Tack vare utvecklingen av konsten att måla på reflekterande ytor var det möjligt att skapa flera utförande tekniker, som var och en har sina egna individuella egenskaper.

Djup

Mästarna kallar i allmänhet denna teknik "volymetrisk" eller "lockig". Oavsett det applicerade mönstret kommer den färdiga bilden att likna skuggan av en snövit skulptur . Volymetrisk sandbläsningsteknik kan appliceras på båda sidor av den reflekterande duken. Bilder på amalgamsidan kan appliceras i olika nyanser av emalj.

Denna sandbläsningsmetod används för att skapa realistiska ritningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgad

Den enklaste tekniken som inte kräver stora kostnader. Huvudprincipen är den harmoniska kombinationen av den klassiska sandblästringsmetoden och färgsprutning.

Bild
Bild

Tryckt

Denna teknik låter dig skapa verkliga konstverk på reflekterande ytor. På grund av den blanka och matta basen verkar de färdiga bilderna luftiga, lätta.

Bild
Bild

Gravyr

Hantverkare kallar denna teknik för "skärning". Tack vare henne skapas ljusa, tydliga ritningar, där särskild uppmärksamhet ägnas åt ritningen av små element. Det perfekta sättet att dekorera din inredning med en tredimensionell och samtidigt realistisk bild . Det enda men - det är mycket svårt att hitta en specialist som är flytande i gravyrtekniken. Förutom kunskapen om att använda apparaten måste mästaren faktiskt ha konstnärlig talang.

Bild
Bild

Fotoutskrift

Denna teknik innebär användning av djup-, färg- och tryckteknik.

Bild
Bild

Alla vet att med hjälp av speglar är det möjligt att visuellt förstora utrymmet i ett rum, och tack vare närvaron av en ovanlig bild kompletteras rummet med exklusivitet.

Möbeltillverkare rapporterar att tekniken för fotoutskrift har vunnit enorm popularitet på sistone . Särskilt ofta görs sådana beställningar som en present till nygifta eller som en present till ett jubileum.

Bild
Bild

I allmänhet innebär sandbläsningsteknik för applicering av olika bilder användning av fin sand . Dess utträde från apparaten sker på grund av trycket av vatten eller luft, beroende på enhetens tekniska egenskaper. För första gången började de prata om sandblästringsspeglar på 1800 -talet, och idag är denna teknik en integrerad del av livet. Sandblästring klarar inte bara speglar.

Bild
Bild

När vi applicerar ett mönster sandbläser vi de slipande partiklarna för att ta bort det övre tunnaste skiktet i spegeln och bildar en tråkighet på det stället . Å ena sidan kan det tyckas att alla kan göra det här jobbet. Detta är dock inte riktigt sant. Har ingen erfarenhet av sandblästring och inte har vissa färdigheter är sannolikheten att spegeln skadas 100%. Så för att spara pengar är det bättre att omedelbart hitta en bra mästare.

Bild
Bild

Mattspeglar görs på flera sätt:

  • på en specifik webbplats;
  • full täckning av omkretsen för den reflekterande duken.

Bildens slöhet erhålls med hjälp av en mallskiss eller stencil. Mönstret kan appliceras matt eller glansigt.

Bild
Bild

Vid applicering av bilden används sand i olika storlekar. Stora korn gör det möjligt att tillföra volym och lättnad till bilden. Fina korn gör att du kan räkna ut bildelementen i detalj.

Det är mycket viktigt att välja rätt mönster som reflekteras på spegelytan . Det kan vara de enklaste bilderna, för vilka det räcker att klippa av 1 mm av spegelns övre lager. Dessa inkluderar geometriska former som rhombuses, trianglar, rutor och stenciler.

Bild
Bild

För att skapa volymetriska bilder bör 3 mm av spegelns övre lager tas bort. Följaktligen måste tjockleken på själva spegelarket vara minst 6 mm . I det här fallet är det lämpligt att överväga landskap med en uttalad konsistens.

Bild
Bild

Det mest kreativa är metoden för att applicera färgbilder . Många färgnyanser är tillåtna här, tack vare vilka det är möjligt att skapa landskap eller bilder av djurvärlden.

Bild
Bild

Kompositbilder kräver flera tekniker . Endast en riktig professionell kan klara detta arbete. Men viktigast av allt, slutresultatet kommer att överträffa alla förväntningar.

Bild
Bild

Verktyg och material

Allt arbete kräver förberedelse av specialverktyg och material. Detta gäller även sandblästring av mönstret på spegeln.

Huvudmaterialets roll ges till den reflekterande ytan . Sand är nästa i vikt. Detta är inte det enda slipmedlet som kan användas i arbetet, men det anses vara det bästa. Huvudkravet för sand är enhetlighet. Den sandiga massan bör inte innehålla korn av olika storlekar; stora sandkorn kan orsaka sprickor och till och med flis.

Bild
Bild

Du måste också förbereda en stencil . Det är bäst att använda vinylfolie. Detta material fäster bättre än andra vid spegelytan och eliminerar därigenom möjligheten till bildförskjutning. Tyvärr har vinylstenciler en nackdel - engångsbruk.

Bild
Bild

Återanvändbara mallar är gjorda av flerlagersfilm eller den finaste metallen . Men även här är inte allt så smidigt. Det tar mycket tid att skapa en återanvändbar mall. Ja, och mästarna säger att sådana schabloner syndar med defekter vid kanterna på bilderna, vilket är oacceptabelt när man arbetar med små detaljer i bilden.

Bild
Bild

Efter att ha behandlat materialen kan du gå till avsnittet med de nödvändiga verktygen . Först och främst behöver du en sandblästringspistol. Inuti den blandas sand och tryckluft.

Bild
Bild

En kompressor är ansvarig för att skapa ett luftflöde, som också måste vara i befälhavaren . För små arbeten är en kolvenhet ganska lämplig, och i stora projekt är det bäst att använda skruvenheter.

Bild
Bild

I princip är sandblästring och en kompressor tillräckliga för arbete. Glöm dock inte att skyddet av befälhavaren själv är viktigt. För operatörer har en speciell ammunition med autonom syretillförsel utvecklats. Utan utrustning kommer sandkorn in i operatörens luftvägar, och de är kända för att vara skadliga för människor.

För ökad säkerhet bör sandblästringskammare användas. De är indelade i 2 typer:

  • tryck - anta att slipmedlet snabbt skjuter ut och bibehåller sandkornen i suspension;
  • injektion - utrustad med en speciell pump som suger in slipmedlet som släpps ut under tryck.
Bild
Bild

Huvudsteg

Låt oss sedan bekanta oss med tekniken för att skapa en bild på en spegelyta

  • En bild väljs ut enligt vilken schablonen ska ritas upp.
  • Den färdiga mallen är fixerad på arbetsytan.
  • Beroende på det tänkta mönstret börjar en- eller dubbelsidig bearbetning av spegelarket. Den traditionella versionen innebär att bilden endast appliceras från framsidan. Om bilden appliceras från amalgam är det nödvändigt att först ta bort beläggningen från den reflekterande duken.
  • Schablonen tas bort.

Ritningen visade sig vara matt, men huvudbakgrunden förblev speglad.

Bild
Bild

Spegelvårdstips

I grund och botten har det rättvisa könet frågor om vården av sandblästringsbilden. Faktum är att allt är enkelt:

  • använd en mjuk svamp för att tvätta ritningen;
  • envisa fläckar kan tas bort med ett alkoholbaserat rengöringsmedel;
  • det är omöjligt att alkali eller syror finns i tvättmedlet;
  • Efter att smutsen har tagits bort ska restfukten avlägsnas med en torr, mjuk svamp.

Av de tips som presenteras blir det tydligt att det applicerade mönstret ska tas om hand på samma sätt som själva spegeln.

Rekommenderad: