Bänkar Från Brädor (38 Bilder): Hur Man Gör En Butik Med Egna Händer Enligt Ritningar? Enkla Gatubänkar Med Ryggar Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Bänkar Från Brädor (38 Bilder): Hur Man Gör En Butik Med Egna Händer Enligt Ritningar? Enkla Gatubänkar Med Ryggar Och Andra Alternativ

Video: Bänkar Från Brädor (38 Bilder): Hur Man Gör En Butik Med Egna Händer Enligt Ritningar? Enkla Gatubänkar Med Ryggar Och Andra Alternativ
Video: The Left Turns Womanhood Into A Halloween Costume | Ep. 821 2024, Mars
Bänkar Från Brädor (38 Bilder): Hur Man Gör En Butik Med Egna Händer Enligt Ritningar? Enkla Gatubänkar Med Ryggar Och Andra Alternativ
Bänkar Från Brädor (38 Bilder): Hur Man Gör En Butik Med Egna Händer Enligt Ritningar? Enkla Gatubänkar Med Ryggar Och Andra Alternativ
Anonim

En dacha är en plats där du inte bara kan koppla av ensam eller i ett trevligt sällskap, utan också fungera bra. I det här fallet kan du helt enkelt inte klara dig utan en bänk. Det finns många olika idéer och scheman för en sådan design: i form av en liten soffa, traditionella bänkar, med rygg, med dekorativa stativ istället för ben etc. Det är viktigt att bänken passar in i förortens övergripande design område.

Bild
Bild

Ritningar och mått

Det enklaste och mest ekonomiska alternativet är en plankbänk. Det är nödvändigt att bestämma exakt var bänken ska placeras, detta påverkar ofta valet av material för den framtida strukturen . Det är bättre att placera det på en plats där det finns en möjlighet att beundra en trevlig utsikt, till exempel mittemot en sjö, en trädgård, en blomsterträdgård. En lantbänk är en plats för vila och avkoppling, helst i skuggan av träd eller under en baldakin. Det finns många skisser av bänkar på Internet, och i de flesta fall är de en del av ett sommar lusthus, veranda eller lekplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första du ska göra är att skapa en ritning eller ett diagram. Det är i detta skede som de första frågorna uppstår: vilken höjd kommer att vara den mest bekväma, hur många ben bänken ska ha, vilken tjocklek på brädor är lämplig, etc. Det finns flera standarder att lita på när du gör en skiss:

  • sitthöjd - 40-50 cm;
  • sittbredd - 50-55 cm;
  • rygghöjd - 35-50 cm;
  • sittlängd för en person - 50-60 cm, för två - 120 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att skapa en landbänk med rygg måste du omedelbart bestämma hur den exakt ska fästas på sätet . Benen måste också planeras i förväg, beroende på om bänken är bärbar eller inte. För stabilitet kan du designa ett tredje ben, men för en sådan produkt behöver du en perfekt plan yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardparametrarna för staplarna från vilka bänkbenen kommer att skapas är 50x150 mm, du kan också ta material med andra dimensioner - 50x100, 40x150 eller 40x100 mm. För att designen ska vara pålitlig rekommenderas det inte att ta mindre dimensioner. För rygg och sits är en mindre tjocklek lämplig - 25 mm.

Hur gör man en liten bänk?

Du kan göra en enkel och bekväm bänk med dina egna händer från alla tillgängliga material: från gamla möbler, från terrassmöbler, från golv eller till och med från obekantade brädor. Och från resterna, bygg ytterligare delar, till exempel tvärstänger för att förbättra bärighet eller ytterligare hyllor. Ett steg-för-steg-diagram över ett enkelt projekt som även en nybörjare kan hantera är en liten bänk bestående av två ben och en sittplats.

  • Till att börja med måste du skära ut 3 delar från en bred bräda, det vill säga skära den i 3 delar: ett säte och 2 ben. Sitsen ska vara 96 cm lång och benen vara 38 cm.
  • Nu måste du skapa dekor på benen. Det första steget är att skära ett spår i mitten av båda delarna. Det andra steget är att borra ett hål med valfri diameter i mitten. Hål är också gjorda i två delar.
  • Nästa steg är att skapa stöd i stolparna. För att göra detta måste du göra en båge. Först görs en skiss med en penna, som går tillbaka 4 centimeter från kanten, sedan skärs den ut med en bandsåg och slipas. Bågen för det andra inlägget kan göras med den första som en mall.
  • Nu måste du klippa ut ytterligare tvärstänger.
  • På det framtida sätet, för bekvämlighet och estetiskt utseende, bör fasningar göras i kanterna - fasningar.
  • Förberedelsen är över, nu kan du börja montera. Först, med skruvar, måste du ansluta tvärstänger och ben - du får en slags ram. Hålen för skruvarna bör förberedas i förväg med en borr.
  • Det sista steget är att skruva fast sätet på ramen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en gatubutik

Ett av de enklaste alternativen för en sommarstuga eller hus på landet är en rustik utomhusbänk. Bänken består av två stubbar istället för ben, och en bred bräda är installerad ovanpå som ett säte. Sådana trädgårdsbänkar är vanligtvis installerade nära staketet eller nära husets vägg, så de har inget ryggstöd . Om bänkens design är ganska lång, placeras en annan stubbe i mitten - detta gör att brädet inte kan böja eller spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en bänk i rustik stil behöver du ett träd, stubbar och stolpar . Detta är, som de säger, avfall som ligger under dina fötter, som du kan ta antingen i din sommarstuga eller i något skogsbälte där sanitetsavverkning utförs. Från stubbarna konstruerar de basen eller benen på den framtida bänken och från stolparna - tvärstänger för att styvt fixera strukturen. En trädstam öppnas på en cirkelsåg - det här blir en sittplats. Om det inte finns någon lämplig utrustning i arsenalen, kommer en enkel, oförsedd bräda att göra.

Bild
Bild

Ett annat ekonomiskt alternativ för att skapa trädgårdsmöbler är från gamla pallar. Pallar är träpallar. Men inte någon pall är lämplig, utan bara från en högkvalitativ kantad bräda - en euro -pall. Det brukar ha EUR -märkning på det. Standardbredden på en sådan pall är 80 cm.

Om så önskas kan du lämna dimensionerna oförändrade, eller så kan du förkorta dem . Till exempel fungerar en bänk med fyra pallar - tre av dem staplade ovanpå varandra fungerar som bas och sittplats. Och den fjärde pallen är baksidan. En del av stödstängerna avlägsnas från pallen för ryggstödet, och konstruktionens styvhet tillhandahålls av ytterligare trälister: ena änden är fäst vid sätet, den andra på baksidan.

Bild
Bild

Ganska höga krav ställs på trädgårdsmöbler om konstruktionen inte gjordes med material till hands, utan köptes i en butik (foder, däck, etc.). Det finns några tips att följa för att förlänga livslängden för din färdiga produkt.

  • Materialet som köpts för utemöbler bör förvaras på platsen för drift i minst tre dagar.
  • Ytterligare loggar kan installeras för att fördela lasten.
  • För att undvika sprickor rekommenderas att förbereda hål för självgängande skruvar i förväg.
  • Om en trästav används för konstruktionen, rekommenderas att täcka den med ett lager färg, olja eller lack från alla sidor och från ändarna också.
  • Däckbrädan behöver inte täckas med något skyddande lager, eftersom dess yta redan är behandlad och klar att användas. Du behöver bara stänga ändarna med speciella pluggar.
Bild
Bild

Att göra en bänk med rygg

Ganska ovanlig och vacker version av en sommarstuga, gjord av dig själv - det här är en transformerande bänk. Kompakt och funktionell design: när den är vikt är den en bänk med rygg, när den är utfälld är det ett bord och två bänkar. Den omonterade transformerande bänken är designad för 6 personer. Det kommer inte att vara möjligt att montera en sådan butik snabbt, men om du har tålamod blir resultatet fantastiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Material:

  • brädor 30x80 mm (för tillförlitlighet är det bättre att ta hårt trä);
  • metallhörn;
  • självgängande skruvar;
  • flytande naglar eller speciellt lim;
  • bultar storlek M12;
  • muttrar, brickor och spikar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg:

  • sågsågsåg;
  • skruvmejsel;
  • borra;
  • en hammare;
  • linjal;
  • penna;
  • vinkelmätare;
  • hörn;
  • roulett.
Bild
Bild

Monteringssteg

Först måste du rita alla nödvändiga mallar och sedan klippa brädorna i storlek. I den färdiga formen kommer det att finnas två bänkar, det är önskvärt att först montera den yttre och sedan den inre. Benens höjd är 44 cm, avståndet på vilket de är placerade: upptill - 25 cm, längst ner - 40 cm . Detta görs för tillförlitlighet och stabilitet. Tvärstången mellan benen är på 15 cm avstånd från stödytan, den ska placeras på insidan. Sittets längd är 138 cm. Innan monteringen påbörjas måste alla delar slipas och fasas. Bänkens design är ganska enkel, alla infästningar är gjorda med skruvar och lim, och hörn läggs till för tillförlitlighet och styv fixering.

Bild
Bild

Nästa steg är att montera den inre bänken . Benens höjd ska vara densamma som för den första bänken, men här tas tvärstången ut. Längden på den övre stången ökar från 25 cm till 35 cm. Ett hål borras på den utskjutande delen 4 cm från kanten, där M12 -bulten kommer att installeras; För att dölja bultens huvud måste detta hål förstoras något. Sittets längd ska vara 144 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda bänkarna är monterade, nu måste de prövas på varandra - den yttre bänken ska gå in i den inre, det vill säga när de är vikta ska de se ut som en hel bänk.

Därefter måste du göra parenteser från två staplar . De är anslutna på ett sådant sätt att en vinkel på 100-105 grader erhålls. En stång är bänkskivans bredd, den andra är avståndet från bänken till bänkskivan. Ett hål borras i den andra stången (som är ansvarig för avståndet), där M12 -bulten kommer att installeras. De färdiga fästena är nu anslutna till innerbänken. Så att korsningen inte slits ut och delarna inte vidrör varandra måste du installera en bricka. Bultens huvud är infälld i det borrade hålet, samma åtgärder utförs på motsatt sida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter installeras fästena i en platt, det vill säga i ett utfällt läge. Nu kan du ansluta bordsskivan till ytterbänken. Detta görs med två remsor, 75,5 cm långa. Hål borras i båda ändarna på ett avstånd av 4 cm från kanten . På båda plankorna behövs en begränsare så att bordsskivan inte glider ut i framtiden och fixeras säkert. Det är inte svårt att göra det: en liten bit av brädan måste skäras av i en viss vinkel (genom försök och fel väljs önskad vinkelgrad) och anslut den till stången med självgängande skruvar. Detsamma görs på den andra stapeln. Ena änden av stången är ansluten till fästet (med den del som är ansvarig för bordsskivans bredd) med hjälp av en M12 -bult från insidan, den andra änden är också fäst med en bult till det yttre hörnet av den yttre bänken. Brickor installeras vid fogarna. Sista etappen är insamlingen av bänkskivan. Förberedda brädor skruvas på fästena. Förvandlingsbänken är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivan "förvandlas" till ett ryggstöd och två bänkar - till en hel sits. För att utveckla en sådan struktur behöver du bara dra i ytterbänken.

Hur bearbetas?

Trä är det mest populära materialet för utemöbler. Olika atmosfäriska fenomen - temperaturfall, vind, regn, snö, sol - allt detta påverkar livet på en träbänk. Det finns ett brett utbud av produkter på marknaden som skyddar materialet mot råtta, svamp, fukt, bränder etc. Det första du bör vara uppmärksam på är speciella antiseptika. De kan vara i form av en pasta eller lösning. Ett antiseptiskt medel kan vara:

  • penetrerande - ett mer effektivt botemedel;
  • filmbildande - efter ett tag måste skiktet på ytan förnyas.
Bild
Bild

All smuts och damm tas bort från bänken innan produkten appliceras . Det är inte nödvändigt att bearbeta en träprodukt med bara ett medel; du kan också använda antiseptika som fungerar i ett komplex. De appliceras vanligtvis på ytan i 2-3 lager. För att skydda en gatubutik är det inte nödvändigt att använda speciella preparat, du kan helt enkelt måla den med färg. Men för sådan bearbetning är det lämpligt att ta fasadfärgkompositioner för trä. De är väderbeständiga och ger skydd mot hög luftfuktighet och solljus.

Rekommenderad: