Sandblästermunstycken På Karcher: Användning Av Sandblästring För Tvätt. Hur Gör Man Sandblästring Med Egna Händer? Keramiskt Munstycke I Munstycket

Innehållsförteckning:

Video: Sandblästermunstycken På Karcher: Användning Av Sandblästring För Tvätt. Hur Gör Man Sandblästring Med Egna Händer? Keramiskt Munstycke I Munstycket

Video: Sandblästermunstycken På Karcher: Användning Av Sandblästring För Tvätt. Hur Gör Man Sandblästring Med Egna Händer? Keramiskt Munstycke I Munstycket
Video: Kärcher Sandblästrings-kit 2.638-792.0 Passar märke Kärcher 2024, Maj
Sandblästermunstycken På Karcher: Användning Av Sandblästring För Tvätt. Hur Gör Man Sandblästring Med Egna Händer? Keramiskt Munstycke I Munstycket
Sandblästermunstycken På Karcher: Användning Av Sandblästring För Tvätt. Hur Gör Man Sandblästring Med Egna Händer? Keramiskt Munstycke I Munstycket
Anonim

I den inhemska sfären finns det situationer när du måste bearbeta olika material med hjälp av tillgängliga verktyg. Detta gäller även rengöringsytor, som måste utföras före andra arbetsprocesser. En smart lösning kan vara att använda en hemlagad sandblästring, skapad på grundval av en Karcher -diskbänk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sandstrålmunstycket på Karcher är ganska känt i en viss krets av konsumenter och har varit populärt länge. Bland huvudfunktionerna är användarvänligheten, som är tillgänglig på grund av den enkla designen . Den pneumatiska utrustningen, som gör det mesta av arbetet, gör att slipmedlet kan riktas mot högt tryck. Detta gör det möjligt att snabbt och effektivt rengöra olika ytor.

Den höga bekvämlighetsgraden uttrycks också i pistolen, som liknar dem som används i biltvätten . Det är denna del av sandblästringen som ansvarar för blandning av luftströmmar och vatten. De skapar i sin tur genom tryck med ett slipande material en blandning som sedan kommer ut.

Det är värt att säga att när du köper eller gör hemlagad sandblästring är det viktigt att vara uppmärksam på kvaliteten på de enskilda komponenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta gäller både det keramiska munstycket och slangen, som utsätts för tung belastning. Om vi jämför sådana slangar med de vanliga som används i handfat, kräver sandstrålningsmunstycken mer slitstyrka . Naturligtvis är slipmedlet inte vatten, vilket bara gör rörets insida blöt. Sanden skär bokstavligen slangen, varför den senare behöver en särskilt tät struktur. För detta rekommenderas att använda ett material med en förstärkt inre beläggning som är mer motståndskraftig mot fysiska skador.

En annan egenskap hos sandblästringsmunstyckena på Karcher är deras enkelhet . Enheten ska vara så lätt som möjligt och ha små dimensioner, därför finns det inga ytterligare strukturer som elektroniska automater och automatiska regulatorer. Du kommer att kunna smidigt ändra mängden sand som tas själv, så att arbetsflödet kan anpassas för dig själv.

Det finns ett krav för själva slipmedlet, eftersom det måste vara av ganska hög kvalitet och av rätt dimensioner . Om grovt material med en alltför skarp struktur matas in i slangen, slits utrustningen mycket snabbare. Som regel använder de flod- eller stenbrottssand av medelhög eller hög kvalitet i torr form. Om det visar sig vara blött, kommer Preus högtrycksapparat som är inbyggd i Karcher inte att kunna leverera tillräckligt med slipmedel, eftersom det våta materialet är mycket tyngre än vanligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

Efter att ha behandlat funktionerna i arbetet och sandblästringens struktur måste du veta vad det kan vara användbart för. Först och främst är det vanligaste användningsområdet rengöring . Om en sak har varit i smutsen under en längre tid som sedan torkat ut, kommer det slipande materialet under högt tryck lätt att tvätta föremålet. Detta tillvägagångssätt sparar betydligt tid och ansträngning.

Kraften och effektiviteten hos sandblästring uppskattas också när man arbetar med metaller . Sand kan ta bort flerårig rost från delar och arbetsstycken.

Istället för att tvätta bort det med olika kemikalier kan ett slipmedel hantera allt detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandblästring kan rengöra olika typer av metaller, vilket är viktigt att tänka på när materialflödet justeras. Till exempel, mjuka råvaror som aluminium eller koppar är mer praktiska att bearbeta under olika tryck för att uppnå önskat resultat till en minimal kostnad.

Sandblästring är också känd som ett bra rengöringsmedel för att ta bort gamla beläggningar - färg, lim, blandningar och vätskor . Användningen av ett lösningsmedel lönar sig ibland inte på grund av långa väntetider eller överdriven ytbehandling av den erforderliga ytan. Fördelen med munstycket är förmågan att röra sig i förhållande till det önskade föremålet, därför används sandblästring också vid rengöring av olika komponentdelar innan de bearbetas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Hemmagjord sandblästring från Karcher består av flera delar

Slang . Det kommer att tillåta ett slipmedel att komma in i munstycket. Det är bättre att inte spara på denna komponent, efter att ha gjort ett val till förmån för förstärkta analoger. När det gäller längden ska den vara minst 2 meter, helst tre. En sådan lång sträcka är nödvändig för att arbetaren ska kunna använda verktyget inom det optimala intervallet. Om slangen är för kort kommer det att minska sandblästringens rörlighet.

Bild
Bild

Munstycke . En mycket viktig del av enheten, eftersom det är denna komponent som innehåller viktiga detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Munstycke . Vi kan säga att sandblästringens slitstyrka beror på kvaliteten på denna sak. Oftast används keramiska eller metallmunstycken. Det första alternativet är anmärkningsvärt eftersom det är mer motståndskraftigt mot korrosion, men har lägre fysisk hållfasthet. Metall är mycket mer tillförlitligt, men det har en betydande nackdel - vatten oxiderar lätt detta material, varefter rost bildas. Hur som helst bör valet av munstycke tas med fullt ansvar.

Bild
Bild

Triggerkrok . Denna del ansvarar för direkt tillförsel av slipmedlet till munstycket.

Bild
Bild

Dispenser . Den enklaste dispensern kan vara en vattenkran. Således kan du självständigt ställa in utmatningen av slipmedlet och spara det.

Bild
Bild

Klämma och passform . Det är dessa komponenter som används vid montering av munstycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slipmunstycke . Denna del sänks ner i en behållare med slipmedel. Genom tryck kommer sand att strömma genom munstycket, som sedan blandas med vatten från Karcher -brickan.

Bild
Bild

Med allt du behöver kan du starta tillverkningsprocessen . Det är värt att börja med att montera munstycket. För att göra detta, fixera spetsen på munstycket med en tråd. Fäst sedan dispensern och kombinera sedan huvudenheten, det resulterande munstycket och slangen med hjälp av beslaget och klämman. Som ett resultat bör du ha en struktur som måste monteras i huvudfatet.

Nästa steg är att använda ett slipmedel . Beräkna den ungefärliga förbrukningen av materialet genom att sänka det i sanden. I genomsnitt behöver du 40-60 kg per kubikmeter. mätare beroende på tryckets kraft. Faktum är att huvuddelen av enheten består av just munstycket, och allt annat behövs för att ansluta diskbänken, slipmedlet och själva sandblästringen. Glöm inte att med hjälp av vissa åtgärder kan sand med vatten användas en andra gång.

För detta utföra rengöringsproceduren över alla nätbehållare, i vilka redan använt slipmedel kommer att falla.

Men det är viktigt att förstå att sandpartiklar, när de interagerar med färg, rost och andra ämnen, kommer i kontakt med dem, så det är inte nödvändigt att prata om renheten hos det återvunna materialet.

Bild
Bild

Villkor

Sandblästring är ett verktyg som arbetar under högt tryck, så det är mycket viktigt att följa säkerhetsåtgärder när du använder det. Först och främst är det nödvändigt att ha skyddskläder, som vid kontakt med slipande vatten kan förhindra den största faran för människor . Glöm inte att andningsorganen måste skyddas när materialet sprutas och färg, lim och andra ämnen rengörs. Därför är det värt att använda inte bara skyddskläder, utan också andningsskydd, och den bästa lösningen är att utrusta en kostym.

Med långvarig sandblästring kan skadliga ämnen inandas, i detta avseende, ta hand om ventilationen i rummet . Det är bäst att arbeta i öppna områden där du kan hitta en separat plats för sandblästring. Det får inte finnas några explosiva ämnen eller elektronisk utrustning i närheten. Om sand kommer in i det kan det leda till funktionsstörningar.

Bild
Bild

Tänk på valet av skor med största vikt. Det måste vara starkt och bekvämt, eftersom benen är den mest sårbara platsen när du använder sandblästring . Innan den första användningen bör du bekanta dig med tvättutrustningens principer, så om du har dokumentation och instruktioner från Karcher -produkter är det lämpligt att läsa den. Efter varje arbetspass är det nödvändigt att blåsa de behandlade ytorna med tryckluft och torka med en hårtork.

Detta görs så att saken är helt klar för användning, för vilken det är värt att bli av med rester av slipmedel och fukt. Om strukturen på den bearbetade delen har ett slutet utseende måste den demonteras och först då blåsa och torka.

Rekommenderad: