Mobila Sågverk: Funktioner I Ett Mobilt Sågverk På Hjul, För Motorsåg, Bärbart Och Transportabelt På Släpvagn, översikt över Modeller, Användning

Innehållsförteckning:

Video: Mobila Sågverk: Funktioner I Ett Mobilt Sågverk På Hjul, För Motorsåg, Bärbart Och Transportabelt På Släpvagn, översikt över Modeller, Användning

Video: Mobila Sågverk: Funktioner I Ett Mobilt Sågverk På Hjul, För Motorsåg, Bärbart Och Transportabelt På Släpvagn, översikt över Modeller, Användning
Video: Solosågen M8 | Sveriges mobila sågverk | LOGOSOL 2024, Maj
Mobila Sågverk: Funktioner I Ett Mobilt Sågverk På Hjul, För Motorsåg, Bärbart Och Transportabelt På Släpvagn, översikt över Modeller, Användning
Mobila Sågverk: Funktioner I Ett Mobilt Sågverk På Hjul, För Motorsåg, Bärbart Och Transportabelt På Släpvagn, översikt över Modeller, Användning
Anonim

Mobila sågverk är inte så sällsynta, men underskattas av många typer av utrustning. Samtidigt måste de flesta specialister känna till de viktigaste egenskaperna hos ett mobilt sågverk på hjul, inklusive skillnaden mellan ett bärbart och transportabelt sågverk på en släpvagn. Och det är också värt att bekanta sig med en översikt över modeller för en motorsåg, med nyanser av deras användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvudspecificiteten för ett mobilt sågverk är att denna typ av sågutrustning är konstruerad för drift på fältet. Det är mycket enkelt att leverera en sådan enhet till arbetsplatsen. Det är möjligt att bearbeta en mängd olika typer och träslag samt att få nästan alla former av arbetsstycken.

Enkelheten med mobila sågverk kan inte betraktas som en allvarlig nackdel. För vanliga konsumenter och även små företag är detta bara den perfekta lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Ett bra mobilt sågverk är Wood-Mizer-modeller … Endast denna fråga levererar mobila bandsåg av monorailtyp. En viktig egenskap hos dess produkter är montering av sågdelen. Som ett resultat tar det inte mer än 30 minuter efter att du bogserat till rätt plats att sätta upp sågverket och förbereda det för användning.

Perfekt skärgeometri garanteras, även om den installeras på ojämnt underlag.

Autonom drift av enheten i skogen stöds. På begäran av kunder är det tänkt att vara utrustad med en bensinförbränningsmotor eller en dieselmotor. Kraftverket säkerställer driften av inte bara sågenheten utan också det hydrauliska komplexet för lastning av stockarna. Det transportabla sågverket flyttas av bilen med hjälp av bogsering. I transportpaketet ingår:

  • lifta;
  • chassi;
  • skyddande omkrets;
  • lampor för signalering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modell LT20 utformad för att bearbeta små mängder trä. Sågdelen sitter på en vertikal mast. Sågenhetens orientering och dess rörelse korrigeras genom att ge kommandon från manöverpanelen. Sängen är genomtänkt på ett sådant sätt att det är bekvämt att ta det sågade snittet. Genomfört arbete med stockar med ett tvärsnitt på upp till 80 cm, och drivkraften varierar från 11 kW (i den elektriska versionen) till 22 hk. med. på diesel eller upp till 25 liter. med. när du väljer ett förgasaralternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska populärt, tillsammans med modeller på hjul, är också bärbara sågverk för motorsågar. Ett bra exempel på detta är produkt Realforest RF45002 bredd 0, 45 m. Vagnen är konstruerad för längsgående sågning av trä. Du kan skörda inte bara brädor, utan också snitt och plattor. Det tjeckiska systemet ger ett skärdjup från 0,01 till 0,36 m, muttrarna är resistenta mot vibrationer och fukt.

Bild
Bild

Släpvagnen kan flyttas " North 550 AVT-M " … Hörnsågverket kan ersätta både första och andra radmaskinerna. Systemet kan sättas igång:

  • elektrisk motor;
  • bensinmotor;
  • operatörernas fysiska styrka.
Bild
Bild

Tillsammans med remsystem används ram- och skivsystem i stor utsträckning . Ramkomplex används främst av proffs. De behövs om du vill såga ett träd på längden.

Rörligheten för sådan utrustning är villkorad, vanligtvis begränsad till rörelse inom sågverket. Såg flera skivor samtidigt, det är möjligt att orientera dem i olika plan.

Bild
Bild

Hur man använder?

Mobila sågverk är lämpliga i tre fall:

  • med en liten mängd träbearbetning (liksom med dess episodiska och / eller instabila natur);
  • i avsaknad av en stor bas av råvaror, som också är spridd på olika platser;
  • när det är stor konkurrens om råvaror av hög kvalitet (till exempel när det redan finns ett seriöst träbearbetningskomplex i närheten).
Bild
Bild

I vilket fall som helst är det nödvändigt att följa tillverkarens rekommendationer, som garanterar en lugn och säker, effektiv användning av utrustningen.

Det är tillåtet att ändra såghöjden först efter att vagnen har tagits bort från sågområdet och har stannat helt. Det är omöjligt att såga på vagnarnas returkurs. Tjockleken på den senaste mottagna brädan regleras i instruktionerna för tekniken. Om den inte följs krävs systemdiagnostik. Det är också nödvändigt att strikt följa normerna för parametrarna:

  • sektionen av arbetsstycket i rumpdelen;
  • snittets största bredd;
  • renlighet och ytförberedelse;
  • sätt att installera stockar på sågbordet.
Bild
Bild

Belastningen på stativstöden måste vara jämn. Och du bör också se till att sidoklämmorna sitter ordentligt. Skär inte om det finns främmande föremål i maskinens arbetsområde eller om det finns hinder för vagnens passage. Det är absolut nödvändigt att kontrollera spelrummet från sågdelarna till sidoklämmorna. Hastigheten bestäms alltid beroende på produkttyp och träslag. I varje skift behöver du:

  • inspektera sågverket och identifiera synligt märkbara defekter;
  • utvärdera säkerhets- och skyddssystemens funktioner;
  • bestämma skicket på sågarna;
  • ren sågspån;
  • smörj lager;
  • mäta temperaturen på motorer och roterande delar av mekanismer en minut efter start.

Rekommenderad: