Vinkelsågar: Vinkelsågar Med Dubbla Skivor Och Modeller För Vändning För Sågning, Där De Används

Innehållsförteckning:

Video: Vinkelsågar: Vinkelsågar Med Dubbla Skivor Och Modeller För Vändning För Sågning, Där De Används

Video: Vinkelsågar: Vinkelsågar Med Dubbla Skivor Och Modeller För Vändning För Sågning, Där De Används
Video: SAHINX 200mm Circle Saw Double Miter Cutting For Frame 2024, Maj
Vinkelsågar: Vinkelsågar Med Dubbla Skivor Och Modeller För Vändning För Sågning, Där De Används
Vinkelsågar: Vinkelsågar Med Dubbla Skivor Och Modeller För Vändning För Sågning, Där De Används
Anonim

Sågverk är ett av de bästa verktygen för träbearbetning. Denna typ av teknik gör att du snabbt och effektivt kan arbeta med material av olika former, längder och storlekar. Sågverk har olika typer och typer av strukturer, vilket beror på deras omfattning. Bland dem finns de kantiga cirkelsågverken, som kommer att diskuteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Cirkelsågar, till skillnad från vanliga bandmodeller, är utrustade med 2 sågar . De är i ett 90 ° förhållande till varandra, så att de kan skära material både horisontellt och vertikalt. Följaktligen justeras positionen för dessa sågar med hjälp av de tekniska anordningar som finns i varje modell. Samtidigt, om sågverket är utrustat med en elektronisk linjal, ökar noggrannheten vid inställning av skärelementet.

Bild
Bild

Först och främst kan närvaron av två sågar och deras placering få trä i olika former, längder och storlekar .… Med de fördefinierade funktionerna kan du till exempel göra både långa och tunna brädor och fyrkantiga balkar i olika storlekar. Och även av funktionerna är det värt att notera att det inte är nödvändigt att vända stocken för att såga av en viss del av bagageutrymmet. Den största fördelen med vinkelformade sågverk, till skillnad från vanliga bandsågar, är kostnadseffektivitet

Det uppnås på grund av ett högre utbyte av det färdiga materialet, vars indikator varierar från 60 till 80%, beroende på hur du kommer att bearbeta träet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den unika skärningen och förmågan att tillverka ett stort antal arbetsstycken i olika former kom att tycka på konsumentmarknaden, så nu är kolsågsmodeller efterfrågade mycket. Naturligtvis har detta tillstånd påverkat de företag som tillverkar sådan utrustning. Utbudet har utökats och antalet funktioner och tekniker som används under driften av denna typ av skogsbruksverktyg har också ökat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träbearbetningens höga kvalitet, liksom förmågan att producera olika typer av produkter, gör hörnenheterna mångsidiga och samtidigt billiga. Medan flera verktyg tidigare krävdes för en fullständig upphandling, kan nu alla dessa funktioner utföras av en installation. Bra marginaler är viktiga för skörd och hörnmodeller är bra för detta.

Bild
Bild

Modellöversikt

Bland tillverkarna är det värt att notera företagen BARS och DPU, vars produkter efterfrågas på hemmamarknaden

BARS-5 - en två-disk-modell, kännetecknad av dess konfiguration, som kan utökas eller begränsas, beroende på preferenser. Radiell skärning är möjlig tack vare 2 skärelement som var och en inte är större än 550 mm i diameter. När det gäller det bearbetade materialets diameter varierar intervallet från 100 till 950 mm. Ett automatiskt läge är inbyggt som kan användas för helt autonom drift av utrustning. I detta fall bör den maximala materialdiametern inte överstiga 600 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig indikator är matningshastigheten, eftersom utrustningens prestanda beror på denna indikator . För BARS-5 ligger denna egenskap i intervallet från 0 till 90 m / min, och totalen beror på de inställningar som du ställer in under drift. I detta fall bör längden på den bearbetade stocken vara minst 2000 och högst 6500 mm. När det gäller beredning av en stång tillhandahålls en storlek på 200X200 mm eller mindre för den. De vertikala och horisontella sågarna har samma effekt på 22 kW.

Specifik energiförbrukning är 7 kW / m 3, motorer med 2940 rpm. Det bör noteras att det finns 3 kompletta uppsättningar, som alla har sina egna egenskaper. Det första är ett mekaniskt system, det andra och det tredje är hydrauliskt, och det senare är utrustat med en hydraulisk lastare … Som ett resultat är vikten på var och en av modellerna väldigt olika, eftersom det i det första fallet är 2670 kg och maxindikatorn är 4050 kg. Det är verkligen en skillnad i den totala installerade kapaciteten.

Bild
Bild

DPU -500/600 - hushållsvinkelsåg, tillverkat i 2 modifikationer. Som namnet antyder har den första en vertikal sågklingdiameter på 500 och den andra 600 mm. Och det finns också en skillnad i storlek för den horisontella delen, som är 550 respektive 600 mm. Den bearbetade stockens maximala diameter är 800 mm i det första fallet och 900 i det andra.

En viktig egenskap hos dessa modeller är kraften i cirkelsågmotorerna. För DPU-500 är denna egenskap 11 kW, för 600 modell 15 kW . Det var denna förändring som ledde till en skillnad inte bara i mångsidighet, utan också i effektivitet. Om motorkraften i tvärvagnen är densamma och lika med 0,37 kW, förstärktes den vertikala delen för en mer avancerad modell till 0,55 kW. Det bör tilläggas att matningshastigheten för det bearbetade materialet inte heller har ändrats, eftersom 21 m / min är max för båda modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapacitetsökningen för den andra enheten innebar en ändring av de möjliga dimensionerna hos de tillverkade produkterna … Exempelvis är maxdimensionerna på utgångsfältet 210X210 mot 180X180 mm för det första alternativet. Produktiviteten för det kantade materialet är 6–10 respektive 8–12 m 3 per skift. Virkesutbytet är 74% för båda modellerna. En viktig nackdel med DPU-600 jämfört med dess 500 analoga är dess vikt på 950 kg, vilket är 150 mer än ett mindre kraftfullt exemplar.

Konsumenten har alltså två modeller som skiljer sig åt i sina egenskaper och har möjlighet att välja mellan prestanda och dimensioner. Mycket beror naturligtvis också på priset på utrustningen. Om vi pratar om huruvida de presenterade hörnsågverken är av hög kvalitet och pålitliga, är det värt att nämna att denna teknik används i ett stort antal företag och fabriker . Detta tyder på att tillverkare har tagit hand om kvaliteten och korrekt drift av sina produkter.

Bild
Bild

Var tillämpas det?

Det huvudsakliga tillämpningsområdet för denna typ av skogsutrustning kan kallas inte bara industri, utan också skapandet av olika dekorativa material , när allt kommer omkring, funktionerna i hörnmodeller gör att du kan göra små arbetsstycken i olika former. Naturligtvis kan sådana enheter användas som klassiska sågverk för sågning av stora stockar, men detta är inte deras huvudsakliga syfte.

Rekommenderad: