Sifon För Ett Dubbla Handfat: Att Välja En Kökshävert För Ett Handfat Med Två Skålar, Funktioner Av Sifoner För Dubbla Handfat I Köket

Innehållsförteckning:

Video: Sifon För Ett Dubbla Handfat: Att Välja En Kökshävert För Ett Handfat Med Två Skålar, Funktioner Av Sifoner För Dubbla Handfat I Köket

Video: Sifon För Ett Dubbla Handfat: Att Välja En Kökshävert För Ett Handfat Med Två Skålar, Funktioner Av Sifoner För Dubbla Handfat I Köket
Video: कड़कियो का सेक्स करने का मैन कब करता हैं , when do girls want to have sex 2024, April
Sifon För Ett Dubbla Handfat: Att Välja En Kökshävert För Ett Handfat Med Två Skålar, Funktioner Av Sifoner För Dubbla Handfat I Köket
Sifon För Ett Dubbla Handfat: Att Välja En Kökshävert För Ett Handfat Med Två Skålar, Funktioner Av Sifoner För Dubbla Handfat I Köket
Anonim

Sanitetsvarumarknaden fylls ständigt på med en mängd nya produkter. I vissa fall, när du byter ut en enhet, måste du vara uppmärksam på komponentdelarna, eftersom de gamla inte längre passar. Numera är dubbla handfat särskilt populära, och de ses alltmer i kök. Detta beror på att hemmafruar först och främst uppskattar komfort och effektivitet - trots allt, medan vatten samlas i en del, används den andra för sköljning. För en sådan tvådelad diskbänk krävs dock en speciell sifon. Hur man väljer det korrekt och vad man ska leta efter - vi pratar i vår artikel.

Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

I fall där diskbänken har 2 dräneringshål krävs en sifon för en dubbel handfat. Den skiljer sig genom att den har 2 adaptrar med galler och dessutom ett extra rör som förbinder avloppen . Sifonen i sig är ett rör som har en böjning eller en sump. Detta rör är fäst på botten av ett badkar eller handfat. Det kan också representera flera rör som går till sumpen - det här är en grenad sifon. Sifonen på flera nivåer är fäst vid sumpen i olika höjder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hävertens roll är mycket viktig. Den utför ganska seriösa funktioner. Till exempel, på grund av denna detalj, blockeras passagen till rummet för avloppslukten medan vattnet går in i avloppet. Och en sifon hjälper till att förhindra igensättning av rör.

Allt detta blir möjligt på grund av den sedimenteringstank som finns på den eller böjningen av röret, i vilken en del av det genomgående vattnet finns kvar . Det visar sig en slags slutare, tack vare vilken avloppslukt inte tränger in i rummet. Och även en sifon i en dubbel diskbänk kan fånga främmande föremål som är lätta att ta bort och förhindra att de kommer in i röret.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Idag är valet av en sifon för både badrummet och handfatet inte svårt. Alla typer av sorter finns på marknaden, och en mängd olika material används för tillverkning. Ändå kan du främst hitta produkter av mässing, brons samt koppar- och polypropenprodukter.

Oftast uppmärksammar användarna plastsifoner . Och detta är inte förvånande, eftersom priset för dem är mycket demokratiskt och kvaliteten och livslängden är mycket anständigt. Men varje material har sina egna fördelar och nackdelar, därför måste du fokusera på dina egna önskemål och preferenser när du väljer en produkt i varje enskilt fall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel efterfrågas material av metall mycket mindre än motsvarigheter av plast och köps ofta i de fall det är nödvändigt att motstå en viss designstil i rummet.

Bild
Bild

Dubbla sifoner av plast är lätta, men samtidigt är de ganska starka och pålitliga, vilket är mycket bekvämt för installationsarbete. Produkter tillverkade av detta material är inte rädda för effekterna av kemikalier, vilket innebär att de är lätta att rengöra med hjälp av specialverktyg, utan rädsla för säkerheten. Dessutom dröjer inte avlagringar på väggarna i sådana rör. Samtidigt finns det nyanser av användning, till exempel kan plastlås inte rengöras med kokande vatten, eftersom de inte har motståndskraft mot termiska påverkan, och denna process kan förstöra materialet.

Produkter av förkromad mässing är i vissa fall efterfrågade . Detta beror på deras estetiskt tilltalande utseende, rören kan till och med vara synliga. I badrummet ser denna typ av sifon ganska fördelaktig ut och kombinerar utåt väl med en mängd olika metallelement. Bland nackdelarna är det möjligt att notera bristen på styrka, därför kan de närliggande vassa föremålen skada produkten.

Förkromad mässing behöver också regelbundet underhåll, annars tappar det sitt utseende och ser orent ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga sorter

När det gäller sorterna kan sifoner delas in i flaskor, korrugerade, med överflöde, med ett jetgap, dolt, rör och platt. Låt oss överväga de presenterade typerna mer detaljerat.

Flaskhävert är en stel produkt som skruvas loss i botten för rengöring. I detta avtagbara element sätter sig stora och tunga föremål, som av någon anledning har fallit i avloppet. Vattentätningen skapas av vattnet som ständigt är inne.

Bild
Bild

Korrugerad sifon är ett flexibelt rör med en speciell böjning, i vilken en vattentätning bildas. Denna del är fixerad, och resten av röret kan böjas, beroende på behovet. Nackdelen med korrugerade produkter är att de har en ojämn inre yta, vilket gör att skräp och smuts kan behållas och därför kräver regelbunden rengöring.

Bild
Bild

Sifon med överflöde skiljer sig genom att den har ett ytterligare element i designen. Det är överloppsröret som går direkt från diskbänken till vattendräneringsslangen. Dessa produkter är mer komplexa, men när du använder dem är inträngande av vatten på golvet uteslutet.

Bild
Bild

Mellan vattenutlopp och vattenintag i sifoner med jetbrott det är ett gap på ett par centimeter. Detta är nödvändigt så att skadliga mikroorganismer inte kan komma från avloppet till diskbänken. Oftast finns sådana mönster i cateringföretag.

Bild
Bild

Dolda sifoner kan ha valfri design . Skillnaden är att de inte är avsedda för öppna ytor. Följaktligen måste produkter stängas i väggar eller specialboxar.

Bild
Bild

Rörkonstruktionerna är gjorda i form av bokstaven S . Skillnaden är att de är extremt kompakta. De kan antingen vara på en eller två nivåer. På grund av designen är rengöring i det här fallet dock ganska problematiskt.

Bild
Bild

Platta sifoner oumbärlig i de fall där det finns väldigt lite ledigt utrymme för produkten. De skiljer sig åt i ordningen av element horisontellt.

Bild
Bild

Egenskaper

Bland de distinkta egenskaperna hos dubbla sifoner kan man inte bara peka ut deras användbara funktioner, som vi noterade ovan. Jag måste säga att detta är ett oumbärligt alternativ i de fall där en dubbel handfat är installerad i köket.

Det bör noteras att produkter tillverkade av ett antal material kan placeras öppet, och detta faktum skadar absolut inte rummets design. Vi talar om sifoner gjorda av koppar eller mässing. Detta gör det möjligt att inte spendera pengar på speciella möbler som döljer rör.

Bild
Bild

Installation

När det gäller installationsarbetet, vanligtvis när det gäller tvånivåer, skapar de inga svårigheter, och rumets ägare kan utföra installationen på egen hand. Poängen att tänka på är antalet anslutningar till var och en av produkterna. I det fall köket har dubbla handfat, samt om det finns ett andra avlopp, är en sifon med två skålar idealisk. Först och främst är det nödvändigt att jämföra produktens dimensioner och det planerade utrymmet för den. Avloppsrörets inlopp bereds med en O-ring eller en gummipropp.

Så innan du installerar en dubbel sifon måste du fixa nätet på var och en av avloppen, varefter rören fixeras där med muttrar. Om konstruktionen är överflödig är slangen ansluten till överströmningshålen. Vidare är grenrören fästa vid sumpen.

Bild
Bild

Själva sumpen är fastsatt på fogröret med hjälp av gummipackningar och specialskruvar . För att göra allt så tätt som möjligt rekommenderar experter att du använder ett silikontätningsmedel som inte innehåller syror. I slutet av arbetet är utloppsröret anslutet till avloppet.

För att kontrollera att det utförda arbetet är korrekt måste du slå på vattnet. Om det går bra är sifonen installerad korrekt.

Rekommenderad: