Skivor För Bensinknivar: Val Av Kniv. Hur Klipper Man Gräset Ordentligt Med En Penselklippare? Typer Av Skivor. Vilken är Den Bästa Skivan Och Hur Installerar Jag Den?

Innehållsförteckning:

Video: Skivor För Bensinknivar: Val Av Kniv. Hur Klipper Man Gräset Ordentligt Med En Penselklippare? Typer Av Skivor. Vilken är Den Bästa Skivan Och Hur Installerar Jag Den?

Video: Skivor För Bensinknivar: Val Av Kniv. Hur Klipper Man Gräset Ordentligt Med En Penselklippare? Typer Av Skivor. Vilken är Den Bästa Skivan Och Hur Installerar Jag Den?
Video: Jag jämnar ut gräsmattan med sand 2024, Maj
Skivor För Bensinknivar: Val Av Kniv. Hur Klipper Man Gräset Ordentligt Med En Penselklippare? Typer Av Skivor. Vilken är Den Bästa Skivan Och Hur Installerar Jag Den?
Skivor För Bensinknivar: Val Av Kniv. Hur Klipper Man Gräset Ordentligt Med En Penselklippare? Typer Av Skivor. Vilken är Den Bästa Skivan Och Hur Installerar Jag Den?
Anonim

Borstknivar är en oersättlig sak. Det räcker att välja rätt, och du kan använda dem för att klippa stora gräsytor. Naturligtvis försvårar knivarnas uppgift att välja dem något. För att förstå vilket skärelement som behövs måste du bekanta dig med de viktigaste. Du bör också ta reda på i förväg om korrekt slipning och användning av knivar.

Översikt över arter

För penselklippare bör företräde ges till speciella knivar. De tillåter dig att klippa högre, tuffare gräs än line . Dessutom är kniven lämplig även för beskärning av unga buskar.

Det finns många typer av skivor som skiljer sig åt i skärkant, form och material som de är gjorda av.

Varje art har sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Genom att göra skär

Tänder:

  • med två tänder - för ungt mjukt gräs, gräsmattor;
  • med tre tänder - för ungt gräs, död ved, ogräs;
  • med fyra tänder - för tufft gräs och unga trädskott;
  • med åtta tänder klippa gräset utan att klippa för mycket;
  • med 24 tänder - för hårt och torrt gräs, buskar, tunna träd;
  • med 40 eller fler tänder - för klippning av gräs, buskar, träd;
  • från 80 och mer - för professionella penselklippare.

Knivar:

  • med två - för mjuka och låga flätor;
  • med tre - för klippning av ogräs;
  • med fyra eller fler - för gräsklippning för hö.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Genom form skiljer sig knivar med skivblad och flera blad, som ligger på ett visst avstånd från varandra. Bladens form kan också variera . Det bör noteras att detta inte påverkar varken hastigheten eller kvaliteten på penselns arbete.

För närvarande började tillverkare erbjuda, förutom traditionella former, även trekantiga, rektangulära och trapetsformade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter material

Skivan till penselklipparen kan vara av metall eller plast. Det bör klargöras att plastblad ska föredras för elektriska borstsaxar. De passar perfekt med det böjda skaftet på detta verktyg, som inte skiljer för mycket mellan arbetsområdet och klipparens ben. Plastknivar är bra på att klippa igenvuxet torrt gräs, till exempel nässel eller kardborre.

Metallknivarna är endast lämpliga för bensintrimmer . Detta beror på den platta stången som flyttar skivan bort från fötterna till ett säkert avstånd. Speciellt formade handtag bidrar också till säkerheten. När du träffar ett hårt föremål, absorberas en del av påverkan av motorkopplingen. Järnknivar är lämpliga för att klippa gräs från stora områden, ogräs, buskar, unga träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Det finns många tillverkare av skivor för penselhuggare. Det är värt att bekanta sig med de mest populära bland dem. Till exempel, varumärket Bosch är känt för sina knivar med två och tre blad … Det speciella med knivarna i detta företag är att varje blad kan bytas separat från de andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat företag som är känt för sina knivar är Shark . Fördelen med konstruktionen är att bladen är fixerade relativt varandra i en vinkel på 120 grader. Som ett resultat är det enkelt att justera varje blad, vilket är bekvämt för olika typer av vegetation. En annan egenskap hos knivar från denna tillverkare är deras låga vikt.

Bild
Bild

Husqvarna är också känt för sina flertandade knivar ., särskilt med höknivar. Perfekt för tätt och tätt gräs. Av nackdelarna är det värt att notera skivornas stora vikt och det faktum att du inte kan vända kniven om den ena sidan är vässad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inforce -knivar gör ett bra jobb med pensel och grenar . I praktiken visar sig metallen som skärelementen är gjorda mycket hållbar. Det enda är att i vissa modeller raderas segrande soldater väldigt snabbt.

Bild
Bild

Knivar får ofta positiva recensioner av Maruyama … De karakteriseras som mycket starka och hållbara.

Skivorna klarar lika bra olika typer av gräs, liksom buskar och träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rezer -skivor är utmärkta för att klippa gräs, ogräs, grenar . Tänderna tål bra även att fälla träd med en tjocklek av 6 centimeter eller mer. De har dock en nackdel i form av lindning av gräset på axeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Patriot producerar kvalitetsknivar . Användare noterar att om du väljer rätt hårddisk för ett specifikt jobb, kommer den att fungera länge och förvåna över dess prestanda. Knivar från denna tillverkare är mycket enkla att slipa själv.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en kniv till en gräsklippare finns det många punkter att vara uppmärksam på. Till exempel är metalltandade skivor oftast cirkulära. Tänder kan skilja sig åt i form, utseende, storlek. För små träd och tjockt gräs är det bättre att föredra skivor med ett stort antal tänder.

Det är värt att notera en sådan fördel med frässkivor för borstskärare, som en snabb uppsättning varv. Ett högt tröghetsmoment har dock inte den bästa effekten på maskinens drivning. För tät klippning, för hög, liksom för små grova gräs och buskar, är det bättre att välja cirklar med 40 eller fler tänder och perforering. De kan inte hugga upp vegetationen, och samtidigt kommer det praktiskt taget inte att linda runt cirkeln . Om antalet tänder är mer än 60 kan du säkert klippa gräs och träd med en stamstjocklek på upp till 7 cm.

Massiva skivor och skivor utan hål är mycket tunga, så de bör väljas för kraftfulla trimmare (över 40 cm3). Samtidigt är de praktiska för att klippa sällsynt gräs, död ved, och de är också lämpliga för klippning med olika densiteter.

Bild
Bild

Victory-tippade skivor bör väljas för klippning av växter nära hinder. Om du behöver klippa gräs för hö, bör stålknivar med ett stort antal tänder med en jämn slipning föredras. Massiva skivor med 16 till 32 tänder skär plantor med tjocka stjälkar väl.

För trimmare med låg effekt passar paddelskivor med ett minimum av tröghetsmoment bättre . Ju färre knivar, desto mer skär verktyget gräset. Således används skivor med två blad oftast för att klippa enhetligt gräs. Den största fördelen med denna art är att den kastar snittväxter åt sidan.

Vid höskörd rekommenderas att man väljer knivar med fyra blad så att gräset inte huggs upp.

Bild
Bild

Knivarnas tjocklek är också viktig när du väljer. Skivor kan stämplas eller smides. De förra kännetecknas av ett lågt pris, men samtidigt kan de bli allvarligt skadade när de står inför ett hinder. När det gäller smidda skivor så chipar de inte och skär när de kolliderar med hårda föremål.

För elektriska trimmare, välj endast plastblad . Deras låga vikt kommer inte att påverka motorn onödigt. Mjuk plast gör att knivarna inte går sönder när de står inför ett hinder, utan helt enkelt böjer sig eller deformeras något. Användning av sådana klippelement rekommenderas för klippning av tjockt mjukt gräs.

Bild
Bild

Hur ska man vässa och leverera?

Med konstant användning kommer gasfräsaren förr eller senare att behöva regelbundet underhåll. En av de viktiga punkterna är tidig slipning av knivar. Metallskivan kan naturligtvis fungera i ett tråkigt tillstånd, men den kan inte användas. Detta leder till minskad prestanda, överhettning av motorn och slitage på växellådan. Att slipa tänderna eller knivarna är en smula, men du kan helt enkelt installera nya knivar om du vill.

  • Först och främst tas kniven bort från enheten. Det rekommenderas inte att slipa direkt på borstklipparen, eftersom det är osäkert.
  • Därefter måste du inspektera skärelementet för flis, sprickor, skador. Om de är det måste du installera en ny disk.
  • Du kan slipa knivar med en fil, slipare eller slipmaskin. Det säkraste verktyget är en fil som även en nybörjare kan hantera. För slipning placeras kniven i ett skruvstycke och bearbetas sedan manuellt i en vinkel på 30 grader. Denna metod anses vara av högsta kvalitet.

När du använder en kvarn är det viktigt att inte överhetta metallen, annars blir skivan snabbt oanvändbar. En slipmaskin med ett tunt sliphjul är lämpligt för slipning av skivor med många tänder.

I slutet av slipningen kan bladet fästas igen på trimmern och kontrollera hur effektivt verktyget fungerar. Hantera inte knivens vassa delar för att undvika skador

Bild
Bild

Med tiden kommer kniven att slits ut och bör bytas ut. Det är enkelt att montera en ny skiva på trimmern. Denna procedur tar inte mer än 5 minuter om du följer enkla instruktioner.

  • Först måste du ta bort skyddshöljet, men på vissa modeller kan det finnas kvar. Till exempel kan metalllock inte tas bort från borstsaxen.
  • Därefter ska du ta en nyckel med sex ytor (sexkant) och använda den för att blockera växellådan. Hålet för blockering måste letas efter från sidan eller från slutet.
  • Efter det är det nödvändigt att skruva loss klipphuvudet från borstklipparen.
  • Då installeras en skiva i stället. Det bör noteras att knivens innerdiameter måste vara helt placerad i spåret reserverat för detta. Munstyckets yta ska vara med bokstäverna uppåt.
  • Nu måste du fixa skivan med en speciell bricka och skruva fästmuttern moturs. Innan du gör detta är det nödvändigt att blockera växellådans axel.
  • Det sista steget är att installera ett plastskyddshölje.
Bild
Bild

Hur ska man klippa gräset korrekt?

Gräsklippningen börjar med bensinklipparens start. Det är bäst att göra detta på marken för att göra det säkrare. Innan du arbetar med en borstklippare är det också lämpligt att ta på ett lossningsbälte, som kan vara på band eller en karbinhake. Efter start är verktyget fäst på bältet och du kan börja arbeta.

En viktig punkt före klippning är rembalansering . Korrekt, om belastningen på operatörens händer är minimal. Gräsklipparen flyttar bara enheten med händerna, annars blir han för trött.

Huvudvikten bör ligga på arbetarens axlar.

Verktyget måste flyttas smidigt åt höger och vänster. I detta fall ska trimmern vara placerad på samma avstånd från marken. Det är viktigt att operatören rör sig långsamt ("anksteg").

Det är inte lätt för nybörjare att hålla fart på samma nivå. Beroende på gräsets densitet bör hastigheten variera. Till exempel kräver klippning av ungt gräs inte mycket kraft alls.

Det är viktigt att känna enhetens arbete. När allt kommer omkring, om penselklipparen inte klarar gräset, är det nödvändigt att öka hastigheten . Kontinuerlig drift vid höga hastigheter kommer dock snabbt att slita ut verktyget.

Experter rekommenderar att när du klipper med en bensintrimmer i en riktning, öka hastigheten, och när du flyttar till den andra, släpp gasen och ta ett steg framåt. Denna metod fungerar särskilt bra om du behöver lägga gräset i strängar.

Rekommenderad: