Bensinvibreringsplattor: Klassificering Av Dieselvibrerande Plattor, Enhet, De Bästa Modellerna Av Vändbara Vibrerande Plattor, Mått Och Driftsprincip

Innehållsförteckning:

Video: Bensinvibreringsplattor: Klassificering Av Dieselvibrerande Plattor, Enhet, De Bästa Modellerna Av Vändbara Vibrerande Plattor, Mått Och Driftsprincip

Video: Bensinvibreringsplattor: Klassificering Av Dieselvibrerande Plattor, Enhet, De Bästa Modellerna Av Vändbara Vibrerande Plattor, Mått Och Driftsprincip
Video: 11 fakta om VIBRATIONSTRÄNING med SiWAVE MULTI 2024, Maj
Bensinvibreringsplattor: Klassificering Av Dieselvibrerande Plattor, Enhet, De Bästa Modellerna Av Vändbara Vibrerande Plattor, Mått Och Driftsprincip
Bensinvibreringsplattor: Klassificering Av Dieselvibrerande Plattor, Enhet, De Bästa Modellerna Av Vändbara Vibrerande Plattor, Mått Och Driftsprincip
Anonim

Styrka och tillförlitlighet är de viktigaste kännetecknen för alla vägar, liksom grunden, särskilt alla byggnader eller lokaler. För att grunden ska vara den starkaste och tätaste används bensinvibrerande plattor, som kommer att diskuteras idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Innan du bekantar dig med de viktigaste egenskaperna bör du lära dig mer om vad principen för detta verktyg är och vad det består av. Och den består av 3 huvuddelar.

  • Basplatta - den lägsta delen av den vibrerande plattan, som utför huvudarbetet - komprimerar ytan. För att tampningseffekten ska vara av högsta kvalitet måste plattan ha den nödvändiga massan och ytan, vilket ökar arbetshastigheten.
  • Cylindrisk vibrator - den del av verktyget som skapar vibrationer, på grund av vilken manövrering av hela enheten är möjlig. Funktionsprincipen liknar ett svänghjul, strukturen består av en axel med en förskjuten tyngdpunkt. Det är denna axel som skapar tryck på plattan, som kommer att komprimera ytan.
  • Motor - grunden för all energi i denna enhet. De är olika: bensin, el och diesel. De främsta fördelarna med bensinversionen är användarvänlighet, rörlighet och anspråkslöshet. Nackdelarna inkluderar överdrivet buller och luftföroreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du mer kortfattat beskriver arbetssättet och hur det fungerar, är processen den första generationen av energibalans från motorn vid varv, som driver centrifugalkopplingen, olika stötdämpare och själva vibratorn. Det, i sin tur, rör sig upp och ner, utövar det huvudsakliga asymmetriska trycket på plattan och därigenom aktiverar den.

Därefter går trycket till den nedre delen av enheten och redan där utförs verktygets huvudsyfte - tampning av ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Mått och vikt

Dessa parametrar bör i första hand bero på syftet med att använda tekniken. När det gäller att arbeta med en grund eller väg kan mer vikt och dimensioner spela en viktig roll . När det gäller siffror börjar den önskade vikten för en stor enhet från 90 kg eller mer. Detta är tillräckligt för att sätta stort tryck på ytan och noggrant räkna ut djupet. Det finns också små enheter, vars huvudsakliga syfte är att arbeta med olika sten- och betongprodukter, till exempel trottoarkanter eller trottoar. I dessa fall är deras vikt över 70, men mindre än 90 kg, beroende på slutdestinationen.

När du väljer bensinvibrerande plattor är det viktigt att veta den optimala vikten och trycket, eftersom ett överskott av dessa indikatorer kan deformera produkten . För arbete inne i huset är det också bättre att använda lågeffekskokare, vilket inte kan leda till allvarliga konsekvenser. Om du bestämmer dig för att köpa en tung modell, se till att den är utrustad med en vändbar rörelse, så att bilen inte bara kan röra sig framåt, utan också bakåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vibrationschockstyrka

Denna indikator är ansvarig för det direkta trycket på ytan och dess djup. Ju svårare arbetet, desto mer vibrationskraft kommer att behövas. Som exempel kan du ange olika djup när du lägger beläggningsplattor (15 cm) eller lappar vägar (25 cm). Ju större vikt och vibrationspåverkan plattan har, desto effektivare blir tekniken . När det gäller de digitala indikatorerna beräknas kraften i vibrationschocken i kilonewton. För ett hem bör denna indikator inte överstiga 18-20 enheter, men om vi pratar om mer komplexa och tidskrävande projekt, från 20 eller fler, beroende på egenskaperna hos arbetet.

Bild
Bild

Enda område

En mycket viktig parameter som bestämmer prestanda för ytläggningsarbete. Eftersom motorn fungerar, leder dess olika element i slutändan till vibrationer och tryck på plattan, förhållandet mellan det enda området och sluteffekten är mycket viktigt . Ju högre sula, desto mer yta kommer du att kunna påverka genom den nedre delen av enheten. Men här är det värt att säga att vibrationskraften verkar smidigt och på hela ytan av sulan, så se till att den sista kraften räcker för att slutföra arbetet.

Varje modell är individuell i detta avseende, så det är viktigt att beräkna utifrån tillämpningsområdet för en sådan teknik . I alla fall beror inte bara effekten på ytan, utan också användarvänligheten på ytan på ytan. Modeller med en mindre botten är mer mobila, i allmänhet mindre och kräver därför mindre lagringsutrymme.

Bild
Bild

Motor

Eftersom vi talar om en bensinmotor är en förbränningsmotor bäst lämpad. Den har en hög effektivitet, den är ganska lätt att använda och opretentiös . Som regel används japanska fyrtaktsmotorer som har utmärkt uthållighet och förbrukar mindre bränsle jämfört med andra modeller från olika länder. Motoreffekten varierar från 4 till 14 hk. med. beroende på den specifika modellen.

Om enheten har för hög effekt och motorn gör mycket arbete, installeras ett kylsystem för att bibehålla temperaturen inuti enheten. Således riskerna för överhettning av motorn, dess snabba slitage eller till och med fel minimeras.

Bild
Bild

Ansökningar

Med tanke på de olika bensinvibrerande plattorna har de ett brett spektrum av applikationer. Som nämnts tidigare finns det lågeffektsmodeller avsedda för hushållsbruk och billigt arbete i form av att lägga kakel eller kanter. Mer kraftfulla enheter används vid packning av djup mark, vägar, liksom breda fundament för framtida byggnader och strukturer.

Vibrationsplattor kan användas för att fylla djupa skyttegravar, men för dessa ändamål används modeller med hög vibrationskraft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

För en mer fullständig förståelse av en sådan teknik bör du göra ett litet slags betyg, där du kan presentera de bästa modellerna från olika märken och tillverkare i deras kategorier

CHAMPION PC9045F - en välkänd modell, som kännetecknas av sin kompakthet och kraft. Motor för 6,5 liter. med. gör att du kan utföra arbete av varierande komplexitet, och slagkraften på 15 kN kommer effektivt att komprimera krossad sten, sand, lägga asfalt eller reparera vägytor. Av funktionerna är det värt att notera närvaron av en manuell startstart, en bränslenivåövervakningssensor samt designens ljushet.

Bild
Bild

DDE VP160-HK - en backplatta med en japansk Honda -motor med en kapacitet på 6 liter. med. En av fördelarna är utarbetandet av djupet och den stora kraften hos vibrationschocken, som är lika med 30,5 kN. För transport finns specialhjul, högkvalitativ intern struktur.

Bild
Bild

RedVerg RD-29155 - rak analog, som är lämplig för både hemmabruk och professionellt bruk. Fyrtaktsmotor med 6, 5 liter. med. med en slagkraft på 13 kN gör denna modell mycket bekväm och effektiv. Designen ger närvaro av ett mjukt antivibrationshandtag, det finns ett bevattningssystem, ett skyddshölje är inbyggt.

Bild
Bild

Elitech HTP 60BVL - En enkel vibrerande platta för halvprofessionell användning. Motoreffekt på 6,5 liter. med. och en vibrationschock på 10, 5 kN är tillräckligt för att lösa de flesta ytläggningsuppgifter. Enkel användning, brett temperaturintervall, stötsäkert hölje och antivibrationssystem är de viktigaste fördelarna med denna enhet.

Bild
Bild

Det är också värt att notera inhemska tillverkare under varumärkena Zubr, Vektor och Patriot, som erbjuder vibrationsplattor med olika kapacitet och applikationer till ett mer överkomligt pris.

Modellerna som presenteras i betyget har semi- och professionella nivåer, ryska modeller är enklare och tillämpliga i vardagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Som med valet av någon teknik, var först och främst uppmärksam på egenskaperna. Efter att tidigare ha studerat några av dem kommer du att kunna bilda din egen uppfattning om vilka parametrar som ska ha en lämplig teknik för dig . Glöm inte designen, som kan inkludera ett skyddshölje, ett bevattningssystem, transporthjul och mycket mer, vilket kommer att underlätta användningen av en vibrerande platta. Naturligtvis, försumma inte att läsa recensioner från riktiga ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Innan du börjar arbeta med sådana verktyg är det nödvändigt att bekanta dig med hur enheten fungerar korrekt. Själva vibrationsplattorna är opretentiösa och kräver inga särskilda villkor för kvarhållande, men liksom all utrustning har de grundläggande säkerhetskrav.

  • Ytan på den vibrerande plattan måste rengöras; små partiklar och andra element som kan störa utrustningens funktion får inte komma in i enheten.
  • När det gäller bränsleutrustning måste bensin- och oljenivån kontrolleras regelbundet så att det inte händer att din enhet slutar fungera vid ett obekvämt ögonblick. För sådana motorer är det värt att hälla i blyfri AI-92 bensin. Det bör sägas att ett sådant bränsle är lämpligt för de flesta utrustningar med japanska motorer, så alternativet är ganska mångsidigt.
  • Den rekommenderade oljan för användning är 5W30. Efter att ha kontrollerat bränslenivån, se till att alla komponenter i utrustningen är rena och att det inte finns någon bensin eller olja som spillts ut. Ta bort dem om de finns kvar.
  • Det rekommenderas inte att förvara vibrerande plattor nära värmekällor eller andra värmeelement, samt att förvara utrustning på fuktiga platser. Låt inte vatten och andra vätskor komma in i enheten.
  • Om du står inför en störning av den vibrerande plattan är den bästa lösningen att kontakta en teknisk service för reparation av sådan utrustning.

Glöm inte heller instruktionerna som följer med modellen. Efter att ha läst detta dokument får du en fullständig beskrivning av de tekniska egenskaperna och funktionerna i enhetens funktion.

Rekommenderad: