Flaskjack: Betyg På De Bästa Modellerna, Enhet Och Driftsprincip, Typ Med Tre Stavar Och Med Låg Upptagningshöjd, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Flaskjack: Betyg På De Bästa Modellerna, Enhet Och Driftsprincip, Typ Med Tre Stavar Och Med Låg Upptagningshöjd, Andra

Video: Flaskjack: Betyg På De Bästa Modellerna, Enhet Och Driftsprincip, Typ Med Tre Stavar Och Med Låg Upptagningshöjd, Andra
Video: Betyg – så funkar det! 2024, Maj
Flaskjack: Betyg På De Bästa Modellerna, Enhet Och Driftsprincip, Typ Med Tre Stavar Och Med Låg Upptagningshöjd, Andra
Flaskjack: Betyg På De Bästa Modellerna, Enhet Och Driftsprincip, Typ Med Tre Stavar Och Med Låg Upptagningshöjd, Andra
Anonim

Varje bilägare behöver minst 1 jack i sitt garage. Ibland uppstår frågan - att klara sig med en enkel bil som följer med bilen, eller få något bättre och mer pålitligt? I dagens artikel kommer vi att titta på flaskjack och hur de fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Knektar av den beskrivna typen föredras oftast av personer som yrkesmässigt sysslar med bilreparation. Detta underlättas av följande faktorer, som utan tvekan relaterar till fördelarna med en sådan mekanism.

  • Stor lyftkapacitet . På grund av detta kan jack av denna typ lyfta från 3 till 100 ton. En sådan kraft i mekanismen gör det möjligt att använda den för att betjäna last, jordbruks- och militär utrustning och används ibland på en byggarbetsplats för en liten rörelse av tunga metallkonstruktioner.
  • Produkten kan fungera även vid låga temperaturer . Tack vare arbetsvätskan, som inte fryser även vid låga temperaturer, fungerar enheten ordentligt även under vintersäsongen utanför.
  • Bekvämlighet och användarvänlighet … När man lyfter en last med hjälp av en sådan mekanism behövs bara ansträngning från operatören för att trycka på pumpdriven så att oljan från expansionscylindern kommer in i arbetscylindern. Mer kraftfulla modeller är utrustade med en elektrisk drivenhet eller en pneumatisk fläkt, i vilket fall ingen ansträngning krävs från användaren alls.
  • Till skillnad från vanliga rack och pinion modeller, flaska har bättre stabilitet . Slavcylindern är i linje med en stor platt metallplatta. Tack vare detta stöd kommer hela strukturen att vara mycket stabil.
  • Uppgången är mycket smidig … Detta beror på det smidiga flödet av olja in i slavcylindern. Det kommer inga plötsliga ryck under uppstigningen. Sänkning sker på samma sätt. Smidig körning eliminerar sannolikheten för att lasten faller och skadar användaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Precis som alla andra enheter har denna typ av jack sina nackdelar. Det är värt att notera de viktigaste.

  1. Det är bara nödvändigt att transportera och förvara den här typen av domkraft korrekt i upprätt läge. Det är omöjligt att vända den eller lägga den på sidan på grund av risken för oljeläckage. Transport i bilens bagageutrymme måste säkras för att undvika att välta vid kurvor.
  2. Det är nödvändigt att övervaka vätskans nivå, fylla på den i tid och vid behov göra den fullständig ersättning. Det är viktigt att bara byta den gamla oljan till speciell hydraulolja. Vanlig motor eller transmission fungerar inte.
  3. Pickup höjd. Den vertikala konstruktionen tillåter inte installation under en maskin med ett avstånd på mindre än 15 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

I huvudsak, de listade nackdelarna är inte signifikanta med tanke på den produktens tekniska inriktning. Om du väljer rätt instrument och tar hand om det kompetent, kommer det att tjäna dig i många år utan problem.

En sådan anordning har bred tillämpning i alla garageverkstäder för bilinspektioner, byte och demontering av hjul, lyft av tunga element i en bil. De finns på många stationer för reparation och underhåll av alla typer av transporter. De kanske inte nödvändigtvis är huvudverktyget, men deras närvaro hjälper alltid.

Dessa enheter älskad av garagehantverkare inte bara för små dimensioner och kostnader, utan också för användning i många produkter där det krävs mycket tryck på delen. De kompletteras med olika tryckmätare, bypassventiler och klämmor.

Av dessa tillverkar garagehantverkare ofta hydrauliska pressar för reparationsändamål i ett garage. Ibland används de i bilkarosserier.

Bild
Bild

Vyer

Den beskrivna produkten har inte många typer av dess utförande, eftersom designen är mycket enkel och pålitlig. Det finns dock vissa skillnader. Förutom den uppenbara skillnaden i bärighet, produkter kan ha olika höjder när de höjs . För att inte öka den minsta lyfthöjden, utan för att öka det maximala spindelöverhänget, beslutade ingenjörerna att göra en spindel bestående av 2 eller till och med 3 sektioner, som glider in i varandra, som i en infällbar antenn. Flaskuttag kan villkorligt delas in i:

  • enkelstift;
  • tvåstång;
  • tre-stav.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom antalet aktier kan du ibland hitta jack av den beskrivna typen med en skruvpump . Det här är ganska sällsynta modeller, men de förtjänar också uppmärksamhet. De kan vara användbara om de behöver installeras på en obekväm plats och det är mycket svårt att pumpa med en konventionell pump. I det här fallet kommer ett metallkardan till undsättning, som levereras med själva domkraften.

Sådana enheter ingår i paketet för vissa SUV: ar, där platserna för att stödja domkraften på ramen är för långt från bilens tröskel. I det här fallet är det helt enkelt inte möjligt att installera och arbeta med andra typer av uttag.

Skruvflaskjacket DVZ 16 presenteras i videon nedan.

Modellbetyg

Låt oss ta en titt på de vanligaste och mest sålda flaskjackmodellerna

Autoprofi DG-8 . Denna modell har en pickuphöjd på 200 mm och om din bil är lägre fungerar inte verktyget för dig. Andra bilägare kommer att uppskatta denna produkt och kommer att bli positivt överraskad över hur lätt den här lilla enheten lyfter en lastgazelle. Domkraften är konstruerad för en maximal vikt på 8 ton och en maximal lyfthöjd på 400 mm. I drift visade han sig ganska bra, även om det anses vara budgetmässigt. Högkvalitativ bearbetning av cylinderns arbetsyta minskar sannolikheten för för tidigt slitage av O-ringen och säkerhetsventilen förhindrar att den pressas ut under överbelastning. Metallklacken på den infällbara stången förde fortfarande in sin fluga i salvan. För att inte skada metallen och inte ta bort färgen måste du lägga något mjukare än metall mellan kroppen och domkraften.

Bild
Bild

" Zubr" 43060-12 . Dess förmåga att lyfta 12 ton var både en fördel och en nackdel. Det faktum att den kan lyfta mycket vikt är ett klart plus, men ingen har avbrutit hydrauliklagarna, och för att lyfta den måste du pumpa den under mycket lång tid och ihållande. Pickuphöjden här är inte liten - 230 mm och lyfthöjden är 465 mm. Denna modell är lämplig för tungt arbete, vilket framgår av förlängningsarmen som medföljer enheten. Med tanke på dess låga kostnad kommer denna produkt att hitta sin köpare i form av små verkstäder som arbetar med lastbilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matrix MASTER 50756 . Detta företags domkraft är utrustad med ett hållbart fodral och är utrustad med en säkerhetsventil som gör att det klarar vikter upp till 5 ton. Minsta lyfthöjd är 216 mm och maximal lyfthöjd är 413 mm. Denna budgetmodell låter dig utföra reparationsarbete med små lastbilar och små jordbruksutrustningar. En måttlig kombination av pris och kvalitet gör att en sådan produkt kan hittas på olika områden och användningsställen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett sådant verktyg är det nödvändigt i förväg bestämma pickuphöjden och den maximala lyfthöjden , men naturligtvis med nödvändig vikt , som kommer att lyfta din domkraft. Baserat på dessa värden kan du börja välja. Det är nödvändigt att köpa sådana varor i specialaffärer , där du inte bara kommer att rådfrågas, utan också ger dig en garanti för den produkt som säljs.

Fråga personalen kvalitetscertifikat på den köpta produkten. Om detta dokument av någon anledning inte visas för dig eller inte kan visas, är det bättre att vägra att köpa i en sådan anläggning. Var noga med att inspektera varan innan du köper . Det ska inte finnas några synliga skador på O-ringarna och inga repor eller sprickor på skaftet. Om detta hittades, be att byta ut produkten.

Ibland kan oljeläckage förekomma på en ny flaskjack. Detta är inte alltid ett äktenskap, oftare en konstruktiv egenskap. Det viktigaste är att inga fläckar detekteras under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Jacket är en ganska lättanvänd enhet, alla klarar det . Om det blir nödvändigt att använda den, ta sedan enheten, installera den under lasten som måste lyftas, till exempel en bil. Innan arbetet påbörjas, kontrollera om förbikopplingsventilen på produkten är stängd. För att göra detta, använd en speciell spets på spaken för att vrida bulten medurs tills den stannar. Nu kan du börja lyfta.

Om din enhet är utrustad med en lyftjusteringsbult och bilen i sig är mycket högre än domkraften när den är vikt, skruva loss bulten för att minska avståndet till lasten, men skruva inte bort den helt, annars riskerar du att skada trådarna. Lämna 4-5 varv för en säker passform.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter börjar vi pumpa olja från expansionstanken till slavcylindern. När en viss mängd olja pumpas in kommer skaftet att sträcka sig och lasten börjar lyfta. Efter att ha nått en viss höjd, sluta tillföra olja och enheten förblir i inställt läge. Var noga med att ta bort spaken från pumpen innan du påbörjar reparationsarbetet, eftersom detta kan vara hälsofarligt .… Överdrivet oljeinflöde kan framkalla en förändring av fordonets position när det är oönskat.

Efter att ha utfört allt arbete är det dags att sänka lasten tillbaka, för detta måste du skicka oljan tillbaka till expansionstanken. För att göra detta måste vi lossa bypassventilen genom att skruva loss bulten något.

Under maskinens vikt kommer oljan att flytta tillbaka och lasten kommer att sänka sig själv. Innan arbetet påbörjas, läs beskrivningen av enheten i bruksanvisningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Ägare till uttag av den här typen designens tillförlitlighet och smidig drift av produkten . Om produkten köps med marginal är det inga problem med lyfthöjden. Hon räcker alltid. Det är värt att notera att en sådan enhet oönskat att förvara i rum med hög luftfuktighet … Detta kommer säkert att leda till korrosion på metallen, vilket många oinformerade användare har stött på.

Konsumenter har märkt att modeller som kommer utan specialfall är mycket svårare att transportera och bära.

Enligt recensioner från många köpare händer det att ett bypassventilfel uppstår. På grund av detta håller domkraften inte vikten i en given position.

Rekommenderad: