Invertergenerator: 1, 2, 3 Och 5 KW. Vad Det är? Driftsprincip, Betyg På De Bästa Modellerna Med Och Utan Elstart

Innehållsförteckning:

Video: Invertergenerator: 1, 2, 3 Och 5 KW. Vad Det är? Driftsprincip, Betyg På De Bästa Modellerna Med Och Utan Elstart

Video: Invertergenerator: 1, 2, 3 Och 5 KW. Vad Det är? Driftsprincip, Betyg På De Bästa Modellerna Med Och Utan Elstart
Video: Честный обзор генератора Harbour Freight 3500 PREDATOR: это самый тихий генератор? 2024, Maj
Invertergenerator: 1, 2, 3 Och 5 KW. Vad Det är? Driftsprincip, Betyg På De Bästa Modellerna Med Och Utan Elstart
Invertergenerator: 1, 2, 3 Och 5 KW. Vad Det är? Driftsprincip, Betyg På De Bästa Modellerna Med Och Utan Elstart
Anonim

Invertergeneratorn är kraftverk som använder ett PWM -växelriktarsystem för att generera el (pulsbreddsmodulering). På grund av en sådan anordning tillhandahålls en stabil utspänning och frekvens.

Bild
Bild

Vad det är?

Funktionsprincipen för en sådan elektrisk generator är följande … Likriktaren omvandlar växelströmmen till likström. Sedan filtreras krusningen, som utjämnas med kapacitiva filter. Därefter bildar kraftfulla omkopplare i transistorer (tyristorer), som är anslutna i en bryggkrets, en växelström på lasten.

Förekomsten av högkvalitativ krusning och stabil drift av styrsystemet, som övervakar de nödvändiga utmatningsparametrarna med hjälp av återkopplingskretsar, garanterar möjligheten till stabil och högkvalitativ el.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av närvaron av ett stort antal olika typer av elektroniska komponenter för att finjustera operationen kommer invertergeneratorn alltid att ge en "ren" spänning, om det behövs, kalibrera antalet varv på motorn … Gasgeneratorer som använder växelriktare kan skryta med att bränsle förbrukas ganska ekonomiskt när de används.

Detta beror på det elektroniska tändsystemet och motorvarvtalsreglering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa kraftverk är utrustade med ett speciellt omkopplingsbart läge för ekonomisk drift vid låg belastning. Dessa generatoraggregat är också utrustade med jordade uttag för att undvika oavsiktlig elektrisk stöt eller kortslutning. Detta underlättas av fallet med ökat skydd mot fukt och damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Inverter generatorer har största möjliga tillämpningsområde . Möjligheten att kontrollera motorvarvtal och elektronisk påfyllning gör det möjligt att använda en sådan generator i industriella organisationer som behöver bibehålla prestanda för elektronik med hög precision. Dessa enheter kräver en stabil spänning som inte utsätts för överspänningar och överspänningar.

Tyvärr kan konventionella bränslegeneratorer inte skryta med sådana högkvalitativa utmatningsparametrar, vilket gör deras växelriktarbyten mer än rimliga.

Bild
Bild

Inverterstationer har ett speciellt hölje som fungerar skyddande och ljudisolerande funktioner . Det betyder att om ägaren till lägenheten startar en sådan generator, kommer hans grannar praktiskt taget inte att höra enheten. Följaktligen är generatoromformare idealiska för bostadslokaler, eftersom de inte stör ägarna och inte stör andra. Uttag med en jordningskontakt och ett skyddande hölje låter dig ta en sådan generator utanför eller till och med ta den med dig till naturen. Detta innebär att växelriktarkraftverk kan användas både för camping och för att hålla trädgårdsapparater igång. Med tillräcklig kapacitet kan ett stort bostadshus förses med el.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Moderna invertergeneratorer har ett stort antal fördelar jämfört med sina vanliga "bröder ".

  • Ekonomisk bränsleförbrukning … Automatisk justering av motorvarvtal gör det möjligt för växelriktaren att självständigt välja mängden genererad elektrisk energi. Således skapas exakt så mycket utspänning som behövs för de anslutna enheterna. Detta arbetssätt minskar bränsleförbrukningen med cirka 4 gånger jämfört med konventionella generatorer.
  • Stor hållbarhet … Justering av utgångskarakteristiken, beroende på önskad spänning, minskar slitage på motorn och andra delar.
  • Högkvalitativ utspänning … Tidigare var elektriska apparater enklare i design och elektronik var inte särskilt populärt. Men i den digitala tidsåldern blir nya enheter mer och mer känsliga för kvaliteten och stabiliteten hos den elektriska anslutningen. Dyr elektronik kan när som helst få dödlig skada på deras "fyllning" även från ett litet spänningsfall och bränna ut. Det är inte alltid möjligt att "fixa" en sådan uppdelning. Att använda en växelriktarenhet kommer att eliminera sådana haverier och spara ägarens pengar och nerver.
  • Hög kompaktitet … Ett litet processorbräda i en mikrodator behöver inte ett genomarbetat ventilationssystem med många kylare eller tunga lindningar. Konventionella generatorer är 2-3 gånger större än kompakta växelriktarenheter. Dessutom lider de senare inte av brist på makt. Detta gör det möjligt att använda ett sådant kraftverk på gatan för att rengöra territoriet med specialutrustning, och för att ta det till landsbygden för camping och transportera det till en annan byggnad.
  • Lite buller … Höljet som nämns ovan har utmärkta ljudisoleringsegenskaper, vilket gör att växelriktaren kan användas i ett flerfamiljshus utan risk för klagomål från grannar. Hans arbete stör inte heller att sova på natten.
  • Hög skyddsnivå mot yttre påverkan … Höljet har, förutom bra ljudisolering, en IP23 -skyddsklass mot yttre faktorer. Det betyder att den inte är rädd för dåliga väderförhållanden och kan användas utomhus.
Bild
Bild

Naturligtvis har denna enhet också nackdelar. De kompenseras dock av specifika fördelar.

  • Hög engångsavgift … För en bekväm och kompakt bränslegenerator med inverterare måste du betala 2 gånger mer än för ett konventionellt kraftverk. Det måste dock komma ihåg att den förra har lägre bränsleförbrukning och skyddar dyra känsliga elektriska apparater från kortslutning.
  • Dåligt sortiment … Valet mellan ett ganska litet modellutbud av dessa enheter är mycket, mycket begränsat. Därför måste du alltid välja bland några välrenommerade märken.
  • Situationsmässigt otillräcklig makt . I själva verket är detta ett ganska kontroversiellt minus, eftersom sådana enheter har en genomsnittlig effekt på 8 kW. Detta är tillräckligt för att tända och värma ett stort privat hus.

Men i en ganska stor produktionsanläggning räcker naturligtvis inte en sådan volym producerad energi.

Bild
Bild

Visningar

Invertergeneratorer har flera klassificeringsgrunder.

Efter typ av bränsle

  • Bensin … De fungerar under en begränsad tid, men är billigare.
  • Diesel … De har stora dimensioner, höga priser och kräver mindre kontroll på grund av den inbyggda mikrodatorn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fas

  • En fas … Används för att ansluta hushållsapparater till dem.
  • Tre fas … Används för industriella enheter som svetsmaskiner, pumpar, etc.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med makt

  • Bärbar (1, 2, 3 kW) . Väger upp till 8 kg, ser ut som en liten resväska. Används i en bärare för att gå ut i naturen.
  • Medium (5,6 kW) … De väger upp till 100 kg. De tillverkas i form av ett monoblock på en transportabel ram med ett chassi. Används för att underhålla el i privata hus och lägenheter.
  • Tung (7-9 kW) . Väger över 100 kg. Används i tillverkningsanläggningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter motortyp

  • Med en tvåtaktsmotor . En sådan generator är mer ekonomisk, lätt, används utomhus, mindre kraftfull, mindre miljövänlig, billigare och mer bullrig.
  • Med fyrtaktsmotor . Den används för frekvent användning med anslutning av en grupp enheter samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av struktur

  • Öppen kropp … Detta alternativ är inte riktigt så många och finns sällan i utbudet av specialaffärer. Dessa generatorer används dock för tunga laster.
  • Med ett stängt fodral … Den är en utbredd standardversion och har ett ljudabsorberande hölje med ökat skydd mot fukt och damm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom kylmetod

  • Luftkyld … De är billigare, men de kan inte skryta med varaktigheten av kontinuerligt arbete.
  • Vattenkyld . De kräver mer kontroll, är dyrare, är komplexa i design, men de fungerar kontinuerligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som kontroll

  • Lanseras manuellt . Det vanligaste sättet att starta. Det utförs med hjälp av ett dragrep som dras mot sig själv.
  • Generator med elektrisk start … En representant av denna typ startas genom att vrida nyckeln i tändningslåset. Ett ganska bekvämt sätt, särskilt vid låga temperaturer.
  • Lanserad på distans … En sådan generator startas genom ett kommando som ges av en digital fjärrkontroll. Du kan starta ett kraftverk utan att lämna ditt hem och utan att lämna ditt rum.
  • Elstart med automatisk start … Det är en "anpassad" version av generatorn med en elektrisk startmotor. För att skapa ett sådant kraftverk är det nödvändigt att köpa en automatisk ingångsenhet och bygga in den i en elektrisk startmotor.
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Nedan är en lista över de bästa modellerna för invertergeneratorer och en snabb översikt

PATRIOT GP 2000i . Den kännetecknas av stabil start i kylan eller efter stillestånd och närvaron av ett autonomt system för reglering av motorvarvtalet, vilket kommer att förlänga drifttiden och öka tillförlitligheten hos rörliga delar. Samtidigt fungerar det tyst och irriterar inte öronen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honda EU10i . Japansk kvalitet i en praktisk väska. Ett bra alternativ om du behöver driva elektriska apparater på gatan. Den startar snabbt, en liten kaross gör att den kan transporteras i bagageutrymmet på en bil, och en kraftfull ekonomisk motor ger el i upp till 8 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denzel GT-2600i . Lätt vikt och chassi, den här enheten kan transporteras när som helst, systemet är skyddat från kortslutning och spänningsstötar. Startar snabbt och enkelt, "äter" lite bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

DDE DPG1201i . Ett mycket ekonomiskt alternativ för att hålla elektriska apparater igång. Det är bränsleeffektivt och ger en stabil utspänning. Kostnaden ligger inom rimlig grund. Det kännetecknas av hög tillförlitlighet och kompakthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huter DN1500i . Fyrtaktsmotorn i denna modell ger elektriska apparater energi i upp till 6 timmar. Bekvämt hus med handtag och låg vikt gör att du kan bära generatorn utan större störningar, även på dina händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

PATRIOT GP 1000i . Ett utmärkt val för dem som behöver strömförsörjning av elverktyg eller andra apparater med låg effekt. Kontinuerlig drift upp till 4 timmar tillhandahålls av en 2 liters bränsletank. Ett ljudisolerande lock ger tyst drift av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer en helt ny elektrisk generator för dig själv, bör du förstå var och vad den ska användas till … Om du behöver en växelriktare på en vandring, för ett sommarboende eller på vägen, bör valet falla på en liten bärbar generator. Om ett kraftverk behövs för att ständigt stödja driften av en värmepanna, en elektrisk vattenpump och andra enheter som kräver konstant elektricitet, kan du offra viss kompakthet för högre effekt.

Detta alternativ är perfekt för ett privat hem.

Bild
Bild

Om den framtida generatoromvandlaren kommer att användas i en lägenhet i ett flerfamiljshus är det värt att köpa ett stängt kraftverk med ett ljudisolerande hölje . Driften av en sådan enhet ska vara tyst, inte störa både ägarna och deras grannar. För att kunna använda kraftverket i bygg- och hushållsarbete behöver du ett pålitligt stängt fodral med en grad av skydd IP23.

Vissa människor, som vanligtvis är väldigt upptagna (eller omvänt, extremt lata), bör vara försiktiga när de väljer närvaron av autorun , eftersom det är mycket problematiskt att starta generatorn i vissa fall. En bensinmotor behövs för dem som kommer att arbeta i kylan en kort tid. För att hålla en konstant spänning i ett varmt rum är det bättre att köpa en dieselgenerator.

Bild
Bild

Tips för användning

För att upprätthålla gott skick på generatoromformaren följande steg bör vidtas.

  • Strikt observera bruksanvisning .
  • Springa in om generatorn startas för första gången. Detta är nödvändigt för att förbereda motorn för kontinuerlig drift.
  • Innan varje anslutning måste du rengör motorn från ackumulerat damm och skräp som av misstag kommit in i det. Det är bäst att använda luftkompressorer för att rengöra svåråtkomliga områden.
  • Kontrollera kablarnas integritet innan du ansluter enheterna.
  • Kontrollera nivån och kvaliteten på den fyllda oljan med jämna mellanrum … Det är nödvändigt att fylla i oljan av samma märke som användes tidigare.
  • Byt bränsle till ett nytt om enheten har varit inaktiv under en längre tid … Under veckornas stillestånd kan bränslen och smörjmedlen tappa kvalitet.
  • Kontrollera tändstiftet . Om det inte finns någon gnista bör den bytas ut och dess uttag kontrolleras för defekter.
  • Kontrollera fästelementens skick på delarna och dra åt dem vid behov.
  • Periodiskt byt luftfilter .
  • Installera generatorn endast på en plan yta och transportera endast i upprätt läge … Underlåtenhet att följa dessa riktlinjer kan leda till slitage på delar och skador.

Rekommenderad: