Pneumatiska Stötdämpare: Jordkomprimering Med Pneumatiska Slag, Deras Tekniska Egenskaper, Manuell Pneumatisk Slagning Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Pneumatiska Stötdämpare: Jordkomprimering Med Pneumatiska Slag, Deras Tekniska Egenskaper, Manuell Pneumatisk Slagning Och Andra Typer

Video: Pneumatiska Stötdämpare: Jordkomprimering Med Pneumatiska Slag, Deras Tekniska Egenskaper, Manuell Pneumatisk Slagning Och Andra Typer
Video: höppetössan 2024, Maj
Pneumatiska Stötdämpare: Jordkomprimering Med Pneumatiska Slag, Deras Tekniska Egenskaper, Manuell Pneumatisk Slagning Och Andra Typer
Pneumatiska Stötdämpare: Jordkomprimering Med Pneumatiska Slag, Deras Tekniska Egenskaper, Manuell Pneumatisk Slagning Och Andra Typer
Anonim

Under konstruktionen är en viktig del av arbetet tillgången på nödvändiga verktyg. Det låter dig uppnå betydande framgångar på kortast möjliga tid, både i kvalitet och i processens hastighet. En av dessa typer av utrustning är pneumatiska slagare, som tillåter en stor arbetsvolym.

Bild
Bild

Särdrag

Den pneumatiska stampen är ett verktyg för packning av olika ytor, främst lösa och förberedda för framtida utveckling . Grunden är den viktigaste delen av byggnaden, eftersom inte bara styrka, utan också strukturens integritet beror på dess kvalitet. För att snabbt och enkelt komprimera jord, sand, grus och andra liknande material är en pneumatisk stämpel bäst lämpad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att nämna egenskaperna hos denna typ av utrustning, liksom att identifiera de viktigaste tekniska egenskaperna

  1. Enkelhet . Eftersom det här verktyget inte behöver detaljerad och speciell studie kan alla byggare och till och med en person utan erfarenhet klara det. Huvudfaktorerna är korrekt förberedelse och val av en lämplig modell.
  2. Mångfald . När det gäller deras typer skiljer sig inte pneumatiska slagare med bränsle och el, vilket är inneboende i de flesta modeller av sådan utrustning, men varje tillverkare utrustar produkter med olika funktioner. Glöm inte de olika modifieringarna som är utformade för specifika konstruktionsförhållanden. Det finns många modeller från ett stort antal tillverkare på marknaden, så valet av rätt verktyg är inte svårt.
  3. Möjligheten att arbeta manuellt . Till skillnad från fullfjädrade vibrerande plattor är pneumatiska slagare enklare i konstruktion, därför är deras drift och underhåll också elementära. Här kan det noteras att varje modell kan skilja sig väsentligt kvalitativt, liksom tillämpningsområdet.
  4. Liten storlek . Stämplarna är mer kompakta jämfört med stora, fullvärdiga byggmaskiner. I detta avseende är transport, möjlig reparation och drift mycket enklare och möjlig i levnadsförhållandena för ett hus eller sommarstuga.
  5. Mångsidighet . Stämplar används i många konstruktionsområden, till exempel vid läggning av vägar, trottoarer, läggning av kakel, sand och andra bulkmaterial som ligger till grund för grunden. Med det här verktyget kan du också effektivt interagera med jord med olika densiteter och fuktnivåer.
  6. Pris . Med tanke på enkelheten i konstruktionen och det stora sortimentet från olika tillverkare är den pneumatiska stämpeln relativt billig i jämförelse med liknande konstruktionsutrustning, som är utformad för att fungera på stora objekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu är det värt att lista de viktigaste egenskaperna, vars studie gör att du bättre kan förstå tekniken för en sådan plan

  1. Mått och vikt . Som nämnts tidigare har pneumatik inte omfattande dimensioner, så att arbeta med det här verktyget orsakar inga speciella svårigheter och kräver inte heller speciella konstruktionskvalifikationer. Modellens storlek och vikt är individuella och beror på applikationen. Naturligtvis, ju mer kraftfull och mångsidig enheten är, desto större blir dess dimensioner och vikt. Om vi pratar om enkel hushållsbruk, har utrustningen i detta fall mindre vikt, vilket förbättrar rörligheten och utökar möjligheterna till transport.
  2. Kolv . En del som utför en av de viktigaste funktionerna, nämligen, ansvarar för hela enhetens rörelse. Kolvens fysiska parametrar kan variera. Följaktligen, desto bättre prestanda, desto mer pålitlig och effektiv är stamparen.
  3. Union . Denna del tjänar till att tillföra luft till verktyget, varefter stamparen genom andra mekanismer börjar ge en vibrationschock till ytan.
  4. Luftdon . Som namnet antyder är denna del av enheten ansvarig för att byta tryckluftsflöden, vilket gör att du kan ändra verktygets intensitet.
  5. Ventilhandtag . Den del som arbetaren kontaktar mest med. Det verkar som om handtagen är en ganska enkel del av stamparen, men deras roll är mycket viktigare. Detta gäller särskilt för långa arbetspass, där den dåliga kvaliteten på handtagen kan påverka användarvänligheten hos utrustningen.
  6. Ram . Grunden för stamparen, som många faktorer beror på. Först och främst är det strukturens styrka. När man utför mycket arbete och tar på sig mycket kraft måste chassit klara betydande toppbelastningar. Det bör noteras att materialet som används för att göra kroppen är viktigt inte bara för styrka utan också för instrumentets lätthet. Modern teknik gör det möjligt att använda högkvalitativa råvaror från vilka en stark och samtidigt lätt struktur kan göras, så överväg noga kvaliteten på denna del av enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Pneumatiska ramrar är indelade i tre typer.

Bild
Bild

Manuell

Standardmodellen, som är utrustad med alla nödvändiga stamfunktioner. Det är värt att nämna ett stort sortiment av manuella enheter. Som nämnts tidigare, den största fördelen med handverktyg är användarvänlighet . När det gäller kostnaden varierar prisklassen beroende på den slutliga konfigurationen och teknisk utrustning, eftersom det gör att du kan göra mer arbete och har en positiv effekt på enhetens hållbarhet.

Glöm inte att motståndskraft mot mekaniska skador också är en av de viktigaste fördelarna med manuella slagare. Med den här funktionen kan du arbeta med material med olika densitet och fysikaliska egenskaper.

Naturligtvis kräver ett sådant verktyg övning, men i allmänhet kan en vanlig person också hantera det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vibrationssäker

Huvudskillnaden mellan en vibrationssäker stamper och en konventionell manuell stampare är närvaron av ett speciellt handtag, vars huvudsakliga syfte är att dämpa vibrationer med hjälp av tryckluft, och inte en stötdämpande fjäder. Vanligtvis, vibrationssäkra modeller används i stålverk för att arbeta med lager-för-lager-packning av formsand.

Eftersom drifttiden i en fabrik är mycket längre än i en hemmiljö, förbättrar vibrationsskyddsfunktionen bekvämligheten och gör att en person kan bli mindre trött när han använder denna enhet. Förutom stålproduktion används denna typ av stampare vid vägbyggande och används också för att komprimera jorden på platser där stor och massiv utrustning inte kan användas på grund av dess irrationella i små områden.

Jämfört med handhållna modeller är de vibrationsresistenta dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell elektrisk

Denna typ av stampare är den dyraste och är utformad för ett ganska smalt användningsområde. Saken är att dessa enheter behövs för att täta fodret. Det är ett foder med olika eldfasta, slitstarka och värmeisolerande material i de inre delarna av ugnar, slevar, pannor och annan värmeutrustning.

På grund av foderets speciella arrangemang krävs specialutrustning för dess tätning, vilket inte bara kräver tillförlitlighet utan också största noggrannhet . Ett särdrag hos denna typ av teknik är närvaron av bilagor av olika former. Glöm inte elförbrukningen, eftersom dessa modeller är utrustade med batterier.

Följaktligen är det bland sortimentet värt att dela manuella elektriska stötfångare när det gäller kraft och mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Först och främst, innan du köper, måste du tydligt förstå vilken pneumatisk stam som är bäst lämpad för den aktuella uppgiften. Exakt bestämning av typen av utrustning är den viktigaste delen av verktygsvalet, eftersom prisskillnaden är betydande. Var sedan uppmärksam på egenskaper … De är resultatet av många faktorer, men i slutändan är det dessa indikatorer som du bör lita på.

Glöm inte mått och vikt … Om du behöver komprimera jorden i landet eller i ett förortsområde är den viktiga frågan transport … Naturligtvis måste du här förstå förhållandet mellan verktygets prestanda och dess storlek, så valet av en modell bör göras medvetet och inte på en eller flera grunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska sägas om material som du kommer att arbeta med. Det är mycket viktigt att tänka på dess densitet, graden av fukt, liksom hur den valfria pneumatiska stämpeln fungerar med denna komponent. Till exempel, valet av modeller för betong, sand eller beläggningsplattor varierar betydligt . En felaktigt vald teknik kan till exempel enkelt skada beläggningsplattor.

Naturligtvis, efter att ha bestämt lämplig typ av stampare, börja inte bara gå från de tekniska egenskaperna, utan också från recensionerna . Det är mycket användbart att studera dem i samband med erfarenheten av riktiga människor som redan har testat tekniken och kan prata om alla fördelar och nackdelar med modellen. Genom att dela sådan erfarenhet kan du undvika misstag när du väljer ett verktyg. Rörande priser , i denna komponent är intervallet lika brett som tillämpningsområdet för den pneumatiska stämpeln är varierat.

Tillverkaren av utrustningen spelar också roll . Om du redan är väl förtrogen med tekniken hos ett av företagen som erbjuder ramare, behöver du inte tvivla på kvaliteten på den valda modellen.

Ibland är det mycket användbart att studera dokumentationen om enheten, om möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Eftersom själva tamprocessen är en förberedelse för konstruktion är det värt att noga överväga enhetens driftsförhållanden. Grunden för arbetet är ytans skick under packning . Den får inte innehålla främmande föremål, stenar, skräp och annat som kan påverka det slutliga resultatet negativt. Efter rengöring, kontrollera tillståndet för det behandlade ämnet. Om det är tillräckligt blött, fast eller tätt, bör detta beaktas under arbetsprocessen.

När du använder stampen för första gången, börja använda den gradvis och med låg effekt . Arbetssessionen bör inte vara lång, varefter det är värt att öka belastningen. Att ignorera dessa säkerhetsåtgärder kan leda till snabbt slitage på utrustningen och en minskning av kvaliteten på dess arbete.

Vi får inte glömma bruksanvisningen, som innehåller all grundläggande information om sådant som användning av teknik, de möjliga orsakerna till dess sammanbrott och sätt att eliminera dem.

Rekommenderad: