Konstruktionsspikar: GOST, Design Och Mått, Viktbord Och Andra Tekniska Egenskaper, Svarta Platta Spikar Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Konstruktionsspikar: GOST, Design Och Mått, Viktbord Och Andra Tekniska Egenskaper, Svarta Platta Spikar Och Andra Typer

Video: Konstruktionsspikar: GOST, Design Och Mått, Viktbord Och Andra Tekniska Egenskaper, Svarta Platta Spikar Och Andra Typer
Video: First Time Building Stairs - Everything You Need To Know 2024, April
Konstruktionsspikar: GOST, Design Och Mått, Viktbord Och Andra Tekniska Egenskaper, Svarta Platta Spikar Och Andra Typer
Konstruktionsspikar: GOST, Design Och Mått, Viktbord Och Andra Tekniska Egenskaper, Svarta Platta Spikar Och Andra Typer
Anonim

Reparationsarbete utan användning av naglar är nästan omöjligt att utföra. Det är lätt att använda en sådan hårdvara, därför är denna uppgift inom varje hantverkares makt. Byggmarknaden säljer ett stort antal olika fästelement, där konstruktionsspikar spelar en viktig roll.

Bild
Bild

Särdrag

Oavsett hur förbättrad konstruktionsteknik, spikar är fortfarande ett av de mest efterfrågade elementen för infästning. Konstruktionsspikar är en stång med en spetsig spets, i slutet av vilken ett huvud är placerat . Formen på stången och huvudet kan ha en annan form och storlek, vilket avgör syftet med hårdvaran.

För konstruktionsspikar finns den nuvarande GOST 4028, den reglerar tillverkningen av dessa enheter . Materialet för tillverkning av hårdvara är vanligtvis lågkolståltråd med ett runt eller fyrkantigt tvärsnitt, utan värmebehandling.

Dessutom kan tillverkningen av konstruktionsspikar tillverkas av koppar, stål med eller utan zinkbeläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer:

  • produktens kärna kan ha en diameter på 1, 2 - 6 mm;
  • spikens längd är 20-200 mm;
  • indikator på ensidig stavböjning 0, 1 - 0, 7 mm.

Försäljning av hårdvara för konstruktion sker vanligtvis i omgångar, var och en i en wellpapplåda som väger från 10 till 25 kilo. Förpackningen innehåller bara en standardstorlek på spiken, varje enhet måste märkas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Byggvaror används inte bara för byggandet av ett ramhus, utan också för många andra procedurer. De används ofta för att ansluta olika trä- och plastelement . Vissa typer av denna enhet har en dekorativ funktion, eftersom den efter fäste inte sticker ut från trädet. Användningen av en konstruktionsspik är också relevant vid fastsättning av delar som är utomhus.

Skifferspiken används för direkt installation av taket, för att fästa skifferarket på träramen

Experter rekommenderar att du köper galvaniserade produkter för att säkra taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

De förhindrar rostbildning och håller därmed taket intakt under lång tid . Möbelkonstruktionen har hittat sin tillämpning i möbelindustrin. Det skiljer sig från sina kongener med sin tunna diameter och små storlek.

Med deras hjälp fästs tunna möbeldelar på varandra, till exempel skåpets baksida . Dekorativ hårdvara är en tunn och kort produkt med ett konvext huvud. En sådan anordning kan ha både koppar- och mässingsytor. Enligt experter ska spikar användas strikt i enlighet med deras avsedda syfte. Annars håller fästelementen inte länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Redan innan konstruktionen av strukturen börjar är det värt att besluta om antal och typ av konstruktionsspikar, utan vilka det är omöjligt att göra i denna fråga. För närvarande på marknaden kan du hitta ett brett utbud av hårdvara av denna typ. Finns ofta svarta, platta, avsmalnande och andra.

Konstruktionsspikar är av följande typer

Skiffer . Som tidigare nämnts används denna hårdvara under installationen av skiffer och dess fästelement på en träyta. Spiken har ett runt tvärsnitt av stången, samt ett platt rundat huvud med en diameter på 1,8 centimeter. Denna enhet kännetecknas av en diameter på 5 millimeter och en längd på upp till 10 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takspikar - det här är hårdvara med en diameter på 3,5 millimeter och en längd på högst 4 centimeter. Med hjälp av dessa enheter läggs takjärn och monteras också på ett underlag.

Bild
Bild

Klubbar . Dessa spikar kännetecknas av närvaron av fasta eller överbryggade spår. Hårdvaran är perfekt vidhäftad på träbeklädnaden. Ofta används de för att fästa valfri rullbeläggning.

Bild
Bild

Skuren spikarna är utrustade med en skruvaxel, de kännetecknas av hög hållfasthet och böjer sig dåligt. Befälhavaren borde veta att en sådan spik kan klyva brädan, så den kan bara användas på hållbart material, och arbetet bör utföras noggrant.

Bild
Bild

Runda . Takbeslag har en rund hatt och en stor diameter. Stavens tvärsnitt kan vara från 2 till 2,5 millimeter och längden överstiger inte 40 centimeter. Denna hårdvara är särskilt relevant när man arbetar med takpapp och takpapp.

Bild
Bild

Efterbehandling . Produkter av denna typ är små i storlek, de har ett halvcirkelformat huvud. Efterbehandling av naglar har funnit sin tillämpning i beklädnadsarbete på ytor som är täckta med ett ytbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet naglar är dekorativ hårdvara. De har en skaftdiameter på upp till 2 mm och en längd på upp till 20 mm. Dessa produkter har halvcirkelformade hattar med olika reliefer, former och texturer.

Bild
Bild

Tara . Hårdvara av denna typ har funnit sin tillämpning vid tillverkning av behållare, såsom lådor och pallar. Spikarnas diameter överstiger inte 3 mm och deras längd kan vara 2, 5 - 8 mm. Enheten är utrustad med ett platt eller koniskt huvud.

Bild
Bild

Fartyg spik anses vara oumbärlig vid tillverkning av pråmar och fartyg. Denna typ av hårdvara kännetecknas av närvaron av en zinkbeläggning, liksom en fyrkantig eller rund typ av tvärsnitt.

Bild
Bild

Konstruktionsspikar kan ha ett brett, smalt, plant huvud.

Denna produkttyp är också indelad i följande typer, beroende på tillverkningsmaterialet

  • Rostfri.
  • Galvaniserad.
  • Mässing.
  • Plast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och vikt

Byggspikar, som många andra hårdvaror, kan variera i storlek och vikt, vilket gör att konsumenten kan köpa det mest lämpliga alternativet för sitt jobb.

Flat Head Construction Nails Storlekstabell

Diameter, mm Längd, mm
0, 8 8; 12
16
1, 2 16; 20; 25
1, 6 25; 40; 50
Bild
Bild

Koniskt spikbord med avsmalnande huvud

Diameter, mm Längd, mm
1, 8 32; 40; 50; 60
40; 50
2, 5 50; 60
70; 80
3, 5 90
100; 120
120; 150
Bild
Bild

Teoretiskt viktbord för konstruktionsspikar

Storlek, mm

Vikt 1000 st., Kg
0,8x8 0, 032
1x16 0, 1
1, 4x25 0, 302
2x40 0, 949
2, 5x60 2, 23
3x70 3, 77
4x100 9, 5
4x120 11, 5
5x150 21, 9
6x150 32, 4
8x250 96, 2

Tack vare användning av bordet och markeringar på produkterna kommer befälhavaren att kunna bestämma typ och antal spikar för en specifik uppgift.

Enligt information från återförsäljare köper konsumenter ofta spik 6 x 120 mm, samt med en längd på 100 mm.

Bild
Bild

Användningstips

Användningen av spikar orsakar vanligtvis inga svårigheter för hantverkare. För att göra detta förfarande så enkelt som möjligt är det värt att komma ihåg några regler.

  • Håll inte hårdvaran med fingrarna under hela perioden medan den är nedsänkt i ytan. Det är värt att släppa produkten efter att den har kommit in i materialet med cirka 2 millimeter från att knacka.
  • Om spiken är böjd under hammning bör den räta ut med en tång.
  • För att underlätta demontering av byggvaror räcker det med att använda en spikdragare.
  • När du arbetar med tång är det värt att utföra rotationsrörelser.
  • Så att träytan inte skadas på grund av spikavdragarens påverkan rekommenderar experter att placera ett träblock under verktyget.
  • För att fästning av material ska vara av hög kvalitet måste spiken sjunka in i det nedre elementet med cirka 2/3 av sin storlek.
  • För högkvalitativ installation av den gångjärniga strukturen måste hårdvaran drivas in och svänga huvudet något från dig.
  • Det rekommenderas att hammra små nejlikor med en doboiner, eftersom denna procedur kan orsaka olägenhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att arbeta med naglar kan vara farligt eftersom det alltid finns risk för skador.

Av denna anledning bör hantverkare arbeta med en hammare mycket noggrant, detta eliminerar inte bara obehagliga stunder utan kan också garantera ett högkvalitativt resultat.

Rekommenderad: