Bosch-borrar: För Metall Och Trä, Betong Och Porslin Av Stengods, Steg HSS-G Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bosch-borrar: För Metall Och Trä, Betong Och Porslin Av Stengods, Steg HSS-G Och Andra Modeller

Video: Bosch-borrar: För Metall Och Trä, Betong Och Porslin Av Stengods, Steg HSS-G Och Andra Modeller
Video: Borra i tunnplåt och metall (Plåtslöjd) 2024, Maj
Bosch-borrar: För Metall Och Trä, Betong Och Porslin Av Stengods, Steg HSS-G Och Andra Modeller
Bosch-borrar: För Metall Och Trä, Betong Och Porslin Av Stengods, Steg HSS-G Och Andra Modeller
Anonim

För att skapa ett hål i en annan typ av material eller förstora ett befintligt, används speciella skärverktyg. Det här är borrar i olika former och diametrar. En av tillverkarna av dessa produkter är Bosch.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Generella egenskaper

Det tyska företaget Bosch började sin historia redan 1886 efter öppnandet av den första butiken. Företagets motto är att tillgodose alla kundens behov med bästa kvalitet, oavsett entreprenörens intressen. För närvarande är varumärket engagerat i produktion av konsumtionsvaror, bilkomponenter, olika hushålls- och elverktyg.

Produktsortimentet innehåller ett stort urval av borrar som är avsedda för arbete i betong, porslin, stengods, metall och trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

De har en spiralformad, cylindrisk, konisk och platt form med olika diametrar och längder på arbetsdelen . Alla är konstruerade för borrning av hål i olika storlekar, för djup, genomgående och blindborrning.

Produkter genomgår obligatoriska certifierade tester, så tillverkaren är ansvarig för dess kvalitet och ger en garanti på upp till 2 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentöversikt

Borra SDS plus-5 har en slitsad spets av hårdmetalllegering. Ger enkel borrning utan att fastna. Ingen vibration under drift tack vare AWB -lödning och härdningsteknik. Mycket fysisk aktivitet krävs inte av användaren. Smidig brotschning sker tack vare spåren och skårorna på spetsen. De underlättar enkel penetrering av borren genom materialet utan att fastna i betongen. Enheten är lämplig för en roterande hammare med en SDS plus -hållare, avsedd för arbete med sten och betong. Borren har ett speciellt märke för att klara PGM Concrete Drill Association Test. Detta garanterar noggrann borrning och pålitlig installation av fästelement tillverkade i Tyskland. Borren kan finnas i flera versioner med en diameter från 3,5 mm till 26 mm och en arbetslängd från 50 mm till 950 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borra HEX-9 Ceramik Designad för borrning i keramik med låg och medelhög densitet och porslin. Hög borrhastighet uppnås med 7-sidiga asymmetriska diamantslipade kanter som effektivt skär material. Tack vare den U-formade spiralen avlägsnas damm under drift och borren passerar lätt genom materialet och bildar ett jämnt hål. Den kan kombineras med slagnycklar tack vare sexkantskenan. Kan användas med vanliga skruvmejslar och chuckar. Arbetet kan endast utföras vid låga hastigheter utan chockfunktion och kylning. Borren kan tillverkas i flera versioner med en diameter från 3 till 10 mm och en arbetslängd på 45 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drill CYL-9 MultiConstruction är det optimala verktyget för att borra material. Används för torrborrning utan smörjning på grund av dess enkla design. Kompatibel med sladdade och sladdlösa borrhammare med cylindriskt skaftsystem. Arbetet måste utföras med låg hastighet. Borren har flera versioner, den kan vara från 3 till 16 mm i diameter och den totala längden är från 70 till 90 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stegborr HSS ger jämn borrning av hål med flera diametrar med en borr. Tack vare den korsformade inline-spetsen krävs ingen stansning och det är enkelt att borra. Spiralspår använder chips, arbetet går jämnt, utan tecken på vibrationer. Borren är slipad på alla sidor, så de hål som erhålls i arbetet utmärks av högsta jämnhet. Designad för att arbeta med tunna material som icke-järnmetaller, rostfritt och stålplåt, plast. Tillverkningsmaterialet är höghastighetsstål, vilket ger en lång livslängd med användning av kylvätska. Borren har lasergraverade diametermarkeringar i båda spiralspåren. Stegens diameter är 4-20 mm, stegens steg är 4 mm och den totala längden är 75 mm.

Bild
Bild

Stegborrar ger kvalitetsborrning för stora hål i metall . Borren är polerad och har en rak flöjt för högpresterande borrning. Produkterna används för att arbeta med plåtformade rör utan förborring. Kan expandera såväl befintliga hål som avgräva. Levereras med ett cylindriskt skaft. De arbetar med skruvmejslar och borrstativ. Borren har flera versioner med en diameter från 3-4 mm till 24-40 mm med en total längd på 58 till 103 mm, en skaftdiameter från 6 till 10 mm.

Bild
Bild

Försänkningen med sexkantskaft är avsedd för arbete med mjuka material . Med 7 skär i vinkel är arbetet smidigt och enkelt. Det sexkantiga skaftet säkerställer nära kapning av material och bra kraftöverföring. Försänkningen är polerad, tillverkad av verktygsstål och producerar trä- och plastarbeten med hög produktivitet. Passar alla vanliga borrar. Dess diameter är 13 mm och dess totala längd är 50 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

HSS -försänkaren är konstruerad för mjuk försänkning av hårda material . med ett cylindriskt skaft. Det ger mjuk försänkning i hårda metaller. Utrustad med 3 skär i rät vinkel ger det utmärkta arbetsresultat utan grader och vibrationer. Designad för att arbeta med icke-järnmetaller, gjutjärn och stål, tillverkat enligt DIN 335. Få bästa prestanda vid låga skärhastigheter. Ledningen har flera versioner med en omkrets från 63 till 25 mm, en total längd från 45 till 67 mm med en skaftdiameter från 5 till 10 mm.

Bild
Bild

Urvalsregler

Om du väljer en borr för metall måste du veta exakt vilka uppgifter den kommer att användas till. Egenskaperna hos det material i vilket arbetet ska utföras bör beaktas. De högsta kvalitetsalternativen är gjorda av höghastighets- och legerat stål. De kännetecknas av ökad styrka och hållbarhet, så att du kan uppnå bra arbetsresultat.

Alla metallborrar har sina egna märken, skiljer sig åt i färg . De mest budgetmässiga är grå övningar. De är konstruerade för material med låg hårdhet.

Bild
Bild

Sådana alternativ har inte behandlats, därför skiljer de sig åt vid engångsanvändning.

Borrens svarta färg indikerar att den har ångats för ökad styrka. Dessa är prisvärda alternativ för konsumenterna, eftersom de matchar kvalitet och pris.

Det finns också övningar med en ljus gyllene färg . Denna färg indikerar att borren har bearbetats, på grund av vilken metallens inre spänning har försvunnit. Dess prestanda är mycket bättre än tidigare versioner. Tillverkningsmaterialet är höghastighets- och verktygsstål av hög kvalitet.

Bild
Bild

De bästa och dyraste är produkterna av en ljus gyllene nyans . Det finns en blandning av titan i materialet för deras tillverkning. På grund av detta minimeras friktionen i arbetsprocessen, vilket innebär att användningsperioden ökar och därmed kvaliteten på det utförda arbetet. Sådana övningar kännetecknas av den högsta kostnaden.

För arbete med ett specifikt material måste du välja lämplig borrmaskin . För betongarbete används speciella borrar, som är gjorda av volfram och kobolt. De är utrustade med en speciell lödning eller mjuk spets. För arbete på granit och kakel, använd en borr med en medium till hård platta.

Träborrar finns i ett brett sortiment och är indelade i 3 typer. Dessa är spiral-, fjäder- och cylindriska alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spiraler har en vässad metallspiral. Under drift kan ett hål med en omkrets på 8 till 28 mm och ett djup av 300 till 600 mm erhållas.

Pennborrar används för att skapa blinda hål i trä med en diameter på 10 mm eller mer

Cylindrisk eller krona används för att bilda stora hål med en diameter på 26 mm eller mer. Tack vare dem erhålls hål utan grader, grovhet och andra defekter.

Rekommenderad: