Porslin Stengods Mosaik: Trä-effekt Mosaik Porslin Stengods Plattor, Fördelar Och Nackdelar Med Materialet, Exempel På Användning I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Porslin Stengods Mosaik: Trä-effekt Mosaik Porslin Stengods Plattor, Fördelar Och Nackdelar Med Materialet, Exempel På Användning I Interiören

Video: Porslin Stengods Mosaik: Trä-effekt Mosaik Porslin Stengods Plattor, Fördelar Och Nackdelar Med Materialet, Exempel På Användning I Interiören
Video: Fabula Natural wood effect porcelain tiles 2024, April
Porslin Stengods Mosaik: Trä-effekt Mosaik Porslin Stengods Plattor, Fördelar Och Nackdelar Med Materialet, Exempel På Användning I Interiören
Porslin Stengods Mosaik: Trä-effekt Mosaik Porslin Stengods Plattor, Fördelar Och Nackdelar Med Materialet, Exempel På Användning I Interiören
Anonim

Porslin stengodsmosaik är ett mycket populärt material för inredning. Det används i olika typer av lokaler och ger alltid originalitet och skönhet till inställningen. Moderna järnaffärer erbjuder många sorter av kakel från detta material. Därför är det viktigt att i förväg bekanta dig med alla funktioner i porslinstengods och nyanser av dess användning.

Fördelar och nackdelar

Bland alla egenskaper hos mosaik av porslin av stengods kan du hitta materialets både positiva och negativa egenskaper.

Låt oss lyfta fram de främsta fördelarna med porslinstengods

  • Miljövänlighet. Naturmaterial är inte hälsoskadligt. Den innehåller inte skadliga komponenter och är helt säker för användning.
  • Resistent mot fukt. Sådana beläggningar absorberar inte vätska och försämras inte vid kontakt med vatten.
  • Mosaikporslin av stengods har ökat hållbarheten. Materialet är motståndskraftigt mot mekanisk belastning.
  • Mosaikplattor tål temperaturförändringar. Under olika klimatförändringar förlorar plattorna inte sitt presentabla utseende.

En viktig fördel är beläggningens originalitet. Jämfört med vanliga plattor ser en sådan beklädnad ovanlig ut. Hon blir ofta en accent i det inre av olika rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mosaik hjälper ofta i zonindelning av rum. Tack vare denna teknik markeras specifika områden i rummet.
  • Mosaikgolvet i porslin stengods hjälper till att skapa en exklusiv design. Med hjälp av en sådan kakel läggs ritningar ut på ytor enligt individuella projekt.
  • Materialet är lämpligt för ytor i olika former. Med hjälp av en sådan beläggning är det möjligt att inte bara bilda ett plant plan utan också konvexa-konkava ytor.
  • En sådan kakel kan maskera alla möjliga fel i basen. Små detaljer som ligger nära varandra döljer perfekt brister, och med hjälp av färgerna kan du dölja brister på både horisontella och vertikala ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett brett urval av nötningsindikatorer. Utbudet av kakel passar både väggar och golv. Som golvbeläggning, som ofta har hög permeabilitet, används ett material med indikatorer från 2 till 5. För väggar kan du välja ett material som är något mindre benäget för nötning.
  • Beläggningen är inte hal. Trots att de flesta modeller av porslin av porslin stengods tillverkas i en glansig variant, glider sådant material inte på grund av närvaron av sömmar som ofta ligger mellan mosaikdetaljerna. Injektionsmedlet som fyller dem förbättrar vidhäftningen till ytan.

Materialet är något mångsidigt. Den är lämplig för efterbehandling av både bostäder och offentliga byggnader, som inkluderar simbassänger, monument, tunnelbanestationer och offentliga platser med stora folkmassor

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom sina positiva egenskaper har porslin stengods också flera negativa egenskaper

  • Först och främst fokuserar användarna på stylingens komplexitet. Denna beläggning tar vanligtvis mycket lång tid att applicera, särskilt om användarna inte har erfarenhet av att applicera en sådan faner. Följaktligen finns det ett behov av ytterligare kostnader för tjänster av professionella plattsättare.
  • Vissa artiklar är mycket höga priser jämfört med andra typer av material. Men kom ihåg att även den höga kostnaden för mosaik från vissa företag motiveras av materialets höga kvalitet och många andra fördelar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

För att inte gå vilse i de olika porslinsprodukterna är det nödvändigt att på förhand bekanta sig med de olika metoderna för att klassificera sådana produkter.

Den första funktionen avser ytstruktur. Det finns följande typer av textur:

  • Glaserade modeller har en glansig konsistens och är perfekta för våta områden som badrum och simbassänger.
  • I andra rum används ogaserade mosaiker, vilket ger extra komfort till rummen.
  • Satinfärdig mosaik har inte en uttalad glans i sin struktur, men en sådan beläggning är praktiskt taget fri från halka.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Strukturerad mosaik används som ett exklusivt överdrag. Det är vanligtvis en kombination av flera texturer. Sådana produkter inkluderar tappningssorter av mosaik, på vars yta sprickor, flis och andra spår av mekanisk spänning är specialtillverkade.
  • För att skapa effekten av en volymetrisk beläggning använder designers en präglad mängd porslinsporslin. Ett sådant ovanligt utseende kan optiskt ändra rummets yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt inslag i produktklassificeringen är designfunktionen för varje produkt

  • Mosaikliknande keramiska produkter, vars sätt att installera liknar läggning av vanliga kaklade modeller. Detta material är endast lämpligt för efterbehandling av plana ytor.
  • Ibland används ett nät som fäste för mosaikelement, vilket är en speciell ram gjord av papper eller andra material. Det är på det som varje kvadrat i brickan är fixerad, och alla element på grund av rutnätet representerar en helhet.
  • För att skapa särskilt komplexa kompositioner läggs panelelement upp individuellt. Sådant arbete är mer mödosamt, men med användning av sådan teknik kan riktiga mästerverk erhållas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man delar in porslinsmosaik av porslin i sorter är det värt att överväga ett sådant kriterium som material.

Olika komponenter används som råvaror

  • Plast - en av de nyaste typerna av kakel. Ofta fungerar element från sådana återvunna material som en viktig och original komponent i mosaikdesigner.
  • Glas termiskt bearbetad, det är mycket populärt för att skapa ovanliga beläggningar. Dessutom är sådant material mycket motståndskraftigt mot olika typer av påverkan, inklusive olika kemikalier och alkalier.
  • En natursten ser väldigt snygg och sund ut. Dessutom är den mycket hållbar, och på grund av detta kan sådan beklädnad ofta ses som golvbeläggningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I rum med låg luftfuktighet kan mosaikstrukturer sättas in metalltomter … Sådana element spelar ofta en accentroll.
  • Keramik - en mycket intressant typ av material, som presenteras i olika variationer som en komponent i en mosaikpanel. Dessutom kan sådant material köpas till ett rimligt pris.

Enligt färgdesignens särdrag utmärks flera typer av porslinsmosaik av porslin

  • Monokrom - glaserade produkter, vars element är enhetligt färgade i en färg.
  • Mönstrade ytor tyder på att det finns ett speciellt mönster på varje del, men de ser mest fördelaktiga ut i kombination med monokromatiska modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För matta mosaiker är gradientfärgning vanligt, vilket är en smidig övergång från en ton till en annan. Denna design kan förkroppsligas i olika kombinationer av nyanser.
  • Porslin av stengods mosaikprodukter kan imitera naturmaterial som sten eller trä. Ytan på kakel ser mycket ovanlig ut och är lämplig för många stilar där tyngdpunkten ligger på användningen av naturmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

Styling

Självbeklädnadsprocessen är inte så komplicerad som den kan tyckas vid första anblicken.

För att implementera det måste du fylla på med nödvändig mängd verktyg och material

Spatlar av tre typer: hackade, gummi och släta

Bild
Bild
Bild
Bild

Puts. Denna komponent väljs utifrån beläggningens färg. Vissa människor föredrar att designa sömmarna i motsats till tonen i mosaiken, men i de flesta fall används en liknande färg. Materialet för injektering bör baseras på epoxihartser, eftersom en vanlig cementhalt innehåller sand i sin sammansättning som kan skada materialet

Häftkomponenten kan vara ett polyuretan-, silikon- eller tvåkomponentslim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedande skede

Ett viktigt förfarande är beredningen av substratet för mosaikbeläggningen. Hela ytbehandlingen syftar till att öka den efterföljande vidhäftningen av porslin av stengods till underlaget.

Först och främst bör du bli av med olika chips och sprickor, vilket ger basytan jämnhet.

Det är viktigt att inte överdriva det, för om ytan är för slät kommer vidhäftningsgraden att minska. Det är bäst att sandblåsa basen. Se till att det inte finns några spår av fett, rost eller annan smuts på väggarna eller golvet, eftersom dessa kan försämra limets funktion avsevärt. Efter det är det nödvändigt att grundligt grunda ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudscenen

Om du installerar färdiga moduler måste du markera basen.

  • Därefter måste du förbereda limet, beroende på instruktionerna, som i regel finns på kompositionens förpackning. Det är bäst att förbereda lösningen i delar, eftersom den härdar tillräckligt snabbt.
  • Med en slät sparkel appliceras limmet på ytan. Täck inte över ett stort område med dem på en gång, maximalt tillåtet är 9 ark.
  • Limet jämnas sedan ut med en hackad murslev.
  • Porslinstengodselementet pressas mot limmet och måste även slätas ut med en gummispackel. Om du använder en produkt med en nätbas bör nätet doppa något i limmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Var uppmärksam på sömmarnas bredd. Om du använder modulärt murverk måste alla sömmar vara av samma tjocklek. Men om du utför beklädnaden, applicerar varje element separat, är skillnaden i tjockleken på lederna tillåten enligt mönstrets särdrag.
  • Efter tre dagar ska det överflödiga limet avlägsnas med en bomullspinne dränkt i etylalkohol.
  • Därefter utförs injektering, under vilken en fuga appliceras med hjälp av en gummispatel, överskottet avlägsnas omedelbart med en trasa fuktad i vatten. Torka mosaiken med en torr trasa efter att fugen har stelnat helt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

  • En speciell typ av konst som används för inredning är skapandet av ett mönster på porslinsporslin. Genom att växla på ett speciellt sätt kan komponenterna i mosaiken skapa en hel panel.
  • I vissa inredningsstilar är en kombination av matta och glansiga element tillåtna när man skapar ett mosaikgolv.
  • Med hjälp av porslinsporslin av mosaik kan du effektivt designa ett element som ett förkläde i köket.

Rekommenderad: