Tappar För Trä: Trä Och Metall, 150x150 Och 100x150, Andra. Installation Och Montering, Diameter Och Längd, Steg För Steg Instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Tappar För Trä: Trä Och Metall, 150x150 Och 100x150, Andra. Installation Och Montering, Diameter Och Längd, Steg För Steg Instruktioner

Video: Tappar För Trä: Trä Och Metall, 150x150 Och 100x150, Andra. Installation Och Montering, Diameter Och Längd, Steg För Steg Instruktioner
Video: Så installerar du Yale Doorman 2024, Maj
Tappar För Trä: Trä Och Metall, 150x150 Och 100x150, Andra. Installation Och Montering, Diameter Och Längd, Steg För Steg Instruktioner
Tappar För Trä: Trä Och Metall, 150x150 Och 100x150, Andra. Installation Och Montering, Diameter Och Längd, Steg För Steg Instruktioner
Anonim

Att bygga ett hus eller ett rum från en bar är inte ett enkelt förfarande. För detta arbete är det nödvändigt att inte bara använda en standard uppsättning verktyg och material, utan också pluggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Spindeln för konstruktion av strukturer från en stång är ett litet fästelement med en rund eller fyrkantig sektion . Översatt från tyska betyder detta ord "spik". Enheten ser ut som en nål, som ofta är gjord av trä. Denna typ av infästning har en slät yta, annars kan det uppstå luckor i väggen. Närvaron av en plugg hjälper till att förhindra förskjutning av strålen och att hålla var och en av strukturelementen på samma nivå, vilket har följande fördelar:

  • strukturens motståndskraft mot korrosionsprocesser;
  • ingen deformation vid temperaturförändringar.

Det är värt att notera att pluggstrukturer håller längre och är mer fullständiga. Det finns också nackdelar med träspik:

  • långsam montering;
  • svårt arbetsflöde för personer som inte har någon kompetens;
  • direkt beroende av resultatet av arbetet med produkternas kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trätappar kallas också pluggar och spikar av trä . Deras diameter kan vara 6-20 mm och längden är 25-160 mm. För en stapel av en viss storlek måste en plugg med lämpliga dimensioner användas. För en stång med måtten 150x150 mm krävs fästelement på 22, 5-37, 5 cm, och för en stång på 100x150 mm - lite mindre. Det är ganska enkelt att använda stift, men hantverkare bör komma ihåg att avståndet från hårdvaran till hörnet inte får vara mer än 70 cm.

Dowel anslutningar för virke är strikt reglerade GOST R 56711-2015 . Enligt denna standard kan pluggen vara gjord av trä, metall och plast. Träfästen har hittat in i individuell konstruktion.

Produkter av plast och järn används i ramhusbyggande av industriell typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Nagels kan ha olika typer, några av dem tillverkad med skruvgängor . Först och främst kan de ha olika sektionsformer, nämligen rektangulära, runda, fyrkantiga. Ofta använder hantverkare rundformade fästelement, eftersom hål är ganska enkla för dem. Enligt tillverkningsmaterialet är pluggarna indelade i följande typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Träspetsar kännetecknas av enkel tillverkning och användning . Med deras hjälp kan du säkert fästa stängerna. Förekomsten av träspikar bidrar till att minska krympningen. Bland annat är trä ett miljövänligt och säkert material. Dyvlar av denna typ är gjorda av hårt träslag, nämligen ek, björk, bok. Trots det faktum att järnpinnar är starkare, mer pålitliga och tål tung belastning, har träpinnar sina egna fördelar framför dem:

  • metallanordningen har inte motståndskraft mot skjuvkrafter på grund av elasticitet;
  • eftersom järnfästningen kan bilda en hård vidhäftning av en träbalk, uppstår inte naturlig krympning, därför blir väggarna snedställda, sprickor och sprickor bildas på dem;
  • under hammning kan metallhårdvara bryta träfibern, på grund av vilka sprickor bildas inuti strukturen och som ett resultat, kalla broar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Järnfästen anses vara starka och pålitliga, men de korroderar . Det är också värt att notera att krympning i detta fall blir svårare än vanligt. På rea kan du också hitta glasfibernålar, som är fästa med en styv fixering. När du väljer ett pluggmaterial är det värt att ta hänsyn till arten av stockarna som används och hålen som är förberedda i dem. Konsumenterna har ofta en fråga om att byta ut en trästav till en metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Spindeln för en trästång har funnit sin tillämpning vid fastsättning av kronor längs en väldefinierad bana. Vissa konsumenters uppfattning att dessa produkter sammanför strukturen i strukturen är felaktig. Spindeln, fixerad i träets ände, ser till att virket hänger i sitt ursprungliga läge. Användningen av denna enhet förhindrar att byggnaden dras åt sidan.

Installation med pluggar är relevant inte bara under byggandet av ett hus, utan också under montering av möbler … Detta fästelement kämpar mot uttorkning, deformation, lossning, förskjutning av träkonstruktioner.

Dess användning garanterar byggnadens stabilitet, stabilitet och tillförlitlighet under en lång period.

Bild
Bild

Val av funktioner

När du köper en plugg bör konsumenten vara uppmärksam på följande punkter

  • Ytfel … Befälhavaren bör vägra att köpa en produkt som har den minsta defekten. Om du installerar en defekt plugg ska du inte räkna med en lång livslängd.
  • Lagringsförhållanden . Denna faktor anses lämplig för virkesfästen, eftersom de inte uppvisar motståndskraft mot alla negativa miljöfaktorer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

För att monteringen av trästrukturen ska vara korrekt behöver befälhavaren inte bara installera stiften korrekt, utan också att förbereda de nödvändiga verktygen, särskilt en borr. Steg-för-steg-instruktionerna för proceduren är följande.

  • Bestäm platsen för den framtida byggnaden … Man bör komma ihåg att träspikar måste läggas över hela trästrukturen med en låsanslutning. Avståndet mellan fästena måste vara minst 0,5 meter.
  • Borra trä … Det är bättre att borra hål med en stansare och göra det i 2 kronor samtidigt. Således är det möjligt att förhindra att den övre eller nedre ramen förskjuts.
  • Installera pluggen . De sätter träanordningar med särskild omsorg, eftersom när klubben glider av kan befälhavaren bli skadad. Ju kortare längden på stiftet är, desto lättare är det att slå, men effektiviteten i anslutningen är i detta fall lägre. För detta jobb är både en gummi och en träklubba lämpliga. Slående måste vara strikt vertikalt. Vid användning av ett metallverktyg är det värt att använda en skyddsplatta gjord av en bräda eller plywood.

Om en spricka har bildats i spiken under installationen av stången borras produkten ut och operationen upprepas igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att kvalitativt montera en struktur från en bar med hjälp av pluggar är det värt att följa vissa regler. Specialistens rekommendationer för korrekt och tillförlitlig fastsättning av träfästen:

  • varje rad timmer måste monteras separat från resten, annars kan stiften brytas;
  • med ett fästelement kan du ansluta ett par fälgar;
  • det är bäst att spika fast träspikar med en klubba;
  • hål i timmerhuset bör göras i en vinkel som är lika med 90 grader;
  • installationen av tapparna ska vara förskjutna;
  • på platsen för fönstret och dörrkarmarna bör balkarna fästas med ett avstånd av 0,2 m till gränsen för urskärningen;
  • pluggen, som förbinder 2 strålar, ska gå till den tredje, fördjupa med 7 cm;
  • hammare träspikar på ett avstånd från vinkeln lika med 0, 3-0, 5 m;
  • pluggens längd bör överstiga djupet av hålet, som har förberetts för det i förväg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kanske det inte räcker med de köpta pluggarna för att bygga en struktur från en bar … I det här fallet kan armaturerna göras med dina egna händer genom att slå på en maskin av högkvalitativt trä. Materialet bör väljas som har inga knutar och defekter. Det är starkt avskräckt att göra pluggar av hygroskopiskt material.

Under arbetet det är värt att se till att stångens diameter överstiger 2,5 cm . Längden på pluggen kan väljas enligt dina egna preferenser, vanligtvis är den 150-200 cm. Det är viktigt för befälhavaren att välja rätt form och storlek på fästelementet. När det gäller en högkvalitativ montering av en struktur från en stång och användning av högkvalitativa pluggar kan konsumenten räkna med en lång livslängd för strukturen.

Rekommenderad: