Matrixborrar: En Uppsättning Stegborrar Med Sexkantskena För Metall- Och Forstner -borrar, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Matrixborrar: En Uppsättning Stegborrar Med Sexkantskena För Metall- Och Forstner -borrar, Andra Typer

Video: Matrixborrar: En Uppsättning Stegborrar Med Sexkantskena För Metall- Och Forstner -borrar, Andra Typer
Video: 10 Amazing and Useful Drill Bits !! 2024, Maj
Matrixborrar: En Uppsättning Stegborrar Med Sexkantskena För Metall- Och Forstner -borrar, Andra Typer
Matrixborrar: En Uppsättning Stegborrar Med Sexkantskena För Metall- Och Forstner -borrar, Andra Typer
Anonim

En borr är ett verktyg för borrning och brotschning av hål i hårda material. Metall, trä, betong, glas, sten, plast är de ämnen där det är omöjligt att göra ett hål på något annat sätt. Ett genomarbetat verktyg, resultatet av en genial uppfinning, det har många modifieringar. Vårt dagens material ägnas åt Matrix drill review.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Övningar från Matrix -företaget är avsedda för:

  • för borrning - erhålla friktionshål;
  • brötning - utbyggnad av befintliga;
  • borrning - få blinda urtag.

Borrar skiljer sig åt i skaftstyp.

Sexkantiga och cylindriska används i borrar och skruvmejslar av något slag. För käftchuckar används ett triangulärt skaft. SDS -skaft är speciellt utformade för bergborrningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matrix -företaget har speciella krav på verktyget, både professionella och manuella, därför kan borrarna från denna tillverkare tåla en lång belastning. Vid tillverkning används högkvalitativa hårdmetallstål. Ytterligare beläggningsteknik tillämpas.

Borrar av stål med tillsatt vanadin och kobolt fick en utmärkt rekommendation från konsumenterna . Matrisborrar kännetecknas av hög hållfasthet och hållbarhet, koboltverktyget kommer att borra igenom även härdad metall. Borrar för keramiska plattor, Forstner och andra visar utmärkta resultat av kvalitet och noggrannhet, ger snygga snitt med en jämn kant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentöversikt

Alla tillbehör är märkta efter diametern på det hål som ska borras

  • Vrid eller vrid borrar - en av de mest populära sorterna inom metall och trä, därför används de oftast. De har en diameter från 0, 1 till 80 mm och en längd på arbetsdelen upp till 275 mm.
  • Platt eller fjäder typ borrar används för att producera hål med stor diameter. Enheten har formen av en platt platta, är gjord med ett skaft eller är fixerad i en borrstång.
  • Forstner borr i likhet med en spetsborr, har modifieringen en fräsfräs.
  • Kärnövningar används när det är nödvändigt att skära endast den ringformiga delen av materialet.
  • Enkelsidig borrmodell används för att få exakta diametrar. Dess vässade kanter är bara på ena sidan av borraxeln.
  • Stegad modell har formen av en kon med steg på ytan. Var och en av dessa steg borrar en viss diameter. Med dess hjälp utförs borrning av olika diametrar utan att utrustningen ändras.
  • För att få avsmalnande hål använd en försänkborr.
  • Diamant och Victory -typ brukade arbeta på keramiska plattor, glas, betong, sten, tegel, porslin.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer har olika typer av skaft:

  • SDS, SDS +;
  • konisk;
  • cylindrisk;
  • tre-, fyra-, sexkantskaft.

Vridborrar har en diameter på 3 till 12 mm, fjäderborrar - från 12 till 35 mm, en borr för trä har en storlek på 6 mm till 40 mm.

Bild
Bild

Du kan köpa både en enda borr och en uppsättning . Tillverkare erbjuder universella kit specialiserade för arbete på glas, kakel och keramik. Det finns uppsättningar för metall, betong, trä. En uppsättning borrar för metall har utmärkt prestanda. En uppsättning med 19 borrar från 1 till 10 mm, med cylindriska skaft. Setet är i en robust metalllåda.

Verktyget är tillverkat av höghastighetsstål, unik teknik har skapat ett verktyg som tål höga slag och temperaturbelastningar . Spiralformen underlättar evakuering av spån. Det används på verktygsmaskiner, i arbete med borrar, skruvmejslar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av borr beror på vilket material det kommer att arbeta med. För trä beror valet av utrustning på hålets diameter: för små diametrar på 4-25 mm väljs spiralformade, för en ökad diameter tas fjädermodeller eftersom de har en minsta storlek på 10 mm . En utdragbar centrobore -penna används när diametrarna ofta ändras.

Att arbeta med betong kräver hårdmetallverktyg, som inte är sämre i styrka än diamant . Detta är ett vinnande verktyg som överträffar andra alternativ när det gäller styrka. För borrning av metall, välj spiral-, trapp- eller försänkningsborrar av stål med tillsats av kobolt, molybden.

Detta verktyg har en treskiktsbeläggning av titanitrid, aluminium och låter dig borra legering och rostfritt stål

För icke-järnmetaller och kolstål krävs ångoxiderat verktyg. Ett liknande verktyg är svart. För gjutjärn används markborrar.

Rekommenderad: