Irwin Borrar: En Uppsättning Koboltborrar För Trä Och Metall, Diamant För Kakel Och Andra Borrar

Innehållsförteckning:

Video: Irwin Borrar: En Uppsättning Koboltborrar För Trä Och Metall, Diamant För Kakel Och Andra Borrar

Video: Irwin Borrar: En Uppsättning Koboltborrar För Trä Och Metall, Diamant För Kakel Och Andra Borrar
Video: Duss borrmaskin DIA 200 2024, Maj
Irwin Borrar: En Uppsättning Koboltborrar För Trä Och Metall, Diamant För Kakel Och Andra Borrar
Irwin Borrar: En Uppsättning Koboltborrar För Trä Och Metall, Diamant För Kakel Och Andra Borrar
Anonim

Borrar är viktiga element i renoveringsprocessen. Dessa delar gör att du kan göra hål med olika diametrar i olika material. För närvarande produceras ett stort antal borrar, som skiljer sig från varandra i grundläggande egenskaper. Idag kommer vi att prata om konstruktionsborrar tillverkade av Irwin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Borrarna i detta företag har en hög kvalitetsnivå . De är tillverkade av premiummaterial för att säkerställa deras hållbarhet och tillförlitlighet.

Företagets produkter tillverkas med en speciell skärpning, som gör att du kan bearbeta alla typer av metall så snabbt som möjligt, samtidigt som du gör absolut jämna hål med släta väggar utan repor.

Bild
Bild

Sortimentöversikt

Idag kan du i järnaffärer hitta ett stort antal borrar från tillverkningsföretaget Irwin

Trä . Irwin borrar för träbearbetning är en del av en speciell innovativ Blue Groove -serien … Modellerna i denna kollektion är utformade för extremt snabb borrning. De är mycket kraftfullare än standardverktyg. Dessa prover har ersatt gamla borrar Speedbor -serien . De nya delarna kommer med ett speciellt patenterat blad som gör att du kan göra det djupaste hålet möjligt på kort tid. Dessutom har metallstaven för de nya produkterna en större längd jämfört med de föråldrade modellerna. De är utrustade med ett speciellt paraboliskt spår, vilket gör det möjligt att bearbeta ytor utan att lämna en stor mängd chips.

Bild
Bild
Bild
Bild

För metall . Sådana borrar anses vara universella, de kan vara lämpliga för borrning av alla typer av metall. Skäreggar produceras med maximal slipning, vilket säkerställer ett snabbt och exakt verktygsarbete. De flesta av dessa modeller är tillverkade med ett cylindriskt skaft. Under skapandeprocessen täcks proverna med skyddande lager som förhindrar att de rostar. Denna grupp innehåller så populära sorter som HSS kobolt enligt DIN 338 , ofta säljs dessa koboltprover i hela uppsättningar, som alla har olika storlek.

Bild
Bild

På betong . Borrar för ett sådant hårt material används för kraftig hammarborrning. De är utrustade med en speciell lödning av volframkonvertibel, som gör att du kan arbeta kontinuerligt med verktyget under lång tid. Deras skaft är cylindriskt. Borrmaskiner för betong inkluderar modeller från serie Granit .

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående modeller, tillverkningsföretaget Irwin också tillverkar diamantborrar för bearbetning av keramiska produkter … Dessa sorter används för att skapa hål i hårda och mjuka plattor.

Dessa bilagor ska endast användas för borrning utan hammare.

När du arbetar med dessa modeller måste vissa viktiga regler följas. Så det är nödvändigt att produkten börjar rotera redan före kontakt med brickan.

Bild
Bild

Du måste också rotationen var i en vinkel på 45 grader , - detta undviker glidning under drift. När depressionen börjar bildas gradvis höjs enheten långsamt vertikalt.

Diamantverktyget behöver inte pressas eller appliceras fysiskt under borrning - det måste fungera oberoende … Skarp skärpning av produkten gör att skärdelen kan återställas med tiden.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns några viktiga aspekter att tänka på innan du köper borrar. Att börja bestämma vilket material modellen ska användas till , eftersom varje enskild sort används för att borra endast vissa ytor. Prover för betong och metall har större hållfasthet och hårdhet. Träbearbetningsprodukter är mindre stabila och slitstarka.

Se även innan du köper för borrstorlekar … I detta fall måste måtten motsvara måtten på de ytor som ska borras. Dessutom kommer valet att bero på om vilket hål man ska göra.

För stora fördjupningar bör modeller med stor diameter väljas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Se vilket material borrarna är gjorda av . De vanligaste och pålitligaste alternativen är verktyg tillverkade av olika ståltyper. De är särskilt hållbara. Det är också bäst att välja prover med en skyddande beläggning som hindrar dem från eventuell korrosion på ytan.

Om du ofta använder borrar under byggnadsarbetet är det bättre för dig att omedelbart köpa en uppsättning med sådana enheter. Vanligtvis innehåller dessa satser prover av olika storlekar och utformade för borrning i olika material.

Bild
Bild

Granska noggrant den fungerande delen av produkterna innan du köper … Det bör inte ens ha mindre oegentligheter eller skav. Sådana defekter kan påverka arbetets kvalitet, göra spåren ojämna eller förstöra materialet.

Rekommenderad: