Borrar "Zubr": Stegborrar För Metall "Kobolt" Och Kakel, Trä Och Betong, Forstner Borrar Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Borrar "Zubr": Stegborrar För Metall "Kobolt" Och Kakel, Trä Och Betong, Forstner Borrar Och Andra Modeller

Video: Borrar
Video: Feiyue FY08 con motor Brushless escala 1/12 WOW ¡que bonito! |DRONEPEDIA 2024, Maj
Borrar "Zubr": Stegborrar För Metall "Kobolt" Och Kakel, Trä Och Betong, Forstner Borrar Och Andra Modeller
Borrar "Zubr": Stegborrar För Metall "Kobolt" Och Kakel, Trä Och Betong, Forstner Borrar Och Andra Modeller
Anonim

Borrar är en mångsidig förbrukningsvara, eftersom ingen möbelreparation eller montering klarar sig utan dem. Det är viktigt att välja rätt förbrukningsmaterial - prestandan för ditt elverktyg beror på det. Artikeln behandlar produkterna från Zubr -företaget, egenskaperna hos borrarna i detta märke, deras egenskaper för olika typer av arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Alla borrar är ett speciellt munstycke för att göra hål, vars huvudsakliga skillnader är diameter, längd, tillverkningsmaterial, arbetssyfte och metod för att slipa borrkanten. Ytorna för arbete är i form av en spiral, mellan dem finns två längsgående spår, med hjälp av vilka spån tas bort under borrning.

Förbrukningsverktyg från varumärket Zubr utmärks positivt av sin budgetkostnad och goda kvalitet

Huvudskillnaden mellan dessa borrar är formen på deras skaft, som ser ut som en cylinder, kon eller sexkant.

Bild
Bild

Borren med avsmalnande skaft sätts in utan adaptrar eller bitar direkt i maskinen eller elverktyget. En borr med cylinder eller sexkantskaft behöver speciella chuckar.

Borrens storlek måste väljas i enlighet med tjockleken på det material som är avsett för arbetet, eller med bredden på den självgängande skruven, bulten eller ankaret för vilket hålet borras . Förutom storleken spelar också karaktären på jobbet som du vill använda borren i. När allt kommer omkring, om du tar en borr för trä som kan borra genom metall, kommer inget hemskt att hända, men om du tvärtom kan bryta inte bara borren, men i värsta fall kommer en elektrisk borr eller skruvmejsel att misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentöversikt

Alla Zubr -borrar är indelade efter typen av arbete. Låt oss titta närmare på var och en av dem.

Borrar för metall presenteras av en rysk tillverkare i serierna "Expert", "Kobolt" och "Professionell". Dessa förbrukningsvaror har ett antal funktioner.

  • Tillverkad av höghastighets stålkvalitet P6M5 (den innehåller 5% kobolt) genom profilslipning enligt GOST 10902-77. På grund av detta definieras noggrannhetsklassen som "A".
  • Den korsformade sliparen möjliggör borrning med hög precision utan förmarkerade markeringar. Varvtalets effekt är 30% högre än för analoga modeller.
  • Slipad i en vinkel på 135 ° mot biten för bättre centrering vid brotschning.
  • Perfekt för borrning av alla typer av stål, icke-järnhaltig metall, grått gjutjärn och plast.

Cobalt -serien representeras av en stegborr. Det anses vara en klass "A1", tillverkad enligt tekniska egenskaper som motsvarar GOST 10902-77, av speciellt höghastighetsstål R6M5K5 (det innehåller 5% kobolt).

Syfte - arbeta med alla typer av stål och icke -järnmetaller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Borrar för betong (borrar) presenteras i serie " Professionell" och "Mästare " … Förstärkt borr, med en speciell lödspets, som är tillverkad av massiv hårdmetall i form av bokstaven W. För optimal prestanda är borren utrustad med fyra skåror mellan arbetsytorna. Detta förhindrar att borren värms upp, samtidigt tar det perfekt bort damm från betongytan.

Var uppmärksam på skaftet - det kan vara cylindriskt eller sexkantigt . Det senare alternativet är mycket mer tillförlitligt, eftersom det inte kommer att kunna rulla i den elektriska borrchucken. Utseendet på skåror eller böjda kanter är oacceptabelt i stormen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borra på en kakel i serien "Professionell", "Mästare ". Kakel - materialet är ganska sprött och kräver noggrann hantering. Borrar för glas och keramiska plattor utmärks av ren borrning utan flis. Storlekar - från 0,4 till 1,0 cm, ser ut som en stav med en vässad krona. Biten innehåller en titan-volframlegering på grund av dessa metallers höga hårdhet.

För borrning av stora hål används borrar med volframkronor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borra på porslin stengods serie "Professional", "Master ". För att borra igenom porslin stengods behöver du en borr med ett diamantrörhuvud. Detta kommer inte att skada brickan och gör det enkelt att göra ett hål, och exakt var du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träborr - Expertserie . Den mest populära och mest sålda typen av borr.

Det ser ut som en cylindrisk stång med två spiralkanaler och en trefaldig krona.

Bild
Bild

Forstner borr används för att borra genom hål i olika träslag, spånskivor, plywoodskivor och andra relaterade till trämaterial. Tillverkad i robust verktygsstål, utrustad med en centreringspunkt, två vässade kanter och sidoskär.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en förbrukningsvara för metall måste du vara uppmärksam på skärkanterna, helst placeras de i en vinkel på 10-45 ° i förhållande till axeln. Också det är nödvändigt att noggrant behandla metallen från vilken den är tillverkad - det är bäst om det är höghastighets- eller legerat stål.

För betong eller tegel, välj borr med spets eller moderna borrmodeller av modifierade volframkoboltlegeringar.

För arbete med träytor har ett stort utbud av verktyg och förbrukningsmaterial skapats, som är skapade för en specifik operation.

Bild
Bild

Beroende på arbetets art kan du välja en av huvudtyperna av borrar

  • Twist drill . Tillämpningsområde - borrning av hål, små i diameter, men ganska djup.
  • Borr . Tillämpningsområde - borrning av ett blindhål med en diameter på 1,0 cm och mer i trä.
  • Cylindrisk borr . Tillämpningsområde - borrning av stora hål från 2, 6 cm.

När du väljer en borr måste du noggrant undersöka den. En förbrukningsvara av hög kvalitet kommer att vara fri från flisor, bucklor, repor och andra brister. Skäreggarna skärps över hela bladets längd, jämnt färgade. Slipning utan snedvridning, till och med.

Bild
Bild

Titta också på färgen på borren - den avgör vilken typ av efterbehandling för att öka styrkan:

  • grå, stålfärg - borra utan bearbetning;
  • svart bearbetning utfördes med överhettad ånga för att öka styrkan;
  • gyllene - härdningen bearbetades för att lindra metallens inre spänningar;
  • ljust guld - applicering av ett lager titanitrid, som stärker ytan och förlänger produktens livslängd.
Bild
Bild

När du köper borrar måste du också vara uppmärksam på tillverkaren och lita på de märken som har lyckats rekommendera sina produkter på byggmarknaden, till exempel Zubr -företaget. Produkterna från detta märke ligger i mellansegmentet och håller ganska hög kvalitet.

Rekommenderad: