SDS-plus Borrar: För Betong, Trä Och Metall, Val Av Borrar För Borrhammaren

Innehållsförteckning:

Video: SDS-plus Borrar: För Betong, Trä Och Metall, Val Av Borrar För Borrhammaren

Video: SDS-plus Borrar: För Betong, Trä Och Metall, Val Av Borrar För Borrhammaren
Video: Vad är det för skillnad mellan en slagborrmaskin och en SDS-borrmaskin? 2024, Maj
SDS-plus Borrar: För Betong, Trä Och Metall, Val Av Borrar För Borrhammaren
SDS-plus Borrar: För Betong, Trä Och Metall, Val Av Borrar För Borrhammaren
Anonim

Betong, trä, metall - det här är inte en komplett lista över material som SDS -plus -borraren enkelt kan hantera. Verktyget används både i professionell konstruktion och på amatörnivå. Låt oss överväga dess funktioner, räkna ut huvudklassificeringen och besluta om valet.

Bild
Bild

Särdrag

SDS-plus borren är lämplig även för en nybörjare som precis har börjat med byggnadsarbeten. Beroende på målen kan du välja rätt verktyg.

En sådan artikel kan användas både för yrkesverksamma och för att lösa vardagliga problem . SDS-plus kan hantera nästan alla uppgifter som har tilldelats det, oavsett material.

Bild
Bild

Innan du beslutar om valet av borr för en borrmaskin måste du omedelbart ta hänsyn till ytans densitet och hårdhet. Varje modell har sitt eget funktionella syfte. Borren används som borr och skruvmejsel samtidigt - för detta behöver du bara byta utrustning med hjälp av en adapter.

Bild
Bild

Vad är dem?

Huvudsyftet med borren är att arbeta med betong, trä, metall. SDS-plus fungerar som ett verktyg för borrar och en borrhammare, som i sin tur i en bredare mening inte bara gör hål utan också mejslar ytan på ett visst sätt.

Bland tipsen för en perforator är det vanligt att särskilja följande:

  • krona;
  • kanalborrning;
  • borra;
  • mejsel;
  • lansmejsel.

Borrens omfattning är uteslutande begränsad till att skapa runda hål. De krävs för pluggar.

Bild
Bild

Med en mejsel kan du enkelt ta bort gips, kakel eller till och med kakel. Det är det perfekta verktyget för rivningsarbete.

Gäddan används för att jaga, och hål stansas också med den . Jämfört med en konventionell borr är den största skillnaden den större diametern.

Kronan används vid byggnadsarbete vid installation av hål för uttag och strömbrytare. Olika storlekar finns att köpa beroende på de tekniska egenskaperna hos elektriska apparater.

En kanalborr är nödvändig när du gör ett spår för ledningar, vilket är praktiskt när du planerar en inredning . Detta gäller för gips och falska väggar.

Eftersom uppgiften att borra för metall ofta är uppgiften, måste du välja borrar med kraftig lödning. Om metallen är för tjock kan stansen kanske inte ens ta den.

Bild
Bild

Baserat på typerna av arbetsspetsen kan följande punkter särskiljas:

  1. om du behöver göra små hål i mjukt material kan du ta en borr med en liten lutning av arbetsrännorna;
  2. vid en hög borrhastighet föredras oftast en borr med ett lutande spår;
  3. när behovet uppstår för att kontrollera vibrationer väljs en spiralborrmaskin.

Och de senare är skruvborrar, som uteslutande används för djupa hål. Eftersom strukturen ser ut som en spiral är det lätt att undvika onödigt damm och buller. Arbetet utförs mycket snabbare och belastningen på själva bergborrningen minimeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan man beslutar om valet av ett sådant verktyg är det nödvändigt att skissera en byggnadsplan. SDS-plus-borren hjälper både proffsen och den som just har stött på byggbranschen.

Det första du ska hålla utkik efter är ytan som ska borras . Beroende på de tekniska egenskaperna kan du bli av med onödigt buller, påskynda arbetet och göra det bättre.

Och det är också värt att bestämma syftet med borrning. Till exempel, för att installera omkopplare och borra hål för en framtida bild, behöver du olika bilagor.

Vid köp rekommenderas att korrelera pris och kvalitet . Först och främst rekommenderas att utgå från de uppgifter som byggnadsarbetet står inför. Ofta betalar ett sådant verktyg sig själv under de första veckorna, så det är värt att titta närmare på mer professionella lösningar.

Rekommenderad: