Stora Högtalare (35 Foton): Den Största Musikhögtalaren I Världen, Högtalare För Hemmet Och Diskotek På Ett Batteri, Trådbundna Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Stora Högtalare (35 Foton): Den Största Musikhögtalaren I Världen, Högtalare För Hemmet Och Diskotek På Ett Batteri, Trådbundna Modeller

Video: Stora Högtalare (35 Foton): Den Största Musikhögtalaren I Världen, Högtalare För Hemmet Och Diskotek På Ett Batteri, Trådbundna Modeller
Video: Tuff kub-högtalare för inom- och utomhusbruk I Bluetooth & LED-belysning 2024, Maj
Stora Högtalare (35 Foton): Den Största Musikhögtalaren I Världen, Högtalare För Hemmet Och Diskotek På Ett Batteri, Trådbundna Modeller
Stora Högtalare (35 Foton): Den Största Musikhögtalaren I Världen, Högtalare För Hemmet Och Diskotek På Ett Batteri, Trådbundna Modeller
Anonim

Stora högtalare - akustiska system för hem och diskotek, batteridrivna och trådbundna modeller - har länge varit ett måste för äkta musikälskare. De väljs av arrangörer av fester och fester, som används vid massevenemang i friluftsformat, festivaler. Den största musikkolumnen kom till och med in i Guinness rekordbok. När du väljer en sådan teknik dyker det alltid upp många frågor som bör redas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Stora musikhögtalare - en bra lösning för hemmabruk och fristående användning när du anordnar utomhusevenemang … Stor akustisk utrustning gör det möjligt att sända ljud i högre kvalitet, ger anständig överföring av låga och höga frekvenser. Kolumner i kapslingar anses vara stora längd eller höjd minst 30 cm . De är vertikala eller horisontellt orienterade, trådbundna och bärbara.

Bild
Bild

Olika sorter

Klassiska musikhögtalare är nästan omöjliga att hitta i moderna bostäder. Akustisk teknik blir mer och mer mångsidig, kombinerad till ett komplex av flera enheter, och istället för en trådbunden anslutning används trådlös kommunikation alltmer. Den traditionella formen håller också på att bli ett minne blott. Batteriteknik kan ha en fyrkantig, rund, cylindrisk form och till och med en komplex fantasidesign.

Bärbara modeller med handtag är inriktade på resor och evenemang. Bakgrundsbelysta batteridrivna högtalare produceras aktivt av kinesiska märken. Sådana modeller med ljus och musik låter dig ha en fest nästan var som helst.

Hemmahögtalare klarar sig inte utan dessa alternativ, men kan vara större för att säkerställa överlägsen musikåtergivning i alla stilar.

Bild
Bild

USB -högtalare

De är beräknade för att ansluta till datorer eller bärbara datorer, netbooks via en USB -port . Kabeln fungerar som en strömkälla och ljudet överförs till högtalarna via en 3,5 mm mini-jack. Sådana kolumner är sällan stora, men i vissa fall kan det vara relevant.

Bild
Bild

Bärbar

Mångsidiga modeller som kan användas även när det inte finns någon strömförsörjning. Det räcker med att ladda det inbyggda uppladdningsbara batteriet i förväg, varefter utrustningen är klar att användas . Ljudsignalen överförs via en minijack-kanal eller via en trådlös kommunikationsmodul, enheten kan också spela musik från kompakta USB-, TF-, microSD-bärare.

Detta är det vanligaste högtalaralternativet idag, som presenteras i olika prisklasser.

Bild
Bild

Blåtand

Trådlösa högtalare används för att överföra data till alla kompatibla enheter med en inbyggd Bluetooth-modul … Detta är praktiskt när du ansluter enheter till ett nätverk, sänder musik från en smartphone, surfplatta. Bara ett minus - batteriet tar upp sin laddning snabbare.

Bild
Bild

Subwoofers

Speciella externa enheter utformade för att återge lågfrekventa ljud. Används inte separat från högtalare. De kan vara fristående eller trådbundna.

Bild
Bild

Det mest kraftfulla systemet i världen

Bland kolumnerna finns rekordhållare. Dessutom tillhandahåller tillverkare ofta integration av sina enheter i ett enda system och skapar därmed verkligt imponerande kombinationer när det gäller effekt och ljudkraft. Bland de enskilda alternativen finns också ledare. Till exempel var historiens mest kraftfulla kolumn Bose vid 4900 W vid 139-145 dB . Det var speciellt utformat för användning på utomhus konsertlokaler.

Det finns också rekord bland akustiska system. Till exempel, i USA, för arméns behov, produceras akustik, bestående av 40 högtalare på 1 kW vardera med förstärkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är en chockvåg på 40 000 watt helt enkelt inte säker för människors hälsa. Det noteras att installationen används som en träningsutrustning för att simulera en strid - sändning av ljud vid en sådan högljuddhet gör det möjligt att förbereda soldater för de verkliga krigsförhållandena.

Bild
Bild

Rekordet bland civila system tillhör JBL, det ingår till och med i Guinness rekordbok . Vänd 4 högtalare med 2 × 8 W högtalare var nätverksanslutna från 1000 enheter, anslutna till 1 källa, fixerade på en speciell cylindrisk ram. Effektiviteten av det trådlösa systemet bekräftades av en DJ -uppsättning som spelades med det. Anslutningen mellan högtalarna utfördes trådlöst av JBL Connect +.

Bild
Bild

Populära modeller

När du köper stora högtalare är det viktigaste valet mellan trådbundna och trådlösa enheter. Klassisk akustik har sina fördelar. Mobila enheter drar nytta av bärbarhet och energioberoende. De bästa modellerna i varje kategori förtjänar särskild uppmärksamhet.

Trådbundet

Yamaha NS-F160

Denna kolumn är speciellt utformad för hemmabiosystem … Modellen kännetecknas av sin eleganta design, tillhör basreflextypen och ger stereoljudöverföring. Tvåvägshögtalaren har en separat anslutning för låga och höga frekvenser, visar en effekt på 50 W och ett frekvensområde på 30-36000 Hz, anslutningen till förstärkaren utförs med en skruvkontakt. Utrustningen väger 19 kg, har mått 21, 8 × 104, 2 × 36, 9 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

JBL Studio 580

Dessa högtalare kännetecknas av högsta ljudkvalitet - klara mids, utmärkt klangreproduktion … Alla dessa punkter, i kombination med den ursprungliga geometrin i modellens fodral, gör den särskilt populär. High-end högtalarsystemet har ett anständigt pris, setet levereras med en subwoofer, modellen tillhör kategorin konsertutrustning. Trevägshögtalaren har en effekt på 1500 W, är utrustad med en linjär och balanserad utgång, detta är en bra lösning för äkta musikälskare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Heco Clean GT 302

Takpelare som också kan placeras på hyllor i hyllkonstruktioner och möbler … De ser snygga ut, har ett träfodral, modernt tekniskt innehåll. Setet innehåller en diskant för att utöka ljudområdet. Systemet fokuserar basen bra, låter bra vid vilken volym som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa tre är inte de billigaste … Faktum är att idag organiserar offentliga evenemang och sanna finsmakare av utmärkt ljud köper trådakustik. För dem är prisfaktorn inte grundläggande, mycket viktigare är kraften och kvaliteten på ljudåtergivning.

Trådlös

LG FJ3

Den största bland moderna bärbara högtalare, designad för utomhusbruk, väl skyddad från alla vädret … Inkluderar ett bekvämt bärhandtag, effektivt basförstärkningssystem, inbyggd display och USB-stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony GTK XB60

Kraftfullt bärbart system kan installeras horisontellt och vertikalt . Setet innehåller belysning för att organisera fester, ett inbyggt Extra Bass-system för förstärkning av lågfrekvent ljud, en mikrofoningång. Högtalaren väger 8 kg, har ett rymligt batteri, är kompatibel med iOS, Android, det finns en USB -port.

Bild
Bild
Bild
Bild

BBK BTA 7000

Kolumn för en flyktig utbrott. Modellen har förbättrad bas, belysning och Bluetooth-modul. Kolonnen är lämplig för att organisera karaokefester, men när det gäller batterikapacitet är den mycket sämre än dyrare motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Den stora högtalaren erbjuder många möjligheter för inomhus- och utomhusbruk. Huvudkriteriet här är just rörlighet-för en utomhusfest, regelbundna uppträdanden på plats, är det värt att överväga främst trådlösa modeller av teknik som inte är beroende av tillgången på en energikälla … Inomhus kan du använda trådbundna högtalare med en mottagare och trådlösa som är anslutna via Wi-Fi eller Bluetooth.

Bild
Bild

Bland de viktiga urvalskriterierna kan också följande noteras

Rummets dimensioner . Kolumner för hem och andra lokaler måste väljas med hänsyn till deras område. Ju större den är, desto större blir akustiken, eftersom ljudets spridning i luften beror exakt på högtalarens dimensioner. Fel val här är farligt eftersom musiken som spelas kommer att förvrängas, förlora kvaliteten på uppspelningen. Alltför stora högtalare sänder ljudet för tråkigt, inte tillräckligt stort - svagt, inte tillräckligt med volym.

Bild
Bild

Kroppsmaterial … För stora högtalare, särskilt hemmahögtalare, är denna faktor ganska viktig. Aluminium överför högfrekventa ljud bra, men ger i allmänhet en större "styvhet" av melodiåtergivning. Trä och MDF - den gyllene medelvägen, de ger en utmärkt överföring av alla nyanser och halvtoner i musik. Plast vid höga och medelstora volymer kan förvränga ljud, och basen är värst av allt.

Bild
Bild

Kolumn typ . Den aktiva behöver inte ytterligare utrustning för att spela ljud; den passiva är ansluten via en förstärkare. Det andra alternativet är billigare, men totalt sett kräver kabelutrustning ibland ganska allvarliga utgifter. Dessutom måste förstärkaren själv väljas mycket noga, med tanke på akustisk utrustnings fokus på att återge lågfrekventa eller högfrekventa ljud.

Bild
Bild

Ljudkvalitet … High-end högtalare lägger stor vikt vid höga frekvenser. I billiga högtalare ligger tonvikten på lågfrekvent ljud. Basen jämnar ut den dåliga uppspelningskvaliteten, men när du spelar komplexa musikaliska kompositioner kommer alla brister att vara uppenbara.

Bild
Bild

Ergonomisk Lätta högtalare med handtag är lätta att bära. För stationära modeller är detta inte så viktigt.

Bild
Bild

Batteri-liv … För aktiva högtalare är detta urvalskriterium särskilt viktigt. Till exempel kan ett 20 000 mAh batteri ge 24 timmars non-stop musikströmning vid maximal volym. Med halva kapaciteten måste du sänka ljudet efter 3-4 timmars användning.

Bild
Bild

Utförandekvalitet … I kolumner för diskotek eller utomhusbruk är enhetens anti-vandalism, förekomsten av ytterligare skydd mot fukt och damm viktigt. Med en IP -klassificering på 65 eller högre är inte regn eller snö rädd för utrustning.

Bild
Bild

Utseende . För en semester, en annan festlig händelse, kan du köpa högtalare med bakgrundsbelysning, lysdioder, som fungerar i olika lägen. Snygga och originella modeller av akustik produceras ofta i en bärbar version, riktad till en ung publik.

Bild
Bild

Med tanke på alla dessa urvalskriterier kan du enkelt hitta de bästa stora högtalarna för ditt hem, disco eller utomhusfest.

Rekommenderad: