Förlängningssladd För Krans: Transparent Silikon Med Plugg Och Förlängningssladd Av PVC För LED -julgransgrans, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Förlängningssladd För Krans: Transparent Silikon Med Plugg Och Förlängningssladd Av PVC För LED -julgransgrans, Andra Typer

Video: Förlängningssladd För Krans: Transparent Silikon Med Plugg Och Förlängningssladd Av PVC För LED -julgransgrans, Andra Typer
Video: Twinkly pre lit Christmas Tree 600 count light purchased at Home Depot 2024, Maj
Förlängningssladd För Krans: Transparent Silikon Med Plugg Och Förlängningssladd Av PVC För LED -julgransgrans, Andra Typer
Förlängningssladd För Krans: Transparent Silikon Med Plugg Och Förlängningssladd Av PVC För LED -julgransgrans, Andra Typer
Anonim

För att göra nyårshelgen ljus och minnesvärd, under nyår och jul har det blivit en trendig trend överallt att dekorera inte bara själva julgranen med LED -kransar, utan också lokalerna. En sådan lysande inredning skapar en festlig stämning och en känsla av en saga för både barn och vuxna. Ofta används upp till 10 nyårskransar i ett rum. När de är påslagna ser de väldigt imponerande ut, men ibland finns det problem med anslutningen till strömförsörjningen. Stationära eluttag är ofta inte tillräckligt för att ansluta ett sådant antal elektriska apparater, och i det här fallet måste du använda en nätförlängning för att komma ur den befintliga.

Bild
Bild

Enhet

En elektrisk förlängningssladd för en krans bör förstås en speciell anordning för elektriska ändamål, med vilken du kan ansluta en elektrisk apparat som ligger på avstånd från ett stationärt eluttag . Som regel är denna anslutning tillfällig och efter avslutad uppgift under semestern demonteras den.

Julgransgirlangerna är utrustade med en elkabel och en kontakt som ansluts till ett uttag. Men längden på en sådan tråd är vanligtvis kort.

Bild
Bild

För att docka kransen med ett uttag används en mellanliggande enhet - en elektrisk förlängningssladd. Dess design kan utrustas med flera uttag samtidigt, placerade i serie efter varandra på en speciell hållare … Denna typ av förlängningssladd gör att du kan ansluta flera strängar eller andra elektriska apparater till strömförsörjningsnätet samtidigt. Som praktiken visar, om det finns många julgransgirlanger i rummet, är det lämpligt att ansluta dem till en enda förlängningssladd utrustad med en nyckel- eller tryckknappsbrytare. Då är det möjligt att slå på och av belysningen i rummet genom att bara trycka på en knapp på en enda elektrisk förlängningssladd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Existera en speciell typ av elektrisk förlängningssladd som används till nyårskransen … Utseendemässigt är den transparent med en kontakt som kan anslutas till ett eluttag eller en vanlig hushållsförlängningssladd, och dess andra del har en adapter som gör det möjligt att använda en sådan förlängningssladd för att ansluta andra julgransljus. Längden på den transparenta strängförlängningen kan vara 3 eller 5 meter. För tillverkning av en sådan anordning används silikonmaterial och PVC. Denna typ av förlängningsenhet kan användas för både vanlig och LED -sträng.

Vanliga hushållsförlängare, förutom en kabel, en kontakt och flera uttag, kan utrustas med speciella säkringar, samt inbyggda automatiska reläbrytare som kopplar bort enheten från elnätet vid kraftiga ökningar i spänningen på elektrisk ström.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett inbyggt överspänningsskydd kan tillhandahållas i utformningen av en hushållsförlängningssladd, som också skyddar elektriska apparater från överbelastning under kraftöverspänningar.

Hushållens elektriska förlängare inkluderar också enheter som är avsedda för utomhusbruk . Kontakten till en sådan förlängningsanordning har ett uttag försänkt i en speciell gummikopp, som på ett tillförlitligt sätt skyddar anslutningen från kontakt med vatten eller kondensat.

Hushållsförlängningssladdar kan användas både i en stadslägenhet och i förortsektorn. Tråden har som regel ett tvärsnitt på 0,5-1,5 kvadratmeter. mm, vilket gör att förlängningsenheten klarar belastningen av den elektriska strömspänningen inom 3,5 kW. Strömlistar kan jordas eller inte. Närvaron av en jordkontakt gör att du kan förhindra situationen med elektriska skador, vilket ofta händer på grund av förekomsten av dolda fel i elektrisk utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga hushållsuttag är ganska lämpliga för en nyårskrans . De kan vara olika i form, antal uttag, längden på den elektriska ledningen, och också vara utrustade med olika typer av pluggar av vissa material. Vissa modeller är utrustade med damm- och fuktskydd, vilket också minskar risken för elektriska stötar när du använder utrustningen.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en förlängningssladd måste du vara uppmärksam på att vilken effekt av elektrisk ström den tål … Det finns alltid sådan information på enhetens förpackning. Tänk inte att i fallet när 16A är skrivet på blocket eller kontakten på förlängningsanordningen, kommer alla 3 meter av ledningen att klara denna elektriska strömspänning. För att kontrollera ingångseffekten har elektriska specialister en formel: för varje 1 kvm. m av tvärsnittet hos ledaren som leder den elektriska strömmen står för 10A. Detta tillvägagångssätt motiverar sig själv, även om det kan finnas små avvikelser från det.

Bild
Bild
Bild
Bild

I processen att välja en pålitlig och högkvalitativ förlängningssladd som kommer att användas för att ansluta en eller flera elektriska julbelysning, du bör uppmärksamma ett antal viktiga punkter.

  • Bestäm den förlängda enhetens längd genom att mäta avståndet från kransens kontakt till eluttaget i nätaggregatet. Lägg sedan till ytterligare 1 m till det erhållna resultatet. Denna lilla men nödvändiga marginal hjälper dig att använda förlängningssladden utan överdriven spänning, vilket betyder att den garanterar din krans mot överhettning och kortslutning, vilket ofta händer vid långvarig användning.
  • Förlängningssladden måste väljas med hänsyn till kraften i nyårets elektriska krans . Om kransen har en effekt på 2,5 kW måste trådens tvärsnitt i förlängningsanordningen vara minst 0,75 kvadratmeter. mm. I det fall då kraften hos den elektriska kransen är 3,5 kW, väljs tvärsnittet av förlängningsanordningens tråd minst 1,5 kvadratmeter. mm.
  • Var uppmärksam på närvaron av jordning . Experter rekommenderar: om nyårskransen har jordning måste förlängningstråden också jordas. Om den elektriska kransen inte har jordning, ska förlängningsanordningen inte heller ha den.
  • För att din förlängningsenhet ska hålla i många år, försök att köpa modeller som är utrustade med silikon- eller gummigafflar . De säkraste är pluggarna, där det inte finns några skruvar för att fästa dem på elkabeln, liksom de modeller som har skydd mot att böja och dra i nätsladden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modernt och pålitligt eluttag måste ha en indikation på dess IP på fodralet - denna märkning indikerar att produkten är resistent mot olika mekaniska eller temperaturpåverkan.

De högsta IP -numren indikerar förlängningsenhetens höga kvalitet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

För att göra det säkert att använda en elektrisk förlängningssladd när du ansluter julgranslampor till den, några enkla regler måste följas.

  • Innan du ansluter kontakten till förlängningsenheten till strömförsörjningen, se till att isoleringen av den elektriska ledningen och kontakten är intakt .
  • Kontrollera genom visuell inspektion, det finns inget vatten eller kondens på höljet och i uttagen . Använd inte en förlängningssladd i närvaro av fukt för att undvika elektriska skador.
  • Innan du ansluter till elnätet, var uppmärksam på att kontakten på den elektriska enheten inte är skadad .… Utför en noggrann visuell inspektion av mekaniska eller termiska skador.
  • Under drift måste kabeln till den elektriska förlängningssladden placeras så att så att människor inte går på den, och du bör också skydda produkten från tillgång till den för små barn och djur … Undvik mekanisk skada på den elektriska ledningen, särskilt när den är strömförande.
  • Slå inte på förlängningsenheten till felaktiga eluttag .
  • Om produktens nätsladd är längre än 30 m, för bekvämlighet och säkerhet du måste använda en speciell spole , på vilken denna elektriska sladd är lindad. Spolen kommer också att vara bekväm för att flytta förlängningsanordningen från ett rum till ett annat.
  • Vid val av nätfilter eller strömförlängning tänk alltid på kraften i den anslutna julkransen .
  • Vid förvaring av en förlängningssladd försök att undvika knäck , knäcker och drar ut sin elektriska ledning. Förvaring av produkten är endast tillåten på en plats som ligger på avstånd från värmeenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa regler hjälper dig att använda din strömkabel för julbelysning under lång tid och utan obehagliga överraskningar.

Kvaliteten på en förlängningsenhet beror till stor del på dess märke och tillverkare . Namnlösa kinesiska produkter säljs till mycket låga priser, men enligt praktiken tappar sådana modeller snabbt sin funktionalitet. Produkter från välkända märken är mycket pålitliga och säkra, även om de kostar en storleksordning mer. Alla delar av en högkvalitativ elektrisk förlängningssladd är väl anpassade till varandra, deras isoleringsintegritet hos elsladden eller andra delar äventyras inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billiga kraftuttag har en plugg, bestående av två halvor, fästa med ett par tre skruvar - säkerheten för en sådan produkt är låg. När det gäller dyra modeller av hög kvalitet, är de i regel alla utrustade med icke-separerbara gjutproppar av dielektriska material. Stora tillverkningsföretag övervakar ständigt kvaliteten på sina elektriska produkter, och deras deklarerade egenskaper för den föreslagna produkten bekräftas av laboratorietester och certifikat.

Rekommenderad: