Hur Tar Man Bort Pluggen Från Väggen? Hur Får Man Ut En Gammal Plugg Och En Trasig Plugg Ur En Kakel Från Väggen?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tar Man Bort Pluggen Från Väggen? Hur Får Man Ut En Gammal Plugg Och En Trasig Plugg Ur En Kakel Från Väggen?

Video: Hur Tar Man Bort Pluggen Från Väggen? Hur Får Man Ut En Gammal Plugg Och En Trasig Plugg Ur En Kakel Från Väggen?
Video: Hur man drar ut en plugg och spacklar hålet 2024, April
Hur Tar Man Bort Pluggen Från Väggen? Hur Får Man Ut En Gammal Plugg Och En Trasig Plugg Ur En Kakel Från Väggen?
Hur Tar Man Bort Pluggen Från Väggen? Hur Får Man Ut En Gammal Plugg Och En Trasig Plugg Ur En Kakel Från Väggen?
Anonim

Under reparationsarbetet går allt inte alltid bra, särskilt med nybörjare, så du måste veta hur du ska bete dig i alla situationer. Mycket ofta måste du hantera det faktum att pluggarna ligger kvar i väggen om deras storlek var felaktig eller om borren är för stor.

För att ta bort pluggen från väggen finns det ett antal knep som hjälper dig att snabbt hantera ett misstag utan att spendera för mycket tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Demonteringsmetoder

Användningen av pluggar är nödvändig för bättre fastsättning av fästelement på vilken yta som helst. Dowels kan ha olika former, storlekar och material, därför är det viktigt att kunna arbeta med dem. Om processen med att installera detta element inte gick enligt planen måste du veta hur du drar ut pluggen ur väggen. Det finns flera anledningar till sådana åtgärder.

  • Behovet av att ta bort pluggen från väggen, om det inte är nödvändigt . Den yttre delen av produkten kan sticka ut på väggarnas plana yta, vilket ser fult ut vid limning av ny tapet.
  • Förbereda väggar för puts och målning , för vilken huvudfaktorn är ytans jämnhet, därför måste alla onödiga tas bort.
  • Använda ett objekt istället för det föregående … Om en bild placerades på väggen kan det krävas en liten plugg för att installera den. När bilden ändras till en modern TV, används mer kraftfulla fästen för fastsättning, så de gamla tas ut.
  • Ändra badrumsdesign , när de gångjärniga hyllorna tas bort, istället för att mer rymliga skåp installeras, och det blir nödvändigt att ta bort allt onödigt från plattorna.
  • När du byter ett träfönster mot ett metall-plast det är nödvändigt att ta bort inte bara delar av produkten, utan också pluggarna som håller karm och fönsterbräda .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anledningarna till att det blir nödvändigt att ta bort pluggar från olika ytor kan vara olika, men oftast är de förknippade med krökning eller brott på produkten.

I vissa fall kan en spik eller självgängande skruv brytas av i pluggen, och om det brutna föremålet inte kan nås, blir detta grunden för att ta bort hela strukturen.

Eftersom proceduren för att ta bort pluggar är ganska vanlig är det viktigt att veta exakt hur man gör. Det finns flera populära tekniker:

  1. hammare av fästelement som sticker ut från väggen;
  2. med hjälp av tång eller nippers som kommer att kunna ta tag i pluggkanten;
  3. smälter kanten av plastdelen, vilket gör att du kan ta bort den eller fördjupa den i väggen;
  4. med hjälp av ett metallrör lika med diametern på pluggen kan du ta bort delen från väggen genom att stoppa röret.
  5. borra en yta nära det fasta föremålet för att lossa det och ta tag i det med trådskärare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på materialet i pluggen och ytan från vilken den tas bort kan handlingssekvensen variera.

Sekvensering

För att ta bort en fast plugg måste du ha vissa verktyg med dig och använda dem korrekt. Användbart för arbete:

  • skruv av rätt storlek eller korkskruv;
  • hammare eller slag;
  • tång, trådskärare eller spikare;
  • ganska vass kniv och mejsel;
  • lödkolv;
  • Bulgariska.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ta bort en träpinne behöver du:

  1. försök att skruva in den i en träprodukt med en självgängande skruv, vilket hjälper till att ta bort hela strukturen;
  2. ett annat alternativ är att dela upp produkten i mindre delar, vilket kan kräva en hammare, kniv eller mejsel;
  3. ta ut de fragment som har brutit av och inte sitter tätt i ytan;
  4. på grund av frånvaron av några av elementen blir det lättare att lossa resterna av träpluggarna och ta bort dem helt.

Efter att väggen har rengjorts från flis kan du spackla och jämna den helt.

Bild
Bild

För att ta bort plastpinnen från väggen behöver du:

  1. välj en självgängande skruv för pluggens dimensioner och skruva in den för att fånga en del av denna del;
  2. om du inte har en självgängande skruv till hands kan du försöka ta en korkskruv och skruva fast den i en plastdel med samma princip;
  3. så snart objektet fångats kan du försiktigt dra det mot dig;
  4. om produkten inte går och sitter tätt kan du vidga hålet nära pluggen så att du kan lossa den och flytta den.

Om det inte var möjligt att ta bort plastdelen eller den självgängande skruven gick sönder under extraktionsprocessen kan du försöka köra in allt i väggen för att spackla ytan och jämna ut den.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att arbeta med metallpluggar bör du använda andra åtgärder:

  1. om kanten sticker ut från väggen , du kan slå den från olika sidor med en hammare för att lossa hela strukturen, vilket kommer att hjälpa en enklare utgång;
  2. om ytan är för hård , och det var inte möjligt att röra om metalldelen, du kan borra flera hål nära den och upprepa den första proceduren;
  3. om båda alternativen inte fungerade , då är det nödvändigt att skära av pluggkanten med en kvarn och kitta detta område.

Om du håller på att köra av pluggdelen av den och basen förblir inuti, är det ingen idé att ta bort den, det är mycket lättare att driva denna del djupare och använda ett annat element.

När du lämnar metalldelar i väggen är det viktigt att komma ihåg att de med tiden kan ge rost på ytan, så du bör ta hand om att dränka ett onödigt föremål så djupt som möjligt.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

För att dra ut en gammal plugg från väggen eller byta ut en som har gått sönder måste du inte bara känna till sekvensen av åtgärder utan också ha rätt verktyg. Det är viktigt att förstå säkerhetsåtgärderna för att utföra dessa åtgärder . Beroende på vilket verktyg du måste hantera måste du använda skyddsanordningar. Med en skruvmejsel och en självgängande skruv är det oftast inga problem, men när du tar bort pluggen ska du vara koncentrerad och inte distraherad för att inte bli skadad.

Bild
Bild

En hammare i skickliga händer är ett effektivt och säkert verktyg, men en amatör och en nybörjare kan ha incidenter . Oftast slår de fingrarna med en hammare, därför är det viktigt att hålla dem borta från hålet med pluggen och inte bli distraherade under arbetet. De farligaste verktygen är ett lödkolv och en slipmaskin. Om du använder ett lödkolv finns det risk för skada om du råkar vidröra huden, dessutom är detta ett elverktyg, därför är det viktigt att följa säkerhetsföreskrifter när du arbetar med det. När du använder en slipmaskin är det lämpligt att bära skyddshandskar samt en mask som skyddar ditt ansikte mot gnistor och små delar som kan flyga isär under arbetet.

Proceduren för att ta bort pluggen är inte en särskilt svår uppgift, men även med den är det nödvändigt att hantera det korrekt och minimera eventuella risker, vilket gör att du snabbt kan slutföra arbetet utan att riskera din hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Under reparationsprocessen kan situationer uppstå som kräver borttagning av pluggen, som ligger i väggen. Om du inte kan skruva in den självgängande skruven inuti på grund av att ett fragment av det gamla finns kvar inuti, kan du använda ett lödkolv. Uppvärmning av verktyget, dess kant berör resten av den självgängande skruven, vilket leder till uppvärmning av hela strukturen och pluggen börjar smälta. När plasten är mjuk kan du ta bort allt från väggen med en tång.

Om ingenting hjälper till att ta bort pluggen från väggen kan du försöka borra ut den. Det är bäst att ta ett stålrör, vars tjocklek kommer att vara så nära pluggen som möjligt . För att borra ut en fast del görs flera snitt, liknande en borr, i slutet av röret med hjälp av en fil. I processen att aktivt vrida röret börjar dess metall värmas upp, vilket gör att den kan passera genom pluggen snabbare, skär av den så mycket som möjligt från insidan och i vissa fall till och med bränna ut den.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika situationer när det är nödvändigt att ta bort en trasig eller dåligt isatt plugg, är det viktigt att följa flera rekommendationer:

  • använd endast material och verktyg av hög kvalitet;
  • välj rätt borr så att deras diameter inte väsentligt överstiger pluggens storlek;
  • arbeta långsamt och samlat för att inte göra misstag.

Om befälhavaren arbetar tryggt och korrekt, kommer procentandelen av hans fel att vara minimal, och i andra fall krävs kunskap om hur man tar bort pluggar och andra objekt som installerats felaktigt.

Rekommenderad: