Film På Bordet: Transparent Skyddande Silikon Och Tjocka PVC -filmer, Flytande Glas För Köksbänkskivor Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Film På Bordet: Transparent Skyddande Silikon Och Tjocka PVC -filmer, Flytande Glas För Köksbänkskivor Och Andra Typer

Video: Film På Bordet: Transparent Skyddande Silikon Och Tjocka PVC -filmer, Flytande Glas För Köksbänkskivor Och Andra Typer
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Film På Bordet: Transparent Skyddande Silikon Och Tjocka PVC -filmer, Flytande Glas För Köksbänkskivor Och Andra Typer
Film På Bordet: Transparent Skyddande Silikon Och Tjocka PVC -filmer, Flytande Glas För Köksbänkskivor Och Andra Typer
Anonim

Fram till nyligen var filmen på bordet associerad med oljedukar i sovjetisk stil - tuffa och inte alltför presentabla i utseende. Dess moderna versioner ser helt annorlunda ut. Genomskinlig skyddande silikon och tjocka PVC -filmer, "flytande glas" för köksbänkskivor och andra typer av sådana beläggningar gör att du kan behålla en ömtålig, instabil yta.

Bild
Bild

Särdrag

Skyddsfolier för bord har blivit särskilt populära sedan öppna möbeldesigner blev på modet .… På en transparent glasmodul eller en polerad stång, slät keramik, lämnar även koppar märkbara märken, för att inte tala om repor som lätt uppstår på sådana ytor. För att inte offra estetiken, i länderna i Asien, där sådana beläggningar är särskilt populära, kom de med speciella oansenliga överlägg för att skydda mot skador.

De kan ersätta duken med ett dekorativt lock . Men mycket oftare används helt transparenta alternativ, lämpliga för både ett skrivbord och glas i matsalen, vardagsrummet. I de flesta länder i världen kallas överlägg på bordsskivan spjälsängar. De är blanka och matta, har olika former och tjocklekar och skyddar ytan helt från eventuella mekaniska eller termiska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag säljs filmen på bordet oftast under namnet "flytande glas". Vi listar alla egenskaper hos detta material.

  1. Smygande … Överlägget överlappar inte bordets yta om du vill bevara strukturen och mönstret på dess yta.
  2. Skyddsfunktioner … Beläggningen förhindrar blekning under påverkan av ultraviolett strålning (filmen i sig blir inte gul på grund av tillsatsen av blått pigment). Dessutom skyddar det mot inträngning av aktiva färgämnen, fukt och kemikalier i materialets struktur.
  3. Värmebeständighet … Det finns inga spår av kokplattor, koppar eller andra rätter på bordet. Du kan orädd sätta en vattenkokare, en kastrull.
  4. Mångsidighet … I köket kan en sådan film användas för att skydda arbetsytorna, på kontoret - ett skrivbord. Beläggningen är oumbärlig för transparenta, polerade, lackerade släta material som lätt tappar sitt utseende. När man lägger på en spånskiva är det möjligt att minska risken för fuktträngning i sömmarna.
  5. Funktionalitet … Under filmen på skrivbordet kan du lagra viktiga anteckningar, telefonnummer på klistermärken. Om du vill dekorera interiören på ett originellt sätt kan du göra ett collage av foton på bänkskivan och sedan täcka den med skyddande "flytande glas".
  6. Enkel rengöring … Det räcker att torka av materialet med en fuktig svamp eller trasa - du behöver inte använda aggressiva kemiska medel för rengöring.
  7. Passformens täthet . På släta ytor ligger materialet alltid tätt, utan att skifta. Men om du lägger en sådan beläggning på ett vanligt polerat trä, andra grova material, kommer kontaktförmågan att minska märkbart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av sådana beläggningar används allergivänliga material (silikon, PVC), vilket garanterar fullständig säkerhet under användning … Filmen rullas lätt till en rulle under lagring eller transport, den är inte rädd för sprickor och veck.

Det har också sina nackdelar. Till exempel lågt motstånd mot vassa föremål, källor till öppen eld. Lägg filmen försiktigt och undvik luftbubblor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

En gång i tiden var bordsskivor gjorda av äkta läder; idag används fler högteknologiska material för detta. Alla befintliga alternativ är värda att överväga mer detaljerat.

Bild
Bild

PVC

Klassisk film eller oljeduk, skuren för att passa bordet . Stora föremål kan staplas ovanpå en textilduk och skyddar den från smuts och skador. Detta alternativ inte för stark, men lätt att lägga och klippa , passar bra till de angivna dimensionella och geometriska egenskaperna.

Filmer är tunnare än andra alternativ (silikon eller "flytande glas"), ofta dekorerade med mönster eller färgtryck, de mest olika i design och textur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjukt glas

Detta är inte en flytande beläggning, utan ett slags överlägg, kännetecknat av betydande tjocklek och tät vidhäftning till ytan av släta material . "Mjukt glas" är lämpligt för mosaik, laminerat, glas, träpolerade ytor. Sådana foder är gjorda av transparent PVC, ursprungligen etablerades produktionen i Sydkorea. Ett särdrag hos sådana filmer är ytlaminering, vilket ger den glans och styrka. Beläggningen har hög flexibilitet och elasticitet, lämpar sig inte för skärning med kniv och andra verktyg och produceras omedelbart gjuten för vissa storlekar och konfigurationer av bord.

Egenskaperna för "mjukt glas" är följande:

  • graden av transparens är 98%;
  • hårdhet - 37;
  • hög motståndskraft mot UV -strålning;
  • överensstämmelse med livsmedelsstandard;
  • säkerhet - det finns inga tungmetaller, farliga kemiska föroreningar i kompositionen;
  • värmebeständighet i intervallet från -20 till +80 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av sin storlek är filmer av denna typ tjocka - 2, 2 mm , används för att skydda skriv-, arbets-, laboratoriebord. Genomsnitt har en indikator 1,8 mm , kan användas på skolbänkar, i rum för barns kreativitet, i köksutrymmet. Den tunnaste filmen - 1,2 mm , lämplig för att skydda ytor med minimal mekanisk belastning: fönsterbrädor, byråer, barnbord för matning.

Under drift kan materialet krympa, tappa genomskinligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hårda kuddar

En sådan film liknar visuellt glas eller plexiglas . - den är tjock, oflexibel och tjänar till att permanent skydda de mest sårbara ytorna. Varianter av denna typ anses vara kommersiella och produceras för kontor, klassrum, matsalar och andra cateringanläggningar. Om hygienkraven är uppfyllda kan de användas i köket. För tillverkning används ett speciellt material - monokarbonat, som behåller transparens under lång tid.

Stela foder har andra egenskaper: de är hållbara, inte rädda för direkta slag, mekanisk rengöring, kontakt med knivar och vassa föremål . Hög temperaturbeständighet gör att de kan komma i kontakt med heta föremål.

Denna beläggning kan skydda köksbänkskivor av spånskiva eller mjuk plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Silikon

Produkter av hygienisk och flexibel silikon efterfrågas inom många verksamhetsområden . Ogenomskinliga och transparenta foder från den används för lödning, arbete med kemikalier och uppvärmningsanordningar, de skyddar bord i medicinska laboratorier. I vardagen används oftast silikonprodukter med en färglös struktur.

Perfekt för glas och andra designerbord, de ökar deras hållbarhet - materialet mjukar chockbelastningar som kan skada en ömtålig bas. Silikon kombineras bra med plast- och stenytor, laminering, gör sådana material bekvämare att använda vid taktil kontakt och minskar halka.

Silikondynor är inte bara transparenta. Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av sådana produkter i färg, inklusive de med originaltryck . Dessutom är speciella skyddselement för hörnen gjorda av silikon, som mjukar upp slag, som fungerar som en booster om det finns små barn i huset.

Detta material är miljövänligt, motståndskraftigt mot rivning och andra skador, tål betydande driftsbelastning, värme och töjning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland funktionerna i silikonfilmer för bord är:

  • hygien, enkel rengöring;
  • användbarhet;
  • mångsidighet;
  • elasticitet;
  • täthet mot ytor med olika strukturer;
  • ljudlöshet - det finns inga gnisslar och prassel när föremål flyttas;
  • kemisk resistans;
  • ingen glidande effekt.

Alla dessa egenskaper gör materialet populärt. Men de flesta överlägg är små.

Storformade silikonfilmer för kök och matbord är betydligt dyrare än PVC-produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande

Opaka permanenta bänkskivor skiljer sig märkbart från andra sorter. De har en tunn lamineringsfilm ovanpå och ett tryck appliceras under den antingen genom tryckning eller i form av ett substrat. Den nedre delen är täckt med en skyddande kudde av vaxpapper, under vilket det finns ett självhäftande lager som håller fast produkten på bordet. Dessa foder anses vara permanenta och är svåra att ta bort efter användning.

De utför snarare en dekorativ funktion, vilket kräver noggrann inriktning av basen och noggrann limning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Det finns flera typer av överlägg i form. Oftast är detta standardprodukter eller alternativ i rullar som du kan klippa ut själv och ta bort överskottet.

  1. Runda … För bord på kaféer, samt inredningskaffe och tidningsalternativ. Storleksintervallet varierar från 60 till 130 cm i diameter.
  2. Oval … För vanliga matbord. Parametrarna beräknas för de bredaste och längsta delarna, du kan köpa en produkt med något större format och sedan trimma den.
  3. Fyrkant … Kompakta produkter för studie- och kontorsbord. De minskar ofta i storlek och används tillfälligt. Populära storlekar: 45 × 45 cm, 60 × 60 cm, 70 × 70 cm.
  4. Rektangulär … De vanligaste används för att skydda köks- och matbord, fönsterbrädor och arbetsytor. Storlekar är standardiserade - oftast är de 70 × 120, 70 × 130, 70 × 140 cm, men det finns också andra alternativ.

Dessa är de viktigaste formerna och storlekarna på moderna bordsfilmer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Färgschemat och dekorativ design av filmer för bord, oavsett material för tillverkning, är mycket olika . Den mest populära är den transparenta skyddsfilmen, som är praktisk och lätt att använda. Den är mångsidig, väl lämpad för bord med en uttalad konsistens av sten, trä eller prydnad. I detta fall kommer materialets skönhet att bevaras och ytan skyddas från skador.

Denna fastighet är också värdefull för kontorsbänkskivor - instruktioner för personal eller viktiga anteckningar för informationsutbyte mellan anställda kan läggas under filmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra typer av dekorativa överlägg är också populära

  1. Mönstrad … Det är en transparent film med monokroma grafiska mönster. Sådana produkter har stor uttrycksfullhet och visuell attraktivitet; de ser bra ut på köksbord med monokromatisk laminering eller plast som finish.
  2. Matt … De är transparenta och färgade och har ofta en uttalad granulär struktur. Sådana material har sina fördelar och nackdelar. Till exempel kommer en färgad silikonplatta att vara användbar för att skydda ytan när ett barn arbetar med hantverk, färger, ett tyg eller en brännare. Lätta PVC -filmer av denna typ döljer mindre ytfel på ett gammalt kök eller en bänkskiva.
  3. Med tryck … Sådana filmer anses vara dekorativa, de kan innehålla nästan vilken bild som helst: från romantiska landskap till koppar kaffe. För barn i skolåldern kan du hitta överlägg med formler, exempel, kartor eller andra användbara utskrifter.
  4. Genomskinlig färgad … Lämplig för inredning och för att organisera kreativt arbete. Filmerna ser ljusa ut, är lätta och kan lätt tas bort för förvaring om det behövs. Du kan hitta både glansiga och korniga sorter.

Dessa är de huvudsakliga mönster som används för att göra bordsfilmer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Filmer av typen "flytande glas" produceras av många kända tillverkare. Bland dem DeVetro - dess produkter tillhör premiumklassen, är kända för sin styrka och hållbarhet, de är de mest motståndskraftiga mot mekaniska skador. Produkter Silikon mindre hållbar, svår att underhålla, inte alltför motståndskraftig mot mekaniska skador. Decosave - "flytande glas" för dekorativa ändamål, trots sin ganska höga tjocklek, är filmen snarare orienterad för kontorsbruk.

Bland tillverkarna av PVC- och silikonprodukter är erkända ledare IKEA, Mevia, Ofiston, Modern . Var och en av dessa företag har sina egna produktlinjer för hem och kontor; uppdaterade samlingar släpps regelbundet.

Rekommenderad: