DIY Hydraulisk Press Från En Domkraft: Ritningar Och Mått. Hur Gör Man En Garagepress Med En Inverterad Domkraft Själv?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Hydraulisk Press Från En Domkraft: Ritningar Och Mått. Hur Gör Man En Garagepress Med En Inverterad Domkraft Själv?

Video: DIY Hydraulisk Press Från En Domkraft: Ritningar Och Mått. Hur Gör Man En Garagepress Med En Inverterad Domkraft Själv?
Video: ELECTRIC Hydraulic Press DIY 2024, April
DIY Hydraulisk Press Från En Domkraft: Ritningar Och Mått. Hur Gör Man En Garagepress Med En Inverterad Domkraft Själv?
DIY Hydraulisk Press Från En Domkraft: Ritningar Och Mått. Hur Gör Man En Garagepress Med En Inverterad Domkraft Själv?
Anonim

En hydraulisk press, precis som en mekanisk press, tillåter utan stora förluster att överföra kraften som appliceras av en person eller av en elmotor till arbetsstycket som måste plattas ut … Verktygets tillämpning är varierad - från att räta ut remsor och plåtar till att pressa till exempel stora ytor som ska limas som inte kan komprimeras med vanliga klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Om du kom fram till att du definitivt behöver en press - åtminstone en liten - för att till exempel räta ut eller krossa något platt i en pannkaka, så är den första mekanismen som jag tänkte på Detta är en hydraulisk domkraft som används för att höja bilens chassi för att byta hjul, demontera och byta ut delar av bromsbelägg, komma nära drivaxeln i fältet etc.

Industripressar, till priser för 2021, börjar med priser på tiotusentals rubel: sådan utrustning fungerar med mycket vikt och anständig kraft (tryck) - från 10 atmosfärer vid en specifik punkt i de komprimerade planen. En handpress baserad på en domkraft gör det möjligt att använda en vätska, till exempel växelolja eller bromsolja, för att nästan utan förlust överföra kraften som verkar på de arbetsstycken som bearbetas, vilket kräver kraftig kompression över hela sitt område.

En låg förlustnivå är förknippad med vätskans oförmåga att komprimera - till skillnad från gas, vars volym minskar upp till flera gånger, kommer vätskan att tränga igenom genom ett tätt tillslutet kärl (kapsel) än att dra ihop sig med minst 5%. Samma effekt används i bromssystemet för bilar.

Bild
Bild

För tillverkning av en press behöver du, förutom en domkraft:

  • svetsomvandlare och elektroder;
  • slipning och skärning, slipskivor;
  • bågsåg för stål;
  • kanal med 8 mm väggar - 4 m sektion;
  • professionellt rör av fyrkantig sektion;
  • hörn 5 * 5 cm (5 mm stål);
  • en remsa av stål 1 cm tjock;
  • ett rörstycke 1, 5 cm med lämplig diameter för domstången;
  • en bit stålplåt 1 cm tjock - med en yta på 25 * 10 cm;
  • fjäder med tillräcklig tjocklek på den vridna stången (kraft) för att stödja pressen.

Efter att ha förberett nödvändiga material och verktyg fortsätter du med själva monteringsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Gör följande för att göra en hydraulisk press (för ett garage) från en domkraft

Med hänvisning till måtten på ritningen , markera och skär arbetsstyckena i komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkra delarna med klämmor före svetsning - för några av dem är rektangulärt arrangemang extremt viktigt.

Bild
Bild

Svetsa sektionerna av profiler och rör med varandra och fäst dem med sidokanter och kanter … Svets sömmarna på alla sidor. Annars kan pressen spricka var som helst - för varje kvadratcentimeter av arbetsstycket väger den ofta från tiotals till hundratals kilo. I det här fallet bör strukturens styvhet vara tvåfaldig, eller bättre med en trefaldig marginal, först då kommer pressen att tjäna i ett antal år.

Bild
Bild

Efter montering av pressplattformen monteras bottenstoppet och de vertikala delarna . Ett professionellt rör används för dem. Arbetsstyckenas längd och domkraftens höjd på plats är desamma - förutsatt att stången på enheten höjs (förlängs) till maximal höjd. Ytterligare marginal längs de vertikala stagarnas längd väljs beroende på tjockleken på stoppet som tas bort. Det nedre stödet är en bit av ett professionellt rör som sammanfaller i längd med stödplattformen.

Bild
Bild

Svetsa de monterade komponenterna till en enda helhet . Innan du svetsar, dubbelkontrollera det sammansatta systemets fyrkant - den minsta avfasningen leder omedelbart till en märkbar minskning av enhetens livslängd. För större tillförlitlighet, svetsa de diagonala distanserna - i en vinkel på 45 grader i ramens hörn.

Bild
Bild

Därefter placeras ett avtagbart stopp . Han rör sig vertikalt i guiderna och klämmer fast de arbetsstycken som bearbetats på pressen. Den är monterad från flera stålplåtar monterade och svetsade från alla fyra ribborna till varandra. De ska röra sig fritt längs guiderna, samtidigt som de inte lossnar, inte flyttas horisontellt i olika riktningar. Tyngden i sig är bultad till huvuddelen av domkraften. Själva styrningarna är skruvade på samma anslutningar - deras längd är 10 cm längre än stoppets längd.

Bild
Bild

Svetsa ett 1,5 cm rörstycke i mitten av baksidan av stödplattan . Som ett resultat kommer detta element att inverteras. Denna trim fixerar jackstiftet i mitten.

Bild
Bild

För att spontant återföra domkraften till sitt ursprungliga tillstånd (redo för en ny arbetscykel), installera fjädrarna på lika avstånd från stångrörelsens mittaxel och placerade mittemot varandra … De är placerade mellan stödplattformen och stoppet. Vid den högsta ansträngningen, vid vilken arbetsstyckena komprimeras, kommer fjädrarna att förlängas så mycket som möjligt, och när presstrycket avlägsnas kommer stoppet att återgå till sitt ursprungliga läge.

Bild
Bild

När du har slutfört huvudmonteringssteget installerar du uttaget i pressen … Flytta stoppet nedåt så att domkraften passar in i utrymmet som är avsett för den och är redo att användas. Jackpinnens ände ska fästas i rörskärningen fäst vid stödplattformens bottenyta. Fäst domkraften med det avtagbara stoppet med hjälp av bultade anslutningar.

Bild
Bild

Pressen är redo att gå.

Ta bort eventuell rost och måla enheten (utom resestaven) med primeremalj.

Ytterligare inställningar

En hemmagjord press behöver en kortare sträcka som går fram och tillbaka på resestiftet. Som ett resultat är behandlingen av ämnen på en sådan press mycket snabbare. Detta kan göras på tre sätt.

  • En sektion av ett professionellt rör placeras på verktygets statiska stopp - löstagbar eller svetsad.
  • Ett justerbart nedre stopp är installerat … Den fästs vid sidostagarna genom att bulta på flera punkter.
  • Plattor av stål placeras på plattformen, som fungerar som ett städ … De är också gjorda i form av ett typinställningssats eller svetsade på platsen genom att placera dem horisontellt och slipa ut de utskjutande avsikten av misstag under svetsfogarna.

Som ett resultat får du en press som är inställd för de specifika styva kraven för stångens slag.

Rekommenderad: