Hur Luftar Man En Hydraulisk Domkraft? Gör-det-själv-pumpning Av En Rullande Domkraft Och En Flaska

Innehållsförteckning:

Video: Hur Luftar Man En Hydraulisk Domkraft? Gör-det-själv-pumpning Av En Rullande Domkraft Och En Flaska

Video: Hur Luftar Man En Hydraulisk Domkraft? Gör-det-själv-pumpning Av En Rullande Domkraft Och En Flaska
Video: How hydraulic jack work 2024, Maj
Hur Luftar Man En Hydraulisk Domkraft? Gör-det-själv-pumpning Av En Rullande Domkraft Och En Flaska
Hur Luftar Man En Hydraulisk Domkraft? Gör-det-själv-pumpning Av En Rullande Domkraft Och En Flaska
Anonim

Enligt aktuell statistik ökar antalet bilister som gör ett val till förmån för hydrauliska lyftanordningar ständigt. Detta beror främst på den maximala enkelheten i konstruktionen och den direkta driften av sådan utrustning. Men det kräver också kompetent vård och regelbundet underhåll. Det är därför du bör veta hur man korrekt pumpar en hydraulisk domkraft utan att kontakta specialister.

Bild
Bild

När exakt pumpning behövs

Det är viktigt att komma ihåg att livslängden för verktyg och utrustning utan underhåll är begränsad, och hydrauliska uttag är inget undantag. Å ena sidan klassificeras dessa enheter som de mest pålitliga och hållbara, och de kräver regelbundet underhåll. Oftast måste användarna hantera störningar som påverkar trycket inuti cylindrarna.

Bild
Bild

Som ett resultat av sådana problem minskar höjden på stånglyften avsevärt, liksom förmågan att hålla lasten . Samtidigt kan utrustningens prestanda minska både gradvis och kraftigt. I sådana situationer kan ett av de effektiva sätten att lösa problemet vara att pumpa ut domkraften, under vilken det kommer att bli nödvändigt att slänga ut luft från systemet och fylla på tillförseln av arbetsvätska.

För att eliminera eventuella fel så snabbt som möjligt måste du först fastställa dess orsaker . Tidig och korrekt identifiering av mekanismens sårbarhet hjälper till att snabbt återställa dess prestanda.

Bild
Bild

Det är ingen hemlighet att det är oljan som fungerar som arbetsvätska i alla hydrauliska anordningar som är ansvariga för att skapa det tryck som krävs för att lyfta och säkra laster. Baserat på detta kan vi dra slutsatsen att de flesta problemen är förknippade med det. Luftning av systemet leder till följande problem:

  • minskning av stavens arbetslängd;
  • utseendet på fjäderdämpning av stoppet vid minsta belastning;
  • betydande avmattning av uppgången;
  • minska lyftkapaciteten för domkraften.
Bild
Bild

I överväldigande majoritet av fallen uppträder luft i hydraulcylindrar på grund av en minskning av mängden arbetsvätska. Om omkopplingsventilen vrids för långt kan olja helt enkelt läcka ut om domkraften lutar.

Bild
Bild

Det är värt att överväga att även med korrekt transport i sådana fall minskar vätskans volym över tiden. Det är därför det rekommenderas att hela tiden övervaka positionen för den angivna ventilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan luftkälla kan vara en skadad, sliten eller felaktigt installerad hydraulisk pumpkolvs o-ring. När domkraften används horisontellt och upp och ner kan kammaren gradvis fyllas med luft . I sådana situationer kan mängden olja i den andra behållaren förbli normal.

Bild
Bild

Oftast är källan till alla problem luftigheten i cylindrarna i den hydrauliska domkraften och förlusten av täthet hos enskilda element i lyftutrustningens struktur. Men i praktiken måste man också hantera fel på backventiler . På grund av det faktum att låskulan, stödd av en fjäder, slås av, upphör arbetsvätskan att samlas i den önskade kammaren. I sådana situationer, innan du pumpar domkraften, måste du demontera den helt och byta ut de skadade elementen. Det kommer att bli mer rationellt att anförtro utförandet av sådant arbete till de erfarna specialisterna på servicecentret.

Bild
Bild

Instruktioner

Inledningsvis är det värt att bestämma vad exakt menas med "pumpning" i förhållande till moderna lyftmekanismer. Detta är en uppsättning åtgärder som syftar till att förskjuta luft från hydraulcylindrar . I detta fall reduceras hela processen till pumpning av arbetsvätskan med en pump. Detta är vad som blev den avgörande faktorn i utseendet på procedurens namn, vilket är en av de viktigaste punkterna vid underhåll av lyftanordningar.

Samtidigt är det värt att notera att det är möjligt att bli av med luft i domkraftssystemet utan att använda den nämnda pumpen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De som har till sitt förfogande en gammal hydraulisk domkraft eller en relativt ny modell av modern lyftutrustning med tydliga tecken på luftighet måste veta hur man snabbt hanterar ett sådant problem. En stor mängd relevant information kan nu hittas på nätet .… Först och främst bör det noteras att för att effektivt återställa enhetens prestanda behöver du ett standardverktygsarsenal, liksom cirka 300 ml vanlig mineralolja eller en speciell vätska för hydraulsystem.

Bild
Bild

För att effektivt pumpa flaskhydraulikdonet måste du utföra följande steg

  1. Först och främst är det nödvändigt att hitta ett påfyllningshål som är tätt så tätt som möjligt med en gummipropp. I de flesta fall ligger den högst upp på enheten. Med hänsyn till designfunktionerna hos olika modeller kan kontakten infällas i kroppen eller skjuta ut ovanför den.
  2. Öppna oljefyllningshålet genom att försiktigt dra ut kontakten för att undvika att skada den.
  3. Töm av all arbetsvätska helt. Det är värt att överväga att denna åtgärd är relevant i de fall då det är nödvändigt att underhålla en gammal hydraulisk domkraft, som har drivits aktivt under lång tid utan underhåll. För att ta bort den återstående oljan helt, skruva av bypassventilen och sänk kolven hela vägen.
  4. Spola cylindrarna med speciella vätskor, samt fotogen eller olja, som fylls på efteråt. För att göra detta är det nödvändigt att hälla spolmedlet genom det ovannämnda hålet genom att pumpa för att höja kolven till den högsta punkten och sedan öppna ventilen och sänka spindeln till stoppet. Denna procedur måste upprepas flera gånger.
  5. Fyll hydraulcylindern med olja genom att placera flaskjacket i sitt arbete, det vill säga vertikalt läge. Erfarna användare och experter rekommenderar att du använder en spruta när du gör detta.
  6. Efter att behållaren är fylld till maxnivån, spänns bypassventilen hela vägen. I nästa steg, med upp- / nedrörelser, lyfts anordningens kolv till stoppet.
  7. Efter det är det nödvändigt att skruva loss ventilen något och sänka kolven manuellt med påfyllningshålet öppet. Denna sekvens av åtgärder upprepas flera gånger.
  8. Om den beskrivna algoritmen inte leder till önskat resultat och luft finns kvar i systemet kan du vrida avstängningsventilen flera varv, höja kolven manuellt och sänka den kraftigt. I detta fall är användning av en pump utesluten. Sådana manipulationer upprepas flera gånger, och med varje tillvägagångssätt minskar längden till vilken skaftet sträcker sig med 1 cm. Som regel gör sådana drastiska åtgärder att du snabbt kan bli av med luft i hydraulsystemet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hydrauliska hissar av lyftkännetecken kännetecknas först och främst av ökad lyftkapacitet . I detta fall beror huvudprestationsindikatorn direkt på systemets täthet och trycket som skapas i arbetskamrarna. För att bibehålla den fulla prestandan hos rullande modeller måste de pumpas regelbundet.

Bild
Bild

Föroreningar och luftinträngning kan vara en källa till problem med denna kategori av hydrauliska uttag. Det finns flera sätt att åtgärda situationen. Det första alternativet för pumpning av rullande utrustning innebär följande steg:

  1. öppna oljepåfyllningspluggen;
  2. skruva loss överströmningsventilen;
  3. pumpa arbetscylindern med snabba rörelser;
  4. skruva in ventilen helt och stäng påfyllningshålet ordentligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr kan manipulationerna som beskrivs ovan i vissa situationer inte helt pressa ut luften från hydraulsystemet. Samtidigt är många intresserade av hur man identifierar dess kvarlevor i domkraftens cylindrar.

Det bör noteras att luften säkert kommer att visa sig under lyftmekanismens funktion. Dess närvaro kommer att bevisas av dålig funktion av enheten eller dess fullständiga fel.

Bild
Bild

I sådana fall måste du hitta en avstängningsnål, som är en integrerad del av utformningen av alla moderna glidande hydrauliska domkraft . Det visar sig 2-3 varv, varefter i manuellt läge ska kolven förlängas flera gånger till stoppet och återgå till sitt ursprungliga läge. Som ett resultat av sådana manipulationer, som i situationen med flaskmodeller av utrustning, kommer luften att pressas helt ur systemet.

Bild
Bild

Rekommendationer

Det är välkänt att garantin för långsiktig och fullvärdig funktion av någon mekanism, oavsett dess syfte, är kompetent drift och snabb service av hög kvalitet. Det är därför bilister rekommenderas att veta hur man korrekt pumpar en bilhydraulisk domkraft med egna händer. Detta kommer att maximera utrustningens livslängd och säkerställa arbetssäkerheten vid användning.

Bild
Bild

Driftsreglerna för hydrauliska uttag, inklusive säkerhetsåtgärder, utvecklas med hänsyn till mångårig erfarenhet av verktygstillverkare. Det är nödvändigt att uppmärksamma följande viktiga punkter:

  • Ofta överbelastningar och lyft till maximala höjder leder till oundviklig utrustningsfel. Krökning av stammen leder oundvikligen till luftgenomträngning, och pumpning i sådana fall kommer att vara värdelös.
  • Själva domkraften måste installeras på en hård, så plan yta som möjligt. Liknande krav gäller för stopppunkten på det förhöjda fordonet eller annan last.
  • Vid nedstigning är det nödvändigt att smidigt skruva loss förbikopplingsventilen exakt ett varv, annars rör sig arbetsvätskan för snabbt mellan facken, vilket leder till att lasten lossnar i ryck och ökar också risken för luftburet luft.
  • Korrekt transport av hissen hjälper till att förhindra behovet av pumpning. Flaskjack och rombuttag ska transporteras i upprätt läge och med en upprullningsstruktur i horisontellt läge.
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt skötsel av enhetens rörliga delar. Detta innebär först och främst att eliminera risken för korrosion på spegelytor, vilket påverkar utrustningens prestanda negativt.
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att pumpning av hydrauliska uttag också är en förebyggande åtgärd . Det hjälper ofta till att förhindra allvarliga haverier och undviker följaktligen dyra reparationer eller köp av en ny hiss. Det betyder att det rekommenderas att pumpa ut donen regelbundet. I detta fall bestäms frekvensen och antalet pumpar av intensiteten för användning av domkraften.

Bild
Bild

Så vid servicestationen upprepas ett liknande förfarande minst varje månad. Med ett garage, sällsynt drift, kommer det att räcka med att pumpa det flera gånger om året. Oplanerat underhåll kan krävas i följande fall:

  • Förekomsten av en stor mängd främmande partiklar i vätskan. Sådana föroreningar kan avsevärt minska effektiviteten hos uttag.
  • Bildandet av bubblor, vilket indikerar en kränkning av det hydrauliska systemets täthet och luftighet.
  • Drastisk och betydande minskning av arbetsförmågan. Så snart utrustningen slutar lyfta de vikter som deklareras av tillverkaren bör cylindrarna pumpas.
Bild
Bild

Många moderna uttag är konstruerade i ett stycke . Det betyder att det inte alltid är möjligt att skottskala enheten. I sådana situationer skulle pumpning av mekanismen vara den bästa lösningen.

Rekommenderad: