Rullkraftreparation: Reservdelar Och Reparationssats För Hydraulisk Domkraftsreparation. Hur Reparerar Man Det Med Egna Händer Om Det Droppar?

Innehållsförteckning:

Video: Rullkraftreparation: Reservdelar Och Reparationssats För Hydraulisk Domkraftsreparation. Hur Reparerar Man Det Med Egna Händer Om Det Droppar?

Video: Rullkraftreparation: Reservdelar Och Reparationssats För Hydraulisk Domkraftsreparation. Hur Reparerar Man Det Med Egna Händer Om Det Droppar?
Video: Carwise floor jack 2,5 ton with speed lift 2024, Maj
Rullkraftreparation: Reservdelar Och Reparationssats För Hydraulisk Domkraftsreparation. Hur Reparerar Man Det Med Egna Händer Om Det Droppar?
Rullkraftreparation: Reservdelar Och Reparationssats För Hydraulisk Domkraftsreparation. Hur Reparerar Man Det Med Egna Händer Om Det Droppar?
Anonim

Rullknektar kännetecknas av användarvänlighet, imponerande lastkapacitet, smidiga lyft och löpning. Perfekt för användning som bilhissar både i specialiserade servicestationer och i personliga garage. Många bilägare lyckas dessutom göra en sådan assistent på egen hand för att kunna njuta av alla dess fördelar för mindre pengar. Idag kommer vi att överväga de troliga felfunktionerna hos hydrauliska uttag av rulltyp och ta reda på hur vi fixar dem med egna händer.

Bild
Bild

Möjliga störningar och deras orsaker

Hydrauliska uttag förlorar sällan sin funktionalitet grundligt, främst är problemet i ventilerna, brist på arbetsvätska (olja) eller förorening. Ändå kan alla enheter i driftsfasen misslyckas.

Innan du går vidare till reparationsfrågorna bör du fastställa de troliga störningarna och de faktorer som kan orsaka dem.

Bild
Bild

Så bland de vanligaste är följande störningar:

  • absolut förlust av enhetens funktionalitet , vilket kommer till uttryck i det faktum att det inte är möjligt att höja eller sänka huvudkolven (arbetsstången);
  • felaktigt arbete (vanligtvis en liten kil) i processen att lyfta;
  • spontan sänka enheten under belastningen;
  • jack dropp - delvis eller helt utflöde av arbetsvätskan (olja).
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

För att reparera domkraften behöver du vissa verktyg och material:

  • skiftnycklar;
  • tank för mottagning av tömd olja;
  • specialiserad vätska för spolning (fotogen eller bensin är tillåten);
  • arbetsvätska - olja.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan reparationsarbete kan du i förväg köpa ett reparationssats för en glidande hydraulisk domkraft. Vanligtvis inkluderar detta kolv- och kolvtätningar.

Bild
Bild

Hur fixar jag en jack?

Självklart kan du reparera hydrauldonet själv. Endast för detta behöver du köpa ett reparationssats eller separata delar, baserat på vad som exakt gick sönder. Som regel blir olika packningar oanvändbara, vilket resulterar i att arbetsvätskan börjar läcka ut. En lämplig reparationssats krävs för reparation.

Under några omständigheter du måste demontera strukturen och tömma arbetsvätskan från den … Detta måste göras försiktigt och arbetsvätskan måste tappas ut i en tidigare förberedd behållare.

Bild
Bild

Det är knappast lämpligt för sekundärt bruk, det är lämpligt att ersätta det med en ny.

Du hittar oljekvaliteten i enhetshandboken. I huvudsak är dock en konventionell motor (till exempel märke 5W-40) eller arbetsvätska för hydraulsystem lämpliga. Det förstör inte gummi, skadar inte arbetskolvens yta, har en genomsnittlig densitet och är säker för människor.

Bild
Bild

Det finns specialiserade reparationssatser - hydrauliska jackreparationssatser - för varje individuell modifiering av rullanordningen. De innehåller redan alla lämpliga gummipackningar och alla typer av förbrukningsbara reservdelar (baserat på en specifik modifiering). Försök att inte köpa för billiga och dyra produkter, det bästa alternativet är att köpa en produkt från mellanklassen.

Bild
Bild

Efter det är det nödvändigt att demontera och ta bort kolvarna och undersöka deras yta med avseende på förekomst av rost. Om korrosion eller kontaminering upptäcks måste de kasseras noggrant. Tillsammans med föroreningar och korrosion slängs spillolja också. Du kan använda specialiserade rengöringsmedel för detta (dieselbränsle, bensin, sprit, lösningsmedel, etc.).

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att inspektera stamkonfigurationen . I händelse av att den är böjd är den troligtvis olämplig för rekonstruktion. I en sådan situation måste du antingen köpa en ny kolv (som kan bli en hake, eftersom det praktiskt taget inte finns några sådana grundkomponenter till salu), eller köpa en ny lyftmekanism. Därför bör du inte föra den till den punkt där stammen böjer sig. Som regel händer detta på grund av ett betydligt överskott av bilens tillåtna vikt, som lyftes med hjälp av en hydraulisk domkraft.

På samma sätt är en vanlig orsak till brott i en rullhiss kontaminering av dess inre arbetsventiler.

Bild
Bild

De ingår i strukturen för systemet för att flytta enhetens arbetskolv (höja och sänka den). Oljeöverföringsventilerna måste inspekteras. Noggrann uppmärksamhet måste ägnas åt hur tätt de sitter i planteringsbon . Om kontakten är lös, kontrollera fjädrarna, som sannolikt kommer att vara lösa. Om ventilerna är slitna, skrynkliga, måste de bytas ut mot nya. Samtidigt kan de helt enkelt bli igensatta och kulventilen börjar löst sitta på plats. Detta är källan till arbetsvätskeläckage.

Bild
Bild

Vid utbyte av arbetsvätska i hydrauldonet (och detta måste göras under översyn) är en obligatorisk åtgärd att pumpa dess hydraulsystem. Baserat på det faktum att strukturen hos olika lyftmekanismer är annorlunda är det omöjligt att ge ett universellt svar på frågan om hur man pumpar en hydraulisk domkraft. Utan att markera uppgifter kommer proceduren att vara följande.

Först och främst, skruva loss kontakten från nacken för att fylla den hydrauliska domkraften med arbetsvätska (eller för att tömma den, beroende på domkraftens struktur).

Bild
Bild

Tappa sedan av den använda oljan (i en tidigare beredd behållare). Häll sedan ett rengöringsmedel i systemet för att ta bort allt som finns kvar av den förbrukade arbetsvätskan och smuts som förmodligen finns på insidan (använd föreningar som inte är farliga för gummitätningar). Efterföljande aktiviteter utförs i följande ordning:

  • häll en liten mängd vätska i systemet;
  • manövrera spaken så att den flytande substansen sprids genom systemet;
  • lägg till mer och upprepa operationen;
  • fyll på tills stången når det översta läget;
  • öppna avstängningsventilen för att tillåta arbetskolven att återgå till utgångsläget;
  • när den rör sig kommer rengöringsvätskan att dras ut från enheten genom dräneringshålet;
  • om vätskan är kraftigt förorenad, bör operationen utföras flera gånger i rad tills den blir något ren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter rengöring av systemet kan du börja fylla med färsk olja. Stegen blir desamma som för rengöringsvätskan. Därefter måste alla lock stängas och oljan som har kommit på det hydrauliska domkraftshuset ska torkas bort.

Titta ständigt på nivån på arbetsvätskan i enheten . Med tiden tappar gummipackningar sin kvalitet och tappar ut oljan. I stället kommer luft in i hydraulsystemet och dess luftning sker. Detta kan bli en omständighet att kolven slutar nå sitt övre läge, eftersom luft kan komprimeras i motsats till olja. Om du märker ett liknande problem, lägg till eller byt ut arbetsvätskan i hydrauldonet och byt även gummipackningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reparationen av en två-ton eller tre-ton hydraulisk domkraft är inte annorlunda, förutom den mängd olja som krävs för påfyllning

När elimineringen av alla funktionsstörningar har slutförts och färsk olja hällts in, "pumpas" den hydrauliska domkraften - överflödig luft släpps ut. För detta ändamål, först "arbetar" de kolven kraftigt tills tryck genereras. Därefter ventileras luft genom specialproppar och olja tillsätts.

Bild
Bild

Rekommendationer

Efter att arbetet är avslutat rekommenderas det att befria hydrauldonet från laster. Förvara enheten på en torr och varm plats. På grund av inträngning av överskott av fukt kan mekanismen täckas av korrosion, och kylan kommer att påverka arbetsvätskans kvalitetsegenskaper negativt. Det är lämpligt att inte använda en domkraft vid svår frost … Lasten på lyftmekanismen får inte överstiga den som den är avsedd för.

Bild
Bild

Vid kontinuerlig drift bör arbetsvätskan (pumpningen) bytas ut var 2-3: e månad. För att behålla den hydrauliska domkraften i fungerande skick under "stilleståndsperioden", behöver du inte byta olja i den utan att behöva byta olja - 2-3 arbetsrörelser för stången var tredje månad är absolut nog.

Sammanfatta. I händelse av att det hydrauliska domkraftet går sönder är det nödvändigt att kontrollera 3 komponenter:

  • mängd och kvalitet av olja;
  • närvaron av luftbubblor i systemet;
  • hur tätt ventilerna sitter i sätena, föroreningar.

I den överväldigande majoriteten av situationer är det bara nödvändigt att rengöra och byta arbetsvätska för att lösa alla svårigheter med domkraften.

Rekommenderad: