Jacks Stels: Välj Rullande Och Hydraulisk, Flaska Och Ställ, För 3 T, 2 T, SUV 51134 Och Med Låg Profil. Modellöversikt

Innehållsförteckning:

Video: Jacks Stels: Välj Rullande Och Hydraulisk, Flaska Och Ställ, För 3 T, 2 T, SUV 51134 Och Med Låg Profil. Modellöversikt

Video: Jacks Stels: Välj Rullande Och Hydraulisk, Flaska Och Ställ, För 3 T, 2 T, SUV 51134 Och Med Låg Profil. Modellöversikt
Video: Webinarie - FerroAmp Del 2 - 210331 2024, Maj
Jacks Stels: Välj Rullande Och Hydraulisk, Flaska Och Ställ, För 3 T, 2 T, SUV 51134 Och Med Låg Profil. Modellöversikt
Jacks Stels: Välj Rullande Och Hydraulisk, Flaska Och Ställ, För 3 T, 2 T, SUV 51134 Och Med Låg Profil. Modellöversikt
Anonim

Om du har en egen bil, har du förmodligen stött på en självreparation eller hjulbyte. För att göra detta måste du ha lämpliga verktyg, till exempel en domkraft. Med dess hjälp kan du enkelt lyfta bilen och utföra nödvändigt arbete. Bland de flesta företag som tillverkar denna enhet kan det ryska märket Stels särskiljas.

Särdrag

Denna tillverkares historia började 1996. 2003 har företaget redan lyckats bygga sin första fabrik i Moskva -regionen. Det tillverkar cyklar, motorcyklar, lyftutrustning och mer.

Knektar från Stels presenteras i ett stort sortiment och olika modifieringar, har utmärkt kvalitet, modern design och intressant ergonomi … De har en iögonfallande blå färg, lockar med sina överkomliga kostnader och, naturligtvis, överensstämmelse med europeiska standarder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Bland uttagssamlingarna finns rullande, hydrauliska, rack- och pinjonkontakter och flaskjack.

Rullande knektar anses vara de mest lämpliga för arbete i en bilverkstad. Utformningen av en sådan enhet består av ett långt avtagbart handtag, vilket inte bara minskar de fysiska kostnaderna för att lyfta lasten, utan också underlättar arbete i full längd.

För att arbeta med sådana enheter behöver du ett bra, starkt och smidigt område; det kommer att vara extremt obekvämt att arbeta under andra förhållanden.

Bild
Bild

Hydrauliska anordningar baserat på vätskans egenskaper. Funktionsprincipen är att drivpumpen bygger upp oljetryck och därigenom flyttar kolven. Så lyfts lasten. Vätskan rör sig in i pumpens behållare och lasten rör sig nedåt. Sådana anordningar kan lyfta tunga laster med minimal fysisk ansträngning. De har smidig drift och hög effektivitet.

Nackdelen med sådana alternativ är att höjden på sänkning och lyft inte kan vara exakt, de misslyckas ofta med allvarliga haverier. Det är ganska svårt och dyrt att reparera dem.

Bild
Bild

Rackuttag är de vanligaste inom konstruktion, installation och demontering. Det är karakteristiskt för dem att skenans ände är böjd i rät vinkel. Med en sådan enhet är det mycket enkelt att lyfta lasten från den lägsta nivån, eftersom rackjacket har en lyftplattform med låg position.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flaskuttag anses vara de mest praktiska enheterna. De klarar uppgifter av varierande komplexitet tack vare en genomtänkt design. Deras arbetsmekanism är baserad på vätskans egenskaper. Dessa alternativ har en stor kolvkammare - huvudbehållaren, som är helt fylld med olja, och en liten kolvkammare som skapar tryck i hydraulsystemet. Det finns också en spak, urladdnings- och testventiler.

Deras arbetsprincip är densamma som för de hydrauliska versionerna. Enheterna är mycket kompakta och hållbara. Tack vare sin breda bas är de stabila, mångsidiga i användning, men de kan fungera och förvaras endast i vinkelrätt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Rullande hydraulisk domkraftsmodell Stels Low Profile 51131 utrustad med låg pickup och används för drift av fordon med låg markfrigång. Enheten kan lyfta laster som väger upp till 2 ton. Upptagningsområdet varierar från 10 cm till 37 cm. För bekvämare användning har domkraften en roterande handtagbas med en gummikudde. Dessutom har domkraften ett fack för bekväm transport och säkerhet för små delar av denna enhet. Att arbeta med en sådan modell är mycket tillförlitligt, eftersom arbetsplattformen har en gummikudde tar det minst tid att installera den.

Modellen är lämplig för bilister som reparerar sina fordon på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydraulisk flaskjackmodell Stels 51124 utformad för att fungera med fordon som väger högst 6 ton. Upptagningshöjder varierar från 216 mm till 413 mm. För bekvämare drift finns det en ventil och överbelastningsskydd, som förhindrar att lyft av laster överstiger den tillåtna vikten enligt instruktionerna. Det finns också en magnetisk uppsamlare i domkraften, som förhindrar att metallspån kommer in i oljan, och detta minimerar risken för fel och ökar livslängden på denna enhet. Modellen är inte avsedd för långvarig hållning av en last på en höjd. Den har en vikt på 5 kg och en kompakt storlek som gör att du kan transportera produkten i valfri bagageutrymme i en bil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydraulisk flaskjack Stels är tillverkad i ett plastfodral och kan lyfta laster upp till 5 ton. Höjdintervallet varierar från 207 mm till 404 mm. Modellen väger 4, 32 kilo och har följande mått i förpackningen: bredd - 120 mm, längd - 170 mm, höjd - 270 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydraulisk rullande jackmodell Stels SUV 51134 utför underhåll av fordon som väger högst 3 ton. Upptagningshöjder varierar från 190 mm till 535 mm. För enkel användning har modellen en höjdjustering av basområdet, vilket gör arbetsmanipulationer bekvämare. Denna modell ger en stabil och pålitlig fixering av bilen vid önskad höjd. Det är efterfrågat bland bilister som reparerar sina fordon på egen hand. Denna modell väger 21, 84 kg.

Bild
Bild

Professionell modell hydraulisk domkraft 51135 Snabblyft med låg profil har ett omedelbart lyftsystem och låg markfrigång, den används för transporter som väger upp till 3,5 ton. Pickuphöjden varierar från 100 till 565 mm. Dessa parametrar gör denna modell så mångsidig som möjligt. Stödplattformen har en gummikudde. Modellen används i bilverkstäder och däckmonteringstjänster. Det finns en överbelastningsventil och en högkvalitativ kardansänkning. Denna modell väger 47,4 kg.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en domkraft måste du först bestämma dess bärighet. Om du har en personbil kan det vara en modell upp till 3 ton, om det är en lastbil, skåpbil eller SUV, då måste bärigheten vara mer än 3 ton … Denna indikator i någon modell av domkraften bör alltid vara med en marginal.

Pickuphöjden är viktig, eftersom denna siffra bestämmer avståndet som domkraften kan lyfta maskinen. Lyfthöjd är också en mycket viktig indikator vid reparation av en bil, den bestämmer själva lyftpunkten för fordonet.

Det mest pålitliga och praktiska, som ger maximal lyft av lasten, är hydrauliska flaskjack … De är bra för alla typer av maskiner. De enda nackdelarna de har är en liten stödpunkt och behovet av att lagra och använda endast i vinkelrätt läge.

Hydrauliska vagnar anses också vara säkra och pålitliga och erbjuder låga lyfthöjder och höga lyfthöjder. Lämplig för fordon av vilken vikt som helst. Den enda nackdelen med dessa modeller är deras tunga vikt.

Rekommenderad: