Knektar Med Låg Pickup: Välj Hydraulik, Flaska, Rullande Och Andra Typer. Recension Av De Bästa Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Knektar Med Låg Pickup: Välj Hydraulik, Flaska, Rullande Och Andra Typer. Recension Av De Bästa Modellerna

Video: Knektar Med Låg Pickup: Välj Hydraulik, Flaska, Rullande Och Andra Typer. Recension Av De Bästa Modellerna
Video: Hur du byter drivmatta på din Lynx eller Ski-Doo! Vi tipsar och visar! 2024, Maj
Knektar Med Låg Pickup: Välj Hydraulik, Flaska, Rullande Och Andra Typer. Recension Av De Bästa Modellerna
Knektar Med Låg Pickup: Välj Hydraulik, Flaska, Rullande Och Andra Typer. Recension Av De Bästa Modellerna
Anonim

Jack - ett nödvändigt verktyg för bilförare, som säkert kommer att hjälpa till på vägen och vid reparationsarbete i garaget. En egenskap hos denna enhet är att den lyfter laster till önskad höjd och låter dem fixeras i detta läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Nyligen är de mycket efterfrågade uttag med låg (sida) pick , eftersom de gör det möjligt att lyfta en last från en låg arbetshöjd. Utformningen av sådana modeller är ganska stabil och pålitlig . Dessutom skiljer de sig åt storskalig funktionalitet … Lyftanordningar av denna typ används inte bara för bilreparationer, utan också under konstruktion och annat arbete relaterat till lyft av stor metall eller andra konstruktioner och laster.

Låggreppsverktyg är utrustade med enheter (bajonetter) som gör det möjligt att ta upp en last från en mycket låg höjd (avstånd från markytan, golvet, plattan till lastens botten).

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen innehåller också den så kallade fjädrar , som snabbt tar bajonetterna till sin ursprungliga position. Dessutom förhindrar domkraftens ojämna yta att stora föremål lyfts från att glida, vilket säkerställer säker drift. MEN speciell spak låter dig använda den största ansträngningen för att lyfta.

Bild
Bild

Vyer

Jack med lågt grepp är indelade i flera typer, som i sin tur skiljer sig åt i sin design, maximal bärighet och karakteristiska funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydraulisk domkraft

Denna enhet fungerar med hjälp av en speciell vätska som motstår tryck. Med hjälp av en pump pumpas denna vätska in i hydraulcylindern. T Denna design gör att du kan förhindra plötsliga rörelser, ger jämnhet och funktionen att fixera lasten i önskad position.

Huvuddragen i enheten som använder vätska är närvaron av en lyftarm vid cylinderns lägsta del.

Bild
Bild

Detta arrangemang hjälper till att lyfta laster från ett mycket lågt läge, där gapet är nästan osynligt.

Tack vare modifierade metoder, hydrauliska verktyg kan användas från vilken plats som helst , och med hjälp av en räfflad stång tillhandahålls därför motstånd lasten kan inte bara glida av . Och det bör också noteras verktygets förmåga lyft en tung last till en ganska stor höjd . Lastens vikt kan nå 25-30 ton, och lyften utförs från olika sidor. Dessa uttag är vanligtvis utformade med 360 graders vridpunkts reversibilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett antal prestandaegenskaper bestämmer dess differentiering från andra typer:

  • det rekommenderas inte att använda laster med dimensioner större än instruktionerna tillåter;
  • en central svängpunkt är förutbestämd, till vilken all vikt fördelas, medan verktyget måste vara vertikalt på en stabil yta;
  • ventilen på behållaren, som innehåller all vätska, måste vara stängd, och först efter det måste oljan pumpas med en pump; du måste försöka höja kolven långsamt, utan plötsliga rörelser, och vid maximal höjd stannar enheten av sig själv;
  • för att slutföra arbetet måste du vrida ventilspaken, men igen utan ryck, annars kan det uppstå en farlig situation där stöddelen inte tål belastningen;
  • om arbetet utförs under förhållanden när lufttemperaturen är under noll måste du noggrant välja oljemärke (VG22 eller SYB1104-62);
  • det är nödvändigt att ständigt övervaka vätskenivån i ventilerna för att nå maximal höjd, annars kan belastningen helt enkelt inte stiga;
  • det är viktigt att veta att säkerhet vid arbete med sådana enheter spelar en viktig roll; skydda dina händer och fötter genom att inte skjuta dem under domkraften.
Bild
Bild

Hydraulisk flaskjack

Ett mångsidigt verktyg som används flitigt i konstruktion och under reparation av bilar . Flaskjacket har en distinkt design som skiljer det från andra låga gripare. Låt oss lista dess huvuddelar.

  1. Huvudhydraulcylinder.
  2. Säkerhetsventil.
  3. Sugventil.
  4. Lagring av arbetsvätska (olja).
  5. Funktionell (arbetande) kammare.
  6. Spak för pumpning av arbetsvätska.
Bild
Bild

För att denna modell ska fungera tillämpas allas välkända Pascals lag - tryckkraften, som riktas mot en gas eller vätska, är direkt proportionell mot alla riktningar utan förvrängning.

Principen för hydraulcylinderns funktion ganska enkelt och består i det faktum att oljan pumpas från behållaren i vilken arbetsvätskan lagras till funktionskammaren, där tryck kommer att skapas för att lyfta huvudcylindern.

Bild
Bild

Överväga egenskaper en domkraft formad som en flaska. Lägsta och högsta lyftkapacitet enheter varierar från 2 till 100 ton.

Det minsta avstånd detta verktyg kan ta upp en last är sämre än en hydraulisk domkraft. Det vill säga, innan du köper ett flasklyftverktyg, bör du vara uppmärksam på markfrigången på din bil . Om den har ett mycket lågt spelrum fungerar inte en sådan enhet. Ett annat kriterium är viktigt - höjden på vilken enheten lyfter och fixerar lasten.

Detta är huvudspecificiteten för flaskjack, eftersom de låter dig ställa in lasten på både minsta och högsta höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två grundläggande regler att följa för att undvika jackbrott

  1. Se regelbundet till att oljan inte läcker när du sätter på delar med gummi eller tätningar. I läckande tillstånd kommer verktyget inte att kunna lyfta lasten.
  2. Torkningen av komponentpackningarna, i vilka olja kan sippra, måste övervakas. I det här fallet kommer luft att vara inuti strukturen, vilket kommer att störa trycket i cylindern, vilket kommer att leda till en farlig situation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hydraulisk rullande domkraft

Denna enhet är den mest vanligt och allmänt använt bland uttag som fungerar flytande. Deras särdrag är lyfthöjd och lyftkapacitet . Och designen är specifik av närvaron hjul , tack vare vilket verktyget rullar under bilen och tar upp.

Rollkraftens överlägsenhet är det han tar upp från en höjd av 5 cm , och dess tillämpning är möjlig även på svåråtkomliga platser.

Det finns uttag med olika funktionalitetsnivåer, som kan användas med alla typer av bilmodeller . För arbete i verkstäder tillverkas hydrauliska vagnar, utrustade med speciella spakar så att du kan arbeta medan du står och samtidigt inte anstränga dig betydligt.

Bild
Bild

Modellöversikt

När du väljer en jack är det nödvändigt att överväga sådana punkter som Land och tillverkarens märke , såväl som fordonsmodell . Det är också viktigt för bilägare hur mobil den här enheten är, så du måste ta reda på det vikt och mått.

Bild
Bild

Efter att ha övervägt de populära tillverkarna av tillverkare och de vanligaste uttagen kan flera av de bästa modellerna identifieras.

Matrix Master 51028

Det är en hydraulisk rullande domkraft som lätt att använda , kompakt beläget i ett speciellt fall. Designad för att lyfta personbilar. Jacken är utrustad med skyddsanordning i form av en ventil, som förhindrar överbelastning av verktyget. Den kan användas både i verkstäder och på vägen för reparation av bilar.

Bärförmågan för denna modell är 2 ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hobbyline jack

Dessa flaskjack med lågt grepp designad för att plocka upp laster i en hög viktkategori . Men på grund av deras ganska stora dimensioner är de svåra att transportera, så de används vanligtvis på bensinstationer. Det bekväma handtaget låter dig fixa mekanismen på en bekväm arbetsplats, utan speciell ansträngning.

Bild
Bild

DA5P120K

Modellen anses vara en av de bästa bland låglyftuttagen . Var designad för fixa och lyfta överdimensionerad last vid tillverkning av installations- och reparationsarbeten. Designad för stationär användning i verkstäder eller garage. Designen inkluderar grepp för att lyfta vikter, fjädrar med möjlighet att återställa stavarna till sitt ursprungliga läge, samt pumpar som skapar vätsketryck i arbetscylinderns kammare.

DA5P120K -uttaget är uteslutande tillverkat av starka, tunga och pålitliga material, som bland annat uppnår stabiliteten i tyngdpunkten.

Stöddelen tillåter lyft av laster upp till 5 ton, och sidodelarna klarar bara 2 ton. Hydraulcylindern komplett med den inbyggda pumpen och kontrollpanelen gör det möjligt att arbeta praktiskt i automatiskt läge.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en jack är det nödvändigt att överväga en sådan nyckelpunkt som enhetens avsedda syfte (där den kommer att användas: hemma eller av proffs på servicestationen). Numera erbjuds en hel rad alternativ.

Kriterier för att välja en lämplig enhet

  1. En viktig komponent är lyftkapacitet … Den beräknas främst beroende på fordonets massa, i förhållande till vilket domkraften kommer att appliceras. Därefter, för att inte räkna fel med valet av lyftmekanism, bör cirka 300 kg läggas till det erhållna resultatet. Detta hjälper till att förhindra framtida skador på enheten.
  2. Lyfthöjd . Denna indikator avgör hur långt enheten ungefär kan lyfta lasten. Det är viktigt att notera att du måste ta reda på hur pålitligt enheten kan fixa enheten.
  3. Pickup höjd … Denna indikator kännetecknar från vilken höjd ett lågprofiljack gör att du kan plocka upp en stor enhet. Detta är mycket viktigt för dem vars maskin har mycket lågt spelrum (i så fall är en hydraulisk mekanism med låg pickup perfekt).
  4. Vikt och tillgänglighet för enheten för transport . Domkraften kan vara användbar inte bara för användning i garage, utan också när du reser långa sträckor.
  5. Tillförlitlighet och hållbarhet . Dessa faktorer är mer beroende av tyngdpunktens område och svängpunkten. Om dessa element är korrekt fördelade kan enheten bära den avsedda vikten.

Rekommenderad: