Jacks Nordberg: En översikt över Rullande N3203, 3 T, 2 T, Flaska Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Rätt?

Innehållsförteckning:

Video: Jacks Nordberg: En översikt över Rullande N3203, 3 T, 2 T, Flaska Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Rätt?

Video: Jacks Nordberg: En översikt över Rullande N3203, 3 T, 2 T, Flaska Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Rätt?
Video: Ремонт домкрата Nordberg 3т N3203Течет из под штока профессионального домкрата шиномонтаж.Сделай сам 2024, Maj
Jacks Nordberg: En översikt över Rullande N3203, 3 T, 2 T, Flaska Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Rätt?
Jacks Nordberg: En översikt över Rullande N3203, 3 T, 2 T, Flaska Och Andra Modeller. Hur Väljer Man Rätt?
Anonim

Om du har din egen bil har du förmodligen mött behovet av att reparera den eller byta ut hjul. För att lyfta maskinen och vidta nödvändiga åtgärder måste du ha lämpliga enheter. En sådan enhet är en jack. Bland det stora antalet tillverkare som är engagerade i produktion av sådana enheter kan man särskilja företaget Nordberg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I mer än 16 år har Nordberg försett marknaden i Ryssland och andra länder med högkvalitativ utrustning för biltjänster . En av typerna av deras produkter är uttag, som skiljer sig åt i typ och syfte, är avsedda för bekväm åtkomst till bilens nedre del utan att använda ett visningshål eller en hiss.

Vissa modeller av uttag används för att återställa den ursprungliga formen på skadade kroppsdelar och fästhjul. Märkets produkter är av hög kvalitet, alla modeller har olika lyftkapacitet, pickup och lyfthöjder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Sortimentet av märket inkluderar rullar, flaskjack, pneumatiska och pneumohydrauliska uttag, samt uttag för att flytta en bil

Pneumatiska uttag kan också kallas glasdon . De är nödvändiga om det finns ett litet gap mellan lasten och stödet. Jack av denna typ används ofta under reparations- och installationsarbete. De är ett populärt verktyg bland bilister, har en hög kostnad, men när man arbetar med dem krävs en minimal fysisk ansträngning från en person. Den höga kostnaden för dessa anordningar beror direkt på komplexiteten i deras design, eftersom alla skarvar är högt förslutna, liksom en dyr teknik för tillverkning av deras förseglade skal. Sådana uttag är en struktur som är utrustad med en gummisula.

De kan delas upp efter antalet lyftplattformar- det finns en-, två- och tresektionsmodeller.

Bild
Bild

Hydrauliska uttag utrustad med en spak, kropp, pump och kolv. Under påverkan av tryck på oljan rör sig kolven i huset och trycker mot kroppen och lyfter fordonet. Oljetrycket skapas av en pump, som drivs av en handspak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rullande knektar arbeta med hydraulisk kraft. Utformningen av dessa enheter inkluderar en markkudde och en robust ram, ett långt handtag, en kompressor under tryck och ett ventilsystem. Små hjul finns för att säkerställa enhetens rörelse. Sådana enheter väger mycket, så rullning är det enda sättet att flytta dem. Sådana enheter är låga kostnader, hållbara och enkla att använda. Sådana modeller används vanligtvis i bilverkstäder, eftersom de har stora dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära och mångsidiga är flaskjack . De används för att lyfta laster upp till 100 ton, samtidigt som de har en mycket enkel design. Jackets struktur har en stor stödbas och en ganska kompakt kropp. Det finns två typer av flaskuttag - med ett eller två rullande lager. Knektar med en stång används vanligtvis för bilreparationer i bilverkstäder, bilreparationstjänster, i bygg- och reparationsarbete, i andra områden där vinkelrät lyft av laster krävs.

Versionen med två stavar kan lyfta laster i olika riktningar.

Bild
Bild

Pneumohydrauliska uttag är effektiv utrustning för att lyfta laster som väger från 20 till 50 ton till önskad höjd. Fodralet för dessa alternativ är tillverkat av höghållfast rostfritt stål. Samtidigt är det ett hus för kolven och en oljesamlare. Den rörliga kolven är huvuddelen av dessa typer av uttag, därför beror konstruktionens effektivitet på dess kvalitet. Olja är också en oersättlig del. Driftsmekanismen för sådana uttag är mycket enkel. Med hjälp av en pump hälls oljan i cylindern, där ventilen rör sig, och lasten rör sig uppåt.

Bild
Bild

Knektar för att flytta bilar har en konventionell design, de flyttar dem med en pick-up under ratten. Greppjustering är möjlig med en fotpedal. Den hydrauliska drivningen bidrar till hjulets omedelbara drivning, och vagnen, som har en tapp, skyddar den från oberoende nedåtgående rörelse.

Bild
Bild

Populära modeller

Rullande modell 3TH Nordberg N3203 från denna tillverkare är avsedd för lyft av laster med en maxvikt på 3 ton. Minsta lyfthöjd är 133 mm, och max är 465 mm, handtagets längd är 1 m. Modellen väger 33 kg och har följande dimensioner: djup - 740 mm, bredd - 370 mm, höjd - 205 mm.

Modellen ger en förstärkt struktur, en 2-stavs snabblyftsmekanism, en slitstark sänkningsmekanism genom kardan. Ventilen är skyddad mot överbelastning. Vagnversionen är mycket bekväm och avsedd för professionellt bruk. Satsen innehåller ett reparationssats och ett gummimunstycke.

Bild
Bild

Pneumatisk jackmodell Nej 022 designad för arbete i biltjänster och däckbutiker som servar bilar som väger upp till 2 ton. Modellen kan användas med en förlängningsadapter 80 mm lång. Enheten ger ett lågt grepp utan mycket fysisk ansträngning. Luftkudden är tillverkad av specialgummi av hög kvalitet. Enheten är utrustad med ett gummerat handtag.

Minsta lyft är 115 mm och max är 430 mm. Enheten väger 19 kg och har följande dimensioner: djup - 1310 mm, bredd - 280 mm, höjd - 140 mm. Det maximala trycket är 10 bar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flaskjackmodell Nordberg nr 3120 konstruerad för att lyfta laster som väger upp till 20 ton. Denna enhet väger 10, 5 kg och har följande dimensioner: bredd - 150 mm, längd - 260 mm och höjd - 170 mm. Handtagets längd är 60 mm och slaglängden är 150 mm.

Modellen är mycket kompakt, enkel och driftsäker. Med lite fysisk ansträngning lyfts lasten smidigt, och under dess användning krävs inga extra enheter.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Domkraften måste finnas i bagageutrymmet på varje fordon. Men för att välja en lämplig modell är det nödvändigt att beskriva några kriterier.

  • Lätta uttag som lyfter från 1 till 2 ton , är särskilt avsedda för lätta fordon.
  • Modeller av knektar med medelhög lyftkapacitet som kan lyftas från 3 till 8 ton används i bilverkstäder. Detta inkluderar rullar och flaskjack.
  • Kraftiga uttag som kan lyfta laster från 15 till 30 ton , avsedd för lastbilar och lastbilar. Som regel är dessa hydrauliska och pneumatiska mekanismer.
Bild
Bild

Så att användningen av domkraften inte orsakar några särskilda svårigheter, den måste ha metallhjul … De är mycket starkare än andra alternativ och utsätts inte för mekanisk påfrestning. Det är mycket bra om satsen innehåller ett bärhandtag. För att kunna byta ut domkraften under någon punkt på bilens undersida måste en gummikudde inkluderas i satsen. Tack vare det kommer du att mjuka upp enhetens tryck på utrustningens kropp och förhindra bucklor.

Köp en domkraft där kraften och lyfthöjden har en marginal. När allt kommer omkring vet du inte vilken typ av bil du kommer att ha om ett år, och vilken typ av haverier den kan ha.

Rekommenderad: