Knektar För 5 T: En översikt över Flaskor Och Andra Typer. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Knektar För 5 T: En översikt över Flaskor Och Andra Typer. Hur Väljer Man?

Video: Knektar För 5 T: En översikt över Flaskor Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Video: HP 2,0 Mitt pennskrin. Prylar som är till för att jag ska nå mitt mål. Högskoleprovet av Aristofanes 2024, Maj
Knektar För 5 T: En översikt över Flaskor Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Knektar För 5 T: En översikt över Flaskor Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Anonim

För att utföra arbete relaterat till reparation och underhåll av bilar, samt att lyfta och flytta last, används särskild utrustning - jack … Denna enhet är också en del av kraftfulla installationer inom industrin och används ofta i konstruktion. Jack finns på marknaden i ett stort utbud, men modeller med en belastning på 5 ton är särskilt populära.

Bild
Bild

Särdrag

5 -tonskontakten är en speciell en anordning som är konstruerad för att lyfta en tung last till en höjd och självbetjäningsfordon … Precis som alla andra elverktyg fungerar domkraften enligt principen för hydrauliskt oljetryck i cylindern. Användaren verkar på pumphandtaget, varefter trycket från arbetsvätskan skapas i systemet och kolven trycks ut, vilket aktiverar lastens lyft. En ventil är placerad mellan pumpen och cylindern; under påverkan av lastens vikt hindrar den oljan från att flöda i motsatt riktning. Mekanismen sänks genom att en bypassventil öppnas mellan oljelagringstanken och cylindern.

Bild
Bild

Huvuddragen i funktionen av domkraften för den övervägda bärförmågan anses att det är nödvändigt att aktivera den preliminära lyftspaken innan arbetet påbörjas.

Maximal tillåten höjning av lyfthöjden är 10 cm. Dessa enheter finns i flera typer, som alla har sina egna tekniska och operativa egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag erbjuder tillverkarna tre huvudtyper av uttag för 5 ton: hydraulisk, pneumatisk och mekanisk … Hydrauliska anordningar fungerar genom att pumpa broms eller arbetsvätska, till försäljning finns de som enkelventil och tvåventil modeller.

I sin tur är hydrauliska uttag indelade i flaska och rörlig . Flaska typ enhet det anses vara det mest populära eftersom det har en hög lyftkapacitet. Hans enda minus - är liten i storlek, vilket gör den instabil. Rullande jack den används främst för vertikal lyftning av last, den kör under bilen, till skillnad från den tidigare versionen, är den bekväm att använda, fungerar under alla förhållanden och har god stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pneumatiska uttag utrustad med en lyftmekanism, som aktiveras genom att pumpa luft i dess hålighet. Som för mekanisk typ , då är det den enklaste lyftutrustningen, de är ofta utrustade med bilar. Priset för sådana enheter är lågt.

Jack för 5 ton skiljer sig från varandra och i designfunktioner, beroende på vilka de är indelade i fem typer

Rombisk … Det är ett mekaniskt instrument av strömavtagartypen. Dess lyftdel liknar utåt en romb, och varje sida av strukturen är rörligt ansluten till den intilliggande.

Bild
Bild

Läsplatta … Detta är en prisvärd domkraft med lågprofilcylinderhydraulik. Enheten är ansluten till en separat hydraulisk drivenhet.

Bild
Bild

Kuggstång … Designen av denna typ är baserad på ett tandstativ, en lyftmekanism rör sig längs den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klinovoy … Både hydraulik och mekanik kan fungera som en drivning i sådana anordningar.

Bild
Bild

Skruva … Lyftplattformens rörelse i sådana uttag beror på skruvens rotation.

Bild
Bild

Modellöversikt

Trots det faktum att uttag presenteras på marknaden i ett stort sortiment är universella modeller efterfrågade, vars bärighet inte överstiger 5 ton. De mest populära mönster som har fått bra recensioner är tre.

InforceT90504 . Det är en hydraulisk anordning av flaska. Fördelar - användarvänlighet, överkomligt pris. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

" BelAk 00029 " … En dubbelstångsjack som kan lyfta en last som inte väger mer än 5 ton. Den kan användas både i konstruktion och i bensinstationer. Nackdelen är att priset är över genomsnittet.

Bild
Bild

Matrix Master . Det är en flaskjack med ett hydraulsystem, med hjälp av vilket det är möjligt att utföra reparationer av personbilar, liksom medelstora fordon. Utrustad med en pålitlig avlastningsventil, tack vare vilken lasten hålls stabilt. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Urvalstips

För att domkraften med den ansedda bärförmågan ska fungera pålitligt länge, när du köper den, behöver du uppmärksamma inte bara på designfunktionerna utan också på det avsedda syftet . Ett av huvudkriterierna vid val av utrustning övervägs lyftkapacitet , eftersom varje modell har sina egna lägsta och högsta indikatorer.

Under driften av domkraften är det strängt förbjudet att överskrida den tillåtna vikten av lasten, eftersom detta inte bara kan leda till fel i själva utrustningen, utan också till att maskinen går sönder.

Bild
Bild

Förtjänar också särskild uppmärksamhet lyfthöjd , vanligtvis är de flesta modellerna konstruerade för 40-50 cm. Detta är tillräckligt för att byta hjul eller för enkel åtkomst till handbromskabeln. Dessutom är det värt att kolla med säljarna och lyfthastighet , som direkt beror på arbetsslaget. Ju större den är, desto bättre anses lyftanordningen. Det är också värt att studera recensionerna om en viss modell, eftersom det absolut inte är nödvändigt att bara betala för mycket för ett välkänt varumärke.

Rekommenderad: